Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

hej misiaczki...

mój skarbek obudził mnie dzisiaj przed piątą heh i tak kopał i kopał prawie dwie godzinki aż mnie wątroba boli uch...właśnie zjedliśmy śniadanko i będę sprzątać swój pokój - skończony !!!!hurrraaa!!!!Zostanie do odmalowania korytarz i kuchnia i finisz !!!! jak się cieszę :P

z kosmetyków to mam sudocrem,oliwkę bambino a na buźkę krem nivea baby na każdą pogodę,do kąpieli to na razie tylko mydełko skarb matki...

miłego dzionka !!!

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam..brzuszki..
Wczoraj bylam z mezem na zakupach glownie chdozilo o wyprawke dla Niuni...i jak stanelam przy kasie doznalam szoku 400 zł jak nic ;/;/
ja kupilam butelki z Aventu,kosmetyki z Nivea a dupski to roznie ...
uzywalam Nivea przy Tusi i bylam bardzo zadowolona...powiedzcie mi jakie pampersy kupujecie??????

• Mamusia
Witam 🙂
Ja dzisiaj bylam na ostatniej morfologii i badaniu moczu. Moj maluszek od rana tanczy breka w brzuszku 🙂
Co do kosmetykow to mam oliwke bambino, mydelko w plynie z dozownikiem nivea, krem przeciw odparzeniom i krem na kazda pogode do buzi tez nivea. A do kapieli dodatkowo emulsje Oliatum.Daje sie nakretke do wody.Slyszalam, ze jest rewelacyjna. Niestety droga.....

• Mamusia
Witam.....No Dziewczyny Niwea i Bambino oraz Dzidziuś rzadko uczulają więc lepiej nie ryzykować....Ja przy Kacperku uzywałam Penatenu.....ale cena masakryczna tych kosmetyków.....samo mydełko chyba z 7 zeta.....Teraz już tak nie swiruję i stawiam na polskie marki jako MATKA POLKA 😉 ....a co do pampersów to na razie nie będe ryzykować i pampersy kupię....akaupcie sobie Dziewczynki do szpitala Tantum rosa do przemywania i mydło w płynie biały jeleń,bo najlepiej sie szwy po tym goją....Ja właśnie kupiłam i taniocha 4zł za wielką butlę....a skuteczne......Aha i jeszcze jedna inf........hehehe..........palnęłam kiedys głupdstwo,że aby starać się o becikowe trzeba pesel dziecka....nieprawda...zle mnie poinformowali....nasz pesel jest potrzebny....bo na dziecka pesel czeka sie nawet 2 miesiace podobno.....no to tyle z ogłoszń.....Proponuję wybrać sekretarz pazdziernikowych Mamusiek.....który będzie miał wszystkie nasze numery tel a my jego numer.....bo godzina "0"zbliża sie nieubłaganie....

• Mamusia
Marzi jak urodziłam pierwsze dziecko to za cholerę nie chciały mi sie szwy goić i ja sie tak bałam tam dotykać....i przyszła do mnie moja położna ,która mi Kacpra odbierała i mówi,ze szare mydło jest najlepsze na gojenie szwów i przede wszystkim nie daje uczulń no i ładnie wysusza......no.....a teraz to mamy wygode ,bo jest z dozownikiem i w płynie.....ja osobiście naprawde polecam.....kupię jeszcze ze 2 saszetki tantum rosa ,ale osobiście nie byłam z tego wogóle zadowolona i piekło jak cholera......no....ale mam nadzieję,ze mi się nie przyda i mnie nie natna.....będę walczyc o to jak lwica....

• Mamusia
Tego to ja nie wiem....ale z tego co pamiętam to na początku nie bardzo.....dopiero pózniej można moczyc....ale podobno na szwy p[o cesarce rewelacyjna jest lampa zeptera.....kumpela po cesarce miała problemy ze szwami i po 3 dniach wszystko się pięknie zagoiło....a co Marzi cesarka Cie czeka?

• Mamusia
OBY NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TRZYMAJCIE KCIUKI BY BYL NORMALNY POROD,NARZAIE WSZYSTKO JEST TAK JAK BYC POWINNO ,MALUCH OBROCONY GLOWKA W DOL,DAJE NIEZLE KOPNIAK...
tak sie tylko zapytalam o te szwy po cesarce...

A u ciebie jak tam malenstwo ,na ktorego planowany jest termin...

• Mamusia
Ja mam na 15 i tez Maluch juz dawno się obrócił.....chyba koło 29tc jak byłamm na wizycie to główka na dole była....i z tego co czułam to już się nie obracał....w srode pani dr mi powiedziała,ze już mało prawdopodobne zeby po 36 tygodniu jeszcze się obróciło,bo już na to miejsca nie ma.....oby 😉

• Mamusia
Ja mam na 15 i tez Maluch juz dawno się obrócił.....chyba koło 29tc jak byłamm na wizycie to główka na dole była....i z tego co czułam to już się nie obracał....w srode pani dr mi powiedziała,ze już mało prawdopodobne zeby po 36 tygodniu jeszcze się obróciło,bo już na to miejsca nie ma.....oby 😉

• Mamusia
Oooo widze, ze dziewczynki rozmowa w toku 🙂 u mnie tez maluszek jaest ulozony glowka w dol. Bardzo chce rodzic naturalnie.Owzem boje sie bolu, ale to trwa kilka godzin i pozniej juz tylko sie goi a po cesarce bardzo boli i kilka tygodni jest sie wylaczonym z normalnego zycia. Wiem to bo moja mama rodzila silami natury siostre a ze mna miala cesarke wiec ma porownanie.

• Mamusia
A czy juz macie naszykowane pokoiki dla malenstw?
Ja mam narazie rozlozone lozeczko,w nim materac ale jeszcze zapakowany i tak sie zastanawiam zeby wyprac juz przescieradla,i poszewki na kolderke tylko powiedzcie kiedy najlepiej juz naszykowac czyli nalozyc juz poszewki zeby lozeczko stalo juz gotowe na przyjscie malenstwa ktory tydzien ?