Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
megi piękne zdjęcie!już nie mogę się doczekać jak ja będe pstrykać fotki mojemu maluszkowi 🤪
Któraś z was chciała link do wózka który kupuje bo nie wchodzi ?? dam jeszcze raz :

http://www.tomas-wozki.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=21&zenid=5ff808e50a2cc3397f480580fa3f7941

a jak nie wejdzie to jego nazwa R&Xtreme lub na stronie
www.tomas-wozki.pl tam po lewej można wybrać różne kolorki tego wózka i przy okazji poczytać on nim 🙂
wydaje mi się super!aha no i można wybrać koła piankowe,szprychy lub łożyskowe.ja zamawiam koła szprychowe 🙂

• Mamusia
dziewczyny mam roczną oliwkę śpiącą w wózeczku obok siebie 🤪 ta o której wczoraj wam pisałam.bo jej rodzice pojechali na zakupy i niemieli jej z kim zostawic :laugh:
zaczelam ja kolysac a ona kupe zrobila:laugh: no mylam ja bo nie mialam chusteczek :laugh: ale teraz ladnie śpi od 16:15 :laugh:

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
DZIEWCZYNY KTORE MIALY CC - jak wspomiancie zabieg?
bo dla mnie to bylo chyba strasznie traumatyczne przezycie...

Jagoda ja ogólnie cały zabieg wspominam bardzo dobrze, szybko, stres wielki! ale mąż był ze mną cały czas itp. I ten mój bek jak zobaczyłam malutką, traumatycznie wspominam pierwszy dzień po. To znaczy ze wcale nie wspominam bo byłam na takim haju ze odjeżdżałam co chwile masakra.. ból zawroty senność i te wszystkie najgorsze rzeczy jakie są.

Jagoda mówisz że tez Cie piekla.. moze to normalne tak sie goi. Slyszalam ze ponoc wlasnie pozniej bardziej boli bo jeszcze macica sie skurcza a jest rana i bardziej boli. ehh

A czy z ciebie tez tak leci? tzw ze mnie czasem jak poleci to jakbym sikala i tak cieplo miedzy nogami ale siłą rzeczy to dwie mega pełne podpsaki dziennie ze mnie wypłyną. A wydaje mi sie ze w szpitalu ledwo co krwawiłam.

• Mamusia
A my dzis przezylismy pierwsze "werandowanie "tzn pojechalismy do sklepu niunka byla chwile na dworze, ale dałam jej smoczka zeby tak odrazu sie nie zachłysła innym powietrzem. Nie moge sie doczekac pierwszego spaceru, trwam w nadzieji ze pod koniec przyszlego tyg wózek juz przyjdzie do nas 🙂

brzuchatka jeszcze nie rozpakowanym życze cierpliwosci a na pozniej wytrwałości! 🙃

pinacolada tą tresure co pisałas dla Jagody heeh troszkę zgapiłam! bo małej tez sie bardzo nie usmiechalo iść do kołyski.. a tez nie chce jej bujac caly czas bo potem co zrobie jak kolyska bedzie za mala. I gdy jest najedzona przebrana krzycze aaa 😁 i głaskam po rączce oj chwilunia i nynka moj pysiorek 😉

A dzis mi robila pobudki co 2h heh jestem padnieta. Nie wiem czy to an kupke sie nie gniecie bo sobie purnie czasem to cos wyleci ale to nie kupka hehe wolabym chyba zeby bylo po pas wtedy nie bylo by stresu ze za malo robi a ja zjadłam cos nie tak.
Dziewczyny mam wielki problem z jedzeniem ehh

• Mamusia
Jagoda ja miałam mega stresa bo u mnie lekarze biegali a ja nie wiedziałam co jest grane i szybko mnie podłączali do tych aparatów bo każda sekunda była ważna ze wzgledu na niunie. Zabieg ok, jak mnie znieczulili to poczułam ulge bo te skurcze to była masakra. Czułam tylko szarpanie i czekalam aż zobaczę kruszynkę, zobaczyłam ucałowałam poryczałam sie i zasnełam z wykończenia. Spałam aż do zakończenia szycia:laugh:

• Mamusia
moniss77 po 2 tyg to już robią cesarkę, a wcześniej próbują wywołać 🙂
Jagoda widzisz jaki pojętny uczeń z Ksawcia 😉

dziewczyny ciekawe co z Kajtuchą nic się nie odzywa...widziałyście ja może u grudniówek, bo ja jakoś nie mam kiedy na inne wątki zaglądać.....

