Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

cześć mamusie!!!

no i bez zmian hehe...nie podtrzymałyśmy tradycji 😉
Ja również jeszcze 2w1 i tak jak Natalia wczoraj to ja dzisiaj mam kryzys - umieram z bólu pleców 😞 😞 😞

Maxara śliczna kołyska no po prostu słodkie cudo...

No dziewczyny ja tam trzymam kciuki 🤪
Mam nadzieję że pójdzie nam sprawnie i szybko czego wszystkim życzę...

Miłej niedzieli 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja juz tez mam dosyc...dzis ledwo zwlokłam sie z łóżka...bo stwierdziłam że po co mam wstawac... 😞 a potem oczywiscie tez sie popłakałam...bo mnie to wszystko już dołuje... 😞 nie dosc że boje sie porodu to musze na niego czekac...i jest wielką niewiadomą kiedy sie wogole cos zacznie dziać... 😠
A w dodatku wszyscy na około mnie pocieszają słowami że sobie jeszcze z tydzien albo dwa pochodze...mam ich dosyć...i nikt mnie nie rozumie... 🤨 jutro mam wizyte o 11.20,zobaczymy co mi powie moja gin... 🤢 a jeszcze mnie mój mąż przed chwila wkurzył...ah szkoda gadać... 🥴

• Mamusia
Witam ponownie....Właśnie wróciłam z kosciółka....Wczoraj mi zaczał czop odchodzic....a dzisiaj jak z kościoła wróciłam to jeszcze wiecej go było...i kłuje mnie szyjka macicy....Mam nadzieję,ze sie zaczyna cos dziać.....Malinka nie przejmuj sie....jeszcze kilka chwil i bedzisz po....jestem pewna ,ze aż tyle nie przenosisz.....nie słuchaj głupoli....

• Mamusia
witam dziewczyny ja to mialam przerypane wogole siedzie cnie umie od 2 dni mama taki ucik na biodro lewa strone ze mnie po...oli!! nie daje rady nie mogwe lezec spie w polsiedzaco cora kopie jak opetana mam skurcze ale nieregularne np 18 min potem co 4 potem 18 potem 16 ehhh... we wtroek do ginki i na cersarke ja chcem juz isc i zobaczyc mojego bubusia a moj sie smieje ze ze mnie taki maly wilorybek i ze rteraz jestem pod ochrona- chodzi o gilganie- ja z moim mam celibat - on sie boi ze cos malej zrobi ehhh on to ma jazdy :laugh: :laugh: slre powiedzial ze nie moze sie doczekac az urodze i potem trzeba 9 miesiecy odbic 😆 w tym tygodniu musze isc kupic wersalke wozek i sobie kurtke bo chce z tym wszystkim przed porodem zdazyc- na szczescie jutro tescie wracaja 🙂 a moj dzis jedzie 😞 ale po wizycie odrazu mam u napisac kiedy termin i wraca 🙂

• Mamusia
hmm..nikogo nei ma?? 😞 skzoda...zapomniaalm sie pochwalic ze wczoraj kupilam corci 2 czapeczki jedna na zime z szaliczkiem i jedna na wyjscie ze szpitala bo nie maialm takich na wiazanie 🙃 😁 😁 kurcze ale cenia sobie za 2 czapki dalam 58 zl 😲 no ale to sam moj M wybieral wiec on musi meic najlepsze bo ja bym wziela z wyprzedazy:P
a dzis dorwalam slodka czapeczke za 5 zl 🙂 na pasazu u nas w realu 🙂 poochlonelam salatke z tunczyka 3 banany i cala tabliczke czekolady aero dmuchana i mam taka zgage!!!!! HELP ME
aha dziewczyny zapomniaalm wam pwoiedziec ze ostatnio w wpaczce przyszlo mi tomme tube dok apania dzidziusia co o tym sadzicie:P musz etego wyprobowac bo kumpela ma i mwoi ze nie zmaienila by na zwykla wanienke http://zdrowybobas.pl/questions/pozostale-tematy_bdg/wiaderko-tummy-tub_fdgi.html
cos takiego jak u gory

