Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co do tego badania krzywej cukrowej, to lepiej chyba nie ryzykować z tą cytryna jezeli zdania sa podzielone i wynik może źle wyjść lepiej sie przemeczyc ale mieć pewność 🙂

Co do jedzenia ja pochłaniam wszystko a DIETE zostawiam sobie na potem utyje to utyjee nie to nie, ale nie będe przechodzic na diete w ciąży bo to nie poważne. :P

• Mamusia
😲 nie wiem czy źle nie zrozumiałam... ale to nie miało nic wspólnego z higiną :P poprostu coś złapałam i niczym wysłali mnie na posiew , gdzie wyszedł paciorkowiec 😞 , którego ciężko wyleczyć( a złapałam go nad wodą zapewne !) toooo leczyli mnie ciagle tabletkami na grzybki :P więc dlatego pisze, ze nabrałam się juz tych tabletek a nabrałam 🤨

SyLa120 Dziękuje 🙂 😘 i nawet nie zauwazyłam tej 20 stki, rano jeszcze było 19 🙂

• Mamusia
A tak w ogole dziś byłam na pobraniu krwi, zapisałam się tez na 19wrzesnia do lekarza na jakies badania chyba typu badanie brzucha czy dobrze rosnie.

No i jak bylam w klinice too dziecko mi tak wariowało w brzuchu ze szook hehe 😉 kopniaczkow z rzedu to chyba tyle jeszcze nigdy nie czułam 🙂 hehe

No i po baadaniu strasznie ręka mnie boli.. buu

No aa i dzisiaj mialam straszne koszmary!!! były takie realistyczne 😞 😞 mój M mnie budził po ponoć jęczałam i sie skrzywiałam heeeh teraz śmiać mi się chce, ale otwarłam oczy to łzy mi posszłyyy 😁

Paciorkowca też miałam i wybrałam sporo globulek,na następnej wizycie będę miała kolejny wymaz z pochwy i ciekawe czy przeszło.A tak na marginesie to paciorkowiec jest bakterią przewodu pokarmowego więc nie ma mowy o złej higienie.

Paullel tobie wyleczyli tego paciorkowca? w ciąży go miałaś?

• Mamusia
Ja nie rozumiem ...co z ta cytryna ...i z badanim poziomu cokru we krwi!!!!! przeciez to chodzi o zdrowie nietylko matki ale i jej nie narodzonego dzecka idiotyzm jak dla mnie ! ja jestem w grupie ryzyka i jestem po pierwszej probie pilam ta glukoze owszem nie nalezy do "przysmakow" ale wypilam i chetnie powturze te probe ile bedzie trzeba dla pewnosci i troske o swije i dzecko zdrowia ....ponad to nie napycham sie pustymi kalioriami w postaci ciastek,cukierkow,cipsow,ciast.....

A co do artykulu to jestem wszczsnieta .... zal serce sciska ...w obliczu takiej tragedii a co nie ktorzy to wrecz szykanowali ..nie , nie rozumien takiech postaw czlowieczenstwa zero!!!!!

hej Mamusie,
narazie przebrnelam przez 4 stronki i pisze zeby nie zapomniec o czym mam pisac -
mycloud - nie przesadzaj z tym ciemnym pieczywem 🙂
Po pierwsze LUBIE biale, jem od zawsze, a nie jestem wielorybem, a po drugie, jem tez duzo ciemnego ale nie kazde mi podchodzi.
Nie bede sobie odmawiac wszystkiego bo tycie lub nietycie to sprawa dziedziczna.
Moja przyjaciolka zarla jak cholera i nic nie przytyla, a ja jem niewiele a jestem prawie 10 na plusie. Nie przytylo mi nic poza brzuchem.
Moja filigranowa kolezanka ktora ma 150 i wazy chyba ze 45 kg przytyla rok temu w ciazy ponad 20 kg! i to bylo duzo przy jej posturze-ale poza brzuszkiem tez nigdzie jej nie przybylo bo po prostu miala wielowodzie czy jak to sie tam nazywa.
Pinacolada - jestem z Toba 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Karina89 napisał:
w poniedzialek wazyla 315 gram 🙂 a pytambo wszedzie gdzie czytam na necie to jest napisane, ze powinno wazyc 200-220 gram... juz myslalam ze mam jakas gigantke 🤪

tutaj na brzuszek.net pisze że do 280 g :] wczoraj p. ginekolog powiedziała mi ze moja laska dobrze wazy :]
A ja już się oduczyłam czytać pierdoł w internecie:P jakby bylo cos nie tak to napewno lekarze by nam powiedzieli.

