Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jagódka moja królewna jada średnio co 3h z wyjątkiem nocy,ostatnio je troszkę więcej ale wygląda to tak,nad ranem 120 potem wmuszam jej po 90,po spacerze 120 i przed spaniem tak samo 120,czasem zostawi ale sporadycznie.Średnia dobowa to 600ml,w porównaniu z łakomczuchem pinacolady to Małgośka je bardzo mało 😉póki co się nie martwię bo czuję,że waga idzie jej do góry i tak jak wasze dzieciaczki lalunia jest pogodna i radosna.A i większość znajomych mówi,że tak "zdrowo wygląda" ma taką fajną śniadą cerkę 🙂sok marchwiowy przez całą ciążę zrobił swoje 😉

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Syla nie płaciłam bo poszłam do innego, mielismy dzis po drodze 🙂 A to Centrum medyczne to jest to obok którego przejeżdzaliście jak jechałaś do komorowskiej 🙂 Jakis Anglik tam przyjmuje, podobno spoko.
Jej jak ja Wam zazdroszcze, ze wiecie o któej Wasze dzieciaczki beda głodne. Ja nigdy tego nie wiem. Co prawda staram się karmić co 2,5-3 godziny ale nie zawsze to wychodzi. A w nocy to już w ogóle;/ A tka się zaptam 3 godziny liczycie od początku karmienia czy od końca?? Bo jak od konca to ja czasem karmie co godzine 🙂

• Mamusia
Justyna a nie mowilam ze nie powinnas płacic 😉 ciesze sie ze w koncu to złożyłaś 😁 hehe ja tez w koncu 😁 ciężko było pozałatwiać wszystko :P teraz mozemy czekac nawet pol roku jezeli nam przysluguje 100%! makabra. A wiesz że gdy bedziesz miala 100% to do Komorowskiej mimo wszystko powinnysmy miec tez za free 😁 😁

Co do karmienia to ja przestalam zwracac na to uwage mała czasem woła 15min po jedzeniu 🙂 przewaznie wieczorem uleje jak dzis kilka razy ale moze jej lzej jak sobie ssa cycusia. W koncu poszla spac ale śpi jak na szpilkach a jest 23 makabra 🙂

Justynko mialam sie Ciebie pytac co do czapek.. kurde szukalam ale tu w oogole czapek nie maa.. 🤨 i mialam sie jeszcze pytac o jakis sklep z torbami podróżnymi w CORk? mozesz cos polecic. Musze jeszcze sobie torbe sprawic bo moja zaszła grzybem pod łóżkiem!! taaa Irlandiaa! i musialam ja wywalic.

• Mamusia
Syla czapki są ale nie wiązane, ja kupowałam w Next i z tego co pamietam to w H&M widziałam, tylko nie pamiętam czy są tam wiązane 🙂Jutro pójde to poszukam i Ci napisze 🙂 A co do toreb hmmmm kojarzysz sklep dunestores ale nie ten na przeciwko penego tylko koło marks and spencer? Tam na górze na przeciwko bootsa jest bag shop i jest tam ogromny wybór. Ale widziałam tez w dunsie i pennym wiec musisz poszukać, bo nie wiem co Cię dokładnie interesuje 🙂

• Mamusia
ja bez Was zyć nie mogę, dochodzi 1 a ja jeszcze nie śpie a o 6 musze wstać bo jade do lekarza rano. Znów bede zdychac...

byłam z Vanesską na pobraniu krwi, z paluszka jej pobrali i ani łezka nie poleciała. Kobita drżala że ma takiej kruszynie pobrac a moja córa dzielna- naszlo ją akurat na gadanie do jej zegarka- wiejski był jak cholera ale Vanesska gadala ostro:laugh:
jestem taka dumna z córeczki, daje rade tak jak mama:laugh:
za to jej kupiłam takie małe jakby adidaski różowe 🙂

Wyniki miałam prawie od razu, hemoglobina 11.4 a była 9,8 wiec jest lepiej ale syfiaste zelazo musi jeszcze 2 tyg brac.

