Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka

Była u nas połozna. Siedziała 2 godz! Szok!! Bardzo dokładana kobieta, pytała o wszystko i duzo doradziła. Odnosnie krztuszenia jesli takie powazniejsze to kazała dzwonic po pogotowie! nawet jesli po chwili niunia złapie powietrze to i tak zadzwonic zeby lekarz osłuchał - tak jak Jagoda pisała! Odnosnie tego naszego wczorajszego to nawet gdyby to ten antybiotyk ktory Lenka teraz zazywa pomoze na ewentualne skutki zakrztuszenia. Ale od nastepnego - nie daj Boze razu- mam dzwonic po pogotowie!!

• Mamusia
Pinacolada super ta twoja niunia 🙂

a co do tego pogotowia to po co dzwonić ? jak i tak nikt nie przyjedzie ;/ debile ;/ proszę sobie samemu jechać z dzieckiem taką otrzymałam odpowiedź ale nikogo nie interesuje to że dziecko ma 12 dni a ja nie auta bo mama w pracy i nie będę tułać się autobusami albo tramwajami że by ją przeziębić w taki mróz tym bardziej że jeszcze nigdy nie była na dworze..

i co robić ? modle się ze by mała się już dziś nie zakrztusiła..jedyne co mi pozostaje to odciągnąć jej to mleko z noska po zakrztuszeniu

• Mamusia
Witamy was mamusie 😉 my wczoraj wróciliśmy do domku mały jest boski 😉 a szczęście które nam towarzyszy jest nie do opisania 🙂
Mam takie szczęście że wstaje do niego tylko 2razy w nocy całe 7 dni w szpitalu i wczorajsza noc w domku tak wygląda oby tak dalej a co u was słychać 😉?widzę że mam nadrabiania a nadrabiania 112 stron heheee pozdarwiamy buźki

• Mamusia
Witaj Aniu

No nadrabiania to Ty masz sporo 😉 Tabeleczka i prezentacja czekają na Ciebie. Jak ochłoniesz to dokończ to proszę bo takiego cuda jak Ty to żadna z nas nie potrafi kontynuować.

Malutki jest rzeczywiście cudny - juz oglądnęłam fotki na nk 😉

Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę nadal takich spokojnych nocek (i zazdroszczę 😉 )

• Mamusia
Dziękujemy 😉
No my po porodzie cc nawet nieźle sobie radzimy powrót do formy? szybciej niż się spodziewałam...
Poród?Odeszły mi wody (tj pisałam) miałm bóle krzyżowe i w dole brzucha. niestety okystocyna nie pomogła w ogóle próbowali nawet przebić mi macicę ale za bardzo inwazyjne by to było no i po 12,5h zdecydowali cc...pierwsze godziny tragedia ale warto było zwłaszcza że Tadziu był przy mnie cały czas a jak miałam cc był za ścianą i dali mu po zmierzeniu i zważeniu małego od razu aż mnie pozszywali...
A imię ustaliliśmy na minutę przed wjazdem na salę porodową hehehe

Pinacolada
twoja Lenka tez jest cudna 😉Kochana
jak dobrze że już po i mamy maleństwa ze sobą 😉

• Mamusia
ktos__wyjatkowy_ napisał:
Dziewczyny a jak z waszymi szwami ja juz 12 dni po porodzie a jeszcze bardzo bolesne..Zresztą ja mam bardzo dużo szwów ponad 20 to psokojnie na zewnatrz 8 w srodku bardzo głeboko jestem szyta ale taki kolosik ze mnie wyszedł ( jak na mnie ) to sie wcale nie dziwie ;p

Ja 11 dni porodzie i dziś mi 3 zewnętrzne położna wyjęła 🙂 Reszta, te co są w środku i wystają nitki tylko, to powiedziała, że same znikną... ale te zewnętrzne przynajmniej usunięte i nic nie czuję...

GRatuluje kolejnym stycznowym mamusiom!