• Mamusia
ja wlasnie po rowno dwoch tygodniach bede miala wywolywany, nie cesarke. ja mieszkam w Londynie, moze tu inaczej jest, nie wiem. Mowila mi polozna ze podadza mio taki zel po ktorym powinno sie zaczac. Tu do ostatnich chwil probuja wywolac zeby naturalnie. Wiec pewnie jak mi podadza zel i jeszcze cos tam i sie nie uda to wtedy zrobia mi cesarke.

• Mamusia
Madziula ja kąpe moją maleńką w kuchni przy piecyku tam mam cieplutko
i uwielbia sie kapac a szczegolnie jak ma duzo wody 🙂
wanienke stawiam na stojaku 🙂

Dziś pod moją nie obecność odpadł jej kikucik pępowiny 😁 😁 🙂

Egzaminy zaliczyłam jutro tylko matma mi została 😁 🙂

Megi - cudny ten twój synuś ;*

Jagódko - moja Lenka już też wysrasta pomału z 56 ma na styk a spodenki już ma ciasne..
a jeżeli chodzi

Madziula wózek fajny tyle że ja chcialam podobny a wkońcu kupiłam używany z chicco za 500zł
a w sklepie kosztuje 1500zł..a wygląda jak nowy , dorzucam focie

Kajutucha pewnie zajeta maleństwem ;p [img size=267]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P1010221___-5f3d881338781db9936123dc74f79034.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Cześć dziewczyny!
Nareszcie mogę coś napisać, bo niuńka od dwóch dni zaczęła ładnie spać 🙂 .
Pisałyście ostatnio na temat mężów, mój spisuje się na medal, w nocy kazał mi iść spać do salonu, a on został z niunią w sypialni, spałam od 00.00 do 10.30 🤪 🙃 🤪 🙃 , pierwsza moja przespana noc od 10-ciu miesięcy!!!
jagoda - co do wagi, to ja schudłam narazie 9kg, zostało mi jeszcze 10kg 😠 , nie wiem jak to zrzucę 🤨 , wyglądam tragicznie - brzuch wielki i wiszący, uda i dupsko tłuste i jak galareta, blee.
No, ale najważniejsze że niuńka moja ma się dobrze i wkońcu daje normalnie nam żyć, bo było ciężko.
pinacolada - masz może jakiś dobry sposób na pozbycie się brzuszka?(jakiś kremik, czy cuś).
dusia - dzięki za życzonka imieninowe!

• Mamusia
hej dziewuszki 😉

mielismy dzis gości, własnie przed chwila poszli.
Lenka grzeczna jak nigdy, śpi po 3,5-4h a ja musze mleko odciagac bo by mi cyce rozerwało 🤪

Ja kąpię Lenke w sypialni. Dziadzio dorobił nam kólka do stelaza od wanienki wiec nie mam problemu z dzwiganiem wanienki pełnej wody 😉 Łazienke mam zbyt mała zeby było nam wygodnie 😞

Jagoda - wygląda na to że "tresura" potrzebna była rodzicom a nie dziecku!! Gratuluję sukcesu dnia dzisiejszego i zycze wytrwałosci jutro i pojutrze bo moze byc rożnie!

Ja w ciazy przytyłam 20kg i zostało mi jeszcze 8 😞 Ale widzę juz pierwsze efekty moich "zabiegow pielegnacyjnych" bo wczoraj udało mi sie bez wiekszych problemow zapiac sie w sztruksy!! I ciesze sie jak "murzyn bateryjką" bo dresow juz miałam dość.

Agab - polecałam juz Modelling Body Cream z Clareny!! ja go używałam kiedys i używam go teraz od jakiegos tygodnia i widze juz efekty. Poza tym zakładam codziennie ściskające majtasy - one tez duzo dają!!

• Mamusia
Przypomniały mi sie 2 ciekawostki ktorych dowiedziałam sie od położnej :

1. jak malenstwo ma czkawke to wystarczy ubrac czapeczke i o chwili czkawka mija! To naprawde działa! Nie musze juz cyca wyciagac za kazdym razem! Super!!

