Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aniol303 napisał:
Jagoda widzę,że remoncik idzie pełną parą-rewelacja 🙂

Moje maleństwo 😆 non stop się odzywa-czy muzuka czy nie.
A liczycie już ruchy,wyczytałam że w 27 tygodniu powinno ich być 10 na godzinę.U Mnie jest ich chyba ok.30 🤪 takie ruchliwe to nasze dziecko:P

A mam jeszcze pytanko do Was?
zrobiłam sobie syrop z cebuli,ile razy dziennie powinnam go zażywać?Lekarz przepisał Mi tylko antybiotyk-tak się doprawiłam na grzybkach 😞 a na kaszelek nic nie zaordynował 😞

Do 3 x dziennie spokojnie.Po posiłkach.

• Mamusia
Julia napisał:
Doberek

O boziu Jagoda szok masz racje lepiej teraz a dobrze raz a porzadnie i bedziecie mieli spokoj.

Mam pytanie ?!
czy odczuwacie napiecie podbrzusza? takie delikatne skurce tzymajace kilka minut i po chwili odpuszcz?

Ja tak mam od wczoraj trzyma mnie do dzis odczuwam to caly czas.

ja tak miałam 2-3 dni, ale wczoraj cały dzień przeleżałam i przespałam i zero ruchu i przeszło 🙂

• Mamusia
Julcia mi brzuch sie napina, ponoć do 20 razy dziennie to jest ok. Lekarz mi tłumaczyl że czasem dziecko układa się tak pod pępkiem ze brzuch twardnieje i ja się zaczynam martwic a to tylko mój bobasek 🙂

co do płci to mi lekarz prowadzący 2x potwierdził i pani doktor w szpitalu też mi potwierdziła że coreczka 🙂

• Mamusia
dziekuje Anioleczku 🙂(mam sie tez podoba) ☺️
I Tobie rowiez aallicee 🙂 za odpowiedz.

A powiedzcie mi jeszcze czy mcie uplawy? ja mialam biale a od wczoraj mam koloru jasno zoltego ? bedac w PL. lekarz zapisal mi furaginum i globulki ale nie zastosowalam ich jeszcze bo czekam na konsultacje z moim tutejszym konowale4m Lekarz z Pl. powiedzal iz nie mam zaczynac kuracji dopuki nie sprawdzi tu tejszy i nie zaleci czegos innego w przeciwnym razie mam zaczac zazywac te ktory w PL.zalecil... ale sie mrtwie t inna bardzo niz dotej pory ? czy ktors z Was ma take cos?

• Mamusia
W sprawie napinania sie brzucha to mi się to czasami zdarza ale nie caly tylko od pępka w dół. Jak na ostatniej wizycie wspomniałam o tym mojej gin a był to 25tc to stwierdziła że to trochę za wcześnie a potem doszła do wniosku, że to od bakterii w pęcherzu-zwłaszcza ,że twardnieje tylko dołem a nie cały i że wtedy odczuwam niesamowite parcie na mocz. Ale w sumie to sama nie wiem bo od tyg zażywam Furaginę na drogi moczowe a wczoraj chyba przydarzyło mi się to 2 razy, ale u mnie trwa to od kilku do kilkunastu sekund i potem puszcza ale za to jest może nie tyle bolesne, co nieprzyjemne i ten brzuch dołem jest wtedy twardy jak kamień.
A na necie czytałam, że te skurcze Braxtona -Hicksa ( czy jak mu tam było :P ) to mogą sie pojawiać już po 20tc i że jest to taki trening macicy przed porodem, więc już sama nie wiem... 🤢

• Mamusia
Julia też miałam i mam nadal-raz białawe,raz żółtawe 🤔
A furaginum brałam,w szpitalu stwierdzili zakażenie układu moczowego i to na to.
A teraz jak poszłam z wynikami moczu to mimo upławów żadnych bakterii nie ma 🙂zakażenie zniknęło.
Ale tak jak lekarz Ci zalecił w PL,poczekaj co stwierdzi KONOWAŁ:laugh:

• Mamusia
uf..uf... nawet nie wiecie jak mnie uspokoilyscie .... Anielico Ty moj nie chichaj sie bo to naprawde konowol jeZD no! ja mu wogole nie ufam!
a te globulki nazywaja sie PIMAFUCIN.
Dziekuje pinacolada 🙂 za odp.
No wlasnie ja tez wyczytalam ze to moga byc cwiczenia macicy... ale lepiej sie upewnic...
DZIEKUJE

Przyszły dziś kupione skarpeteczki i są super polecam wam jeśli jeszcze nie kupowałyście:

http://www.allegro.pl/item752253534_skarpetki_dla_niemowlat_0_6_bobas_2_szt_hit.html

Dotarły też spodnie ciążowe H&M mama po prostu rewelka jak wygodnie!

