Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Niunia w każdym szpitalu wyprawka jest inna,musisz się dowiedzieć tam gdzie planujesz rodzić...na pewno w każdym potrzebne dokumenty :
-karta ciąży
-książeczka nfz
-ostatnie badania laboratoryjne
-ostatnie USG
-wynik badania grupy krwi jeżeli Rh -

ja na przykład potrzebuję koszulę,szlafrok,kapcie,podpaski,jednorazowe majtki,stanik do karmienia,zestaw enema i nawet sztućce

• Mamusia
Witam Mamusie......Niunia ja prywatnie chodzę....ale moja pani dr.robi tylko 3...4 ...razy usg....i właśnie na to ostatnie czekam ,ale to pewnie przed porodem.....Mi jeszcze 2 wizyty zostały jak zdąże....bo ostatnią mam na tydzień przed planowanym porodem.......Może uda mi sie pózniej jakieś zdjęcie brzuszka wrzucić ,ale nie wiem czy dam rade,bo już kiedyś próbowałam.....MONICZEK to niedobrze jakby to półpasiec był dla Ciebie i Bartusia,ale ja myśle,ze jednak to nie to,bo dzieci na półpaśca nie chorują,a raczej dorosli,którzy mieli do czynienia z ospą,a w dzieciństwie jej nie przechodzili....chociaż zdarzają sie przypadki ponownego zachorowania.....Dziewczyny ja dzisiaj mam dentystę i mam nadzieje,ze mi wkońcu t 2 zęby skończy,bo to mój 6 wizyta i jeden za cholerę się zatruć nie chce,a drugi kanałowo leczony......Cholera trzeba się za wyprawkę brać dla Dzidzi i dla mnie,bo prawie nic jeszcze nie kupiłam....Zaraz do banku ide i może mam już przelew z Zus-u ,bo mi wiszą za L-4 od czerwca....i chyba wszystko przeznacze na wyprawkę.....Pózniej wózek nam zostanie.....Kurcze uwierzyć nie modę,że jeszcze 7tygodni i Dzidzie będę 😮 rodzić.....strasznie zlecialo......Teraz niech jeszcze troszkę podrośnie i wynocha na ŚWIAT!!!! ☺️

Witam 🙂 ja dopiero wstałam...w nocy nie moge spac to w dzien nadrabiam... 😞 obudziłam sie obolała jak nie wiem co...maluch sie tak rozpycha że mnie wszystko boli... 🙃 chyba ma juz malutko miejsca... 🙂 znowu mi nie dobrze... 😞 wczoraj byli u mnie znajomi...kolezanka z męzem i z 3letnim synkiem...teraz ta kolezanka jest znowu w ciąży...w czwartym miesiacu...i wiecie co juz po niej widac...i biedna tyje strasznie...wazyła około 56 kilo a teraz jest juz z 8kg na plusie a to dopiero początek... 😲

Niunia90 tylko nie przesadzaj z owocami bo możesz nabawic sie cukrzycy...podobno teraz jest lepiej jesc wiecej warzywek... 😉

Wam tez jak siedzicie to brzuszek kładzie sie na kolana...???bo mój tak... 🥴

Pozdrawiam 🙂

Ps.ale sie u mnie upał zapowiada...oj będzie ciężko... 😞

Make a pregnancy ticker

Ja mam usg co wizyte...ale moja ginekolog ma kiepski sprzet i zle na nim widac maluszka...wszystko jest rozmazane...dlatego poszłam prywatnie na usg 2d i wkoncu dowiedzialam sie ze bedzie synek... 🙂
Moja kolezanka była ze mna(chodzimy do tej samej ginekolozki)ona ma termin na 18wrzesnia...i wiecie co ta nasza gin powiedziala jej ze będzie miała córeczke(kolezanka sie cieszyła bo ma juz 2letniego synka)a tu niespodzianka lepsze usg pokazało ze na 100%bedzie chłopiec... 🙂 🙂