2. dzieci krztusza sie butelka poniewaz przyssysaja sie do niej jak do piersi. A ssac piers pracuje az 40 miesni twarzy i rzuchwy a ssac butelke wystarcza 4!! Dlatego dzieci karmione tym i tym krztusza sie czesciej! jak sie przejdzie tylko na butelke to po jakims czasie dziecko uzywa tylko tych 4 miesni bo wiecej nie potrzebuje i problemu nie ma!

• Mamusia
pinacolada czy to ten krem?
http://www.allegro.pl/item822267018_clarena_krem_modeluje_ujedrnia_niweluje_rozstepy.html

faktycznie jest taki dobry? bo cena jego niemala wiec zeby byl na pewno skuteczny 🙂
a majtki jakie kupic tak zeby uda i pupe wessalo 🙂
a szczegolnie zalezy mi na brzuchu, jak sie go pozbyc, dajcie jakas rade kochane. Pozdrawiam

• Mamusia
dziewczyny stojaki to jedna wielka sciema moja mala przez to omalo co by sie nie zabila!!!! a bylo to tak zawsze kapalismy ja z stojakiem w lazience ... to byo miesiac temu ... rozebralam mala moj m byl ze mna i pomagal mi ... zawsze jeszcze naciskamy wannienke przed wsadzeniem bobasa ...wiec rozebralam Amelke klade pupcie a tu widze najpierw leci woda na ziemie dziecko a za dzieckiem wannienka!!!!!!!!!! nie wiem jak to zrobilam ze ja zlapalam i nic sie jej nie stao tylko miala zaczerieione pod paszkami przy zebrach bo ja za mocon chycilam drazu moj m wyrzucil stojak przez okno do sasiada ogrodka ☺️ od tamtej porry wsadzam wannienke do wanny i mam swiety spokoj be nerwow nie wiem czy by to moja mala przezyla taki upadek z wysokosci na kafelki ie wiem jak to zrobilam ze ja zlapaam ze przelozylam rece przez stojak i zlapaam ja tak ze wannienka jej nie walnela w glowe poprostu nie wiem ale ostarzegam was bo ja to przezylam. zawinelam ja w kocyk i musialm wyjsc z pokoju bo cala sie trzeslam tesciowa sprawdzila czy nic nie ma malej a ja sie trzesam 3 godziny jak galareta i teraz ma ksywe Amela bawi sie w kaskadera 🤔 a najlesze jest to ze ona sie smiaa i nie zrazila do kapieli

• Mamusia
niunia ale miałas przeżycia ja to bym chyba na zawał serca padła. Na szczęście nie mam stojaka tylko kłade wanienke na dwóch krzesłach. Mam chociaz pewność ze nic się nie stanie.
Co do kg to mi zostało jeszcze 4 do wagi sprzed ciąży. Nawet nie moge sprawdzić czy sie zmieszcze w spodnie bo zostawiłam wszystkie w Polsce zeby się nie stresowac 🙂 Dałam sobie czas do kwietnia jak bedziemy w kraju 😉 W sumie dużo z brzucha mi nie zostało ale jakieś majtasy sciskające by sie przydały. Jutro pójdę na zakupy może cos uda sie upolować 🙂

PINACOLADA- gratuluje wcisniecia sie w sztruksy! jakie te majtasy uzywasz 🙂? i gdzie sie je kupuje???
Ja sie sciskam pasem i niby brzuch zszedl ale nie wiem czy to zasluga pasa bo go rzadko uzywam w sumie...
Z ta czkawka i czapeczka to niezle jaja 🤪

A z innych ciekawostek - nie wiedzielam ze w aptekach narzucaja TAK WIELKA MARŻE! sluchajcie -z z braku czasu kupowalismy pieluszki pampers (bo sa najmniejsze - duzo mniejsze niz BELLA NEWBORN i lepiej leza) w aptece obok bloku - koszt: 43 pln/43 szt. - dzis mąż kupil w carrefourze to samo za 25 pln!!!!!!!!!!!!!!!!! szok!
NIESTETY w carrefourze nie ma naszego mleka enfamil ale i tak w aptece troche dalej cena o 6 pln mniejsza niz tutaj u nas.

Ja narazie nie wchodze na wage.
Ja sobie daje czas min 6 tyg lub dopoki nie zejdzie mi opuchlizna z nog i rak.
Potem zamierzam biegac po osiedlu 🙂 nienawidze joggingu ale to najszybciej daje efekty i w miare rownomierne na calym ciele.

Co do kąpania - my mamy wanienke i stojak i kapiemy w pokoju Malego bo tam najcieplej.