Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

czesc Mamusie,

z ta pangą to ja z kolei slyszalam ze ja karmia szczurami ...

Jesli chodzi o wizyty tez mam nadal co miesiac i tez mnie to zdziwilo bo powinny byc juz jakos co 2-3 tyg...

Wyniki - tez mnie zdziwila morfologia ale wszystkie parametry w normie 🙂

Alice - co do sudokremu - po ostatniej szkole rodzenia uprzedzam - cudocrem jest na odparzona skore nie przeciwko, jesli sie ja nalozy na zdrowa skore dziecka dziala identycznie jak masc cynkowa na syfy - wysucza na maxa.
Takze lepszy zwykly krem ochronny plus dla naszych zimowych pociech krem do buzi na mrozy 🙂

Uciekamy lulu

wszystkim tylko milych snow zycze papa

ps. mam jeszcze pytanko - czy Wasze Maleństwa tez sa tak strasznie ale to strasznie aktywne przez caly dzien???
bo ja mam wrazenie ze moje dzieciątko w ogole nie spi! non stop je czuje jak fika i bryka! nie daje chwili wytchnienia:/
A jak u Was? ile wasze pociechy spia w ciagu dnia???

• Mamusia
Witam wieczorkiem!
Jagódka nie stresuj się. Moje maleństwo jest strasznie ale to strasznie aktywne. Kopie cały czas. Siedzieć nie moge bo mi wsadził nóżkę pod żebro i mnie pod cyckiem boli. Ehhhh co my się wycierpimy 🙂
Ja też uciekam pod prysznic, a nie chce mi sie strasznie. Dobrej nocki mamusie! Do juterka

• Mamusia
Witam dziś wszystkie mamusie!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny chciałam zapytać czy czytacie taka gazetkę jak "M JAKA MAMA"? Ja dzis z rana poleciałam po kolejny numer, bo własnie sie ukazał na listopad, cena dostepna bo tylko 3,99 zł a naprawdę wiele ciekawych artykułów jest, Polecam.
Ja osobiście bardzo lubię tą gazetkę.
pozdrawiam Ania 🙂 🙂

• Mamusia
witam dziewczynki kochane
dziś noc spokojna wczoraj leżałam płasko odkad przyszłam ze szpitla .
brzuszek troche przestał na razie boleć jeśli chodzi o stawianie sie brzuch albo lepiej twardnienie brzucha kochane pytałam lekarza jeśli to nie boli to takie skurcze mogę sie pojawic do 10 na dobe i to jest fizjologiczna prawidłowość organizmu
Jagódka moja Izunia to czort niesamowity ona śmiga w brzuchu cały czas śpi godzinkę może pół potem ponad godzine sie bawi intensywnie wiec sie nie martw to naturalne 🙂

• Mamusia
Witam Was mojee kochane 🙂 wpadłam Sie Wam pochwalic juz jako Pani Nowak hehe jak wiele milionow polaków hehe 🙂 Jestem najszczesliwsza na świecie! ten dzien był najpiekniejszym w moim zyciu NAPRAWDE! płakałam na błogosławienstwie i w Urzedzie :P przy przysiedze 😁 mojemu tez sie łezki kreciły.Mówie wam te co miały wesele wiedzą o co chodzi te które nie miały zycze każdej takiego Dnia! 🙂 Wesele było super wytrzymałam do 3rano hehe a wesele było do 4:P potem pojechalismy do *** hoteelu naaa piekna noc poslubna, było cudnie! Wszystko wszystkiego było warte 😉 Ludzie sie dobrze bawili ale nie mowie bo biegania bło co nie miaara 😉 Posle Wam zdjecie jedno Buziaki i dziekuje za wczesniejsze zyczonka!! 🙂

• Mamusia
ja Aniu nie bardzo lubie gazety kolorowe wole porządne książki fachowe bardziej wierze w to co tam pisza ale oczywiscie przeglądałam i gazety typu mama i ja, dziecko itd.bywaja w nich fajne artykuły i informacje na temat różnych sprzętów ale jeśli chodzi o zdrowie wolę sie podeprzeć ksiązką 🙂

• Mamusia
Syla przepiękną miałaś suknię, ja również życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, by każdy Wasz dzień był tak szczęśliwy jak w dniu ślubu, a teraz pozostanie Ci tylko odliczanie do pierwszej rocznicy, a potem kolejnej i kolejnej, ach jak ten czas szybko leci, ja już ponad 2 lata po ślubie i zazdroszcze wszstkim którzy mają to jeszcze przed sobą 😉

• Mamusia
Syla naprawdę ślicznie wyglądałaś, sukienka piękna, widać, że ciąża ci służy...a ślub to jeden z najpiękniejszych dni, które pamięta się do końca życie, następny taki szczęśliwy dzień czeka cię w styczniu 😉 Ja już jestem w szczęśliwym związku małżeńskim od 9 lata a pamiętam to jakby było wczoraj, a mój syn ma 8 lat i dzień jego narodzin był drugim takim najwspanialszym dniem w moim życiu, teraz czekam na trzeci hehehehe..... 😉

a co do m jak mama, własnie to mi się podoba że jest tam kalendarz rozwoju naszych maluchów, a w tym nr jest opisany 7 tydzień.

