Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Diviana zapomniałam Ci napisać, ale Ty sie ładnie nazywasz 🙂 🙂 🙂
Jak przeczytałam na kopercie to aż sie usmiechnęłam 😁 😁 😁 😁

Dziękuję he he pisałam już że wcześniej miałam zwyczajne nazwisko, a teraz po mężu to mam wyróżniające się 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Diviana jaki tluszczyk, przeciez Ty tez szczuplaczek jestes!!!! 🙂 🙂

Jeszcze nigdy nie ważyłam tyle co teraz i naprawdę dziewczyny trochę mi to przeszkadza 🤨 Kiedyś w liceum miałam uszkodzony staw kolanowy no i wtedy ortopeda powiedział że muszę pilnować diety by mieć wagę w normie bo inaczej będe miała z tym problemy, no i niestety w niedzielę jak wstawałam z podłogi to mi coś w kolanie trzasnęło, ból niesamowity ale wskoczyło spowrotem i tak sobie o tym przypomniałam i stwierdziłam że moje słabe stawy czują obciążenie 🤢

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
WITAJCIE 🙂 🙂
Najpierw sie pochwale a potem poczytam co tam pisałyście 🙂
Marysia waży 1,380kg 🙂 z obiliczeń wychodzi 29-30 tydz wiec w sierpniu powinna sie urodzić 🙂 i jest wszystko OK 🙂 🙂

Super wieści 🙂 gratulacje 🙂

• Mamusia
jo-aneczka to bardzo mnie pocieszylas!!! 😁 😁 😁 wolalabym zeby mala juz zostala z glowka na dole a wizyte mam dopiero 13 czerwca 😠 bo teraz moj lekarz tylko raz w miesiacu przyjmuje 😮

Diviana ja tez waze teraz duuuuzo wiecej niz w "najlepszym" momencie...ale pomysl ze teraz nie Ty i Twoj wyglad jest najwazniejszy tylko ta kruszynka...mi to bardzo pomaga...a walke z tym co zostanie po porodze zaczniemy 🙃

• Mamusia
Diviana napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
WITAJCIE 🙂 🙂
Najpierw sie pochwale a potem poczytam co tam pisałyście 🙂
Marysia waży 1,380kg 🙂 z obiliczeń wychodzi 29-30 tydz wiec w sierpniu powinna sie urodzić 🙂 i jest wszystko OK 🙂 🙂

Super wieści 🙂 gratulacje 🙂

Ja również gratuluję 🙂

Diviana napisał(a):
Paninka napisał(a):

Jeszcze nigdy nie ważyłam tyle co teraz i naprawdę dziewczyny trochę mi to przeszkadza 🤨 Kiedyś w liceum miałam uszkodzony staw kolanowy no i wtedy ortopeda powiedział że muszę pilnować diety by mieć wagę w normie bo inaczej będe miała z tym problemy, no i niestety w niedzielę jak wstawałam z podłogi to mi coś w kolanie trzasnęło, ból niesamowity ale wskoczyło spowrotem i tak sobie o tym przypomniałam i stwierdziłam że moje słabe stawy czują obciążenie 🤢

A propos stawów. Już pisałam, że w pierwszej ciąży to baaaardzo przytyłam i to się odbiło na moich stawach.Pamiętam, że tuż przed porodem przykucnęłam, żeby coś z podłogi sprzątnąć i ... już nie wstałam 😁 😁 😁
Na czworakach doszłam do stołu i się wciągnęłam trzymając się krzeseł i stołu 😁
To jedno z moich najgorszych wspomnień 😲

• Mamusia
http://www.wiocha.pl/78330,Nie_tylko_biciem

na tlc jest czasem program o wyborach miss dla dziewczynek od kilku miesiecy do kilku lat...wszytkie te dziewczynki tak wygladaja masakra jak "mamusie" niespelnione marzenia na dziecko przelewaja 😮

mapa napisał(a):
jo-aneczka a mogę zapytać czemu jesteś już pewna cesarki?

