Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moni u nas sa jaja ze słowem TATA,bo Oliś wypowiedzial je jako pierwsze w wieku 8 miesięcy....Tatus pękał z dumy...ale po jakimś czasie sie mu zapomniało 😁....i teraz w ogóle nie mówi TATA tylko Kisiek 😁....Mąż zły jak nie wiem co,bo zmusza go,przekupuje...mówi NO POWIEDZ TATA,a Oliś MAMA....no powiedz TATA,a Oli ....CEŚĆ 😁
mAM STRASZNY PROBLEM Z GRYZIENIEM...tERAZ NP.BRAT JEST Z a LANEM I 2 RAZY GO JUZ UGRYZŁ JAK MU ZABAWKE ZABRAŁ....W TYM RAZ W ....CZOŁO 🤢.....

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc sziewczynki 🙂 maxara moja tez dzis wstala o wpoldo 6 ale polezalysmy do 6 30 🙂
Maxara mkoja amelia tez duzo mowi od pewnego czasu . jak widzi tate to wola tata ona nie mowi w zdaniach ale mowi bardzo wyraznie na psa pokera wola poke wczesniej bylo pok teraz dodala nastepna literke rowniez nasladuje wszystkie zwierzatka 🙂 i jak widzi je to nasladuje mowi wyraznie ale najczestscze slowo to mamoooooo z takim przedluzeniem chocby pretensjea caluje tylko jak komus zrobi ala i osatnio moja siostre tez ugryzla chyba taki etap tym bardziej ze jhej teraz ida ostatnie zeby u gory ile wasztym dziecia brakuje do pelnego uzebienia??? bo nam 4 z tym ze jeden juz prawie jest 🙂 amelia wszedzie sie wspina na krzeselka parapety juz stoly poodswalam a jak chce muzyke idzie po laptopa i lala nawet ma swoja liste w komptuerze ulubionych kawalkow 😮 😮a tatusia to ona kocha ale co zrobic ja musze ja wychowywac a ojciec ino rozpieszcza kl. 😎, 😎mmn dobra koncze bo szaleje mi na klawiaturze hehehe i domaga sie gUMI mISIA ORAZ JOGURTA:* 😘 ☺️ ☺️ TRZYM,AJCIE SIE CIEPLO BO U NAS ZIMNO ...

DZIEWCZYNY POWIETCIE MI UBIERACIE JUZ DZIECIACZKA JEANSY??? BO JA JUZ BYM CHCIALA ZAMIAST SPODNI OCIEPLANYCH ALBO KOMBINZEZONA JENSY UBRAC I RAJSTOPKI

• Mamusia
Cześć
Niunia jak jest ciepło to ubieram spodnie i pod to rajstopki....ale ostatnio masakra ...więc kombinezon założyłam 😮....ale myśle,ze to kwestia 2...3 tygodni i cieplej się zrobi....Przynajmniej mam taką nadzieję 😁...
A co do zębów to nam brakuje 3 na dole tylko 🤪
POZDRAWIAM

• Mamusia
Maxara ino ze jest cieplo a jak naprzyklad ide do mamy na pare godzin to wieczorem juz chlodniej zdraliwa ta pogoda zreszta w wozku zawsze chlodniej jest choc ja mam taki fajny spiworek z mama end papas czarno rozowy heheh i wozek przytargalam z irlandii wiec mamy 3 spaceowki dobra amelka dokancza te lu ciastec zka jakies z pelnego zboza i dodatkiem mleka fajne sa polecam 🙂 ide ja klasc spac markotek jeden

ponac za tdzien ma zas snieg spasssc 😠 😠 ☺️

• Mamusia
Dziewczyny mam pytanoe pracujecie??? a jak nie to kiedy macie zamiarruszyc do pracy??? ja teraz zapisalam sie na studium logistyczne 😆 i mam zamkiar zas wrocic do pracy dzwonil mi szef nawet z takiego pabu co [pracowalam wczesniej wczesabniej byl pab a teraz ma byc wraz z disco jakims klub co 2 dzien do pracy ale zastanawiam sie bo moj nie chce za bardzo mnie puscic i zastanawiam sie czy ja jako mamuska nie bylo by dziene zebym w takim miejscu pracowala ??? 😁

