Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Niunia ja właśnie się rozglądam za nosidełkiem no i nie wiem jakie wybrać,a może chustę - no mam dylemat...
A taką książeczkę rymowankę Bartuś też dostał...fajna jest a najlepiej lubi jak mu siostra razem z książeczką śpiewa 😉
Napisz jak się sprawuje nosidełko - może w końcu na coś się zdecyduję,tym bardziej że latem chcemy wyjechać w góry więc przyda się bo wózkiem wszędzie nie wejdę...

• Mamusia
powiem c ze to nosidelko jest super na poczatu uzywalam od szwaGIERKI a potem dostalam jak mailalm sbie kupic:P np na poczatku mala sie rzyzywczaila na raczkach- teraz nie nawet sama uspia- to ja nic ei moglam zrobic a tak to siup do nosidelka i cos zawsze zrobilam chodz na poczatku tylko chwilke nsilam zeby jej krgslupa nie zepsuc i ja jeszcze z brzuchem po tej cesarce wiec na spokojnie, a teraz to juz dluzej chodze bo ona od urodzenia trzyma sztywn glowke i jak to mowa wszyscy strasznie racowite dzieck 9 kopie bardzo nozkami i rekami wymachuje od urodzenia )te nosidelko jest fajnie zgrabne lekkie np jak msze wyskoczyc do skleu pod bloka nikogo nie ma to ja do neigo wsadzam oczywscie w kombinezonie zakrywam troszke kocykiem i wio 🙂 schyla sie tez fajnie 🙂

• Mamusia
heheh.....widze,że po świętach nam forum troszke ruszyło.....Niunia nie odp mi jak będzie z tymi pazdziernikówkami 2010-piszesz sie??:laugh: .....Moniczek dzięki za wsparcie-wiesz nawet nie pomyslałam o tym skoku rozwojowym-może faktycznie.......KACPERKU-WSZYSTKIEGO NAJ NAJ Z OKAZJI CHRZTU ŚW.....mama sienic nie chwaliła.....Malinko współczuję ale wszystkie prawie z tego co widze mamy wieksze lub mniejsze problemy w tym 3m.ż.....ale przejdzie pewnie tak szybko jak sie pojawiło.....Ja musze byc twarda....nawet przez chwile myślałam o dokarmianiu na noc....zeby spał wiekszosc nocy,ale stwierdziłam,ze to nie ma sensu,bo mam strasznie duzo pokarmu i Oliś przybiera na wadze aż za dobrze-ok 1,5 kg na miesiac.....więc to satylko jego chwilowe fanaberie,a nie chce go jakk nie ma potrzeby sztucznymi mieszankami faszerowac,bo to nigdy nic ni wiadomo....a puki co skóre ma śliczną....główke tez....czyli żadna skaza nie wchodzi w gre....i z tego sie najbardziej ciesze....reszta jest nieważna 😉

a ja mam doła...mały mial znowu napad kolki...tak płakał ze nie szło go uspokoic....głupia jestem bo odstawilam mu te kropelki i problem wrocił... 😞 😞 😞 juz nie mam czasami siły... 😞 kocham mojego synka ale czasami naprawde nie wiem co mam robic zeby mu pomoc i plakac mi sie chce jak on tak cierpi... 😞 😞 😞

Malinka uszy do góry...wiem że Ci ciężko bo nie masz wsparcia (pewnie teściowa nie pomaga) ale kto jak nie ty musi być silny dla Gracjanka? Ja mam od dwóch dni kłopot z wieczornym zasypianiem Bartusia.Do tej pory o ustalonej porze kładłam go do łóżeczka i zasypiał tak teraz płacze,krzyczy muszę go na rękach nosić i nie potrafię zgadnąć co mu jest a mąż w łóżku odwrócony do ściany potrafi rzucić :"Bartek cicho"...Daję mu wtedy profilaktycznie espumisan ale i tak musi wypłakać swoje i dopiero zasypia 😞

no mój mały to taki marudny od kilku dni...tez tylko by chcial zeby go na rączkach nosic...teraz lezy w łóżeczku ale nie bardzo mu sie to podoba... 😞 a w nocy spi jak mysz pod miotła co chwile sie budzi...i placze...a ja chodze jak zombi...a co do tesciowej to szkoda slow wczoraj jak maly mial kolki to przyszla i zaczela mi kazania prawic ze to moja wina bo odstawilam mu kropelki...itp...a ja nie dosc ze prawie plakalam z malym...to jeszcze mi ona nad uchem jeczala i tak sie wkurzylam ze na nia krzyknelam i poszla obrazona... 😲

Mi też czasem nerwy puszczają 🥴 No ale staram się za bardzo nie stresować bo boję się o pokarm...Przy Oli tak miałam,karmiłam ją tylko 3 miesiące bo miałam taki nerwowy okres w życiu,ze pokarm mi zanikł...nie chciałabym żeby się to powtórzyło.A właśnie od 2 dni to po prostu nie wiem co Bartusiowi dolega,a mnie kręgosłup pęka heh...Może to nadmiar wrażeń świątecznych?Zobaczymy,teraz nigdzie się z nim nie ruszam (oprócz spacerów,bo w końcu nie ma mrozu 🙃 )Może się wyciszy...
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wytrwałość...Pomyśl że jeden bezzębny uśmiech nagradza wszystkie trudy 😉
Buziaki dla Gracjanka 😘 😘 😘

• Mamusia
maxara moja niunia te nie ma zadnej skazy nic ani chrostki a jest na sztuczym :P ino trzeba odpowiednio dobra mleczko do dzidziusia 🙂
a co do pazdziernikowek 2010 to narazie podziekuje za 2 lata bedziemy strzelac na maj 2012 😉 i dwojka dziecziakow nam starczy chyba ze sie rozkrecmy 😁heheheh a co ty maxara sadzisz o tym nosidelku??? malinka ja daej trzymam moja na tych kropelkach nic mu nie zaszkodzi a ino pomoze a co to masz za krople?