Ja mam usg co wizyte...ale moja ginekolog ma kiepski sprzet i zle na nim widac maluszka...wszystko jest rozmazane...dlatego poszłam prywatnie na usg 2d i wkoncu dowiedzialam sie ze bedzie synek... 🙂
Moja kolezanka była ze mna(chodzimy do tej samej ginekolozki)ona ma termin na 18wrzesnia...i wiecie co ta nasza gin powiedziala jej ze będzie miała córeczke(kolezanka sie cieszyła bo ma juz 2letniego synka)a tu niespodzianka lepsze usg pokazało ze na 100%bedzie chłopiec... 🙂 🙂

Make a pregnancy ticker

ja na USG chodzę prywatnie i też za bardzo nie widać...a 4d to w ogóle takie zamazane wychodzi...mam nadzieję że co do płci to lekarz się nie myli bo już "ukierunkowałam" zakupy na chłopca 😉

• Mamusia
Mi polozna powiedzilaa zebym jadla to na co mam ochote wiec jem a ze padlo na owoce to lepiej bo nie ktorzy wola slodycze a ja patzrec na nei nie moge czasem laysy zjem ale to mala paczke bo duzo sodu tam jest no i warzywka jak najbardziej szczegolnie soki wlasnorecznie robione :P moj ginekolog tez ma keipski sprzate dlatego na potwierdzenie ze to dziewczynka poszlam na 3 4 d i dziwne bo u mnei nei wyszlo zamazane ... najpeirw mierzyl niunie w 2d a potem weszedl w 4d ...mi brzuszek nei odpada na kolana jak siadam jest sterczacy a od wczoraj mam uczucie jak by skora miaal mi peknac i dokaldnie czuje gdzie jest niunia...chyba meijsca juz nei ma boje sie ze wystrzeli on nagle i porobia sie rozstepy ☺️ ☺️
ide robic soczek posprzatalam caly domek chhodz u meni nei ma sprzatania bo nei ma kto nabrudzic 😞
ale kurze poscieralam pomylam podloge poodkurzalam wymylam kafelki i wykapalam psa bo pewneo biedakowi cieplo w takim futrze ...aha chyba sie przejde dzis do zlobka zapytac sie o zapisy i jak cos to jzu wniose podanie

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Dawno nie zagladalam, alw robilismy remont i komputer mialam odlaczony. Pokoik dla maluszka sliczny.Brakuje tylko lozeczka 🙂
W poniedzialek bylam u lekarza.Mialam wrazenie, ze wody plodowe mi sie sacza, bo jakies wycieki mialam(bezbarwne i bezwonne)Ale wszystko ok 🙂Tylko lekarz mmnie ochrzanil, bo nic nie przytylam przez oststni miesiac. Za to maluszek wazy juz 2363 gr. Duzy ten moj misiaczek. Co do bolu to az kuje mnie w pochwie. Masakra bol okropny. Pytalam lekarza i powiedzial, ze to normalne.
Bylam wczoraj na drugim spotkaniu w szkole rodzenia. Jest & dziewczynek w brzuszkach i tylko 3 chlopcow. Aaaa kazdemu polecam szkole, bo duzo mozna sie dowiedziec nie tylko o porodzie ale ogolnie.

A co do rozstepow to niestety tez mnie nie ominely. Mam na piersiach od spodu i na posladkach troszke, ale jesli tylko to ma byc cena za mojego slodziaczka to warto 🙂

witam znowu...byłam z Olką u lekarza no i jednak to półpasiec 🤨 nie mam pojęcia skąd to się przypałętało...

całe szczęście pani doktor stwierdziła że Bartkowi nic nie grozi...

U mnie taki upał dziś i chodzę jak śpiąca królewna...najchętniej bym do basenu wlazła :P gdybym mogła heh...

Natalia to Twoj maluszek duży chyba co? Mój w 30 tyg.1430 ważył

Niunia a w Tobie ile energii ho,ho...mi od samego patrzenia na remont nic się nie chce 😞