• Mamusia
Siemka
Niunia powiem Ci tak....żadna praca nie hańbi 😉....To,ze jestes Mamą wcale nie oznacza,że nie mozesz pracowac w klubie 😜...Gratuluje madrej decyzji odnośnie tego studium...
Co do pracy to ja jestem na poszukiwania 🤔....i jakby się udało o etat od września to wracam.....Moja Mama idzie od pazdziernika na emeryture...wiec zajmie sie Oliskiem....Zreszta w moim zawodzie pracowałabym na etat tylko 20 godz w tygodniu,wie jakoś dałabym rade....
Dziewczyny juz sie nie mogę wiosny doczekac 🙂.....Niech ona szybko juz przychodzi,bo to siedzenie w domu mnie do k....doprowadza.....Normalnie ja uwielbiam wiosnę...słoneczko...zieleń wkoło....i nie trzeba Dziecka grubo ubierać.....Miodzio
POZDRAWIAM

hej...
ja na razie o pracy nie myślę hihi - przedłużę sobie za to wychowawczy o kolejne trzy lata 🙃
Wiosny też już mi się chce - wczoraj była taka piękna pogoda że było już tę wiosnę czuć ale dziś znowu szaro-buro 😠
wczoraj byliśmy na spacerze aż 3 godziny 😜 i Bartuś wyspał się na świeżym powietrzu
co do ubierania to masakra - zanim ubiorę Bartka to sama mokra jestem - brzusio już wystaje i zasapię się jak lokomotywa hihi..... 😜 😜 😜 😜
Pozdrawiam i zostawiam buziaki dla smyków 😘 😘 😘

Hej 🙂
Niunia ja o pracy caly czas mysle...ale poki co to nie mamzkim Gracjana zostawic wiec pozostaje mi siedziec w domu... 😞ale chetnie bym poszla do pracy ...........do ludzi.........a nie ciagle w domu jak ten pustelnik.... 😞
Uwazam tak jak Maxara ze zadna praca nie hanbi .......... 🙂 🙂 🙂
Gracjan mi sie przeziebil,dzis bylismy u lekarza.......no i mlody od wejscia do gabinetu zaczal ryczec....az sie zanosil,nie dal sie zbadac rece doktorki odpychal.......i zawsze to samo zawsze placze tak sie boi lekarzy..... 😲 😲 😲ale na szczescie narazie z nim wszystko ok... 🙂 🙂wiec mam nadzieje ze mu to chorobsko przejdzie......... 🙂 🙂
Piszecie o tym co potrafia wasze dzieci..........hmm.......u Gracjana wyglada to tak....podstawowe slowa to....mama,tata(najczesciej jak widzi mojego meza to tata i tata),baba,dziadzia,papa,nie ma(rozklada raczki)jes(jest).....z innych slow to nasladuje zwierzatka....muu,hau,miau,kaka...i takie tam......najnowsze to.....ciapa(czapka)ciacio(ciastko)dzidzi(dzidzia)opa czyli chce na rece,bierze telefon i mowi halo...... 🙂i to chyba wszystko narazie
Ostatnio siega klamki i otwiera drzwi sam.........wiec jak ide do kibelka i zamykam drzwi to on zaraz cyk i jest obok mnie....nic intymnosci...hi 😁
Aaaaaaaaaa przypomnialam sobie cos......jak zakladambluzke i Gracjan mnie widzi bez stanika to krzyczy....cycy....he,chyba przestane sie przy nim przebierac... 🤪 🤪 🤪
Maz mnie wku.........a do wojska chce isc na tego zawodowego ale pewne jest to ze jesli sie dostanie to za jakis czas bedzie musialjechac na misje.........i sie pytam czy pojedzie a on mowi ze takbo co zrobi bo go zwolnia itp........tak mnie wkurza jakby nie stac go bylo na inna prace,ma taka niska samoocene... 🤨przeciez zawsze moze pozniej innejpracy poszukac.....kur...a no nie wyobrazam sobie bycia pol roku bez niego,marwienia sie czy u niego wszystko ok.......i boje sie samotnosci....rozstawalismy sie tylko raz na 3tygodnie i raz na 3dni..... 😞a jemu to tak lekko powiedziec ze wyjedzie na pol roku........i co chwila mowi ze to przeze mnie jestesmy w Anglii....ze on chce wrocic do Polski,ja tez chce ale rozsadnie i chce znalezc najpierw dla nas wyjscie a nie ze znowu wkopie sie w mieszkanie z tesciami i utrzymywanie sie z 1000zl miesiecznie.... 😮co wy myslicie o tym wszystkim?ma isc do tego wojska i za okolo rok,dwa lata jechac na misje na pol roku?co byscie zrobily? 😞
Pozdrawiam 😘 😘 😘

