Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam środowo!

basiu twoja Vanesska ma miesiąc 🤪 gratuluję a Małgosia skończyła 3tyg. 🙂

monis77 czopki Ci nie zaszkodzą Ja też w końcówce ciąży używałam,tak 1 na tydzień.Nie wiem czy działają jak lewatywa ale opróżniają i przynoszą ulgę,to chyba najważniejsze 😉

czesc Mamusie
Ksawciu znowu marudzil od 8mej i nie mogl zasnac 😞 teraz zasnal a w sumie to pora karmienia sie zbliza 🤢

KATPIO - GRATULUJE!!!
córenka cudna! 🙂
Co do opisu ze szpitala - dokladnie tak jak u mnie.
Kazda polozna mowila co innego - ze przekarmiam, ze niedokarmiam i dziecko glodne, ze to z nerwow itd. przez pierwsze 3 dni kiedy nie mialam pokarmu nie mialam pojecia ile dziecko zjada - polozne karmily go w sobie tylko znany tajemniczy sposob strzykawka (poranily mu usta i podniebienie a on biedny zjadal max 6 ml i zasypial a reszte ulewal) a zreszta szkoda gadac...W dzien cc tez bylam jak nacpana malo tego mam dziure w pamieci i nic nie pamietam z tego dnia.
Moze wyparlam ze swiadomosci bo to byl dla mnie koszmar.

Mamusie PO CC -
pytalyscie juz lekarzy co z cwiczeniami??? jak mozna sie pozbyc tych zbednych kg 😞?
Ja myslalam ze za jakis tydzien dwa uruchamiam jogging a tu przeczytalam ze jeszcze przez minimum pół roku nie bede mogla w zasadzie nic robic 😞

• Mamusia
ja zaliczam dzisiejsza noc to strasznych! mała sie krecila wiercila spac nie mogla poplakiwała.. w koncu spinka sobiee a mordowalam od 22! nie widze nic na oczy.. teraz sie szykuje i biore te moje dziecie i jade do apteki po kropelki i witaminki!
Kto wie jak sie podaje ta witamine D??? w jakich proporcjach i kiedy??
ja juz nawet wlewam do siebie herbatke kopru wloskiego..

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
Mamusie PO CC -
pytalyscie juz lekarzy co z cwiczeniami??? jak mozna sie pozbyc tych zbednych kg 😞?
Ja myslalam ze za jakis tydzien dwa uruchamiam jogging a tu przeczytalam ze jeszcze przez minimum pół roku nie bede mogla w zasadzie nic robic 😞

po CC 6tyg trwa połóg przymusowy np mozesz dzwigac tylko dziecko nic innego. A silownia itd poł roku.. bo my mamy porozcinane wszystkie tkanki i one potrzebuja wiecej czasu na regenracje.

SyLa1205 napisał:
Jagoda80 napisał:
Mamusie PO CC -

po CC 6tyg trwa połóg przymusowy np mozesz dzwigac tylko dziecko nic innego. A silownia itd poł roku.. bo my mamy porozcinane wszystkie tkanki i one potrzebuja wiecej czasu na regenracje.

SYLA - kurcze to jakas masakra jest! jak Ty zamierzasz walczyc z kg???
acha i wiesz co uwazaj na ta herbatke z kopru - ja jak chcialam pic to mi lekarka powiedziala [jak jeszcze karmilam] - bron panie boze bo to skutek odwrotny ma nizzamierzony - nie wiem o co chodzi - jutro sie dopytam bo teraz podaje małemu HERATKE HIPPa z kopru i juz zgupialam...

CZY KTORAS MAMA PODAJE TĄ HERBATKE DZIECKU - HIPP od 1 tyg. zycia Z KOPRU?
chcialam plantexu herbatki ale ponoc sa jakies problemy w magazynach z nimi i nigdie ich juz nie bedzie mozna dostac.

• Mamusia
Jagoda to se dopytaj ja własnie pije tą co podajesz małemu bezposrednnio.. :> z HIPP od 1tyg. Mysle ze Twojemu maluszkowi nie powinna zaszkodzic. Hmm ale zaciekawilas mnie.. moze Twojej lekarce chodzilo o takie typowe nie te specjalne dla dzieciaczków.
Heh jak ja zamierzam walczyc? narazie o tym nie myśle.. samo spada codziennie kilo mniej.. brak czasu na jedzenie karmienie piersia.. narazie jakos idzie.. a wczesniej (tzw za miesiac spokojnie) basen i sauna 🙂

• Mamusia
Basia81 napisał:
Ja to dwigam wszystko, zakupy, wamienke- wode 6 litrowa 😉

ja wanienke też, ewentualnie pranie.. ale to i tak bezsensu moja mała juz wazy ponad 4kilo hehe a dzis sie musialam jej troszke nanosic 😁 wiec taki limit sobie daje 😁 4kilo:P ale i taak lipaa.. uwazam bardziej bo bede musiala jechac i tak na zalozenie szwu bo sie otwieram.. psa kość 😠 😠 😠

• Mamusia
dzieki aniol, w takim razie ide zapodac sobie troche tej przyjemnosci 😉
Wlasnie wstalam z drzemki kanapowej, rozwiesilam pranie zagryzajac doritosy w miedzyczasie 🙂
jakas spiaca na maxa dzis jestem i spuchnieta. Skurcze zaczynaja mnie pobolewac mocniej niz wczesniej. Jak to dziewczyny u Was bylo? Skurcze sie z dnia na dzien robily mcniejsze az sie zaczelo czy nie mialyscie w ogole skurczy az do momentu rozpoczecia sie akcji porodowej? pozdrawiam
Syla Twoja malutka ma swietne puce 🙂

Czy wasze dzieci też tak strasznie płaczą podczas kąpieli? moja drze się na cały blok,mimo,że temp.wody jest 37 stopni i wkładam ją z pieluszką.

Ja jej niczym nie dopajam,dziecko na piersi nie potrzebuje jeszcze wody.Tak przynajmniej mi mówiono i tak wyczytałam.

Ja mam problem innej natury-ściągnęłam dziś swoje mleko laktatorem ,żeby zobaczyć ile może zjeść max.Wszystko super ściągnęłam 40ml ,ale jak jej podałam tą butelkę to darła się okropnie i nie dało się nakarmić butelką tylko cyckiem.Nie wiem jak ją zachęcić do butelki przecież kiedyś będę musiała gdzieś bez niej wyjść... 😮