Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co do zakrztuszeń mój Synuś też je bardzo łapczywie...nawet jak mu się ulewa, to od razu chce jeść znowu...zakrztusił mi się raz i pojechaliśmy następnego dnia do lekarza...osłuchał go i wszysyko było dobrze... teraz jak go karmie i zaczyna mi wariować, to odstawiam go od piersi na chwilę biorę pionowo na klatkę i za jakiś czas znowu karmię...pomaga trochę...

Co do pomocy mężów, to mój przechodzi samego siebie...robi więcej przy małym niż ja...ja w sumie go tylko karmię...tata go przewija, przebiera, kąpie itd... w nocy jak mały tylko stęknie, to tatuś od razu wstaje i idzie do niego chociaż zobaczyć...ostatnio jak mały często się przebudzał, to żeby mnie nie budzić przy wstawaniu z łóżka wziął kołdrę i położył się w pokoju małego, hehe.. ale miałam minę jak go nie było gdy się obudziłam... p

• Mamusia
megi Sebastianek niezły przystojniaczek,będzie rwał laseczki że ho ho:P na dołeczek w bródce-Mnie już oczarował 🙂

pinacolada współczuję Ci tych przeżyć z Lenką,może rzeczywiście udaj się z małą na kontrolę tak zapobiegawczo.Ja już bym dawno zwariowała z niemocy.Muszę jutro zapytać położną o to krztuszenie-zaczynam się trochę niepokoić.Chociaż wczoraj była u Nas pediatra na patronażu-osłuchała małą i niby wszystko o.k.ale lepiej dmuchać na zimne.Trzymaj się!!!

Mamusie te nierozpakowane-wiem,że już nie możecie się doczekać porodów,każdy kolejny dzień z brzuchem męczy na maksa ale uwierzcie mi to już tylko kwestia paru dni.Cierpliwości kochane.Przecież lutówki czekają na swoją kolej a jeszcze światło jest czerwone 😉

• Mamusia
syla t maialm na poczatku minimalne otwrcie ale ptem sie rozszezalo .. i to biale to pewnie po apieli sie zrobilo albo namklo albo nablenek jak sie rana otworzyla to pwiennas isc z tym do lekarza aprwde ja ptorej miesiaca z tym chodzilam bo msylalm ze samo zniknie a tyko se pogorszyloa lapisowanie nie bli da ci do domu taki plyn i bedziesz sama sobie wypalac 🙂 nie boli 🙂

Zapomnialam napisac ze ja dzisiaj nie obchodze imienin ale przylaczam sie do zyczen dla pozostalych Agnieszek 🙂

Co do zakrztuszen jeszcze to my dostalismy taki opierdziel od lekarki ktora przyszla malego osłuchac nastepnego dnia ze szkoda gadac - wlasnie o to ze nie pojechalismy z nim od razu po zakrztuszeniu na pogotowie i ze jestesmy wobec tego niepowazni i ze ona wlasnego dziecka by ba to nie narazala..chciala nas zreszta od razu wyslac do szpitala...
Zakrztuszenia sa koszmarne - ja przez to tak bardzo sie balam zostac sama z Ksawciem bo on tez taki łapczywy a z butelki jak pil to zapominal oddychac i ciagle sie krztusil ale tak w miare umiarkowanie. Raz tylko musielismy konkretnie interweniowac zeby odzyskal oddech.
Jak jeszcze moge cos zasugerowac - my zmienilismy smoczki i mały sie przestal krztusic - mamy najmniejsza smoczek AVENTu - niby do wody i ewent. mleka a my mu dajemy zageszczone i leci mu ledwo ledwo - nameczy sie bidok ale daje rade i przestal sie krztusic co najwazniejsze. Z tejsamej dziruki dalam mu dzis pierwszy raz herbatke hippa i krztusil sie wiec mu zmienilam na butelke i smoczke nuka 0/S i problem z głowy (AVENT nie ma juz mniejszych dziurek)

Lece pod prysznic

buziaki

ps. MEGI!!!!!!!! SYNEK CUKIERECZEK!!! 🙂 🙂 🙂 jeszcze raz gratuluje!!!

A tak sobie moje chłopaki spia teraz obok mnie 🙂 [img size=490]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzuszek_1.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
hej dziewczyny
ja na wczorajszym badaniu przez położną dowiedziałam się, że są widoczne zmiany w szyjce, Zuzia ułożona bardzo nisko, tak więc mam się pojawić jutro (sobota) o 08:00 z torbami w szpitalu na indukcję ... huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuura 😁
już jutro mała będzie z nami
aż trudno w to uwierzyć 🙂))
chyba nie prześpię całej nocy 😁
dziś mam być cały dzień na lekkostrawnej diecie, wieczorem seksik 😎 na noc czopeczki 😉 i rano działamy 😁
dam znaka najszybciej jak to będzie możliwe
3majcie kciuki !!!!

• Mamusia
Gratulacje dla Katpio i jej córuni no i oczywiście tatusia! Szybkiego powrotu do formy i do nas 🙂

Mamamaliszka jak Ci fajnie, że malutką będziesz już mieć niebawem koło siebie!

Ma ktoś info od Ttinki?ciekawe jak u niej akcja, czy juz ma córcię ze sobą czy jeszcze mała się upiera żeby być w brzuszku!

• Mamusia
Moja niunia dziś już mi sie 2 razy zakrztusiła 😞
była u nas położna i kazała odciągać gruszką z noska jak sie zakrztusi
to mleczko które tam zostało..
Bo mówi że może dojść do zapalenia płuc jeżeli by tam zostało..

Jagódko - super ten twój Ksawery ;D

Katpio - gratulacje ;*

Mamamaliszka - trzymam kciuki za ciebie 😉

Dziewczyny wrzucie tabeleczke z nową niunią zobaczymy ile tam nas jeszcze zostało ;p

Co dziś tu taka cisza.. ?
Maleństwa buszują ? 😁

• Mamusia
madziula napisał:
Mamamaliszka jesteśmy z Tobą 🙂 trzmaj się ciepło 🙂

ja się pochwale zamówiliśmy wózekczek wreszcie 🤪

http://www.tomas-wozki.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=cPath=1&products_id=29&zenid=b6154e9978405e7347edf6f915945c86

cos zle, bo nie pokazuje wozka 😞

ja własnie sie przymierzam do kupna tylko nie mam pojecia jeszcze jakiego no i tez mamy limit kasowy ;(