• Mamusia
dziewczynki mój lekarz mówi ze waga prawidłowa i tyle, właśnie po to by nie porównywać do bzdur wypisywanych w necie 🙂 powiedziąl ze dokładną wage poda po 20 tc czyli u mnie w 23 tc 🙂

on mi mówi zebym nie czytała bzdur i lepiej bym zaczeła szukac ciuszków na dziecko 🙂 no to ma to co chciał 🙂

Paullel- o to mozesz liczyć na tryb indywidualny 🙂

• Mamusia
Basia81 napisał:

Paullel- o to mozesz liczyć na tryb indywidualny 🙂

móiwsz,że tam łatwo o takie coś ??

:] kurcze już bym się cieszyła ale najgorszejest to, ze mam egzamin poprawkowy 17 wrzesnia 😁 i czy ja go zdam... 🤢 ? i to jeszcze wstrętna ekonomia :X

Basia - co do zakupow... ☺️ wstydze sie przed sama soba! ale dzis odkrylam dodatkowo 3 komisy dzieciece z odzieza z anglii i masakra...wydalam 200 PLN i znowu ok 30 sztuk ciuszkow jeszcze piekniejszych niz ostatnio! wszysciutko firmowki, kilka sztuk nawet z dokaldnie taka sama aplikacja widzialam na allegro...
Nie moge sie oprzec 🙂 🙂 🙂 Zdjecia zrobie jak wroce na wieś bo tutaj nie mam sprzetu a jestem do jutra u rodzicow w Krakowi 🙂

Karinka - na Dietla miedzy Krakowską a Starowiślną - taki malutki, starsza elegancka pani go prowadzi, ciuszków może nietysiące, ale piekne, zadbane i ceny ok 10 pln i raczej w górę.
Drugi - w sumie taki niby komis ale nazywa sie to ODZIEŻ IMPROTOWANA Z ANGLII - w PASAŻU między ul. Dietla (wchodzi się od przystanku autobusowego na Dietla) a ul Miodową - tam ubranka tylko z Anglii, ale tez piekne i w ogole nie zniszczone - tez jest ich b. niewiele, ale same ładne sztuki ze tak powiem 😉
I kolejny - KOMIŚ się nazywa, na Krakowskiej na przeciwko pl. Wolnica - w bramie miedzy chyba apteką a spożywczym.
Też ceny wyższe niz w second handach ale ładniejsze 🙂

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Mamusia
Jagódka- pociesze Cie 🙂 ja dziś kupiłam 2 sukienki:laugh:

wiesz co mnie rozgrzesza przed samą soba? wchodzę np do SMYKA i widze ceny 20zł, 40 zł,58 zl... za szt!!! wychodze i myśle jak ja potrafie oszczędzać bo np za 2 sukienki zapłaciłam 8 zł:laugh: i widze same plusy w tych zakupach 🙂

Rozmawialam dzis z moja przyjaciolka - od wczoraj jest już z Małą Zosią w domu.
Mama dochodzi szybko do siebie, ale dzis opowiadala na trzezwo co i jak i braklo niewiele zeby jej dziecko nie przezylo..Nawet lekarz mowi ze to w pewnym sensie jakas opatrznosc, bo juz ja odpieli od ostatniego KTG i kazali isc na spacer i cos podkusilo polozna kazala jej lezec pod KTG pięc minut dłuzej - i w ciagu tych 5 min sytuacja z rewelacyjnej zamienila sie w dramatyczna. Gdyby poszla na ten spacer corcia by nie przezyla...
Ogolnie mowi ze mala jest strasznym zarlokiem a ona ma b. mało pokarmu i musi ja dokarmiac... brodawki - mowi masakra - jeden strup, laktator na nia nie dzial,a a cócia o nakładkach na piersi nie chce slyszec no i chyba przestanie ja karmic.
Wspominala tez o tym raz jeszcze ze skurcze u niej do 8 cm rozwarcia byly umiarkowane i spodziewala sie duuzo duuzo gorszego bolu - mowila ze najwkeszym bolem byly BADANIA, co pol godziny podczas pierwszej fazy gdzie lekarz wklada reke po lokiec i sprawdza ujscie itd 🤢 😲 😠
Rana jej sie goi, biega juz po mieszkaniu. Wczoraj kapali Zosię-mowi zse spoko 🙂
Przewijanie tez juz opanowali 🙂
Dzis maz polecial na miasto zalatwiac formalnosci - becikowe itd.

[URL=http://www.naobcasach.pl]