• Mamusia
Malinko ja myśle,ze to kwestia przyzwyczajenia...ze po jakimś czasie juz tak się nie tęskni....a w wojsku dobra kasa,wcześniejsza emerytura i wiele innych profitów....Musicie to przemyslec...ale z tym powrotem do Polski to popieram Ciebie...Za zadne skarby nie wracaj do tych psycholi czyt.teściów 😁......Nic w ciemno....Zaraz by Ci Gracjanka zepsuli i znowu bys jazdy z nimi miała......
Oli też pokazuje nie ma....ale ostatnio to wszystko nie cie....i pokazuje paluszkami w ksiązeczce zwierzątka....ah...lae się rozwijają sybko,no nie?.Ja mówię do Męza wczoraj,ze nie uchwyciłam tego momentu kiedy się fizycznie tak zmienił z Dzidziusia w Chłopczyka,a Krzysiek mówi,ze to było jakieś 2 miesiace temu...Aha zauwazyłam,ze zaczał sie wstydzic...nieraz w lustrze jak siebie widzi to sie wstydzi,a tak słodko wtedy wyglada,albo jak ktos obcy przychodzi to si chowa za lodówke i taką minke robi....a jak znajomy to sam mówi ceść...
BUZIACZKI

• Mamusia
Kurde napisalam takiego dluugiego posta i mi sie skasowal ... 😞
malinko wiec jak to boli moj 2 lata temu pojechal do irlandii na pol roku ale wrocil po 4 miesiacach bo tez zle znosil rozlake ja nie moglam z nim wtedy leciec bo sie uczylam ale jak ma to poprawic wasz standart zyciowy to powinniscie o tym pomyslec moze warto pocierpiec pol roku ???
amleka oprocz wczesniejszych osagniec co pislaam to rowniez pokazuje hallo telefon co chwile wola kuzynke Evie ivi ivi tak wola i do telefonu albo pokazuje zdjecia 🙂 a jak na dzieciach widzi dzieci to dzidzi i sie cieszy to samo na ulicy a z zwierzatek to krowe umi nasladowac konika psa osiolka kotka i kaczke bo czesto chodzimy je karmic nad staw 🙂 kocha ona kaczki pokazuje jak chce pic to piiiiiii z przedluzonym iii a jak chce pilke to pi ale nie przedluzone iii mowie wam nie raz sie smiejemy z niej hehehe takie triki zeby sie dogadac 🙂 dzis mamy nastepne isusiu za soba na nocniczek 🙂maluskimi kroczkami doprzodu
dziewczyny ta praca w tym klubie nie jest zla bo co 2 dzien bym pracowala po 8 godzin i 1400 bym miala za lanie piwa hehe

• Mamusia
Dzieki Monia
Ja pojadłam pączków dzisiaj ☺️
Dziewczynki jakich używacie pampersów?Bo ja zawsze Pampers 4...a od kilku dni Olisiek mi sie przesiurany budzi....Fakt,że teraz jakieś cieńsze robią te pampersy....tylko nie wiem czy kupić 5 i wtedy nie przemokną czy to nie jest istotne......Te 4 są na niego dobre tzn.zapinają się przy obrazkach i cholera nie wiem o co loto.....Fakt Olis w nocy wypija cała butle picia ok 250......
Buziaki i Dobrej Nocki

