Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Paninka To rewelacja! 😁 Małe zoo! 😁
No tylko, że Ci moi sąsiedzi mieszkają w bloku 🙂 na 4 piętrze 🙂 hehehe
Też bym chciała mieć dużo zwierzątek 😁 ...chociaż u mnie to się pewnie skończy na kotach hehehehe 😉

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
uffff nadrobiłam 🙂 Witam mamusie na kawę się pewnie spóźniłam więc będę musiała obejść się smakiem 🙂
mapa- sama zauważyłam, nospe kazał brać 2razy dziennie. Ogólnie na takim etapie ciąży to normalna sprawa i mam się nie stresować tym 🙂
Witam nowe mamusie 🙂
raspberry86- ja inaczej odczuwam wypinanie się małej i skurcze. Jak mam skurcz to czuję się "ściągnieta" a jak mała się wystawia to tylko mi to miejsce twarde się robi (ale to wytłumaczyłam :P)
magdalena20- wysłałam Ci obwód na sierpnióweczki
Foga- tłem fotki się nie przejmuj my Ciebie chcemy podziwiać 🙂
Ja chyba też najbardziej węży nie lubię- tym bardziej, że koło działki rodziców są chaszcze i tam lubią żmije buszować 😠

• Mamusia
może gdybym miała piesia to nie czułabym się taka samotna bez mężulka...mogłabym się wtulić i popłakać na psim "ramieniu". Ech, za 2 dni rocznica a ja sama tutaj jak palec bez mojego małża...zapewne będzie to przepłakany dzień. 😞 😞

Ann ja jeszcze na allegro znalazłam z Nuby i Medeli w takim kształcie, ale ta z Medeli jest droga.

A znalazłam wózek tani, a wyglądem jak dla mnie super 😜 http://allegro.pl/tiny-world-spacerowka-gondola-fotelik-easy-way-3w1-i1637634862.html

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
Paninka To rewelacja! 😁 Małe zoo! 😁
No tylko, że Ci moi sąsiedzi mieszkają w bloku 🙂 na 4 piętrze 🙂 hehehe
Też bym chciała mieć dużo zwierzątek 😁 ...chociaż u mnie to się pewnie skończy na kotach hehehehe 😉

cieszy mnie to ze wzgledu na mala...moja mama nigdy nie chciala sie zgodzic na zadne zwierzaki a tu wiem ze nie bedzie problemu...a bardzo chce zeby moje dziecko uczylo sie odpowiedzialnosci i mialo wlasne malutkie stworzonko...

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂 🙂 🙂 🙂
Nie bylo mnie tu przez weekend i nie wiem czy dam rade nadrobi zeległosci bo troszke się ich uzbierało 🙂
Mam nadzieje ,ze u Was u Maluszków wszytko dobrze 😉 Za mna ciężki weekend. Na poczau ciąży nie miałam wogóle mdłości i tylko raz wymiotowalam, ale teraz chyba wszytko nadrobie 🤨 Wczoraj w nocy jak mnie zemdlilo tak trzymalo do niedzielnego popoludnia, zero snu i apetytu 🤢 dziziaj jakby lepiej. zrobiłam Nam pyszne sniadanko i co??????? po skonsumowaniu całe zobaczyłam z powrotem 😲 😲 😲 😲 najgorsze jest to że przy wymiotach zaczął mnie dół brzuszka kłuć na zmiane z bólami 😞 😞 😞 😞 😞 Mam nadzieje, że to nic powaznego 🥴 🥴 🥴
jesli chodzi o wage to ja juz przytylam 14kg 🤪 🤪 🤪 🤪 Ale jak te mdłości beda nas trzymac to pewnie troszkę mi zejdzie 🙂
Obwód brzuszka 100cm 😜 😜 😜
Powodzenia mamusie na dzisiejszych wizytach, czekamy na same dobre wieści 🙂

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Witajcie mamusie 🙂 🙂 🙂 🙂
Nie bylo mnie tu przez weekend i nie wiem czy dam rade nadrobi zeległosci bo troszke się ich uzbierało 🙂
Mam nadzieje ,ze u Was u Maluszków wszytko dobrze 😉 Za mna ciężki weekend. Na poczau ciąży nie miałam wogóle mdłości i tylko raz wymiotowalam, ale teraz chyba wszytko nadrobie 🤨 Wczoraj w nocy jak mnie zemdlilo tak trzymalo do niedzielnego popoludnia, zero snu i apetytu 🤢 dziziaj jakby lepiej. zrobiłam Nam pyszne sniadanko i co??????? po skonsumowaniu całe zobaczyłam z powrotem 😲 😲 😲 😲 najgorsze jest to że przy wymiotach zaczął mnie dół brzuszka kłuć na zmiane z bólami 😞 😞 😞 😞 😞 Mam nadzieje, że to nic powaznego 🥴 🥴 🥴
jesli chodzi o wage to ja juz przytylam 14kg 🤪 🤪 🤪 🤪 Ale jak te mdłości beda nas trzymac to pewnie troszkę mi zejdzie 🙂
Obwód brzuszka 100cm 😜 😜 😜
Powodzenia mamusie na dzisiejszych wizytach, czekamy na same dobre wieści 🙂

