Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nio.....Mi w sumie to wyskoczył brzucholek wielki dopiero miesiąc temu....tak pod koniec 8mc....bo wcześniej był dużo mniejszy.....ale pępek do końca schowany ....i brazowej linii tez brak 🙂 .....czyli nie zawsze i nie u wszystkich tak jest.....Natalko ja w przyszłym tygodniu dopiero kołyske przygotuje.....to pokaże Wam Nasz pokoik.....ale Twój sliczny jest....i tak jak ja masz wszystko uniersalne...a nie niebieskie...

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też jestem pełna sprzecznosci.....niby nastawiłam sie juz na Syneczka.....ale jak słyszę o takich jazdach....to juz ama nie wiem....a najgorsze jest to ,ze to ten właśnie lekarz robił mi usg 18tc.....a pózniej juz nie miałam potwierdzenia.....Jaju no ja chcę zdrowego ...slicznego Dzidziusia....a płec mi obojętna....i tak prawie wszystko mam seledynowe....białe....lub kolorowe....tylko kilka typowo chłopięcych ciuszków

hej brzuszatki!!!!
No jakie śliczne zdjęcia brzuszków 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 SUPER!!!
Wyłączyli mi internet na dwa dni 😠 😠 😠 I tyle musiałam nadrobić czytania 🙃
A ja wczoraj byłam na USG i....lekarz powiedział że mam wieeelki brzuch 🤪 czeka mnie jeszcze miesiąc turlania bo pozamykane szczelnie i nic się nie dzieje...potwierdził że noszę chłopca zdrowego i dużego bo waży już ok.3250 kg hehe...

Kurcze...cos dziwne skurcze mnie łapia na dole brzucha i takie kłucie...ale wiecej przy chodzeniu... 🤔
wiec to chyba jeszcze nie to... 🤨 a szkoda... 😞 ale moze cos sie pomału szykuje... 🙂 mam nadzieje ze tego nie przegapie...no słyszałam ze raczej sie tego nie da przegapic...bo to tak bardzo boli... 🤔 mały sie jakos dziwnie przeciaga w brzuszku...chyba nie ma miejsca... 😞 ja juz chce urodzic...to nic ze bedzie bolało... 😠

• Mamusia
Malinko to juz naprawdę końcówka.....rozkoszuj sie ostatnimi chwilami wolności....ja dalej Cieie obstawiam.....A ja Dziewczyny normalnie się najeśc nie mogę....tylko łażę po domu i coś wcinam....no i ciagle zbieram orzeszki takie świeże w,których skórka schodzi i jem....dziennie to pewnie z kilo....jak jakaś wiewióra....ale musimy sie najeść na zapas,bo zima sie zapowiada bez szaleństw....pewnie w sylwka nawet szampana sie nie napiję.....a chetnie bym sie nabombiła 😉 ....no chyba ,ze pokarmu naściagam i zabaluje:P ....no dobra juz nie planuje ....teraz to najwazniejsze zeby szczesliwie urodzić zdrowego....pieknego Bobaska.....no nie?

no Malinka w końcu to ostatni tydzień - pewnie poród tuż tuż 🤪

Ja tak jak Maxara chodzę i przeżuwam hi,hi - będę miała co zrzucać 😉

😉 lekarz mówił że Bartuś może ważyć koło 4 kg przy urodzeniu - ciekawe czy się sprawdzi...jeśli tak to pewnie nie wejdzie w te najmniejsze ciuszki heh...

• Mamusia
czesc dziewczyny maialm dzis jakas awarie neta:/ wiecie co ja tez wstawie fote mojego kacika dla dzidzi bo narazei bede meic jednak lozeczko u nas w sypialni ale wstawie dopiero tam lozeczko jak kupie wersalke mysle ze za ok tydzien 9 dni bedzie no zobaczymy ale wstawie napewno 🙂 ja tez mam zielone sciany w pokoju moim ijedna sciane taka szarawa i na tym polki zielone dla malej juz wszystko gotowe lozeczko rozlozene w innympokoju i pod recznikiem poprane i poprasowane wszystkie rzeczy dop lozeczka zeby sie nie kurzo jak bd w szpitalu to moj m rozlozy ale mysle ze ja rozloze przed cesarka:P
Moniczek pewnie bedziesz meic co robidzi moja koleznka urodizla fajna kruszyne Natalke 2950gr i 47 cm wiecie jaka slodka taka dzidziusiowata 🙂 ja chce taka 3 kilowa 🙂 zeby nacieszyc sie dzidziusiem no ale nie wiem jak tobedzie ;/ boo duzzzzzzzooooo jem wstaei wam zdjecie brzucha mojego jak dam rade :P dzismnie tak krocze boliii normalnie maskara ostatnio mam schizke z eurodze chlopczyka a ja mam ciuskzi rozowe !!!

