Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
u nas rozwiązał sie problem chrzcin.... robimy razem ze slubem więc nie musimy nic załatwiać bo ksiądz i restauracja no i goście są 🙂

zmykam mamusie bo mi moj M obiecał masaż za to że wyprsowałam za niego ciuszki córci 😉 i tak bym je wyprasowała ale on nie musiał o tym wiedzieć a była jego kolej 🤪

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jagódka wiem ze bede musiala znosic jego odwiedziny u dziecka ale w poniedziłek jestem umówiona u adwokata i mu założe sprawe o ustalenie wizyt u dziecka.
Mamusia mi powiedziala bym się z nim nie kłóciła i go nie denerwowala:laugh: kuźwa to on jak mu isę nie podoba coś to zabiera zabawki i spiernicza do innej piaskownicy- wie ze w domu mamunia czeka... porażka

ale zanim ustali sad wizyty to mu troszke utrudnie spotkanie z Vanessa 🙂

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
wiecie co wlasnie przeczytałam ulotke moich tabletek i sie podłamałam bo miziania niestety nie bedzie. Nie wiedziałam że jak się je wezmie poźniej niż 21 dni po porodzie to dopiero ich działanie jest po 7 dniach! Ehhh mężuś jeszcze tydzień będzie musiał poczekać. Chyba się bidulek załamie 🙂a ja z nim 🙂

justyna tydzień to nie tak żle .... my przez tego zakichanego paciorkowca musimy pewnie dłużej poczekać a od maja to prawie nic nie było...... no chyba że policzyć seksik kilka godzin przed porodem 😁

• Mamusia
Basia81 napisał:
Syla bo to maminsynek, jak jest miedzy namo zle to mamusia dzwoni i mówi mu zby sie przeniosł na jakieś czas do domu, kolejny raz sie wyprowadza wiec się wkurzyłam i kazalam mu spier... całkiem!

no i mieszka z mamusią i myśli ze bedzie sobie córkę odwiedzal jak bedzie przy okazji w rzeszowie- on planuje wpaśc we wtorek a ja planuje wyjazd na 2 dni do koleżanki w tym czasie 🙂

Oj nie dobrze! ale nie daj się. Tylko pamiętaj córcia najwazniejsza! to będzie jej tata zawsze. A na Twoim miejscu nie utrudniałabym spotkań.. niech się mała przyzwyczaja a jak rzeczywiście nie wrócicie do siebie to córeczka na weekendy do tatusia a mama na imprezke 🙃 hihi
A moze po prostu porozmawiaj z nim, kogo wybiera i co, że mamusia mu problemow nie rozwiąże.. może zrozumie a jak nie to znajdz nowego partnera. Ale nigdy ojca nie zmienisz.

• Mamusia
Basia81 napisał:
Syla ja mu nie zabronie spotkań bo dziecko potrzebuje ojca- poprostu mu je utrudnie przez najblizsze 2 tygodnie- za to ze mi juz krzywdy swoim zachowaniem nie robi ale Vanessce tak.
widział jaka ona jest przez ząbkowanie i mimo wszystko posłuchał mamusi...

To się ciesze 🙂
Może lepiej , że poszedł chyba wystarczy Ci jedno dziecko w domu 🙂 heh będzie dobrze zobaczysz! albo On zmądrzeje:P albo pojdziesz do więzienia za zaj** teściowej 🤪 żart:P nie podjudzam Cie absolutnie! 😁 hehe
Ale z pewnościa bedzie dobrze 🤪

ja lece kimac ! miłych snow mamusie!

aallicee napisał:
u nas rozwiązał sie problem chrzcin.... robimy razem ze slubem więc nie musimy nic załatwiać bo ksiądz i restauracja no i goście są 🙂

zmykam mamusie bo mi moj M obiecał masaż za to że wyprsowałam za niego ciuszki córci 😉 i tak bym je wyprasowała ale on nie musiał o tym wiedzieć a była jego kolej 🤪

mi moj obiecuje od kilku tyg a wczoraj tez obiecywal "na swiezo" za to ze cale mieszkanko tak odpucowalam...no i nic, jak zawsze zwyciezylo zmeczenie...

Dzien doberek weekendowo

u nas pogodowy dramat za oknem! syf ze szkoda gadac - szaro, buro i jeszcze pada deszcz 🤢
Mąż na sile probuje odespac nocki [bo w nocy on staje 🙂 ] - Ksawciu lezy w lozeczku obok i marudzi, sasiad u gory wierci a moj maz ostro spi 🙂

Ja lece po jakis obiad a potem jedziemy do sosnowca tym razem na zakupy - zobaczymy czy Ksawciu bedzie grzeczny jak nie to nie dostanie nowej czapki 😉

milej soboty papa

• Mamusia
To ja też się z wami przywitam 😆

Jagódka współczuję pogody,u Nas z kolei pięknie świeci słonko,więc zaraz budzę niunię i lecimy na spacer 🙂

A tak w ogóle to fatalnie się czuję,dostałam okres i jestem słaba jak g...o 😞w środę miałam iść na kontrolę do gina i muszę przełożyć wizytę a co za tym idzie mizianie 😞

• Mamusia
Madziula Michaś wygląda tak słodko jak śpi-aniołeczek 🙂

basiu ale z ciebie temperamentna kobitka,widzę że nie pozwolisz sobie w kaszę dmuchać 😉 i tak trzymaj.Łap oklaska 🙂 W końcu Ty i Vanesska jesteście najważniejsze.Gdybym mogła to bym też twojej teściowej nagadała-moja też mnie wnerwia ostatnio,ale hamuję się ze względu na teścia-złoty człowiek 🙂A ja bym postawiła sprawę jasno Jarkowi,niech wybiera albo Wy albo mamusia?ale jak sądzę,trudno mu wybrać.