Ja też licze ze da mi skierowanie...ale z drugiej strony to wolałabym żeby sie samo zaczeło i żebym nie musiala isc do szpitala na wywolywanie bo wiem od kolezanki ze to moze potrwac bo nie zawsze przy pierwszej probie sie udaje... 😞 a ja tak nie cierpie szpitali... 😞

Malinka ja nie życzę Tobie powodzenia aby nie zapeszyć ale kciuki będę trzymać 🙂 🙂 🙂

Daj znać jak i co u doktorka poszło 🙂 🙂

Ciekawe jak tam Maxara bo wczoraj pisała że jej czop zaczął odchodzić i brzuch ją pobolewał 😉 😉 😉

• Mamusia
ja nie cierpie kawy :P bleee...
chyba ze 2 razy napislam sie w tym roku mrozonej 🙂 bo taka lubie ale to z samym mlekiem
hmmm dziewczyny pwoeim wam ze niby takie dziwne te wiaderko ale wsadzilam tam misia od malej - dlugosci 60 cm i wpoieim wam ze fajna sprawa bo dziecko nie utopi sie
nie przekreci
ma taka pozycje jak w brzuszku a na poczatku dzidzia lubi jak ma ciasnona poacztku bede wiaderka stosowac bo ja sie boje ze mi mala sie wysliznie z rak
malinka trzymam kciuki!! 🙂

Wrociłam od lekarza...i nie dojsc ze musiałam czekac prawie godzine zanim mnie przyjeła to w dodatku nie wypisała mi tego skierowania... 😞 dała mi zwolnienie do poniedziałku i jeżeli do tego czasu nie urodze to w poniedziałek mam jechac do szpitala(dopiero!!)
Rozwarcie dalej na 1,5cm... 😞 tylko że teraz już szyjka sie skraca i jest bardziej luzna jak to powiedziala moja gin... 😲
Tak wiec zajebiscie... 😠 musze czekac na zbawienie... 😞 jejku żeby tylko mały tak długo nie czekał...i żeby sie cos ruszyło... 😞 bo już nie długo pękne...waże już 70kg(masakra)
A najgorsze sa te rozstepy na brzuchu...już nigdy nie załoze dwu czesciowego stroju kąpielowego... 🥴
A co z Maxarą??? 🤔 nie widac jej cos dzisiaj... 😲 czyżby na porodówce... 🙂 ????

• Mamusia
no wlasnie to samo chcialm zapytac o maxare gdzie ona jest?? moze juz rodzi :?) ?
malinko wspolczuje ci idz pobiegac pogimantyskuj sie umyj okna albo cos takeigo wyszoruj podloge na kolanach - pomaga bo ja po tym mam skurcze jak cholerka kup sobie weisiolka i jedz 2 albo 3 razy na dzien po 1 tabletce po skonczonym 36 tyg mozna na przyspieszenie porodu ... kurcz eale chamski lekarz;/ ja tez malinka mam na wadze 69,7 a sprzed ciazy 47,3 i zaczely mi sie roztepsy robic na tylku ale malo widoczne i tylko w tym meijscu na szczescie bo rozstepy to koszmar ale potem bedziemy z tym walczyc 🙂 moja kolezanka poszla 3 razy na solareium i juz jeje nie widac tak rozstepow 🙂 przy ceimniejszej karnacji rownaja sie z skora 🙂 ja powoli sie zbieram do szkoly ...Moj M mnei dzis wkurzyl niech spitala bo we mie hormony cos ostatnio buzja 🤢 🤢 ☺️ juz niedlugo ...kto ma numer do maxary?

no ja wlasnie tez nie mam numeru do Maxary... 😞 może sie jeszcze odezwie...? 😉
Ja tez wlasnie jestem nerwowa i nie mam ostatnio ochoty z nikim gadac...a mój mąż to ma ze mna przerąbane...bo ciagle dostaje ode mnie opieprz...hihi
A dzis mi sie przyznał że czasami wchodzi na nasze forum i sobie czyta co my sobie piszemy...a to cwaniak jeden...musi wszystko wiedziec...normalnie myslalam ze go udusze... 😲
Niunia90 trzymam kciuki żebys sie jutro dowiedziała co z cc... 🙂