Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Miniss77- ja nie mieszkam w Polsce. W chwili obecnej przebywam w Irlandii.
Syla- ja wiem że powinni mi zrobić to USG ale ta babka się uparła ze wszystko jest dobrze, a jak na poczatku powiedziałam że czuje się dobrze i czuje ruchy dziecka to już później głupio mi było. Nie wiem kurcze co robić. Boję się też pojechać do szpitala i powiedzieć że nei czuje ruchów dziecka bo mnie jeszcze tam zostawią, a ja niezbyt ym była tym faktem zachwycona. Zreszta wole nie wywoływać wilka z lasu. Trudno poczekam jeszcze te 3 tygodnie. Może uda mi sie coś wymysleć do tego czasu zeby mi zrobili to USG w końcu. A do prywatnego to faktycznie kupe kasy kosztuje, ehhhh... Głupia irlandia...

• Mamusia
Witam was mamusie 🙂
Ja jak zwykle nie mam czasu...
Po pracy jakiś obiad, potem spacer, a teraz zabieram się do nauki 🤔
NA utro promotor ma mi sprawdzic prace, mam nadzieje, ze będzie dobrze i oddam i obronię się przed porodem...

A i w ogóle mój brzuch zaczął się już obniżać 🤪 🤪 🤪
Wszysct mówią mi, ze urodze przed terminem... mam nadzieje, że po obronie 😮 😮 😮

• Mamusia
Syla dziękuję 🙂) no jest podobieństwo i nie dziwie się że mówili że to mój synek hahaha jakiś przekręt w rodzinie ...nawet to ludzie gadali hahaha

Monis ty lepiej uważaj żeby twojemu synowi nie mówili że za wcześnie tatą został...
bynajmniej chłopak będzie wiedział co to znaczy małe dziecko w dobrym słowa tego znaczeniu ... 🙂)))

• Mamusia
moja mamę też widzieli 🤪 a potem...hehehee nie no żartujemy sobie ale nie raz tak jest ważne że macie lepiej od nas nie dzieciatych ...będziecie mieć pomoc a moja mama???hmmm ona mówi że będzie jak ciocia:P hehehe fajnie tak ale ja juz jej babcia mówię żeby się przyzwyczaiła do roli 🙂

• Mamusia
wreszcie wszystkie firanki wyprane...do tych z sypialni zanosiłam się tydzień czasu ale nareszcie czyste 🙂 mąż powiesił i od razu mi lżej 🙂

co do odmładzania lub nie czucia się naszych mam babciami to jak ostatnio Agata była na "jednodniowych wczasach" u babci i szła z nią i moją babcia przez miasto ciągle mówiąc mama mamo mama mamo to jakiś znajomy podszedł do mojej mamy i z tekstem " co Jolka przytrafiło Ci się na starość " 😁

megi a sama to zauważyłaś czy ktoś Ci powiedział? ja w pierwszej ciąży myślałam, że mi się już brzuch obniżył miesiąc przed terminem a przenosiłam prawie dwa tyg 🙂

to ja tez tylko dobranoc powiem 🙂

Powiesislismy firaneczki i te zasłonki z MAMO TATO i baldachim... 🙂 🙂 słodko to strasznie wyglada 🙂
W sobote wrzuce moze fotki bo mamy zamiar skonczyc pokoik Ksawcia 🙂

Buziaczki

• Mamusia
monis hehe Justyna czuje ruchy! wszystko dobrze 😉 ja tylko wymyslilam zeby poszła posciemniac zeby zrobili jej USG.

megi pinacolada widac to ze sie obniza 😁 😁 hehe mi jeszcze nie 🙂 jeżeli między piersi a brzuch wejdzie Wam spokojnie dłóń. To znaczy ze na dniach 🙂 hehe

• Mamusia
Witam porannie 😉))
megi mi tez się brzuszek obniżył
Syla mi się da tak zrobić 🙂 Brzuszek mi opadł bo to nawet mój M zauważył;( 🙂 nie wiem czy się śmiać czy płakać a do lekarza idziemy 1,12.we wtorek... 🤨
obawiam się ze mogę w grudniu urodzić a ja tam wolę dochodzić do terminu albo chociaż do samego 1.01 😉 🙃

Wróciłam z badań znowu miałam z samego rana o 7 poleciałam je zrobić żeby nie sterczeć w kolejce niektóre badania miałam do powtórki ale z winy laboratorium? 😞 nie wiem czemu

CZESC MAMUSIE

oj, ciezka noc...
Biodra mnie tak bolały ze spalam praktycznie na siedzaco..
Dodatkowo mialam sen s serii apokaliptycznej - snil mi sie koniec swiata, ze widzialam czarna tecze i wiecie czym sie najbardziej martwilam? ze Ksawcia nigdy nie zobacze...koszmar

ania - mnie tez tak zalatwilo kiedys laboratorium i tuz przed wizyta u mojego gina poszlam po wyniki i dostalam info - SKRZEP - powtorzyc badanie - ale oni tak podobna zawsze pisza jak zgubia probke albo cos schrzania po prostu.. 🥴