Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion napisał(a):
Hehe jo-aneczka ja używałam ich sporo. Jak karmiłam Majkę z jednej piersi, z drugiej sikało mleko 🙂

No właśnie, każda z nas jest inna. Ja pokarmu miałam ogromne ilości, na trójkę dzieci by starczyło, ale sam wypływał tylko podczas ciepłego prysznica. I to też tylko wtedy jak się schyliłam 😉
Dlatego zupełnie obcy jest mi problem samoistnie wyciekającego mleka.
I tak jak napisałam, mam dwa opakowania wkładek sprzed sześciu lat 🙂 I wcale nie jestem przekonana czy tym razem je wykorzystam

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hehe jo-aneczka ja używałam ich sporo. Jak karmiłam Majkę z jednej piersi, z drugiej sikało mleko 🙂

No właśnie, każda z nas jest inna. Ja pokarmu miałam ogromne ilości, na trójkę dzieci by starczyło, ale sam wypływał tylko podczas ciepłego prysznica. I to też tylko wtedy jak się schyliłam 😉
I tak jak napisałam, mam dwa opakowania wkładek sprzed sześciu lat 🙂 I wcale nie jestem przekonana czy tym razem je wykorzystam

Ja miałam nawet tak, że jak stałam nad łóżeczkiem i rozczuliłam się nad widokiem Majki to mleko wyciekało z piersi 🙂

marta-lion napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Ja miałam tak, że jak stałam nad łóżeczkiem i rozczuliłam się nad widokiem Majki to mleko wyciekało z piersi 🙂

No, takie przypadki też znam. Mojej znajomej tryskała fontanna na widok małych kotków 😁 😁 😁
Chyba w poprzednim życiu była kotem 😉
Moniq, jeśli będziesz miała takie doświadczenia jak Marta (czyli dużo wyciekającego mleka) to wydaje mi się, że ta osłonka może go nie pomieścić

mapa napisał(a):
Dzięki Dziewczyny 😉

jo-aneczka chodziło mi o jednorazowe-prześcieradła już zamówiłam standardowe 😉

Mapa ja zamiast podkładów jednorazowych kupiłam takie flanelowe pielucho ceratki. Wykorzystujesz jak podkład jednorazowy, ale możesz je prac i prasować. Więc kupujesz np 2 i masz na rok 🙂 🙂 🙂

siehankowa napisał(a):
a zmieniając na chwile temat, to pochwalę się jaką posciel będe kupować 😉
z tym, że tu jest za ponad 100zł a ja w sklepie taką samą (i sprawdzona firma) za 90zł 🙂
kubus puchatek

Śliczne, a który wzór wybrałaś? Mi się najbardziej 3 i 8 podoba 🙂

hej dziewczyny 😉
ja dzis zalatana jestem, slub niedługo a ja kiecki ani nic nie mam..
do tego dzis miałam test na krzywa
bardzo sie bałam bo byłam przekonana że od takiej ilości pochłanianych słodyczy będę miała cukrzyce ale wynik podobno mam dobry bo na czczo 80
a po obciążeniu po 2 godzinach 107..
a jak to u was wyglądało?

marta-lion napisał(a):
mapa napisał(a):
Dzięki Dziewczyny 😉

Mapa ja zamiast podkładów jednorazowych kupiłam takie flanelowe pielucho ceratki. Wykorzystujesz jak podkład jednorazowy, ale możesz je prac i prasować. Więc kupujesz np 2 i masz na rok 🙂 🙂 🙂

Marta, fajne te pielucho- ceratki. Mam pytanie techniczne - jak się sprawdzają po ...obsikaniu poza domem? Trzeba mieć na nie woreczek nieprzemakalny czy wchłaniają i już nie wypuszczają tego co wchłonęły?

jo-aneczka napisał(a):
marta-lion napisał(a):
mapa napisał(a):
Dzięki Dziewczyny 😉

Marta, fajne te pielucho- ceratki. Mam pytanie techniczne - jak się sprawdzają po ...obsikaniu poza domem? Trzeba mieć na nie woreczek nieprzemakalny czy wchłaniają i już nie wypuszczają tego co wchłonęły?

Hehe wiesz to chyba zależy od wysikanych ilości. Ja ci powiem że zawsze wkladałam w taki malutki woreczek.
Bo wiesz nawet zapach czy coś hihi 🤪 🤪 🤪
No jedno jest pewne, nie działaja jak pampers.

Ja już w domu 🙂 🙂
Fajne te ceratko-pieluchy 🙂 🙂
A ja byłam wcześniej zapytać czy są wyniki mojego Rh, bo za pierwszym razem mi nie wyszło, więc musiałam powtórzyć i jakoś nie mają moich wyników 🥴 Powiedziała, że mam przyjść jutro, a jak nie będzie to będą dzwonić i szukać hehe 😁 😁

Ja dziś się już z wami pożegnam. Muszę jeszcze skończyć jeden raport, ech, ale mi się nie chce.
Może jutro będzie luźniejszy dzień.
Ceratko-pieluszki pochłaniają mój umysł bardziej niż cyferki 😮

Szukałam ostatnio u mnie w mieście materiału, żeby uszyć pościel i kurcze się okazało, że sklep z materiałami jest zamknięty, jedynie taki z materiałem na firany otwarty. A teraz tak sobie myślę, że na allegro może jest, więc poszukam 😜 😜 🙂 🙂

moniq1984 napisał(a):
Mamusie a tak z innej beczki 🙂 wam tez sie zmienił głos??bo u mnie normalnie jakbym mutacje przechodziła 😞

Hehe u mnie się nie zmienił nic, a nic 😜 🙂

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
Mamusie a tak z innej beczki 🙂 wam tez sie zmienił głos??bo u mnie normalnie jakbym mutacje przechodziła 😞

a mi coraz wiecej osób mówi, że mam inny głos, przez telefon też mnie nie poznają 🙂

moniq1984 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
moniq1984 napisał(a):

a mi coraz wiecej osób mówi, że mam inny głos, przez telefon też mnie nie poznają 🙂

Możliwe 🤨 🤨 Ale od czego tak by się stało? 🤨 🤨

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
moniq1984 napisał(a):

Możliwe 🤨 🤨 Ale od czego tak by się stało? 🤨 🤨

nie mam pojecia? 🙂 🙃