• Mamusia
u was kryzys u nas poprawa ja tez tak miaalm malinka aprawde tylko ze u mnie nawet wtedy moejgo m nei bylo ale w nocy spala tylko jak zaczela plakac o 17 to plakala do 22 i byla ak zmevzona tym placzem ze miedzy czasie zasypiala ale wiesz co dostalam taki specjalny cyk - nie wiem jak by ci t pwoedziec tak jak by antykolkowy piszebo to z irlandii mam zawija sie wlasne dziecko na mumie i mowie cie sprobuj tej metody http://www.bobosklep.pl/motherhood-8211-otulaczek-rozek-antykolkowy-kropeczki-p-4958.html tylko troszke inny mam a;e cos w tm stylu zawijaj go na sztywno w kocyk rece przy tulowiu masaz brzuszka ciepla pielucha i u mnie cuda zdzialal lefax przy uwaga uwaga 1 podaniu :!!! trzymamy kciuki i pisz jak ci idzie i jakie metod stsujesz mi tesciowa i mama duzo wpiedziala o kolkah albo lewatywka zeby baczki deszly z jelitek termometr i oliwka

ja mam kropelki sab simplex z niemiec...dzis juz troszke lepiej zobaczymy... 🤨 a co do owijania dzidzi to moj maly tego nienawidzi i drze sie w niebogłosy jak go tak owine...on lubi luz hi 🙂 teraz niunia moja spi... 🙂

• Mamusia
Niunia fajne to nosidełko....sama się zastanawiałam nad kupnem,bo początkowo koniecznie chuste chciałam,ale mój Maż powiedział,że nie będzie sie w tym publicznie pokazywał....Puki co jest zima i dałam sobie na luz....może na wiosne coś kupie.....Oli mi znowu dzisiaj w wózku dał taki popis,ze szok....Ja już nie wiem dlaczego on nienawidzi w wózku lezeć....Poszłam z nim do apteki.....troszke dalej i dobrze,ze starszy syn ze mną był,bo on wiózł wózek a ja Małego na rekach,bo ażsie zapominał w wózku....Poradzcie co zrobić....przeciez 😞 nie załoze 2-miesiecznemu niemowlakowi spacerówki

• Mamusia
eeeee....fajnie wyszłaś Mama....ALE JA STROISZ!!!:P .....mi to sie nie chce Oliska przebierac.....niektórych ciucchów to nawet nie miał ani raz.....ale pewnie jakbym miała dziewczynke to tez bym ją stroiła......A co sie z Madzia dzieje?wieki jej tu nie było....i Natalka też mało zagląda

Niunia90 super ta twoja córcia i ty sama wygladasz swietnie... 🙂
Mój Gracjanek tez jest grzeczny w wózku...od razu zasypia...raz tylko troszke plakal jak go połozylam ale po chwili mu przeszlo...wiec Maxaro nie mam pojecia jak ci pomoc... 😞 moze wsadzaj go do wózka jak spi... 🤔

Hej dziewczyny...
Ciężka noc za mną 😞 Bartuś wczoraj wieczorem dostał ataku kolki...jeeej jak płakał a ja prawie razem z nim...A w nocy budził się chyba co godzinę.Kiedy te kolki miną?
Maxara nie wiem jak wygląda Twoja spacerówka,ale może jak masz gruby śpiwór to spróbuj przebudować wózek...Może Olisiowi nudno jak nie widzi co się dzieje?Ja problemu nie mam bo Bartek zazwyczaj na spacerze śpi,bo wychodzimy zawsze zaraz po karmieniu...
A Madzia i Natalka są często na NK

Buziaki od e-cioci i Bartusia 😘 😘 😘

hej...no ja tez mialam przed chwila atak kolki u mojego...krzyczal i krzyczal...nawet mleczka nie wypil...napil sie herbatki koperkowej i zasnął...jejku jakie to straszne jak on tak placze.... 😞 w dodatku jestem w konflikcie z tesciowa...bo co chwile mi sie wtrąca do mojego dziecka...mam tego dosyc... 😠 kolki podobno mijają po trzecim miesiacy...ale z tego co mi kolezanka opowiadala to jej dziecko mialo kolki do 6msc...wiec kazde dziecko inaczej,ja jak pomysle ze jeszcze bedzie sie moj skarb tyle meczyl i my razem z nim to az jestem zalamana,mam nadzieje ze po 3msc ten problem jednak minie... 🤨 a dzis maly w nocy spal nawet ladnie...zasnąl po 22godz obudzil sie po 4godzinie potem o 6.30 no i spał tylko do 8...ale za to ja nie moglam spac w nocy i teraz jestem nie przytomna... 😞