Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też nie płacę nic za szkołę rodzenia (Instytut Matki i Dziecka W-Wa). Do końca roku kurs jest refundowany przez NFZ. Jedyne wymaganie to stały meldunek w Warszawie. Od stycznia mają wprowadzić opłaty, dlatego cieszę się, że udało nam się zaoszczędzić te parę stówek.
Zajęcia zaczynamy 19.10. Odbywają się 2 razy w tygodniu po 1,5h przez 5 tygodni
Już się nie mogę doczekać 😁

• Mamusia
Witam dziewczynki po kilkugodzinnej przerwie.

cześć qunia - rozgość się proszę w naszych skromnych progach 😉 Ja też będę miała córcię Lenę ( no chyba że będzie psikus jak to nazwałaś to będzie Igor lub Szymek)

Jagoda , żeby ci nie było samotnie to dołączam do grona remontujących ciężarówek. Własnie doszliśmy z mężem do wniosku, że skoro mamy mieć mały remoncik w łazience w związku z zalaniem sąsiadów to korzystając z zamieszania wymienimy sobie wannę. Chcieliśmy juz kiedyś to zrobić ale jakoś się rozeszło po kościach , bo w sumie wanna jest dobra tylko, że b.duza i zajmuje 1/2 naszej skromnej łazienki. A teraz wygospodarowana przestrzeń będzie miejscem choćby na wanienkę i osobny kosz z brudną bieliznę Lenki.
Tak więc siedzę przy kompie i szukam odpowiedniej (ceną i wymiarem) wanny.

• Mamusia
witam dziewczyny wieczorkiem! rano mialam taki straszny humor, ze wyladowalam sie na mezu...ale cale szczescie pomoglo bo pozniej mi sie troszke polepszylo 🤪

dziewczyny historyjki super 🙂 sie z mezem posmialam 😁 w mim78szczegolnosci Julcia dala rade - az mi sie milusio robi ze takie historie jeszcze przed nami 😉

gunia141 witaj wsrod nas 🙂 brzuszek super rozgosc sie!!

• Mamusia
Witajcie dziewczyny wieczorkiem 😉

Nie dawno wróciłam bo byłam dziś z koleżankami na zakupach i wpadłam do Smyka pospisywałam jeszcze to co mi potrzebne noi wyszło koło 300 zł ;p Ale da rade no ;p

Powiem tylko tyle straszna przebitka na pieluchach tetrowych 38 zł za 10 szt a na Allegro są max do 20 zł..

Tak to ogólnie ceny są zdadne nie wielkie różnice 😉

• Mamusia
Dziękuję Wam wszystkim za powitanie, aż miło ☺️

Ktoś_wyjatkowy to prawda że normalnie w sklepie można słono zapłacić, dlatego ja niemal wszystko kupuję na allegro :laugh: To jest moje uzależnienie!

Tak czytam i czytam zaległe posty i widzę że dużo z Was remontuje.
No to powiem Wam że i mnie to nie omija. Na dniach robili mi schody wewnętrzne(kamień - kucia i kurzenia mam już po dziurki w nosie), jutro mają zamontować balustradę. Tak na przyszlość z myślą o małej zamówilismy od razu bramkę, żeby zamykać na górze. Ale tego jeszcze montowac nie będziemy 🙃

• Mamusia
Witam Gunia141 🙂

nie było mnie od południa bo mi padła karta sieciowa w laptopie i kurde pół miasta zjeździłam za beznadziejną karta zewnętrzną i wkoncu kupilam 🙂 było cieżko bo już w 4 sklepie stanełam i z wściekłością oznajmiłam ze mam dośc biegania po ich punktach i mają mi ustalić gdzie to mają a jak nie to sie nie ruszę 🙂

jak ja bym mogła wytrzymac bez Was 🙂

• Mamusia
Dusia, tak jak obiecałam, do wyboru do koloru:

http://www.tylkomarkowe.pl/kategoria-zabezpieczenie-drzwi-i-elektryki-1528.html

http://www.tomi.pl/index/34/245/bramki_barierki_zabezpieczajace/id

http://www.mebledladziecka.pl/Bramka_zabezpieczajaca_schody__regulacja_70_111_cm_-991.html

http://www.bezpiecznyurwis.pl/c/pl/7_17/1/1/0/long/bramki+ochronne-+zastawki+schodow.html

• Mamusia
Ach ... kolejny dzien koncze z ciezkimi chmurmi 😞 ....powtorka z "rozrywki" oj olowiane chmury naszmy na nas... mamy ochote oboje uciec, zniknac.... nie mam sil...
Junior jest terz taki aktywny jakby "szleju sie matka najadla" albo litr mocnej czarnej sie napila 😞 oj cos czuje ze dzis nie bedziemy spali... 😞

Pozdrawiam Was mamusie, dobrego wieczoru.
D O B R A N O C

Witam Pomorzanke nowa stycznoiwa mamusie 🙂

• Mamusia
Pinacolada dzieki juz przegladam 😘
Julcia trzymaj sie 😘
Basia buziak za nieustepliwosc wobec sprzedawcow karty 😘

ja wlasnie przed chwila ryczalam od tak po prostu wszystko mnie wqrzalo, wszystko bylo zle i nie tak...chyba chwilowo przeszlo mam nadzieje ze nie wroci, bo nie lubie takich nastrojow...ehh ta jesien.

• Mamusia
🙂 Gunia witaj wsrod nas ja tez tu od niedawna ale ta mila atmosferka jaka tu panuje sprawila ze poczulam sie jak w domku 🙂

Kurcze najadlam sie na kolacje bo sie sztachnelismy na wypad do knajpki i teraz zgage mam jak nigdy dotad masakra jakas chyba sie coli opije moze pomoze.....

Co to ja jeszcze chcialam powiedziec aaaaa juz wiem (ta skleroza) i mnie nie minie remont bo moja rodzicielka po stwierdzeniu ze mamy u niej mieszkac przez pierwsze 2 miesiace powiedziala ze trza zrobic remont w pokoju wrrrr a juz myslalam ze mnie to ominie 😮

• Mamusia
Julcia głowa do góry, bedzie dobrze 🙂 wiem że nie jest Ci łatwo ale nie martw sie kochana bo szkoda Juniorka. Jak ma być moim zięciem to dbaj o niego:laugh:

Dusia- sprzedawca chyba był w szoku co potrafilam powiedzieć o jego kolegach z innych punktów i uwierzył ze tam zostane jak mi nie ustali gdzie jest ta cholerna karta. Moja przyjaciółka się połakała jak usiadłam i powiedziałam ze kur... do stycznia mam czas by tu siedzieć:laugh:

ach strach pomyślec co to bedzie jak moja córunia odziedziczy te cudowne cechy po mnie 🙂