• Mamusia
nie jest mi łatwo ale moje słońce wszystko mi wynagradza, dzś tak siedziąlam u mamy i sie popłakałam a niunia spala i nagle sie odwróciła popatrzyła na mnie z takim mega uśmiechem i poszła spać. Właśnie dla takich chwil warto żyć...
mam Vanesske i wiem że kocha mnie miłością bezinteresowną i jest całym moim światem, musze być dla niej i matka i ojcem a to trudne ale dam rade! Daje jej tyle miłości- za dwoje wiec nie odczuje ze ma tylko mnie a ja ją...

• Mamusia
Basia81 napisał:
nie jest mi łatwo ale moje słońce wszystko mi wynagradza, dzś tak siedziąlam u mamy i sie popłakałam a niunia spala i nagle sie odwróciła popatrzyła na mnie z takim mega uśmiechem i poszła spać. Właśnie dla takich chwil warto żyć...
mam Vanesske i wiem że kocha mnie miłością bezinteresowną i jest całym moim światem, musze być dla niej i matka i ojcem a to trudne ale dam rade! Daje jej tyle miłości- za dwoje wiec nie odczuje ze ma tylko mnie a ja ją...
Basiu bedzie dobrze!! dacie rade 🙂 trzymam za WAS kciuki! tak jak mówisz dla takich chwil warto żyć 😘

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
Syla czapki są ale nie wiązane, ja kupowałam w Next i z tego co pamietam to w H&M widziałam, tylko nie pamiętam czy są tam wiązane 🙂Jutro pójde to poszukam i Ci napisze 🙂 A co do toreb hmmmm kojarzysz sklep dunestores ale nie ten na przeciwko penego tylko koło marks and spencer? Tam na górze na przeciwko bootsa jest bag shop i jest tam ogromny wybór. Ale widziałam tez w dunsie i pennym wiec musisz poszukać, bo nie wiem co Cię dokładnie interesuje 🙂
dziekuje 😘 hmm ale powiem Ci ze nie widzialam tych czapek tak jak mówisz.. 🤨 a ta torba to normalnie mam andzieje ze nie droga:P

• Mamusia
witam mamusie! Dzis w nocy przezyłam mega stres. Obudziłam sie o 3 a moje dziecko SPAŁO! Wstał dopiero o 4 i był strasznie głodny 🙂 Spał 8 godzin! Szok normalnie. Zjadł i poszedł spac , spał do 7 a później jeszcze do 8,30. Wyspałam się dziś normalnie. A teraz rozmawia sobie z misiami 🙂Kochane dziecko 🙂
Basiu podziwiam Cie, bedzie dobrze zobaczysz, dasz rade bo kto jak kto ale Ty dasz rade na pewno!

• Mamusia
SyLa1205 napisał:
justyna_malutka napisał:
dziekuje 😘 hmm ale powiem Ci ze nie widzialam tych czapek tak jak mówisz.. 🤨 a ta torba to normalnie mam andzieje ze nie droga:P

ceny Ci nie podam ale w dunsie czy penym moze byc tansza 🙂Jeszcze do guinessa mozesz isc tylko tam nie wiem czy sa a teraz jest wszystko 20% off 🙂
A co do czapek ta sa na pewno 🙂 Ale dzis tam bede to jeszcze raz sprawdze 🙂

ja dzisiaj wymiekam...
Od 5.00 nie spi i znowu darcie krzyk i przepychanki przy jedzeniu i znowu dostal po nocy mega wysypke...mam kompletnie absolutnie dosc i gdyby nie fakt ze maz ma za 5 dni 3 tyg urlopu to nie wytrzymalabym tego ani dnia dluzej.

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
Pinacolada jeszcze raz dziekuje, paczuszka dzis doszła 🙂Lap oklaska bo komentarza wystwic nie moge hehe mój brat pyta sie czy on moze to stosowac 🙂
Mam pytako co bys poleciła na celulit?? i jaki byłby tego koszt?
ja nie mam ani grama cellulitu i nie wiem czy to nie jest zasługa tych kosmetyków co mam od Pinacolady 😁

szybko przesyłka doszła do Ciebiee 🙂 do IRL ile dałas za wysylke??

