Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mi tez dzisiaj cos twardnial.I nie wiem mam wrazenie ze mam jakos nisko ten brzuch ale to akurat nie od dzisiaj tylko tak w ogole. Chyba bobas sie tak ulozyl. Ja dzis caly dzien tylko jem i jem. i z dnia na dzien czuje jak brzuch rosnie jak oszalaly.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jo-aneczka zaraz zerknę na sierpniówki. Dzięki za info 🙂 I malutko przytyłaś, tylko 5kg
Mi po południu nastrój się popsuł jakieś doły wyłapuje 🤢
Juto idę na tą glukozę 🤢 ależ mi się nie chce.... i w piątek na wizytę do gina ale pewnie mnie tylko zbada i żadnego usg nie zrobi

Mam do Was pytanie, czułam dzisiaj takie ukłucia dosyć mocne "w mariolce" 😜 czy to te skurcze Baxtona jakoś tam 😁 😁 😁 😁 ??!!

I Mapa głowa do góry 🙂 przyzwyczaisz się, pośpisz, poleniuchujesz. Później już takiego luksusu nie będzie

Mapa nie martw się. Dostrzesz plusy, będziesz miała więcej czasu dla nas 🤪 🤪 🤪 Ty masz taką ładna buźkę, nie warto psuć jej zmartwieniem.
Zobaczysz odpoczniesz, poleżysz i będzie ok.

Dziękuję Kochane 😘
Brawa dla Was za wsparcie 🙂

Wiecie jak się nie martwię, że na razie koniec pracy - aż tak jej nie kocham 😉
Tylko przestraszyłam się troszkę...
Jeszcze po wczorajszym poście Karolci...
Że coś może być nie tak czy za wcześnie...
No i sama nie wiem co teraz mogę a co nie.

Ale Mąż zabrał mnie na spacer i lody
i troszkę inaczej już na to patrzę 🙂
Wysypianie się, czas na kompletowanie wyprawki i wicie gniazdka
no i ogólnie spokój 🙂
I Wy 😁

Daniela ukłucia w "mariolce" hehe, to raczej nie skurcze. Tak mi się wydaje. Skurcze przepowiadające to łagodne i nieregularne skurcze macicy przypominające te w czasie miesiączki. W czasie tych skurczy brzuch przyszłej mamy staje się twardszy po czym się rozluźnia.

Ukłucia w "mariolce" kojarzą mi się z szyjką 😞 Kiedyś chyba Pati własnie o tym pisała.

• Mamusia
Hej Dziewczęta 🤪 nie nadrobiłam jeszcze zaległości, ale zaraz poczytam 😜 😜
Weselicho jak najbardziej udane - to chyba dzięki Waszym miłym słowom tak się udało 😁 w domu bylismy o 5 rano, zanim porozwoziłam do domu całą ekipę przyjaciół 🤔 już latarnie gasili i świtało 😎
Na dowód wstawiam fotkę weselną 🤪 nawet widać brzuszek hihihihi 😁 😁
Byłam dziś u lekarza, wszystko w porządku - także się cieszę, i po badaniu i wyniki krwi wszystko ok 🤪
całuję Was mocno 😘

