Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc mamusie 🙂Mam pytanie kiedy powinna pojawic sie siara?? bo u mnie jeszcze jej nie ma.Czy to normalne 🥴

Jagoda-bardzo ladny pokoik 🙂Sliczny taki przytylny i kolorowy.
Ja tez juz mam wszystko kupione tzn wszystko oprocz wozka i materaca do lozeczka 🙂Narazie wszystko lezy w jednym kacie bo czeka mnie jeszcze przeprowadzka ale najgorsze ze nie wiem kiedy 😮 A najchetniej to juz bym sobie wszystko poustawiala.Pozdrawiammm 3 majcie sie cieplutko

Dzieki dziewczynki za słowa uznania 😁 mi też się ten pokoik bardzo podoba bo wyszedl nam tak przytulny jak chcielismy i co wiecej lubimy sobie tam spac i siedziec i patrzec i w ogole 🙂 🙂

oj Sarusia, wiem o czym mowisz 🙂 my kupilismy mieszkanie we wrzesniu i dopiero od 2 tyg tu miszkamy..tez marzylam juz o tym zeby wszystko sobie poukladac 🙂 i nareszcie!!! udalo sie! chociaz jestem bardzo szczesliwa ze to juz za nami.

na potwierdzenie remontu i zmian przesylam jeszcze kolaż 🙂
jak było we wrzesniu i jak jest teraz 🙂 🙂 [img size=392]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/pokoj_Ksawcia_collage.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Oj widzę że im bliżej porodu to każda z nas coraz bardziej rozdrażniona. Wczoraj ja z Julią dziś Jagoda z Mycloud 😉

Co do skurczy to mi na stawianie się brzucha magnez przepisała no i łykam sobie i jest ciut lepiej - widać co lekarz to inna szkoła i co pacjentka to inny lek pomaga - samo życie 🙂

Jagoda - śliczny pokoik, dużo pracy Was kosztował ale efekt zabójczy!!
Czekamy na zdjęcie brzuchola !!!

• Mamusia
No ja już łóżeczko mam ubrane w baldahim i ochraniacze materacyk i przescieradełko noi posciel narazie w kocyk obwinieta bo jeszcze nie kupywałam tej poscieli i jak beda tylko fundusze to bede kupywac ale powiem ci ze sie nie zakurzylo a ja mam takie to ecru bardzo jasne..

PINACOLADA 🙂 dzieki dzieki 🙂
Posciel jest narazie tak polozona zebym oko nacieszyla 😉 (dla wprawnego oka mozna zobaczyc jeszcze folie na materacu 😉 )
Zamierzam ja prać za jakis czas, poza tym z tego co sie zdazylam zorintowac to tak naprawde tylko baldachim bedzie w uzyciu, rożek i przescieradelko, nie? bo na poczatku to noworodek nie spi na poduszce i pod kołdrą. chyba 🙂

u mnie sie kurzy masakrycznie bo jeszcze pyl z remontu osiada..niestety...takze ja kocyki itp. to juz wszystko poprałam ale pozabezpieczalam w folie i szuflady i okrylam pieluszkami 🙂 🙂

a posciel na samym koncu.
Ubranka z wyprawki do szpitala owszem, wypralam je juz jakis miesiac temu ale sa zapakowane kazdy komplet w osobnym woreczku i w torbie takze mam nadzieje ze sie nie zakurzy.
Wczoraj tez dzwonilam do przyjaciolki czy ona prala wnetrze wozka, ale nie, bo i tak podobno sie go wysciela pieluszka, rozkiem lub kocykiem wiec tez odpuscilam.

Zdjecia brzucholka zaraz beda bo wlasnie skonczylismy sesyjke 🙂

• Mamusia
pinacolada napisał:
chyba wszystkie styczniowki dziś leżą bo taki bezruch na forum.... 😉
A leżmy póki możemy!!!

Ja nie mam czasu leżeć... 😞 Robię ostanie poprawki pracy mgr, bo jutro przed pracą ją drukuję i oprawiam... potem do pracy...po pracy nauka... itd.

• Mamusia
Jagoda pokój normalnie jak urządzony przez projektanta!!!
na prawde! czuje przez monitor że jest tam cieplutko i przytulnie 🙂 🙂 :P

a i muszę się pochwalić dziś mój mały miał czkawkę :P
tak ok. 4 minuty 🤪

a co do pokoju małego to ja muszę poczekać , bo mam dom
parterowy (2 pokoje - mój z mężem i mojej córy) ale na górze mam strych i mąż zamierza robić poddasze!! tylko wyliczyl że będzie wszystko kosztowało ok. 500.000 .... więc powolutku się " robi" 😉 😘

• Mamusia
pinacolada zapomniałam napisac ze masz uroczy brzuszek 🙂 🙂 mam podobny tylko bardziej mi idzie w przód. A to strasznie boli.
Jagoda pokój Ksawcia po prostu zapiera dech 🙂 eh ja to tylko odswieze sciany w pokoju przemebluje i wsatwie łozeczko no i jak znajde cos takiego jak Ty masz na scianie to tez sobie jej przykleje. Syndrom WICIA GNIAZDKAA:P hehe
ktos wyjatkowy uwazaj na siebie. Ja tez tak miewam. Ale ty to z precyzja te minuty 😁 hehe ja z mężem mówi do brzucha ze bardzo chcemy zeby juz wyszła ale że jeszcze miesiac ma wytrzymac w brzuszku bo chcemy zeby była zdrowa! 😁
Od razu przestaje mi sie brzuch stawiac 🙂 hehe
justyna malutka kiedys sie to zmieni 🙂
madziula sttrasznie duzo temu Twojemu męzowi to wyszło?? 🤪 chyba az za duzoo:P za taka kwote to sobie konkretną chate(całą) wystawisz 😁 moja ciotka teraz podnosi cały poziom domu na, firmy itp. koszt max 150tys 🙂

• Mamusia
ja idę cos poczytac jeszcze na jutrzejsze egzaminy z prawka 😁 hehe ale cięzko to widze. Bo z reka na sercu nie mam sił się uczyć.. czytac nic! ide na szczęsliwego trafa mam nadzieje.
Hmm na mature też sie nie uczyłam a zdałam:P cóż pewnie nie wyjdzie. Ale naprawde nie czuje sie na siłach. Dobrej nocki amusie!

p.s co do sikania! tragedia wstaje co 15min i co 5min budze sie zebys sie napić wody.. okropnosc. Dobranoc!

• Mamusia
madziula - 500tys za poddasze?? Może 50 miało być?? Ja też jestem na bieżąco z kosztami budowy bo na wiosne ruszamy i powiem Ci szczerze, że za 600 na max 700tys to ja chce cały dom wybudowac i wykonczyc!! A dom spory bo 240m2 powierzchni użytkowej!!
Mam nadzieję że za dużo zer Ci się wcisnęło no ale późno już i każdej się oczka kleją 😉