• Mamusia
SyLa1205 napisał:
justyna_malutka napisał:
Pinacolada jeszcze raz dziekuje, paczuszka dzis doszła 🙂Lap oklaska bo komentarza wystwic nie moge hehe mój brat pyta sie czy on moze to stosowac 🙂
Mam pytako co bys poleciła na celulit?? i jaki byłby tego koszt?
ja nie mam ani grama cellulitu i nie wiem czy to nie jest zasługa tych kosmetyków co mam od Pinacolady 😁

szybko przesyłka doszła do Ciebiee 🙂 do IRL ile dałas za wysylke??

przesyłka szła do polski 🙂

• Mamusia
oj jaki tu bezruch 😁 gdzie Pinacolada się podziała 😁

Justynko oklask dla Ciebie za cenne informacje 😉

A ja jestem w trakcie gotowania. Jestem gotowa do wyjśćia, szaro za oknem ale cóż trzeba przewietrzyc to moje dziecko, mam nadzieje tylko że nie zacznie padać. Wiem że w Polsce piekne słońce aż nie moge soę doczekać tego 5kwietnia!!! aaaa chce juz do Polski:P:P

moja mała dała z rana mi popalić do 11 chodzilam z tłustymi włosami i w totalnej rozsypce ale usneła na chwilee a ja w ekspresowym tempie zrobilam pranie nastawilam na obiad 😁 i zrobiłam koło siebie 😁 😁 ale człowiek dobrze sie czuje jak jest pomalowany i ubrany nawet w domkuu:P:P hehe teraz tylko czekam żeby zagęśić sos i zmykam na spacerek. Wieczorkiem mąż wóci z pracy to na zakupy spożywcze się wybierzemy a maluch zostanie z babcią 🙂 jednak dobrze że jest na miejscu:P:P

A moj siostrzeniec dziś powiedział mojej mamie że On bardzo kocha swoja kuzynke Nele i że jej nie widzial nawet ale ją kocha 😁 😁 😁 😁 a siostrzenica znalazla jakies swoje buty i powiedziala że da Nelce w prezencie bo Ona ma je już za małe 😁 😁 😁 😁 masakra KOCHANE DZIECI 😁

• Mamusia
CZesc dziewczyny.

Pinacolada kiedys wspominalas mi o jakims dobrym kremie tylko nie pamietam na co i jakim 😁
Pamietam tylko ze mowilas ze jest on tez na Allegro, i ze mozesz go zalatwiz za 80pln.Pamietasz moze co to byl za krem?
Cos mi sie wydaje ze to chyba co o celulicie mowa byla ale nie pamietam 🙂
Mam do Ciebie tez pytanie, ja robie sobie wosk juz od kilku ladnych lat, czy masz jakis dobry sposob badz sodek na wrastajace wlosy? Szczegolnie w okolicach bikini? Wloski ladnie usuniete ale te czerwone kropki pod ktorymi wrastaka wlosy sa ochydne i jak tu jechac na wakacje? 🙂
Wyciskanie to jeszcze gorzej i dlugo sie goja slady po wyciskaniu. Pliiissss pomoz 🙂 Z gory dziekuje i pozdrawiam.

• Mamusia
..i jeszcze zapomnialam, czy ktorej z Was dziewczyny, po porodzie zrobily sie takie krostki na rekach, tak w okolicach gdzie szczepienia sa robione 🙂 maxymalnie od gory reki do lokcia. To sa takie krostki podskorne jakby, nie wygladaja jak krostki ktore mozna wycisnac czy cos. Zastanawiam sie czy to hormony wychodza w ten sposob czy co 🙂
Wie ktos cos na ten temat?

My już po spacerku,codziennie spacerujemy 2h.Niunia potem zawsze lula.

Monis-ja mam takie krostki,ale szczerze Ci powiem,że mam to w du...mam tyle różnych przypadlości po porodzie ,że takie krostki mnie nie obchodzą.Np.napierdzielają mnie bardzo kolana,jak kucam mam wstać to mam taką ciężkość jakbym podnosiła nie wiem co.Muszę odwiedzić lekarza bo kolana to nie byle co.