• Mamusia
Widze że dziś na forum ładnie się dzieje 10 stron od rana.. 😉

Greczynka - tak wogule witam ;] co do łóżeczka też już kupiłam ale nie rozkładam
zawcześnie ;p

Jagoda80 - no leci leci 😉

Misiamamy - to mojemu maleństwu robiłam huś huś 4 dni ;p hehe

Pinacolada - Mozart heh , będziesz miała dziecko artystę 😉 tak samo Jagoda

Dusia_P - ja też tak czasem robie wieczorkiem włanczam lampke i kieruje na brzuszek ,
nie złą ma dyskotęke 😉 heh

Mycloud - używałam tego przy ospie bo miałam straszną.. ;( Najgorzej wysypało mi w drogach
rodnych , mówie wam jaki ból straszneeee ;( i ta pianka jest super ;] a co do
karmienia piersią w miejscach publicznych mi to ogólnie nie przeskadza choć troche
jest to dziwne dla mnie , ja bym tak nie umiała za przeproszeniem wystawić cycka
na środku ulicy i karmić..

A co do prasowania to ja bardzo lubie ;]

Misiamamy - ja mam same zakładane buty znaczy na rzepy ale zakładam je za pomocą długachnej
łyżki ;p

Basia81 - ja odrazu prałam w proszku dla dzieci 😉 noi prasowałam i już mam schowane ,
oglądałam te ciuszki codziennie przez 2 miesiące aż do znudzenia znam je na pamieć
;p

Aniol303 - ja i tak nie wierze lekarzom do końca bo niby widzą że chłopiec a tu dziewczynka.
znam kupe takich przypadków mój ginekolog twierdzi że lepiej jeżeli nie wie na
100 % jakiś lekarz to niech nie mówi , bo później są rozczarowania 😉 ale mówi
do mnie że jeżeli to pierwsza dzidzia to nie będzie dużego znaczenia gorzej
jak np. mają w rodzinie 3 dziewczynki mówi się że 4 chłopiec a tu się okazuje
dziewczynka..to wtedy jest troche klapa..Dla mnie to obojętne byle by było zdrowe

Allicee - nie przejmój się po domu w różowym chodzić może ;p heh no ale z sukienkami gorzej

Dziewczyny tez to zauważyłam jak przycisne palcami jedno miejsce zaraz tam kopniaczka dostaje

Mycloud - łap oklaska 😉

Madziula - ja mam na odwrót moje maleństwo uwielbia ostre rzeczy i ja je kocham a kiedyś nic
co ostre choć ograniczam do minimum bo pożniej mam zgagę ..

Aniol303 - syropek możesz ile chcesz ;] najlepiej 3 razy dziennie

10 na godzinę chciałąbym u mnie tak samo jak u aniol303 chyba z 30..

Julia - ja całą ciąże mam upławy biało - żółte albo żółtawe...ale nie mam żadnych bakteri 😉

Mycloud- ja już mam takie skarpeteczki i są cudowne takie mieciutkie 😉

• Mamusia
przyszłam ło ale sie nachodziłam
poszłam po buty i ich nie kupiłam ceny z kosmosu ok ja mogę dać troche za buty ale żeby były ładne i dobrze zrobione a to wszystko to szajs poprostu zdenerwowałam sie bo wtych cholernych sklepach z obuwiem przeciez nie mają długich łyżek tylko malutkie a schyanie sie nie nalezy do przyjemności 😲 no ale córci kupiłam 2 body jedno w niebieskogranatowe paseczki drugie w czerwonoszare paski
Jagódka nie wszystkie rzeczy da sie odliczyc zoriętuj sie jakie można
Julcia nie martw sie ja też mam upławy bo problem bakteryjny z pęcherzem
mycloud ty masz ochote na placki ziemniaczane a ja ide dziś na łatwizne totalną frytki i kotlet z sera plus ogóreczki 🙂

misiamamy- narazie bede brac na wszelki wypadek faktury na wszystko a potem bede sie orientowac 😉 🙃

ja wlasnie wrocilam z kuchni - zrobilam sosik pieczarkowy z koperkiem (do placków ziemniaczanych - zachcianka meza), tesciowa zrobila krem z brokułów a ja grzaneczki w pryprawach na patelni...mniaaaam....