Ania - przylaczam sie do prsby o kontynuowanie prezentacji bo jest absolutnie rewelacyjna!!!

Co do odciagania po zakrztuszeniu - ja gruszka nic nie wyciagnelam jeszcze, nie kumam dlaczego i o co chodzi.
Frida czasem sie uda ale jak naprawde mocno zassam. Widzielismy jeszcze KATAREK - to sie podlacza do odkurzacza i podobno super dla dzieci i wszystko z nosa wyciaga ale ten odkurzacz budzi moj wielkie watpliwosci

Mamusie - co robicie z Waszymi pociechami kiedy sa najedzone, napojone, przebrane i nie chca spac tylko marudza..? Moj nie chce w ogole zasypiac i w dzien i w nocy musze go miec caly czas na rekach a ak go poloze do wozka bo np. chce sie ubrac czy isc do wc to tak sie drze ze robi sie siny i tak jakby sie dusil. 🤢

• Mamusia
Jagoda - ten aspirator do odkurzacza polecała mi moja pani doktor pediatra a dzisiaj jeszcze położna!! Więc chyba nie ma w tym nic niehigienicznego bo chyba to budzi Twoje zastrzezenia - zreszta moje tez! My na razie bardzo dobrze sobie radzimy z aspiratorem takim do zasysania ( SOPELEK) a musimy to robic minimum 3 x dziennie! Spróbuj najpierw mu zaaplikowac Sterimar lub jakas inna wode morska w sprayu a po ok pól godz odciągnąć dopiero z noska - wtedy powinno ładnie wszystko zejść.

• Mamusia
Przyszedł mi dzis czarny biustonosz do karmienia z Allesu 75E i okazał się być za mały!!!! Jutro muszę go odesłać i wymienić na F 😮 🥴 🤢

Wybieram sie też jutro na solarium bo juz patrzeć nie moge na swoj kolor skory - a i może mi się nastroj poprawi przy okazji - helioterapia sie to chyba nazywa 😉

ps. Czy Wasze dzieci tez tak strasznie sie dra jak sa glodne??? ja nie moge tego wytrzymac jak Ksawciu sie wydziera - nic go nie jest w stanie uspokoic a ryk jest taki jakby go zeskory obdzierali i ciezko mu wtedy zmienic pieluche czy cokolwiek innego zrobic.

Kolejne pytanie - jak zostajecie same z dzieciaczkami to co z nimi robicie jak chcecie isc do kibelka, umyc zeby, ubrac sie czy zrobic mleko?

• Mamusia
hej mamusie

gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusia:laugh:

pinacolada- Lenka siczna modelka 😘
megi- Sebek słodki 😘

Vanesska dzie miała wizyte u pediatry 🙂 i rosnie jak na drożdzach- od porodu przytyła kilogrm 🙂 zdrowiuka jest, tylko to mleko nan 1 jest dla niej za cezkie i musimy zmienic na bebilon comfort- na kolki i zaparcia.

PINACOLADA - jejku, jak ja bym poszla do fryzjera czy gdzies...dzis przyjechaly do mnie mama z siorka i siorka robila foty i jak sie zobaczylam na nich...ZAŁAMKA! ZOMBIE przy przy mnie to MISS UNIVERSAL...
A co do soli morskiej - czasem uzywam ale to jest pod duzym cisnieniem wiec lekarla polecila mi tetrisan - to sa kropelki soli fizjol. i po tym probuje odciagac ale to siedzi tak gleboko ze czasem cos tam wyjdzie ale rzadko... 🥴

• Mamusia
Witaj Aniu 🙂

ja właśnie położyłam Agatę....dziecko tak się za rodzicami stęskniło, że dziś na moment jej samej nie mogłam zostawić bo płacz na pół bloku! no i teraz na dobranoc tylko bajki brzechwy pomogły w zaśnięciu 🙂

gadam codziennie do Majki żeby zechciała łaskawie wyjść a ona chyba nic sobie z tego nie robi!!