Katpio-wracając do wczorajszego tematu pomocy mężów w nocy i nie tylko.Aha...nie karmię piersią gdyż miałam nie wystarczającą ilość mleka do mojego dziecka.Po 1ms.życia zaczęła sie domagać więcej.Zaczęłam dokarmiać butlą,ale od mieszania mleka były co 2dzień kolki.Więc kółko się zamyka.

Mąż...idzie do pracy ok11,12.00 wraca po 20.00 i nie chodzi o to czy idzie na 6.00 czy na 11.00 on po prostu sam się do tego zabiera.Rozumie,że ja po całym dniu jestem zmęczona i każe mi spać.Nie wyobrażam sobie ,żeby miał spać a ja miałabym tylko wstawać.Są dni,że jest bardziej zmęczony i wtedy ja każe mu spać(może na tym polega wzajemne wspieranie się w obowiązkach).Ba...jak wraca to jeszcze ją kąpie.Mężczyzna musi miec kontakt z dzieckiem i wkład w wychowanie.Nawet jak karmiłam piersią to wstawal ze mną i ją potem nosił do odbicia.
Nie pracuje fizycznie a umysłowo,ale nie wiem czy to duża różnica w zmęczeniu.

• Mamusia
my po spacerze, od 12 do teraz- niunia spi a ja mam sekunde by tu zaglądnąc 🙂
3 minuty od bloku mam planty i mówię Wam rewelacja, spokój cisza dużo zieleni i zero krawężników. posiedziąłam na słoneczku- odpoczełam. A z drugiej strony mam park 🙂 Niunia bedzie miała się gdzie bawić 🙂

• Mamusia
jestem, jestem 🙂

dziś rzeczywiście mnie mało ale jak tylko zobaczyłam co sie dzieje za oknem to spacer do mojej mamy (ok. 1 km) i tam byłysmy dobrą chwilkę. No i na poczcie byłam bo sprzedałam laktator na allegro 😉

justyna, moniss - obiecuje, wysle Wam maila wieczorkiem 🙂

Jagoda - trzymaj sie dziewczyno. Kiedy Ty zaczniesz cieszyć się tym macierzyństwem...?

• Mamusia
MY Miałyśmy ISC NA SPACER! I ROZLAŁO SIE ZE BOŻE ZMILUJ SIE 😞 niby mam folie ale przeciez nie bede szła jak leje jak z cebra. ehh..

Basiu ja tutaj mam taki wypasiony plac zabaw hehe dwa obok jeden odgrodzony od grugiego dla wiekszym i mniejszych pociech a potem jeszcze jednym ogrodzeniem puszczone 🙂 nie ma mowy zeby dziecko uciekoo czy wybieglo na jezdnie 🙂 to mi sie tu podobaa 🙂

• Mamusia
Aaaa, jeszcze Wam musze napisac jak moja niunia wlnęła dziś kupę! Otóż juz nie raz zdarzyło się że kupa była na plecach ale to co dzisiaj zobaczyłam to przechodzi ludzkie pojęcie. Cała kupa była na plecach, w pampersie prawie nic nie zostało. 2 cm warstwa gówna! Nie było szans zeby sciągnac body bo wszystko wylądowałoby na głowie! Zatem ściągnęłam body dołem 🤪 Oczywiście łokieć i cała piąstkę miała w gównie. Zapakowałam ja w pieluche i lece do łazienki. Jedna reka rzuciłam jakis recznik na pralkę i ją na to . jedną reką ją trzymam a drugą nalewam prysznicem wodę do wanienki. Nagle niunia sie poruszyła, ja puściłam prysznic i...... fontanna wody wylądowała na mnie, na niej , suficie, szafkach i podłodze! Ale była zdziwiona tym deszczykiem 😉 ściągnęłam z tych pleców z grubsza to gówno pieluchą i dawaj młodą do kąpieli 🤪 Body poszło do kosza bo nawet nie wiedziałaby jak zabrać się za pranie 🤢 Ja się musiałam cała przebrać bo byłam mokrusieńka od tego prysznica :P Smród w domu był taki ze szok więc uciekłyśmy na spacer 🤪