• Mamusia
Hej laseczki 😉
U mnie upal, ze nic sie nie chce. Malutki buszuje po brzuszku i nawet usiasc ni moge, bo gdzies sie tak wpycha, ze strasznie boli....
Monia faktycznie duzy ten moj dzieciaczek.Usg pokazuje, ze o trzy tygodnie wiekszy i wagowo by sie zgadzalo. Ze wszystkim juz sie spiesze, bo jesli to prawda to Kacperek za 4 tygodnie bedzie na swiecie.Zobaczymy jak to bedzie 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczynki.....u mnie w domu to tragedia z tymi remontami.....no ja to wiadomo,że sobie gniazdko zaczynam ścielić....ale moi rodzice?urlop mają....piwnice nawet sprzątają....no i nowe centralne robią.....ja nie wiem już czy wszystkim się w głowach pomieszało???Przecież KRYZYS podobno mamy?Jak samopoczucie Mamuśki....bo ja już powoli mam dość swojego stanu....A Mąż dzisiaj do mnie mówi...."może byś mi już urodziła to dziecko?"....a ja na niego z gębą,że przecież mebli jeszcze nie mamy i wyprawki.....szkoda gadać....

• Mamusia
hehe widze z eni ja jedna zaczynam uwijac gniazdko 🙂
ja sie juz wyszykowalam i bede jechac zapytac do zlobka o miejsca potrzebny jest poesel dl adziecka jak cche sie jzu zapisac? i musze isc zaplacic za szkole ;/ kurcze tyle kasy co meisiac niby 160 ale teraz od wrzesnia 180 ;/ no a le trudno ☺️ damy rade 🙂

cześć brzuchatki...

Duuuuszno...kiedy deszcz jakiś spadnie???? 🙃 🙃

Natalia a Ty może we wrześniu się rozpakujesz,jeśli faktycznie dzidzia jest starsza niż termin hi,hi 😉

Maxara,ja Cię rozumiem...u mnie remont w toku a ja zwyczajnie nie mam siły żeby to ogarnąć i coraz bardziej zła jestem bo też ciuszki chciałabym poprać i poprasować a tu wciąż pełno kurzu i pyłu wrrrrr 😠

No i z tego wszystkiego chyba palma mi odbija...poszłam wczoraj przekłuć nos 😆 ... a dzisiaj mnie boli jak diabli ☺️

• Mamusia
Monia przekulas nos??? Niezly hardkor 🙂
Mozliwe, ze we wrzesniu juz bede po....nawet bym chciala, bo juz czasami mam dosc.Ciezko mi i w ogole czuje sie jak slon.Jeszcze jak na zlosc zawsze mi cos spadnie a schylac za bardzo sie nie moge.Od kucania bola mnie kolana....
Co do przygotowan to ciuszki juz mam poprane i poprasowane.Czekaja ulozone w komodzie. Pokoik wyremontowany tylo lozeczko musimy kupic, ale to w przyszlym tygodniu moze.No i wozek...Dzisiaj odswieżalismy kuchnie, ale juz posprzatane i po balaganie. Mam straszny ped do sprzatania.Wydaje mi sie, ze wszedzie jest strasznie brudno i obsesyjnie sprzatam kazdy kat. Jeszcze troche mi zostalo.
Zobaczymy jak to bedzie...

Witam Was Kobietki! 🙂 🙂
Jak tam u was dzionek???bo u mnie narazie ok... 🙂
Dzis ide z moim do szkoły rodzenia... 🙂 🙂 ciekawe jak bedzie... 😲
Musze sie pomalutku wziasc za spakowanie torby do szpitala...bo kto wie jeszcze wyladuje tam wczesniej i bedzie... 🤔
Mnie tez ostatnio bierze cos na sprzatanie...normalnie nie wiem co mam ze soba zrobic... 🙂 ogladam po sto razy ciuszki...i juz chce miec synka przy sobie... 🙂
Dzis mi sie konczy 34tydzien...i zaczynam 35 ale ten czas leci... 🙂 no i dobrze... 🙂

Pozdrawiam i usmiech zostawiam... 🙂 🙂 🙂

Make a pregnancy ticker

Cześć kobietki brzuszaste 🤪

W nocy spadł deszcz i jest trochę pochmurno...cudnie 😉 oprócz tego że jest duszno...

No proszę wy sprzątacie a ja przechodzę załamanie nerwowe...buuuuuu 😞 jakiś strach mnie naszedł że z tym remontem nie zdążymy i że ciuszków nie zdążę wyprać i wyprasować i w ogóle wszystko mnie drażni...mąż się wydziera,dzieci nie słuchają bleeeeeeee

A wczoraj moja koleżanka z pracy miała cesarkę w 34 tygodniu,bo miała za wysokie ciśnienie i zatrucie ciążowe no i malutka w inkubatorku miesiąc ma leżeć bo sama nie oddycha...waży 1550g maleństwo...