No jasne, że możesz.
Jako dziecko miałam złamaną miednicę i staw biodrowy więc teraz naturalny poród całkowicie jest wykluczony.
W moim przypadku grozi to wózkiem inwalidzkim, więc nie mam żadnych złudzeń.
A cesarkę już jedną miałam, nie jest taka straszna jak się większości wydaje 😉

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Diviana napisał(a):
Paninka napisał(a):

A propos stawów. Już pisałam, że w pierwszej ciąży to baaaardzo przytyłam i to się odbiło na moich stawach.Pamiętam, że tuż przed porodem przykucnęłam, żeby coś z podłogi sprzątnąć i ... już nie wstałam 😁 😁 😁
Na czworakach doszłam do stołu i się wciągnęłam trzymając się krzeseł i stołu 😁
To jedno z moich najgorszych wspomnień 😲

No właśnie ja niestety w niedzielę najpierw siedziałam na tej podłodze z płaczem że boli potem mnie mąż przetransportował na materac i leżałam, ale w niedzielę wieczorem jak wróciliśmy to miałam problem z wejściem po schodach, na szczęście wczoraj już było dobrze i dziś już prawie tego kolana nie czuję, jednak teraz zwracam większą uwagę jak wstaje gdy gdzieś nisko siedzę, bo boję się że mi znów wyskoczy, a ciężarówa w gipsie to dopiero kłopotliwe byłoby 😮

• Mamusia
doczytałam, że nie tylko u mnie dobre wieści 🙂 SUPER MAMUSIE 🙂
A co do ułożenia to rano leżała główką w dół 🙂i za specjalnie nie zależy mi jak bedzie ułożona przed porodem dla mnie jeden i drugi poród jest przerażeniem 🙂 🙂

Ja na razie uciekam z forum; fajnie się z wami plotkuje, ale obowiązki mnie wzywają. Będę wpadać od czasu do czasu poczytać was trochę, bo do wieczora to z kilkadziesiąt stron znów będzie.
Pa, Pa

Paninka ogladalam bodajze na polsat cafe dokument o tym 😮 przelaczylam po 5 minutach 🤢 tak sie zdenerwowalam 😠 jakas mala przed wystepem wymiotowalaa jej matce to bokiem oblecialo bo najwazniejszy byl pokaz 😠

moniq1984 gratuluje dobrych wieści, Marysia już nie jest już taka maleńka 😁 sporo waży, moja ma 1.1 kg a lekarz mnie straszy ze do porodu bedzie miala ze 4 kg! mam nadzieje ze zartował

WITAJCIE 🙂 Nadrobiłam 20stron od wczoraj wieczora 😆

U nas gorrrąco.... w nocy tak duszno było i taka zmęczona byłam, wszystko mnie bolało że spać nie mogłam. Dzisiaj najchętniej z łóżka bym się nie zwlekała... ale cóż obowiązki wzywają.
Justyna Raspberry Moniq gratuluje zdrowych i dużych dzieciaczków. Kurcze chyba muszę się prywatnie wybrać na usg bo państwowo to pewnie dopiero w 30tyg zrobią albo i wcale. W piatek idę na wizytę to się zapytam jak to jest z tym USG.

Ann
śliczny brzuś a pościel zamawiałaś u tego czarkaz ?? czy inną gdzieś wypatrzyłaś?? Ja wczoraj dokupiłam 2gą zmianę i kocyk
Diviana aż mnie zaciekawiłaś... jak ty masz na nazwisko?? Ja swoje panieńskie miałam dosyć niespotykane i trudne bo wszyscy je przekręcali 😁 Imię do "oklepanych" też nie należy 😉

Idę zrobić sobie kawkę spóźnioną bo rano nie miałam kiedy wypić

Daniela napisał(a):
madalena20 napisał(a):
to co ja mam powiedzieć mój Szymek waży 1570 g 🙂 🤪 🤪 🤪

słuszna waga 🙂 🙂

madalena20 bo Ty już w 32 tc 😉