Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

justyna_malutka napisał:
Mamusie czy któraś miała styczność ze skazą biakową?? Możecie mi opisać jakie są jej objawy i jak wyglada wysypka??

justynko - ja ostatnio duzo czytalam na forach a propos skazy bo jestem prawie pewna ze Ksawciu ja ma.

Z tego co wyczytalam to gl objawy to
ulewanie, kolki, sluz w kupkach, wysypka, ciemieniucha na brwiach i glowie

moniss77 napisał:
dzieki dziewczynki za odpowiedz w sprawie kapieli. Juz kupilam i dzis kapiel Oilatumowa 🙂
czyli nic nie uzywam, sama woda umyje.
a oliwki jakiej uzywacie po kapieli jesli uzywacie? Tak jonsons baby to chyba przereklamowana jest co?

My ostatnio bylismy na prywatnej wizycie u ordynatora oddzialu dziecieceg ow tutejszym szpitalu i on kazal mi uzywac OLIWY Z OLIWEJ Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA - cala reszta to chemia.
I tak robimy.
Oliwie trzeba zrobic tak zwana łaznie woda ale tez niekoniecznie i jest najlepsza oliwka 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
justyna_malutka napisał:
Mamusie czy któraś miała styczność ze skazą biakową?? Możecie mi opisać jakie są jej objawy i jak wyglada wysypka??

justynko - ja ostatnio duzo czytalam na forach a propos skazy bo jestem prawie pewna ze Ksawciu ja ma.

Z tego co wyczytalam to gl objawy to
ulewanie, kolki, sluz w kupkach, wysypka, ciemieniucha na brwiach i glowie[/quote

z tego to Piotrus ma wysypke i ciemieniuche na główce i to tez taka malutka;/ ehhh juz nie wiem co mu dolega

moniss77 napisał:
dzieki dziewczynki za odpowiedz w sprawie kapieli. Juz kupilam i dzis kapiel Oilatumowa 🙂
czyli nic nie uzywam, sama woda umyje.
a oliwki jakiej uzywacie po kapieli jesli uzywacie? Tak jonsons baby to chyba przereklamowana jest co?

Jeśli córcia ma bardzo suchą skórę możesz wziąć 1zakrętkę na rękę wylać i bezpośrednio umyć dziecko.Ale jeśli skóra jest w miarę normalna wystarczy wlać do wody.Potem już niczym nie naoliwiać.

• Mamusia
justyna_malutka napisał:
Syla wystawiałas ja na słoneczko?? nie przeszło jej??

troszke tyle co sie dało a ona jakby sie nie zmieniała.. a ten lekarz to typowy kretyn wrrr mam sie umowic jak tak bardzo chceee i ze do 6tyg to normalne ze jest zołta 😞 ze jak w szpitalu bilublina spadac zaczela to jest okej a przeciez to sa wyniki to zawsze sie moze zmienic co nie?

• Mamusia
Ja dziś tylko na chwilkę,dobrze że w ogóle zdążyłam 🙂

Jagódka najszczersze życzenia wszystkiego spełnienia,pociechy z synka,uśmiechu na twarzy,szczęścia wielkiego i wiecznej miłości.Wielkie buziaki 😘 😘 😘

p.s.tak naprawdę,życie zaczyna się dopiero po 30-tce 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Pinacolada dzięki za info cenowe - faktycznie sporo, jestem ciekawa ile sobie u nas zażyczą ale narazie nie możemy się zdecydować na termin
Katpio miałam ten leżaczek z Agatą super sprawa - i zużyte baterie od karuzeli działają w nim jeszcze dłuugo 🙂 a teraz mąż kupił taki jak upatrzyła sobie Pinacolada no bo nasza starsza księżniczka chce siadać na Majkę pewnie baterie też będą działały
justyna_malutka moja Agata tak miała jak skończyła miesiąc i tak podobno sporo dzieci ma - przeszło samo (no z dodatkiem krochmalu przy kąpaniu) po 2tygodniach i już nie wróciło 🙂
aalicee pomocnica mikołaja śliczna 🙂

• Mamusia
nie chcę zapeszać ale córci coś się dziś pokićkało - najpierw po karmieniu spałą 4h popłakała chwilkę zjadła cyca i sobie dalej spała do kąpieli potem zasnęła bez jedzenia i dopiero po 1h zaczęła się delikatnie domagać i teraz śpi smacznie bez stękania i budzenia - normalnie sziok 🤪

• Mamusia
Hejka

7:30 a ja juz do Was piszę. Muszę się pochwalić ( mam nadzije ze nie zapesze; tfu,tfu). Młoda po wczorajszym "przestawianiu" spania zjadła flachę po kąpieli i o 20 leżąc grzecznie sama zasnęła. Czekalismy do 23 bedac pewni ze sie obudzi do kolejnego karmienia ale w koncu koło połnocy zasneliśmy. O 4:00 obudził mnie maz i mowi ze ona dalej spi i ze moze by jej dac jesc na śpiąco? I tak zrobilismy. Wciągnęła 110ml nie otwierajac nawet oczu i spała do 7:00. Zjadła kolejne 110ml i spi dalej 😉

Najsmiesniejsze jest to ze jak miała kłopoty z zasypianiem ostatnimi nocami i nie spała do 1-3 w nocy to maz naciskał zeby zadzwonic do lekarza bo to nienormalne zeby takie male dziecko tyle nie mogło zasnac. A dzis stwierdził ze mam zadzwonic bo to nienormalne zeby takie male dziecko tyle spało! No kurde nie dogodzi tatuskowi!!! Ale i tak musze dzis dzwonic wiec zapytam przy okazji!
A co Wu o tym myslicie? Tez by Was cos takiego zaniepokoiło bo juz sama nie wiem.... 🥴

elo,

co do spania - u nas w nocy maly spi a z budzeniem bywa bardzo roznie - dzis np. spal
21-24, 01.00-04.00, 5.00-7.20 - przewinelam go, dalalam flache i wypil teraz tylko 60 ml i zasnal - obudzic sie nie dal - nawet polozony do lozeczka ŚPI 🙂

Wszystko zalezy od tego o ktorej go kapiemy a kapiemy go w zaleznosci od jego pór karmienia w danym dniu [bo w kazdym dniu jest wahniecie do godziny czasem nawet 2]

PINACOLADA - biore udzial w kilku aukcjach na allegro i wiesz ze nie na wszystkich jest tak jak pisalas w mailu??? w ostatniej dalam kwote 3 x wyzsza od ostatniej i nie ukryli jej tylko widnieje jako moja oferta 🤢