• Mamusia
Maxara ja tez uzywam papersa i dady z biedronki kupuje 2 paczki pampersa i 2 dady i ja juz ten problem mam od ponad miesaica ze sie przesiuruje czestyo w nocy wiekszy rozmiar pieluchyc i niepomoze bo probowalam ja daje jej pampersa na noc z pampers i tak sie przesikuje w irl sa jakies lepsze te pampersy i wogole duzo tansze amelia tez pije w nocy i to dlatego czasemnawet po poludniowej drzemce wstaje zsisiana 😲 😲 ide posprzatac troche my rowniez pojedli paczkow kupilismy w realu 2 opakowania duze pąków zostaly jeszcze ale jak o nich pomysle to na wymiotka mnie bierze nawet Amelik sie skusil na jednego hehehe

dzien dobry 🙂 🙂 🙂my tez uzywamy pampersow 4+ ....i jest na razie dobrze...tylko raz gracjan mi sie obsral....ale mial cztery dni bez kupki wiec potem bardzo nadrobil straty....hi 🙂ja wczoraj wciaglam dwa paczki...gracjan mi pomogl bo dla mnie bylo za duzo... 🙂pozdrawiam

• Mamusia
No ,a czym się różnia te 4 od 4 plus poza mniejszą ilością sztuk 😎......maja jakieś chłonniejsze te wkłady?....Wiem własnie gdzieś od 2 miesięcy są takie nowe z kropeczkami zielonymi te pampersy,a te co dawniej były lepsze,grubsze 😞.W nocy mu dzisiaj dałam mało pić i sie nie przesiurał...w dzień nie ma tego problemu ....zmieniam mu tak 3 lub 4 razy dziennie.Miałam próbki kiedyś takich nowych fioletowych pampersów i one były grube,ale nie widziałam ich w sklepach 🥴
Buziaczki

• Mamusia
Fioletowe z postaciami z ulicy sezamkowej??? wlasnie na nie poluje!!!1 🤪 🤪 🤪 🤪 w irl ich uzywalam i sa eleganckie maxara nie powiem ci czym roznia sie 4 od 4+ ale Moj zawsze kupuje 4 + i tak ju z jakos z przyzwyczajenia kupujemy chyba wagowo dlatgeo hehe chodz w 4 wagowo tez sie zmiesci maxara a sprobuj dady na serio ja sie smialam ale kolezanka mi powiedziala zebym sprobowala no i faktycznie nie sa zle zapiecie maja jak z pampersa i sa troszke grubsze ja czasem amelikowi zakladam dade na drzemke popoludniowa i z rana jak wiemz ezrobi kupke 😎....Maxarko to i tak malo zuzywasz pieluch 3 4 na dzien 😲 😲 my zuzywamy z 6 normalnie zalezy bo casem zrobi 3 kupki za dnia 🤢 🤢 a w mokrego nie zrobi pampersa no i czasermz z 9 pieluch pojdzieee(dlatego chce ja szybko nauczyc na nocik: 🥴

• Mamusia
Niunia mój zazwyczaj robi kupke raz dziennie...bardzo rzadko więcej np.dzisiaj 2 razy zrobił,ale dlatego,ze za pierwszym razem mu bobek tylko wyszedł 😁....No to ja nie wiem po co oni jakieś próbki reklamowe wysyłają jak pózniej tego kupić nie można 😠.....Poza tym to mój ostatnio cały zobijany chodzi...bo wyłazi gdzie nie potrzeba i guzy nabija...paluchy poprzecinane...no jak dziecko wojny wygląda...Mówie dzisiaj do Krzyśka,że jak go ktoś zobaczy to zgłosi do opieki społ,że się nad dzieckiem znęcamy 😁
Mój Oli uwielbia muzykę...jak go karmie to mu vive włączam i nie ma dziecka...szczególnie shakire uwielbia i enrique iglesiasa...ten kawałek I LIKE IT....wiecie co on wyrabia?....jak jest ten kawałek w refrenie aaaaa I like it....a Oli AAAAAAA..... 😁......Ja nie wiem co to za diabeł i dalej na Tatusia sie drze KISIEK 😁

