Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

z ciśnieniem coś musi byc - ja też sobie zrobilam kawusie - z cieplym mleczkiem ubitym na pianke 🙂 🙂 mniaaam poraz drugi 🙃
Szwagier (nawet nie wiem czy tak fachowo nazywa sie brat męża 😉 ) przyszedl zapytac jaką kawę kupilam bo taka pyszna. A to byla ta co zawsze, ktorej on nie lubi hihi 🙃

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziekuje z otuche
Anielico moja ja sie wcale nie gniewam 😘 😘 toz to wiem ze smiesznie brzmi jak sie czyta "konowOl"
no wlasnie wogole ta pogoda zle wplywa na ogolne samopoczucie poczatki jesieni zawsze wplywaja przygnebiajaco-zle.
Jagodka-dobrze mowiesz szwagier.... 😎
Udanego popoludnia i wieczorku dla Was
Poglaszsczcie brzusie od cioteczki Juleczki 🙂

Przykimałam sobie godzinkę 😆 zaczęli grzać,ale jak patrze za okno to mi się nosa nie chce wystawiać.

Czy oglądała któraś z was dziś rozmowy w toku?było o tabletkach antykoncepcyjnych-ich skutkach ubocznych,ale mnie bardziej zatrwożyła wypowiedź pierwszej laski,która się wypowiadała i opowiedziała jak zanim zaczęła brać tabletki zabezpieczała się prezerwatywą potem zaczęła je brać i po 4ms zrobiła test ciążowy bo okresu nie dostała i wyszedł pozytywnie po czym załatwiła sobie tabletki poronne wzięła je ,dostała krwotoku ,poroniła myśląc,że to 3tyg.płód i była bardzo zdziwiona ,że ma rączki,nóżki i główkę.W szpitalu okazało się ,że to dziecko uważajcie MIAŁO 19 TYGODNI!!!!!!!!!!! rozumiecie? nie wiedziała ,ze jest w ciązy to raz,dwa wyleciało jej dziecko takiej wielkości.Nie wiem jak można nic nie czuć przez 5ms ciąży? Boże jedyny co za ludzie!

• Mamusia
misiamamy napisał:
Pinacolada ja też usypiam ale to chyba wina zmęczenia 🙂 a tak wogóle jak pisze pinacolada to mam taką ochotę na pinacolade najlepiej z mleczkiem i malibu 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 no ale poczekamy az pokarmimy 🙂

misiamamy, ja nawet nie kojarzyłam że pinacolada to nazwa drinka - dopiero mąż mnie uświadomił. jak się 1 raz logowałam na brzuszek i trzeba było wymyślić nick to zaczęłam się rozglądać wokół a że byłam w pracy to rzucił mi się w oczy kosmetyk do solarium przyspieszający opalanie , który właśnie tak się nazywa i stąd się to wzięło 🤪

• Mamusia
pinacolada mnie to sie przypomina jak sączyłam sobie ją w podróży poślubnej 🙂 ale bardzo pozytywnie na mnie działa ta nazwa 🙂 jeju jeszcze na alkoholiczkę wyjde nie nie ja tylko raz na jakis czas i to takie kremy 🙂 ale jak kicia juz bedzie samodzielna to jednego małego egzotycznego drinka nie odmówie 🙂ja obiecałam córci że godzinkę dziennie leżymy i obietnicy dotrzymuje tylko że miśka mnie od razu w sen wpędza no i przysnęłysmy 🙂

• Mamusia
ach kochane pytanko mam wiem że rozmawiałyśmy na temat krzywej cukrowej ale nie wiem jednej rzeczy bo teraz przyszła i na mnie kolej na badanie czy wam dokładnie lekarz zlecił ile tam macie tej glukozy wypić ????? bo ja mam na skierowaniu tylko Krzywa cukrowa a nie mam napisane ile i po ilu godzinach prosze dajcie znac bo jak co to będe musiała zadzwonic do lekarza

misiamamy napisał:
ach kochane pytanko mam wiem że rozmawiałyśmy na temat krzywej cukrowej ale nie wiem jednej rzeczy bo teraz przyszła i na mnie kolej na badanie czy wam dokładnie lekarz zlecił ile tam macie tej glukozy wypić ????? bo ja mam na skierowaniu tylko Krzywa cukrowa a nie mam napisane ile i po ilu godzinach prosze dajcie znac bo jak co to będe musiała zadzwonic do lekarza

Misiamamy - ja też idę teraz na to badanko i musisz zadzwonić do swojego lekarza i zapytać ile.Ja mam napisane ile tzn.50g na 1h.Właśnie zaaplikowałam macmiror i muszę nosić wkładkę czuje się jakbym okres miała nawet z tą malutką wkładką.
Włosy ufarbowane 🤪

• Mamusia
misiamamy napisał:
pinacolada mnie to sie przypomina jak sączyłam sobie ją w podróży poślubnej 🙂 ale bardzo pozytywnie na mnie działa ta nazwa 🙂 jeju jeszcze na alkoholiczkę wyjde nie nie ja tylko raz na jakis czas i to takie kremy 🙂 ale jak kicia juz bedzie samodzielna to jednego małego egzotycznego drinka nie odmówie 🙂ja obiecałam córci że godzinkę dziennie leżymy i obietnicy dotrzymuje tylko że miśka mnie od razu w sen wpędza no i przysnęłysmy 🙂

ja też alkoholiczką nie jestem a za wiśnióweczką tęsknię, ach tęsknię...

• Mamusia
misiamamy napisał:

ja dostałam 75g na 2h. Wyraźnie mi to gin zaznaczyła, więc może zadzwoń i dowiedz się bo niektóre z dziewczyn dostały 50g na 1h

• Mamusia
Kochane jesli chodzi o napinanie sie brzuszka to mi się napiął dołem przy lekarzu i ja oczywiście panika a lekarz ze tak to jest ok, po tym od razu siusiu mi się chce.
Trafilam do szpitala bo brzuch mi się cały postawił,i tak przez godzin non stop i przy tym bole- te bole były straszne- bóle okresowe przy tym bólu to pikuś 🙂
jak tylko zaczyna się napinac to ja w strachu ale kilka razy dziennie tak musi 🙂

a co do glukozy to mnie też to czeka, ja mam obciążenie 50- czyli po godzinie 🙂

Czesc Kochane,
ja widzialam te rozmowy w toku i nie komentuje tego bo nie warto.
Glupia tępa .....

Co do glukozy - tez mialam wyraznie napisane 50g na 1 h.
Natomiast mam inne pytanie - czy Wam gin zleca teraz za kazdym razem badania ?
bo mi nadal co 2 mies pomimo tego ze mi sie pogorszyly wyniki.

ps. sluchajcie, w calym pionie w naszym bloku ludzie od 3 dni nie maja ani kanalizacji ani w ogole wody...przerazajace. wszyscy pewnie mysla ze to przez nas 😞 ale i tak sa narazie mili. żal mi ich, bo ja nie wiem co bym zrobila - w nocy siusiu co 30 min i co...do sasiadow?
Cierpliwosc sasiadow sie konczy - dzis przyszli do nas o 19.30 zeby skonczyc kuć bo im halas przeszkadza 🤢 no icóż..ech, hydraulicy przyszli dopiero o 18stej no i niewiele zrobili...

• Mamusia
hm.... Kochana to co to za hydraulicy dlaczego przychodza o 18.00? ... pewnie jako fuszke Was maja.... no to nie za ciekawie macie swoja droga...

A co do tego "rozmowy w toku" to powiem Wam ze ciarki przeszly ... co za idiotka! brak slow!

zegnam sie z wami dobranoc!