Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
megi85 napisał:
pinacolada napisał:
chyba wszystkie styczniowki dziś leżą bo taki bezruch na forum.... 😉
A leżmy póki możemy!!!

Ja nie mam czasu leżeć... 😞 Robię ostanie poprawki pracy mgr, bo jutro przed pracą ją drukuję i oprawiam... potem do pracy...po pracy nauka... itd.

megi - ja sie naprawdę o Ciebie boję!! Ty dziewczyno możesz w tym nawale pracy nie zauważyć, że urodziłaś!! 🤪 🤪 🤪

dzieki dzieki Kobitki 🙂

Madziula - kurcze, mi tez sie wydaje ze to masakrycznie duzo!!! moze zero Ci sie jedno dodało hihihi 🙂
Chociaz...my tu malutkie mieszkanko a z remontem to tez wyszlo jak za dom cholnder!

Syla - trzymam kciuki za egzamin! wspolczuje bo mi by sie nie chcialo uczyc 🙂 dobrze ze nie masz takich testow jakich jak w Polsce 😜 :P

alice - moze i ja skorzystam z netu zeby uzupelnic zoo 🙂 🙂

madziula napisał:
Jagoda pokój normalnie jak urządzony przez projektanta!!!
na prawde! czuje przez monitor że jest tam cieplutko i przytulnie 🙂 🙂 :P

a i muszę się pochwalić dziś mój mały miał czkawkę :P
tak ok. 4 minuty 🤪

a co do pokoju małego to ja muszę poczekać , bo mam dom
parterowy (2 pokoje - mój z mężem i mojej córy) ale na górze mam strych i mąż zamierza robić poddasze!! tylko wyliczyl że będzie wszystko kosztowało ok. 500.000 .... więc powolutku się " robi" 😉 😘

Dołączam do grona osób,które twierdzą,że zera się pomnożyły.Madziula my właśnie budujemy dom 220m jesteśmy na etapie wykańczania i cały koszt domu pod Warszawą z wykończeniem to 600.000tyś zł.Dom z poddaszem więc 50tyś za poddasze to się zgodzę.

PINACOLADA HEHEHE:laugh: 🤪 😎
no to dzięki i cieszę się że chociaż mój mąż Cie zaspokoił hehehe 😎 :laugh:
Dziś zarzuciłam Was fotkami ale już koniec, uspokoiłam się 😉

• Mamusia
Cześć Laski!
ja dopiero teraz bo miałam męczący weekend, mąż Andrzej więc same rozumiecie :P w tamtym tyg impreza na 20 osób a w tym teściowa, szwagierka z rodzinką i pies...no ale daliśmy radę, tylko biodra mnie cholernie bolą bez warunku czy stoję, leżę, chodzę czy siedzę!
No a dodatkowo jutro przychodzi pan majster pokończyć jakieś duperele w mieszkaniu i przygotować ścianę pod komandora, więc będzie ciekawie z wszędzie biegającą Agatą! może pojadę we wtorek do mamy ale się wszystko okaże po rozmowie z majstrem, ehhh zaraz kładę się spać bo boję się, że Agata da znów popis i pół nocy przejdzie na tuleniu i głaskaniu - coś się maleństwu ostatnio koszmary chyba śnia, albo kolejne zęby wychodzą!
ale się rozpisałam...buźki dla Was!

Pinacolada super brzusio! a ja nie mam kreski w tej ciąży
misiamamy super, że do nas wróciłaś trzymajcie się z Izunią!jesteśmy z Wami!
Jagoda pokoik super - widzę, że wygrałaś z wykładziną 😁 no i brzuszek super!a za zdjęcia pochwal męża rewelka!

Dusia 🙂 teraz nie wyobrazam sobiw tego pokoiku bez wykladziny 🙂
jesli chodzi o biodra - mam to samo, najgorzej boli w nocy 😞

Ja sie juz zegnam, siedzimy jeszcze z mezem i sprawdzamy torby do szpitala i uciekamy lulu

SPOKOJNEJ NOCKI MAMUSIE
PAPA

• Mamusia
Witam was kochane nadrobiłam 20stronic 😉))

JAgódka Pokoik rewelacja i twój brzusio całkiem podobny do mojego:P

Misiamamy Dobrze już że jesteś z nami Uważaj tam na siebie 🙂)
My po imprezie 😉))Cały dzień leżeliśmy mieliśmy niedzielę tylko w trójeczkę dla samych siebie,
tatuś prowadził rozmowy z synkiem 😉
i prosił go żeby wyszedł po nowym roku bo w grudniu ma dużo pracy i nawet urlopu by nie wziął i przy porodzie też by go nie było.Chyba synuś wysłucha tatusia bo skopał go po wsze czasy 🙃 😁
Miłego dnia kochane 🙂

• Mamusia
Cześć poniedziałkowo!

Miałam straszną noc - niby zgagi nie było ale jakos nie mogłam w ogóle spać. Rano jak wyprawiłam Julkę do szkoły to postanowiłam sie położyć ale nie zasnęłam dlatego włączyłam laptopa - może się zmęczę i zasnę jeszcze. A w głowie aż mi się kręci od zmęczenia 😞

CZEŚĆ MAMUSIE 🙂

ja dziś spałam w miare dobrze, jesli mozna spac dobrze w takim stanie 🙂 budzilam sie tylko jakies 5 razy 🙂

Pinacolada - pytalas wczesniej o pasy poporodowe - ja dostalam od mojej przyjaciolki wlasnie taki jak mowisz-na rzepy i nie trzeba go przez nogi wsuwac, po prostu sie nim owija.
Mam tylko pewna watpliwosc ze zanim ja sie zapne w ten pas to minie pol roku po porodzie :laugh:

A ja ponawiam pytanie o ośrodek zdrowia - czy można dziecko zgłosić jeszcze przed porodem? i wybrać położną środowiskową?
Wiecie coś na ten temat?

• Mamusia
Jagoda - z tego co się orientuje to musisz znać dane czyli nazwe i adres osrodka do ktorego chcesz zapisac dziecko i to podaje sie w szpitalu i szpital wysyła informacje do osrodka zdrowia ze urodzilo sie dziecko i wtedy przychodnia wysyla do Ciebie polozna i lekarza pediatre z wizyta. Tak gdzies wyczytalam i tyle zapamietalam a ile w tym jest prawdy to sama nie wiem - trzebaby bylo to gdzies jeszcze sprawdzic.

Przepraszam ze nie uzywam polskich znakow ale juz ktorys raz z kolei mi sie zdarzylo ze przy wciskaniu polskiego znaku skasowalo mi caly tekst 😠 😠 😠

A z jakiej firmy masz ten pas? Pani Teresa? Bo tych jest najwiecej w sprzedazy...