• Mamusia
Słuchajcie,czy zauważyłyście po porodzie jakieś zmiany skórne u siebie?bo ja wczoraj byłam na konsultacji dermatologicznej i okazało się,że mam łojotokowe zapalenie skóry-masakra.Twarz wygląda jako tako-choć miewam przebarwienia i suchość w okolicach uszu i szyi ale najgorsze,że mam łupież-pierwszy raz w życiu,załamka totalna.Nawet do fryzjera nie mogę się narazie wybrać.Cieszę się póki co,że włosy mi nie wypadają 🙂Mam nadzieję,że szybko to minie i nic więcej nie załapię.W czwartek idę do dentysty-sprawdzić jak się czują moje ząbki po ciąży-nic nie zauważyłam,więc chyba tu jest dobrze.

A jak wasza skóra,włosy,ząbki itd.robiłyście już przegląd?
Jak zauważyłam,lepiej to zrobić od razu,żeby nie mieć przykrych niespodzianek 🤨

wpadam jeszcze na chwile 🙂

aniołku
- Kochana, juz zdecydowanie blizej niz dalej do miziania 😉
Jeszcze troszke cierpliwosci 🙂
mi sie juz okres konczy, ale tabletek narazie nie bralam, wezme moze od nastepnego miesiaca. W ogole nie wiem jak u Was ale u mnie jakis dziwny ten okres byl. zupelnie inny niz zazwyczaj no i jakis takie krótki, bezbolesny i mało obfity natomiast co do "humorków" to mialam takie jak zawsze hehehe:laugh:

I tez sie jeszcze pochwale ze bijemy rekordy jesli chodzi o spanie w nocy - wczoraj od 22.40 - 7.40 z karmieniem na spiocha o 3.20 🙂

Buzka, milych sobót zycze 😘

• Mamusia
Jagoda jak karmisz małego na śpiocha to bierzesz do odbicia? nie obudzi się?
przebierasz go w nocy?

bo moja wsumie budzi się w nocy na jedzenie np ok 2 wiec ją przebieram karmie i zasypia. Moze tez jej zaczne dawac na śpiocha zanim się obudzi tylko prosze o instrukcję 😉

• Mamusia
co tu taka cisza 😁 mamuski moja niunka spala dzis na dworze 4h i spala by dalej ale wjechalam z nia do domku bo zachodziło słoneczko i robilo sie chłodno 🙂 hehe wyspala sie malutka za nocke bo ma od 2dni masakryczne wzdecia i placze w nocy. Ja zadzrylam zjesc obiad posprzatac poprasowac i zrobic pranie szok! hehe teraz lece sie nia zajac 🙂

• Mamusia
witam wieczornie

Przezyliśmy całodzienny pobyt w Krakowie!
Ale po kolei:
Najpierw bylismy na USG : stawy biodrowe w jak najwiekszym porządeczku - już kostnieją 😉
brzusio (bo zrobiliśmy tez usg jamy brzusznej ) też ok. Nerki niunia ma jakieś specyficzne (dwuwarstwowe czy jakos tak) ale to nie jest zadna dysfunkcja tylko poprostu cecha 😉
Po skonczonym badaniu panie pielegniarki udostepniły nam pokój gdzie mogliśmy nakarmic młoda.

Potem pojechaliśmy do galerii Kazimierz - w sumie niunia była grzeczna ale powiem Wam szczerze ze technicznie wcale nie jest to takie łatwe. Rozebrałam ja z kombinezonu ale spacerując po galerii sa takie wahania temp ze czasami trzebaby było czapke zakładac. Np idac do wc przechodzi sie przez "strefe zimna" 🤢 Jak nam sie nie rozchoruje po tych zakupach to bedzie cud. Nie moglismy znalezc toalety dla matki z dzieckiem ale w koncu zapytałam w informacji i wskazali mi wlasciwa.
Było troche płaczu bo nie mogła sobie zasnac ale w koncu u tatusia na raczkach sie udało i było ok. drugie karmienie odbyło sie w kawiarni 😉

Tak wiec wszystko drogie mamy do przezycia ale oby do wiosny. Wtedy bedzie duzo prosciej bo teraz te kombinezony, czapki no i te wahania temperatur !!!

Justyna - zestresowałas mnie ciut tymi tabletkami ze niby dopiero po 7 dniach działaja 🤢 Ja sie miziałam z mezem juz w 2 dobie! Jakie Ty masz? Moze to zalezy od tabletek? - mam taka nadzieje bo jakbym teraz wpadła to chyba tylko kulka w łeb 🥴

Maz mi zrobił dzis zdjęcia jak trzymam gołą Lene no i oczywiście olała mnie długim siurem 🤪

Spadam na chwilkę

• Mamusia
Witam wieczorną porą 🙂
My dziś też cały dzień poza domem,młoda Nam zrobiła dziś pobudkę o 7 więc nie było innego wyjścia jak wczesny spacer.
Spacerek był 2,5h potem powrót na obiadek i znów wypad,wróciliśmy przed 20.Było super,maleńka grzeczniutka i to bardzo 🙂Ale wiem już jedno-muszę zabierać ze sobą więcej mleczka bo miałam małego stresiorka,że nagle się obudzi i zechce znów jeść(a miałam tylko jedną porcję)
Już czekam na kolejny weekend poza domkiem.

Pinacolada czekamy na zdjęcia Lenki

CO TU TAK CICHUTKO DZISIAJ?