• Mamusia
Maxra moja amelka duzo je i czesto robi kupki 🥴 bo ma szybka przemiane materi ..... Mojej ameli ostatnio hity to Tiesto shakira waka waka i z vivy albo mtv hiciory jakies rowniez jak karmie w krzeslku to musze wlaczac vive hehe zeby zjadla spokojnie

Bartoś też uwielbia muzykę...zawsze ciągnie tatę do laptopa żeby mu włączył 🤪 i też lubi między innymi shakirę hihi...

co do pampersów to do tej pory używałam oryginalnych,ale odkąd się zmieniły mój smyk ma uczulenie...więc zaczęło się poszukiwanie dobrych pieluch 😮 😮 😮
matko co ja się miałam a Bartolinek biedny z czerwoną dupcią chodził 😞 aż w końcu zobaczyłam nowe Dady z Biedronki i wiecie że w końcu się uporaliśmy ufff....no i używamy 5 bo Bartoś to grubasek hehe...

Pozdrawiamy serdecznie 🤪

• Mamusia
Moniczek widze teojemu tez dady pasuja jaj wlasnie kupilam je bo duzo osob mi je polecalo a wiec kupuje dady i z pampersa bo moja nie ma problemow z pieluchami zeby jakies uczulenieino jak ida jej zeby to czasem jej wyskoczy jakas kroteczka ale odrazu smaruje ( mascia posladkowa dla noworodkow ze szpitala - moaja ciocia pracuje to mam zapas w domu tej masci polecma u lekarza jak wypisze recepte to 10 zl za duze opakowanie a jest lepsze niz sudocremy linomag i alantan)

niunia może 19 marca uda się podglądnąć płeć dzidzi chociaż wszyscy mówią że będzie chłopczyk a z imion jeśli będzie córeczka to Agnieszka jeśli synuś to jeszcze nie wiem ale podoba mi się Szymon albo Mateusz 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET-MIŁOŚCI,SZCZĘŚCIA,SZCZĘŚLIWEGO MACIERZYŃSTWA,POCIECHY ZE SWOICH MĘŻCZYZN 😉....no ja mam ich aż 3 😜
Dziewczynki ,a jak u Waszych Maluchów z przeziębieniami?...Mój Oli od stycznia ciągle zakatarzony...nosz k....co go wyleczę,wyjde z nim na spacer to znowu katar ,kaszel 😞....kiedy to sie skończy?
Aha miałam pytać o witaminki...Jakie biorą Wasze dzieci?...dostają wit.D?....Ja daję D,Cebion multi 5 kropli,a przy katarze 7 i Calcium bananowe...i Zyrtec na alergie
Pozdrawiam
😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Aha zapomniałam Wam napisać,ze spuściliśmy w łóżeczku barierke Olisiowi,bo w ogóle w nim nie śpi tylko ze mna,a Mąż z Kacprem u niego w pokoju,ale chcemy go nauczyć w końcu...Z łóżka mi nie spada,bo sam ładnie zasypia,wiec może w łóżeczku się uda...ale budzi się z 2 lub 3 razy w nocy i pije także bede musiała tak czy siak wstawac....ale w końcu po roku rozłąki wpuszczę Krzyśka do sypialni 😜...
Siedzisko w wózku też zmieniliśmy już na to najwieksze od 18 m.ż....bo dawno sie w tym poprzednim nie mieścił,a teraz ma wygodnie...
No podsumowując to rosna nam Dzieciaczki....Trzeba sie przyzwyczajać do myśli,ze juz nie są dzidziami i mają harakterki
Olisiek jak się go pytamy gdzie dziadzia?to biegnie do pokoju i pokazuje na zdjęcie...rozkłada rączki i mówi nie ma.....A wczoraj Mam z pracy wróciła i jak zwykle mu ptasie mleczko dała,a ten jak to zobaczył to od razu 3 do ręki i w całości do buzi...udławić sie chciał tak uwielbia i Mama do niego dobre ptasie mleczko? a on pyśne pta 😁
Dobra kończę,bo godzinami mogłabym opowiadać o moim ananasku ☺️