Aniołek a może zjadłaś coś niezbyt świeżego lub jakiegoś pomidora ze skórką? I stąd te mdłości.

aneczkare, co do butelek i smoczków to ja zamawiałam z TT butelke antykolkową i do niej były smoczki 0+. Dokupiłam też smoczki 3+ i tam było napisane, że do butelek antykolkowych nalezy dokupić smoczki z tej samej firmy też antykolkowe, bo zwykłe z tej samej firmy juz nie będą pasować 😉
i smoczki uspokajające tez z TT kupiłam 🙂 nie wiem czemu ale jakoś ta firma przekonuje mnie 😉

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Mam nadzieje, że to moja niunia 🙂 Teraz po tej akcji tak sie rozbrykala, że cały brzuszek faluje 🤪 🤪 🤪

ann5353 No pomidor ze skórka był ale ja nigdy pomidorka nie obieram ☺️

Ja w sumie też nie 🙂 Ale podobnież może się "chycić żołądka".

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Mam nadzieje, że to moja niunia 🙂 Teraz po tej akcji tak sie rozbrykala, że cały brzuszek faluje 🤪 🤪 🤪

ann5353 No pomidor ze skórka był ale ja nigdy pomidorka nie obieram ☺️

Ja w sumie też nie 🙂 Ale podobnież może się "chycić żołądka".

Ja się kiedyś papryką marynowaną załatwiłam- cały dzień umierałam:/

lydziaa84 napisał(a):
Andrzelika wózek fajny, ale ja się zraziłam do 3 kołowych w sklepie jeden mi babka pokazała to wogóle stabilny nie był bała bym się, że się przewróci

Można zamówić z 4. No, ale ja już mam. 😁 🙂 🙂 Ja też bym nie chciała z 3, w zimę strasznie ciężko. 🥴

k8_online napisał(a):
a jaka powinna być pojemność tych buteleczek do karmienia? 260 wystarczy? 😮

ja mam małą 150 do picia i do karmienia 260 🙂

siehankowa napisał(a):
aneczkare, co do butelek i smoczków to ja zamawiałam z TT butelke antykolkową i do niej były smoczki 0+. Dokupiłam też smoczki 3+ i tam było napisane, że do butelek antykolkowych nalezy dokupić smoczki z tej samej firmy też antykolkowe, bo zwykłe z tej samej firmy juz nie będą pasować 😉
i smoczki uspokajające tez z TT kupiłam 🙂 nie wiem czemu ale jakoś ta firma przekonuje mnie 😉

Też jakoś lubię tą firmę. 🙂 A i na te butelki pasuję tylko termoopakowanie z Lovi i TT właśnie, bo w inne nie wchodzi ta butelka.
A u mnie kiedyś jaja wyszły z smoczkiem z TT, moja mama kupiła dla siostry taki fajny i Julka nie chciała innego. Mieliśmy jeszcze 2 w domu, jak się "wykorzystały" to nigdzie nie umieliśmy ich znaleźć, moja ciocia która ma sklep dziecięcy obdzwoniła wszystko, żeby znaleźć podobną ta główkę i nic. Okazało się, że tamte wycofali ze sprzedaży, a nam się nasze pogubiły. 😁 Ktoś wystawił 2 na allegro i tak ludzie go licytowali, że moja mama kupiła go za 70zł. 😁 😁 No, ale co zrobić jak dziecko się darło 😁 😁 🙂

siehankowa napisał(a):
k8_online napisał(a):

Ta 150 to najmniejsza, potem jest ta 260 i 340, chyba. Ale ta duża to za duża mi się wydaję. Ja kupię tą mała anty kolkową i tą 260 normalną, starczy to, nie ? 🙂 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
siehankowa napisał(a):
k8_online napisał(a):

Ta 150 to najmniejsza, potem jest ta 260 i 340, chyba. Ale ta duża to za duża mi się wydaję. Ja kupię tą mała anty kolkową i tą 260 normalną, starczy to, nie ? 🙂 🙂

Jak braknie to zawsze można dokupić 🙂