Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja używam Jelpa do kolorów i piorę w temp40st - tak piorę od kilku lat nasze ubrania bo my wszyscy alergicy. Nie pamietam juz w jakiej temp prałam Julki spioszki , ale chyba też 40st. jelpa do białego nie kupuje bo mało jest wyłacznie białych rzeczy - zawsze gdzies odrobina koloru się znajdzie więc piorę w tym do koloru i przy tym chyba zostanę

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kurcze...to jak Wy wszyscy w tym pierzecie to majatek idzie na ten proszek 😉

A co do zakładania sparpetek, butów, - swiete slowa...mi juz buty zaklada maż i on mnie tez na zasadzie dzwigni - podnosi z pozycji horyzontalnej do siadu...
Nie wspomne juz o goleniu nog i bikini - trza z lusterkiem bo nic nie widac 😉 a zanim ogole jedna łydke to hoho...jestem zmeczona jak po maratonie. A jak mi nie daj Bog spadnie gabka, cokolwiek to mi sie plakac chce bo trzeba sie schylic... 🤢

• Mamusia
oj to macie racje kochane ja nie mam problemu w wejscie w stara kurtkę chodzi o ta z przed ciązy wiązanie butów i sprzatanie pod łóżkiem to juz troche problem ale da sie tylko tyłek zaczyna mi przyrastać do fotela i mąż pomaga mi wstać ale wiecie co no troche by mogł urosnąć 🙂a własnie musze zmieżyc moje kozaki no jak w nie nie wejde to klops

ja piore wszystkie ciuchy Izy w loveli ale niestety jaie to bedzie miało skutki nie wiem mam nadzieje że nie bedzie uczulona na to a i ja ogólnie nie używam proszku w proszku tylko proszek w płynie dla mnie jest za duzo pyłu po praniu w proszku w proszku

• Mamusia
witam w poniedziałek :P
byłam u ginekologa dał mi jakąś maść narazie smaruje zobacze czy będzie poprawa - oby 😘 😘

Nie uwierzycie na naszym forum mamy gwiazde :P 🙂 🙂
MAMAMALISZKA czy to czasami nie ty byłaś w dzieńdobry TVN?? masz identyczną fotkę na profilu i było właśnieo tych sesjach 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
witam w poniedziałek :P
byłam u ginekologa dał mi jakąś maść narazie smaruje zobacze czy będzie poprawa - oby 😘 😘

Nie uwierzycie na naszym forum mamy gwiazde :P 🙂 🙂
MAMAMALISZKA czy to czasami nie ty byłaś w dzieńdobry TVN?? masz identyczną fotkę na profilu i było właśnieo tych sesjach 🤪 🤪 🤪

28 tc
Jak zmienia się Twoje ciało
Kiedy zaczynasz trzeci trymestr, skończyły się czasy, kiedy mogłaś powiedzieć, że w ciąży czujesz się wygodnie. Twoje dziecko kopie, masz spuchnięte nogi, jesteś zmęczona i boli Cię kręgosłup. Kiedy dziecko ułoży się w pozycji do porodu (głową w dół), jego głowa (i Twoja powiększona macica) mogą spoczywać na nerwie kulszowym w dolnej części kręgosłupa. Jeśli to się zdarzy, możesz czuć ostry, przeszywający ból, mrowienie i drętwienie nóg – znane jako rwa kulszowa. W tej sytuacji mogą pomóc elektryczny koc, ciepła kąpiel, rozciąganie albo leżenie w łóżku.

Co robić, żeby ciąża była zdrowa
Chociaż wiesz, że termin porodu jest jeszcze odległy, nie jest wcale za wcześnie na zaplanowanie wyprawy do szpitala. Plan może okazać się bardzo pomocny, gdy Twoje dziecko zdecyduje się przyjść na świat wcześniej. Upewnij się, że zawsze masz przy sobie numery telefonów Twojego lekarza i partnera. Dobrze jest mieć też plan B. Co stanie się, jeśli Twój partner będzie nieosiągalny? Czy masz przyjaciela albo sąsiada, który zawiezie Cię do szpitala? Upewnij się, jak trafić do szpitala i obmyśl alternatywną trasę na wypadek korków (niektórych mężczyzn szczególnie bawi ta część planowania, ponieważ obmyślają najkrótszą i najszybszą trasę).

Witam was kochane,
Coś nie mogłam się dziś zalogować.Wczoraj objadłam się kebabem miałam straszną ochotę,potem mąż upiekł biszkopta z kremem pycha a dziś wrąbałam tuńczyka!!! 🤪