😉 😉

Czesc Stycznioweczki kochane 🙂

to troszke mnie uspokoilyscie, ale ...grr...czasami to prosze synka zeby juz szedl spac bo on ma juz tyle sily i wszedzie wsadza te łapki i nóżki...a czytalam ze po 28 tc dzieci maja juz coraz mniej miejsca i moga sie ruszac mniej...
Moj absolutnie jest poza ramami - wierzga mocniej, wiecej i intesywniej...
Malo tego, nie uznaje kompromisow i straszne walki toczymy jak chce zmienic bok w nocy bo mi jeden scierpnie..oj, to jest prawdziwa walka przepychanka - i co wiecej - on ma teoretycznie mniejsze pole manerwu a i tak ja mu ustepuje :P
Maz dzis stwierdzil z niesmakiem ze w takim razie synek bedzie mial charakterek po mni 🥴 😲 :laugh:

Syla - a nie mowilam :P:P hihihi to jest magiczny dzien!
Jeszcze raz wszystkiego naj naj naj i oby wiecej tej magii nawet w codzienniej prozie zycia 🙂

Widzicie sonde w tvn? czy kobietom powinno sie placic za prace w domu? 🙂 co o tym sadzicie?

A widzialyscie tych MAŁYCH BOHATERÓW! sami chłopcy! jejku, ale jacy odważni i przytomni! bylam w szoku ze 3latek moze wybrac nr na pogotowie i je wezwac do chorej mamy! szok!!!

• Mamusia
same wiemy ile trzeba czasu i zaangażowania żeby w domu wszystko było jak należy a jeśli do tego dochodzą jeszcze obowiązki rodzicielskie i powiekszająca sie ilośc dzici ja uwazam ze takie kobiety to nikiedy maja wiele etetów i oczywiscie ze powinny miec ubezpieczenie zdrowotne i emerytury ale pamietajcie ze sa kobiety ktore robia to wszystko plus maja jeszcze prace zawodową i to juz jest sztuka nad sztuki żeby to pochwytać

dla zdrowia i dobra spoleczenstwa - tez uwazam ze byloby milo gdybysmy my żony i matki zostały w jakis sposób docenione za prace w domu...Ja jestem straszna przeciwniczka nań i innych podobnych rozwiązań i uwazam ze dla wszystkich a szczegolnie dla tych najmlodszych byloby duuuuzo korzystniej gdyby mama moga zostac z nimi choc przez te 3 pierwsze lata zycia...a nie martwic sie ze nie starcza do pierwszego i trzeba isc do pracy...
kurcze zycie jest jedno a rodzina najwazniejsza..

misiamamy - to prawda, ze medal dla tych matek co godza prace, przedszkola, zajecia pozalekcyjne i jeszcze zwiazek emocjonalny z partnerem...
ale nie wierze ze ktore na takie wygladaja spelniaja sie w 100%na kazdym polu...na pewno wiele im umyka no i wory pod oczami i krotsze zycie...

• Mamusia
a no właśnie widze jagodka że myślsz tak jak ja dzieci i rodzina najważniejsza ja także postanowiłam odchować Izuńkę pomimo że mam naprawde dobrą pracę która daje mi satysfakcje i nieźle zarabiam nie ma dla mnie nic ważniejszego niż dziecko postanowiliśmy z mężem że jak sie uda to do 2.5 lat chce odchować dzidzie tak żeby mogła iśc do przedszkola póki co mam mozliwosc wrocenie do pracy w każdym momencie jeśli jednak okaże sie że nie ma już dla mnie pracy trudno zxnajde inną dziecko jest najważniejsze

Ja mialam bardzo fajna prace i ludzi w pracy ale beznadziejnych pracodawcow...
Ja serce i dusze...zostawalam po godzinach, przychodzilam w weekendy, przymykalam oko na brak podwyzek...ale jak zaczelam zauwazac ze oni wcale nie sa tacy dobrzy dla mnie a ja jestem strzepkiem nerwow...nie ma sensu...
dla mnie dziecko jest najwazniejsze i jesli tylko damy rade finansowo chce byc przy synku do dnia w ktorym bede pewna ze jest gotowy isc do przedszkola 🙂

• Mamusia
Ja zazdroszczę wszystkim mamom, które mogą opiekować się swoimi pociechami dłużej niż macierzyński, ja niestety muszę wrócić do pracy po macierzyńskim, bo finansowo nie damy rady z jedną wypłatą, no ale cóż trudno się mówi. I wcale nie mam tutaj na mysli jakiś luksusów, i tak już jest ciężko przezyć od 1 do 1 a co dopiero z jedną wypłatą, także uważam ze każda kobieta powinna przynajmniej do 1 roku życia być na macierzyńskim i dostawać swoje wynagrodzenie, a póżniej ewentualnie do pracy albo na wychowawczy.

ania - u nas tez bedzie kiepsiutko...po remoncie bedziemy totalnie spłukani a mamy 2 kredyty do splacenia...ale moi rodzice narazie nam bardzo pomagaja a ze oni tez sa abosutnymi zwolennikami wychowywania przez mame do 3 roku zycia to powiedzieli ze pomoga...
Zobaczymy..ja narazie wierze ze damy rade 🙂