• Mamusia
No doczytałam do końca;-)
Crazzy -ja badanie ginekologiczne też podobnie jak dziewczyny mam co wizytę,czyli co 3 tygodnie,widocznie to ważne i potrzebne.
Magdalena mój obwód brzuszka w 24 tc to 104cm 🙂
Paninka co do laktatora,to ja nie mam doświadczenia ale myśle podobnie jak dziewczyny,jak będzie potrzebny to kupię.
Monig1984 ja do toalety w nocy chodze tylko raz,albo wcale,ale rano rzeczywiście chce mi się bardzo 🙂
Mapa na szczęście z moim drętwieniem ręki jest już oki,uspokoiło się wczoraj wieczorem,ale dziękuję za wyszukanie info na ten temat 🙂a Ty kochana się nie smutaj ,skoro lekarz zalecił się oszczędzać to bez gadania mi tu 😁 🙂
teraz czas nie na pracę a na leniuchowanie i wszystko będzie dobrze zobaczysz 🙂
Daniela cudowny brzusio,taki duży już 🙂
Marta dzięki za listę odnośnie torby do szpitala,już sobie ją zapisałam 🙂
JolaJoala81-ja linię na brzuszku już mam ,ale na razie taką jaśniuteńką 🙂
Widziałam też że pisałyście o odstępach między dzieciaczkami.My następne planujemy zacząć się starać pod koniec roku 2012,bo wtedy mamy ostatnią ratę za kredyt,hihi,i będzie nas stać na drugie maleństwo 😁 😁
No mam nadzieję że nikogo nie pominęłam,i o wszystkim co chciałam napisałam napisałam,oczywiście bez notatek się nie obyło 🙂hihi

marta-lion napisał(a):
No mapa juz myślałam że o nas zapomniałaś 🙂

Najważniejsze na koniec 😉

k8_online
podziwiam za siły i zdrowie 🙂
Ślicznie wyglądasz i miło Cię widzieć 😆

Daniela napisał(a):
jezu znowu mam te kłucia 🤢 🤢 i to takie mocne że aż boli 😞
Daniela pisałam o tym takie kłucia kojarzą mi się z szyjką. Pati chyba kiedyś pisała, ze miala takie kłucia przy skracaniu szyjki. Kurcze nie strasz mnie 😞

Daniela ja czasem też miałam takie kłucia...tylko niezbyt silne i sporadyczne.
Z szyjką niby u mnie ok ale jak wiesz macica się kurczy i męczy...
Najlepiej skontroluj to jak najszybciej 😉

• Mamusia
A zapomniałam Poxia co do wagi to się nie martw,ja już przytyłam 9kg od początku przy wzroście 165cm ( teraz ważę 74kg 😮 ) i sama się na siebie wkurzałam,ale dziewczyny mi tu przetłumaczyły że to nic takiego.No i wierzę że wszystko szybko zrzucę,Ty na pewno też 🙂

malstep napisał(a):
A zapomniałam Poxia co do wagi to się nie martw,ja już przytyłam 9kg od początku przy wzroście 165cm ( teraz ważę 74kg 😮 ) i sama się na siebie wkurzałam,ale dziewczyny mi tu przetłumaczyły że to nic takiego.No i wierzę że wszystko szybko zrzucę,Ty na pewno też 🙂
Hehe co to 9kg 🙂 ja przytyłam 12kg, a mam 158cm 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Powiedzcie mi byla ktoras z was teraz w ciagu ostatnich paru dni u lekarza i lekarz mowil jej ile teraz dzidzia wazy? W kazdej ksiazce co innego wiem ze moga byc roznice indywidualne ale jak dla mnie w ksiazkach sa zbyt duze rozbierznosci.

• Mamusia
k8 wyglądasz rewelacyjnie 🙂 i podziwiam Cię za siły i możliwości. Ja juz lecę do wanny, gdybym sie nie odezwała to znaczy, że leżakuję przed tv. Po wczorajszym dniu, należy mi sie jak psu buda 🙂 Ja mam wesele w czerwcu i nie wiem jak ja to przetrwam czy w ogóle dam radę a drugie w pażdzierniku i na tym zamierzam bawi na tyle na ile maluszek pozwoli bo nie zostawię go z nikim a wesele u siostry 🙂 Na wszelki wypadek DOBRANOC WSZYSTKIM 🙂

marta-lion napisał(a):
Daniela a możesz zadzwonić do lekarza ???
Chociaż zapytać.

Chodzi o to że nie bardzo. Chodzę państwowo i nr mam tylko do przychodni. A ta gin do której ja chodzę przyjeżdża tylko w piątki