Oj to Moniczko mnie nastraszylas ta kolezanka...musimy sie teraz oszczedzac zeby dzidzie nasze posiedzialy jeszcze w brzuszku... 🥴 biedne to malenstwo twojej kolezanki...ale napewno wszystko bedzie w pożądku... 😉
A ja to codziennie użeram sie z tesciowa...jeszcze troche i ja udusze...mam jej dosyc...wtranca sie w nasze zycie...jak ja jej nie cierpie... 😠

Make a pregnancy ticker

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Dzisiaj konczymy ostatnie sprawy kosmetyczne w pokoiku Kacperka 🙂 Kupilismy sliczny obraz z Kubusiem Puchatkiem.
Wczoraj myslalam, ze bede rodzic.Jakos strasznie dziwnie sie czulam.Sama nie wiem moze to normalne...oststnio tez zaczynam miec problemy ze wstawaniem z lozka 😞((

• Mamusia
Cześć Ciężarówki....Moniczek uważaj na siebie....bo to jednak za wcześnie jeszcze dla Bartusia żeby wychodził.....No a z tym ciśnieniem to faktycznie trzeba uważać....ja u mojej gin zawsze mam 150...160....a w domu jak mierze to 130....135....chyba syndrom białego fartucha mam.....kazała mi mierzyć i jeżeli będzie to drugie powyżej 90 kilka razy sie powtarzać to mam się z nią skontaktować....poza tym na następną wizytę mam zrobić mocz kontrolnie czy białka tam nie ma.....a u Was jak z ciśnieniem i moczem?

• Mamusia
ja cisneinie mam zawesz 130 na 90 wzoreowe pwoiedzial mi lekarka .. nei mowicie o skurczach bo wczoraj myslalm ze mnie rozwali.... 😲
myslalm ze urodze ;/
pozatym tak zle spalam w nocy ... bo moj worcil 🙂 i zrobilismy grilla z tesciami i wujkami i najadlam sei boczku z grila ummm... i stekow i nawet tego nei rozchodzilam i poszla spac i nie umialam tego strawic boze swiety jak ja sie nameczylam w nocy potem nie zgaga chycil;a potem bylo za duszno no kurcze fimol myslalm ze odlece ...
wiecie co tak mi brzuch stwardnial dzis bylam u mojej mamy to wpoeidzial z eto normalne bo brzuch mi wystrzeli ... tak jak podejrzewalam.. normalnie widze jej stope przez brzuch !! 🤪 🤪 juz nei wspomne o glowce pupce jak laskacze ja po tej stopce to zaraz mocniej ja wypina hehe ma to po tatusiu bo on lubi jak sie go gizia po stopach albo dloniach ...a co do moczu to ja maialm bialko ale lekarz pwoiedzial ze jest ok teraz jak pojde 2 wrzesnia to zrobie test obciazenia glukoza (chodz umnei nikrt nie ma cukrzycy)
napewno da mi mocz morfologie i licze na usg 🤪 🤪

• Mamusia
Zas sie wkurzylam na mojego ... idzie na urodiZny kierownika powiedzialm mu ze wyjezdzam do mamy... i tak oto i jestem napisalm mu tylko smsa:
moze za jakis czas sie stesknisz za nami wtedy sie spotkamy ale tak ze bedziesz mial czas dla nas a nie kologow ...
Nawet sie nie denerwuje bo wiem ze szkodzi to dzidzi

• Mamusia
hey dziewczyny witam z rana .. wstalam tylko zjesc sniadanie i popatrzec co u nas ale - pustka 😞
Dzisiejsza noc potworna padalo ja nie umialam si eulozyc do snu plecy cale mnie bola ajkies skurcze ud mi sie wlaczaja takie prady masakra zjem wypije jogurt i ide polezec bo jestem strasznie nie przytopmna...A moj cala noc wydzwanial do mnie ale ja wylaczylam telefon niech sobie wszystko przemysli :P