Hej Niunia...ja też uwielbiam jak mój skarb się wierci...nie da się tego zapomnieć!!!Moja dwójka to rodziła się taka drobna bo 3000 i 3200 a tu się zapowiada niezły chłop hi,hi...oby tylko wszystko do końca było dobrze i poród bez komplikacji ... o tym tylko teraz marzę

• Mamusia
no ja tak samo marze o porodzie bez komplikacji w neidizle pojde do kosciola sie pomodlic ... wczroaj na kolacje zjadlam grzybkow i od 1 do 3 nie moglam spac taka maialm zgagae nic nei pomoglo zoladek bolal potem mala zaczela mi sie krecic ... wycwanilam sie i wrzucilam zdjecie na nk bo dobrzuszka nie mam sily ;/ 🤔 aha jak nie spalam w nocy to ogtarnial mnei lek ze sobie nie poradze po porodzie

• Mamusia
Czesc dziewczyny ja to dzis maialm fatalana noc jeste tak nia zmeczona ;/ od 2 dni budze sie o 1 w nocy i zasypiam dopiero kolo 4 za ten czas zjem pochodze pare razy sisiu i potem ogladam tv bo nie ma co do roboty Masakra jachce sie wyspac jeszcze przed porodem bo potem nie bedzie takiej mozliwosci ;/ zajadam wielgasne jablko i m,usze skoczyc na zakupy ... dziewczyny w czym odbieracie dzidziusie ze szpitala? bo ja chyba w kombinoze ale takim jesiennym bo od srodka nei jest oceiplany tylko jest z takiego misia , ale mam tez taka malutka kurteczke biala i do tego spodnie tylko to juz jest grubsze .... wczoraj odswiezylam jeszcze w perworze kocyki i teraz tak swietnie pachna

cześć Niunia...ja też dzisiaj nie spalam od 2 do mniej więcej 5...koszmar
Ale ja to przeziębiona jestem,mam taki katar że nie mogę oddychać 😠 i do tego bol głowy ojoj...

Ja odbiorę dzidziusia w polarowym pajacyku albo dwuczęściowym komplecie to zależy od pogody...

• Mamusia
No w;lasnie to tez jest jak polarek ten kombinezonik ..zobacze w sumie tez jaka pogoda bedzie ... dzis mam w planacvh przeplukac baldachimek poskladac kocyki wyciagnac i spakowac rzeczy dla malej do szpitla ja wezeme 2 komplety bo u nas wymagaja tylko chusteczki mokre i pampersy ale do zdjec chce zeby wygladala ladnie a nie w tych szpiatlnych betach :P wiem ze jestem chora no ale coz tak jestem:laugh: a ty co zabierasz moniczrek do szpitala?

• Mamusia
Cześć Dziewczynki.....Ja Malucha odbieram w welurowym kompleciku....półśpiochy i kaftanik....np i do rozka....a jak będzie bardzo zimno to jeszcze w kocyk....Wczoraj zamówiłam kołyske....miałam dopiero w przyszłym tygodniu....poniewaz centralne u mnie robią i syf wszędzie...ale wczoraj mnie strasznie bolał dół brzucha....tak z boku...jak podczas jajeczkowania....no nie wiem czy to jajnik był czy co?....a troche sie wystraszyłam,ze to moze byc juz ,a ja nie maa kołyski....więc juz zamówiłam...nim dojdzie...to juz moze skończa.....masakra....ja juz siły nie mam....czoraj trochę pozamiatałam na kucąco i umierałam pózniej....a mój Mąz tylko gada,ze nic nie robię cały dzień....a mnie nawet siedzenie męczy,bo np.wczoraj sie nie położyłam nawet na 5 min...i cały dzień stoję albo siedze i gniotę główkę Maleństwu.....TE CHOLERNE OGONY NAS NIGDY NIE ZROZUMIEJĄ....a dałabym mu 25 kilo na plecy i z 7 do brzucha i zeby se pochodził z tym z tydzień.....no i sikał co 5 minut.....Jak ich coś zakłuje to zaraz jest afera na pół rodziny,......a od nas wymagają żebyśmy 2 tygodnie przed porodem jak kozy skakały.....kurcze niech to sie juz kończy!!!

• Mamusia
u mnie jest tak ze bez fotelika nie wypuszcza ze szpitala dlatego rozek odpada bo jak zapne potem dzidziusia? najwyzej kosykiem przykryje - jaks to bedzie ale nie powiem mam troche treme przed tym jak zobacze moja Amelke
maxaro ja ostatnio mylam opkna - tydzien temu podloge zawsze myje na kolanach co tydzien dzis poscieram kurze a wczoraj na dzilce to lopata przebieralam z tesciowa ziemie bo szkoda mi jej bylo :P

no proszę a ja myślałam że to tylko u mnie problemik z facetem a tu widzę że i u Maxary samiec zbuntowany 😉 no ja myślałam że wybuchnę wczoraj no i się pokłóciliśmy,a prawda jest taka że zginęliby bez nas!!!
Niunia ja do szpitala zabieram kilka body,2 pary skarpetek i 2 czapeczki no i rożek - takie u nas wymagania...
Najgorsza ta końcówka co? To wyczekiwanie na jakiś znak że coś się zaczyna...już bym chciała tulić Bartka przy cycu...może wtedy te chłopy zmądrzeją???

Jak się czujecie dziewczyny??? Małymi kroczkami zbliża się Wasza pora :laugh: :laugh: Ale Wam fajnie :laugh: :laugh: Tylko nie róbcie takich psikusów ja wrześnióweczki :P :P :P
A na temat facetów to szkoda gadać 😠 Oni nigdy nie zrozumieją jak to jest być w ciąży 😠 😠 Oni mają swój męski szowinistyczny świat 😠 😠

no widzisz Agnieszko,zaczynamy tracić cierpliwość...Ja osobiście to odczuwam równocześnie radość i niepokój ☺️ mam tak jak Maxara dużą przerwę między ciązami i czasem obawiam się jak sobie poradzę...chociaż mówią że dojrzałe matki są bardziej cierpliwe to ja w siebie powątpiewam heh...jeszcze brak wsparcia męża mnie dobija 😠
A pewnikiem śladem innych forumowiczek Październik zacznie w e wrześniu - to już tradycja 🤪