W sobotę byliśmy na zakupach i kupiliśmy w Auchan wanienkę śliczną jasno zieloną 84cm z disneya z termometrem za jedyne 45zł.Kupiliśmy też rolety do pokoju dziecinnego i widziałam w Liroy piękne materiały na firaneczki dla dziecka-cudowne różowe w barbi i nie tylko.Kupiłam też nawilżacz powietrza do małej do pokoju takie na grzejniki.
Co do brzucha to ja na szczęście nie mam wielkiego,wczoraj jeszcze zmieściłam się w swoją spódnicę sprzed ciąży:laugh:
Wystroiłam się w kieckę do tego założyłam czerwone grubsze rajstopki,jesienny płaszczyk,bucik na małym obcasie i hej czułam się jak gwiazda 😉Co do butów na zimę ja kupuję z Ryłko takie 3/4 długości wkładane na płaskim i do tego musztardowe i koniecznie też musztardowa torba-jest właśnie takie komplet w Ryłko.Co do płaszcza na zimę to już kupiłam i zaraz wam zdjęcie pokażę.
Jagoda jestem pod wrażeniem ,że łóżeczko już stoi,ale nie dziwię się patrząc na twoje tak szybko uciekające tygodnie.Przecież nigdy nie wiemy kiedy nasze dzidzie postanowią wyjść może to być 35a może 37 tydzień albo i dalej.Ja w każdym razie do 35tyg.też chcę mieć wszystko.Dużo mi tego nie zostało.Co do proszków właśnie porównywałam ceny i Jelp jest najdroższy,więc ja kupię Lovelle nieco tańszy a też ślicznie pachnie.Jest jeszcze Bobas,ale chyba nie pachnie.

Idę na 13.00 do fryca ,mam już włosy za stanik,więc muszę podciąć 1cm i trochę z objętości.Polecam wam szampon Syoss jest rewelacyjny,włosy faktycznie wyglądają jak po wyjściu z salonu.Wczoraj jak umyłam,do tego odżywka gliss kur i rozpuściłam to mąż nie mógł się na mnie napatrzeć hihi 😉

W ogóle powiedział ,że bardzo mu się podobam z tym brzuszkiem i ,że powinnam często mieć taki brzuszek hahaha dobre!

• Mamusia
Witam Was mamusie poweekendowo 🙂

Mycloud widzę że Twój mąż reaguje zupełnie tak jak mój, bo też mu się podobam z brzuszkiem, a nawet mówi że się postara żebym zawsze taki miała :laugh:

Cieszę się że już po weekendzie, mieliśmy ciągle gości. W sumie wyprawiałam męża urodziny w sobotę, ale wczoraj też nas nie oszeczędzili 😞 W grudniu swoich urodzin to już chyba nie będę w stanie wyprawiać, jedynie wchodzi w grę firma cateringowa 🙂

Co do proszku do prania to ja jeszcze nie kupiłam. Chcę prać w listopadzie, więc mam jeszcze chwilę do namysłu 😉
Ale wiecie co powiem wam, że moja szwagierka od początku zaryzykowała z Persilem, bo go zawsze używała. Zmieniła tylko Gold na Sensitiv i mały nie dostał uczulenia, więc do dzisiaj go używa. Stosuje do tego płukankę Lovely.

mycloud - plaszczyk sliczny - ja mam podobny krój tylko z HM i niestety w biuscie sie nie dopinam 🙂
Zreszta...pomimo ze jest zbierany pod biustem i luzniejszy dolem i na brzuszku juz dopinam sie ostatkiem sil.
Na gore zakupilam ponczo 🙂
A botki kupilam wlasnie musztardowe. Tylko cieeeezko je zalozyc :/

• Mamusia
O widzę że wskoczył mi 26 tydzień, ale to leci 🤪

Mycloud mam podobny płaszczyk, kupiłam w H&M. Też taki poszerzany do dołu ze schowanymi guzikami. Tylko u góry mam trzy guzy z gory na dół i kaptur. Jestem z niego bardzo zadowolona. Teraz szukam kozaków, ale mam z tym problem bo jak juz mi sie cos podoba to podeszwa wydaje się śliska 😠

Powiem Jagódka ,że ja uwielbiam musztardowy kolor zwłaszcza na takie pochmurne dni jak jesień czy zima.W ogóle w tym tyg. ma być strasznie zimno.
Umówiłam się już do internisty na środę raniutko i przy okazji będę popijała glukozę,u mnie na szczęście nie trzeba się ani specjalnie zapisywać ani mieć swojej glukozy.Więc biegnę do apteki tylko po pojemniczek na posiew moczu.

To dobrze gunia,że tak reagują ,byłoby gorzej jakby na nas patrzeć nie mogli.

a co do uciekajacych tygodni...
troszke mnie to przeraza...
zostalo mi 2,5 miesiaca a nie mamy gdzie mieszkac 🤢 i co wiecej narazie ani widu ani sluchu zeby jakas ekipa w koncu zaczela remont...
No a uciekajacy niesamowice szybko czas spowodowal ze zaczynam czuc potrzeba bycia spakowaną 🙂
Takze pralka wlasnie pierze cala torbe do szpitala - pieluszki, ubranka.
Nie wiem co z kocami i rożkami - ale to chyba w drugiej turze z czapkami i bucikami w nizszej temperaturze.
Brakuje mi jeszcze kilka rzeczy no i samej torby 🙂 bo nie mam 🙂
Kupilam tez ceratki ozdobne do przewijania w terenie i nie tylko - polecane przez moja znajoma - rossmann - 10 pln za 10 ceratek a kolezanka mowi ze mozna ich wielokrotnie uzywac (myc/prac i uzywac).

• Mamusia
Hmmm ma coś problem z tą stroną, dwa razy przerwało mi polączenie 😠

Mycloud dziękuje za oklaska, to moj pierwszy 😁

Jagoda a Ty widze w swoim żywiole, zakupy, zakupy i jeszcze raz... zakupy :laugh:

Ja dzisiaj jadę do Pruszcza Gdańskiego ( Bezpośrednio od producenta) odebrać wózek, już nie mogę się doczekać. To jest moj wybór: