Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Basia81 napisał:
agab napisał:
Basia81 napisał:
hej,

wpadłam na moment-Vanessa chora, ma zapalenie górnych dróg oddechowych.
Bidula meczy sie i płacze a raczej wrzeszczy a wtedy ma napady kaszlu- a ja ledwo zyje...

Biedna niunia 😞 buziaki od cioci 😘 😘 😘
Moja też ma katar i jest coraz gorzej, nie wiem już jak jej pomóc 🤨 .

Agab woda morska i ściąganie pomaga- u mnie Vanesia jak tylko zbliżam się do jej noska potrafi włączyc syrene 🙂

zamiast wody morskiej używam soli fizj. to chyba podobne działanie? A ściąganiem zajmuje się tatuś, bo ja wymiękam jak słyszę ten przeraźliwy krzyk 🤨 .

• Mamusia
pinacolada napisał:
Dusia_P napisał:
AGAB ja też mam jeszcze opuchnięte nogi 😞 i chodzę w zdartych botkach 😞 bo te z przed ciąży wszystkie cisną 😞 mam nadzieję że niedługo założę coś normalnego!!! po ciąży z Agatą noga mi urosła jeden rozmiar zastrzelę się jak teraz też!co ja zrobię z butami?

Mnie tez po ciazy z Julka urosła - ale wtedy nie miałam tylu butow. Będę mieć ten sam problem 🤢 I tez się zastrzelę 😠

Dobrze wiedzieć, że nie ja jedyna mam taki problem.
No, ale mam nadzieje, że dojdą do siebie te nogi, bo trochę będzie nie fajnie tak wszystkie buty wymieniać 🤨 .

pinacolada napisał:
Witam słonecznie

Moja niunia znów śpi 🤢 a ja się krzątam po domciu i nie wiem co robić 😉

Jagoda - już tyle miałam Cie właśnie pytać jak te Twoje obrzęki? Mówisz że jeszcze je masz??!! Strasznie długo! Ale zmniejszają się choc troszkę??

I chciałam tez zapytac o Ksawcia - swego czasu odstawiliscie wszystkie medykamenty! Dalej mu nic nie podajesz? (Debridat, Sab Simplex...)

Moja ma straszne wzdęcia - była prawie tydzien bez Sab Simplexu . Dawałam jej Bobotic ale widzieliśmy ze jest gorzej. Od wczoraj popołudnia jest na Sab Simpl. ale chyba jeszcze nie zaczał działać w 100%. Myśle ze juz dzisiaj po 2-3 dawce wszystko sie unormuje. kropelki wysłane z Niemiec nadal nie doszły 😠 musiałam zamówić na ale.gratka (dobrze ze przynajmniej jest taka mozliwosc) . Przyszły oryginalne niemieckie i to w ekspresowym tempie.

Obrzeki nadal mam niestety 😞 nie moge chodzic w skarpetkach bo jak tylko zaloze to mam takie rowy na lydkach i spuchniete stopy ze szkdoa słow...

Ksawciowi caly czas podajemy DEBRIDAT 2 X PO 2 ML i ESPUTICON 2 x po 2 krople. Odstawilam w ogole LACIDOBABY.
Dodatkowo oczywiscie 1 x dziennie witaD

>SyLa1205 napisał:
Jagodas a czyscisz mu wtedy nosek? bo my dorosli po płaczy siąkamy w chusteczke hehe?

Jagoda a byłas w koncu w tym SPA? 🙂

Pinacolada zarzuc linkiem do Twojego albumu aguagu 🙂

Staram sie mu czyscic KATARKIEM tak czesto jak to jest koneiczne ok 4-5 razy na dobe ale wyciagam tylko to co siedzi płytko a reszta zostaje mam wrazenie 🤢

Nie bylam w SPA bo to jest chyba olkuskie SPA WIDMO 😉 nikt tam nigdy nie odbiera a jak poszlam to pozamykane 🙂 Dzis maz tam ma jechac bo widzi jaka polamana chodze i ten masaz bylby super 😉

agab napisał:
Jagoda80 napisał:
Witam środowo 🙂

kiedys pamietam pinacolada napisala ze jak po 30tce czlowiek sie budzi i nic go nie boli to znaczy ze nei zyje - WIĘC JA ŻYJĘ NA PEWNO!:laugh: 🤢 ☺️

Nie wiem od czego to ale nie moge sie rano podniesc z wyrka, kazda kosteczka i kazdy staw mnie napieprza...czuje sie po tej ciazy jak weteran wojenny 🤢 no i nadal mam obrzeki...zastanawiam sie czy te bóle stawów moga byc od cisnienia [chociaz ostatnio jak mierze to cisnienie mam w miare ok i nawet kawke sobie raz dziennie slaba pijam]

A mi strasznie padło na kolana, czuję jakby były pogruchotane 🤢 , nie mogę kucać, a najgorzej jest jak wchodzę na łóżko kolanem bo się zapomnę. Pewnie moje kolana dostały po targaniu tych dodatkowych 20kg 😠 .
Chciałam jeszcze zapytać o wasze stopy?
Moje są nadal większe i szersze bo nie mogę założyć kozaków z przed ciąży, a o łydkach nie wspomnę - kozaki nawet do połowy nie zapnę 😠 😠 😠 .

U mnie najgorzej tez z kolanami [targaly dodatkowe 30 kg!] ale bardzo mnie tez bola barki - np. nie moge sobie sciagnac bluzki 🤢
Stopy i nogi - no to jak juz pisalam - caly czas obrzeki.. 😞 Buty wszystkie odstawione, jedne moje ukochane rozwalily sie w ciazy [popruly sie od moich wielkich stop...] no i teraz mi zostaly tylko trapery [ktore i tak ciezko wchodza] i takie szmaciaki w ktorych najczesciej chodze 😞 ale jak jest mokro i zimno to wcale nie jest to przyjemne 🤨

Dusia_P napisał:
Jagoda80 napisał:
madziula napisał:
witam mamusie!! nareszcie chwila żeby zajrzeć-sukces! 🙂 😉
Ania mogłabyś mi jeszcze wysłać? 🙂 [email protected] z góry wielkie dzięki 🙂
A co do szczepionek Michałkowi ropieje ta szczepionka przeciw gruźlicy 😞 i miał temp. 37 stopni.Cy to coś złego ?
w sumie jedziemy za tydzień do lekarza na kolejne szczepienia i się trochę boje 😞 😞
Misiamamy kurcze,kurcze ale wystroiłaś córcie!fiufiu 🤪

To ja mam zgola zdmienny problem 😉 bo wlasnie Ksawciowi to nie ropieje i sie martwie bo lekarka powiedziala jakis miesiac temu jak odkrylam zgrubienie na raczce [nie wiedzialam ze to po szczepionce] ze juz powinno lada dzien ropiec no i nic do dzis

to przestań się martwić! jakaś głupia ta lekarka! nie każdemu dziecku musi ropieć - jednemu ropieje drugiemu nie 🙂 a temu co nie ropiej to łatwiej dla rodziców bo nie muszą uważać w kąpieli że ropka się rozniesie 🙂

ACHA 🤢 wniosek nasuwa mi sie jeden - wszyscy pediatrzy sa do kitu 😞 ale ciesze sie ze to nie musi ropiec 🙂

• Mamusia
Agab sól też bedzie 🙂 u mnie jest pis i krzyk ale coż musze to znieśc...

dziś mała leżała chwile spokojnie a ja rozmawiałam przez tel i trochę głośniej bo oczywiście z teściowa, odłożyłam słuchawke a moja niunia w smiech i zaczeła krzyczec tak jakby się kłuciła, i tak przez 5 minut głosnie gaworzenie, krzyk i śmiech 🙂 wkońcu nauczy sie od mamusi opierniczac babcie i tatusia 🙂 mała małpka mame naśladuje:laugh:

uciekam bo sie budzi a mogłam zaglądnąc dzieki temuu ze mama moja mnie odwiedziła i dała mi luzu troche:laugh:

uciekam kochane, buziaki

bylismy na spacerku ale strasznie niefajnie wieje i szybko wrocilismy.

Wczesniej pierwszy raz czytalam watki z forum z czasu mojego porodu i sie wzruszylam bo czytalam je pierwszy raz [wczesniej nie moglam znalezc] 🙂

Dzis Ksawciu mój mały głodomorek - nie chce jesc 🥴 zjada na sile 60-80 i wymieka...zastanawiam sie o co chodzi - wypatrzylam mu wczoraj gleboko w buzi cos bialego - czy ewentualne pleśniawki moga powodowac zmniejszony apetyt?? jak myslicie??

aa i przy ostatnim karmieniu zobaczylam w oku Ksawcia wielka rzese!!chybamoja mi wypadla i mial ja na calej dlugosci okai nic sobie z tego nie robil...potem gdzies zniknela, mam nadzieje ze mu wypadla a nie schowala sie za powieka 🤢

Hej Mamusie 🙂
Pinacolada a masz jakas niemiecka stornke???gdzies zamawiasz te kropleki w Niemczach???
bo na PL stronach to w sumie nie problem znalezc ale ostatnio jak kupilam oryginalne niemieckie to przyszly te ze slonikiem produkcji czeskiej 😠 i do dzisiaj sie prosze o zwrot pieniedzy 😠

• Mamusia
anitek85 napisał:
Hej Mamusie 🙂
Pinacolada a masz jakas niemiecka stornke???gdzies zamawiasz te kropleki w Niemczach???
bo na PL stronach to w sumie nie problem znalezc ale ostatnio jak kupilam oryginalne niemieckie to przyszly te ze slonikiem produkcji czeskiej 😠 i do dzisiaj sie prosze o zwrot pieniedzy 😠

Kupuję na ale.gratka.pl u gościa o nicku future76. Nie czeka az pieniazki mu wpłyna na konto tylko wystarczy mu przesłac mailem potwierdzenie przelewu i wysyła przesyłkę. Ja miałam na drugi dzien.!

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
bylismy na spacerku ale strasznie niefajnie wieje i szybko wrocilismy.

Wczesniej pierwszy raz czytalam watki z forum z czasu mojego porodu i sie wzruszylam bo czytalam je pierwszy raz [wczesniej nie moglam znalezc] 🙂

Dzis Ksawciu mój mały głodomorek - nie chce jesc 🥴 zjada na sile 60-80 i wymieka...zastanawiam sie o co chodzi - wypatrzylam mu wczoraj gleboko w buzi cos bialego - czy ewentualne pleśniawki moga powodowac zmniejszony apetyt?? jak myslicie??

aa i przy ostatnim karmieniu zobaczylam w oku Ksawcia wielka rzese!!chybamoja mi wypadla i mial ja na calej dlugosci okai nic sobie z tego nie robil...potem gdzies zniknela, mam nadzieje ze mu wypadla a nie schowala sie za powieka 🤢

pleśniawki mogą boleć!!!!

• Mamusia
Agab - u mnie pediatra zdecydowanie przy katarze kazała wymienić sól fizjologiczną na wodę morską!!!! Więc chyba jest jakaś różnica choć nie wiem jaka. ja stosuję Sterimar Baby i polecam! Profilaktycznie cidziennie albo nawet 2 x dziennie zapuszczam jej to do noska i po chwili ściągam odkurzaczem

• Mamusia
pinacolada napisał:
Jagoda80 napisał:
ps. a z tymi awanturami przy odciaganiu śpikulcow - my odkad uzywamy katarka to na dzwiek odkurzacza Ksawciu milknie i czeka i jest baaaardzo spokojny 🙂

U nas dokładnie to samo! Mam wrazenie ze ona to uwielbia!

A ty masz ten Katarek? Pisałaś kiedyś że masz inny i sama go przerobiłaś żeby pasował do odkurzacza.

• Mamusia
agab napisał:
pinacolada napisał:
Jagoda80 napisał:
ps. a z tymi awanturami przy odciaganiu śpikulcow - my odkad uzywamy katarka to na dzwiek odkurzacza Ksawciu milknie i czeka i jest baaaardzo spokojny 🙂

U nas dokładnie to samo! Mam wrazenie ze ona to uwielbia!

A ty masz ten Katarek? Pisałaś kiedyś że masz inny i sama go przerobiłaś żeby pasował do odkurzacza.

Nie mam oryginalnego katarka tylko tak jak piszesz przerobiony. Ja kupiłam "sopelek" ale poniewaz nie mam w płucach tyle siły a maz nie zawsze jest pod reką to przerobiłam go (sopelka , nie męża :P ) i podłączam do odkurzacza. Miałam taką wąziutką koncowkę do odkurzacza służącą min do odkurzania szpar w klawiaturze albo jakis waskich przestrzeni i wykorzystałam ja. Działa bez zarzutu 😉

• Mamusia
pinacolada a to taki harcdkorowy sposob!:P heeh nie wyssieszs mózgu LEnce 🤪

No i gratulacje za to że pomogłaś w tworzeniu prezentacji 🙂

Bo usilnych probach udało mi sie w koncu ja obejrzec chyba tak jak powinno i podoba mi sie bardzi Ania wielkie gratulacje! 🙂 oklaski dla WAS kobietki 😘

Kiniaa i podasz Ty mi w koncuu link do albumu Lenki 🙂??

i co do tego paznokcia to też mi wrasta 🤨

Aaa i niby jak sie karmi piersia to kobiety traca na wadze itd. guzik prawda! ja nic nie jadam prawie a waga ani rusz! 62kg no szok mam 10kilo wiecej niż przed ciążą.. 🤨 a lada moment chrzciny.. a ja nawet nie wiem czy moge troszke poćwiczyć wrr 😠

Jestem żywa ,po wczorajszym dniu kupiłam sobie tabletki na nerwy.Słuchajcie niby szczepionka skojarzona ,ale takiego marudzenia ,krzyku i nie spania to ja jeszcze nie przeżyłam.

Mała nie spała wczoraj cały dzień i poprzednią noc jedynie 2h.Ja padałam na twarz.Wieczorem zasnęła.
Dziś minęło,ale kuźwa jak mam przechodzić to po każdej szczepionce to załatwiam pomoc za każdym razem.
Kiedy macie następne szczepienie?

Ja na szczęście nie mam opuchniętych nóg i w ogóle nie pamiętam ,że rodziłam 🤪
Polecam do noska też sterimar baby,super działa potem gruszką wyciągam babole bo kataru nie ma.

Apetyt dostała wielki potrafi co 2h upominać się o 100ml 🙃 staram się,żeby jadła co 3h bo ciężko potem strawić mleczko więc podaję wodę przegotowaną.

• Mamusia
Dziewczettaa pokaże Wam moja mała dresiaree 🙂 🙂 w dresie 6-9miesiecy 😁 🤪 [img size=461]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/brzuszek-a25f49856402e6fddccf689cc1b29195.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />