Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
malinka mi tez mowil ze to nei mleko ale sproboj tego bebilona na kolki i wzedcia puszka 400 g kosztuje 20 zl ale pomaga naprawde moniko ja nie mam konika ale mam stefanice z playskool i tez swieci i gra kolysanki imozena sama lampke wlaczyc tez :P fajna rzecz my myslimy o chustawce z chicco dla iemowlat :P 🙂 bo lubi sie chustac mala

• Mamusia
Witam.......miło Was widziec.....Malinko ja bym Ci polecała albo bebilon pepti albo jakis inne dobre mlek przeciw kolkom.....bo szkoda Dziecko męczyć...a Gracjanek śliczny jest.....Ja też się już na święta cieszę....spedzimy je w moim rodzinnym domu....z cała moja rodzinka....Chciałam Was zapytac o dwe sprawy
1-Czy Wasze Maluchy śpią coraz mniej,bo mój statni prawie wogóe w dzien nie spi....tak po kilka minut...czasem godzine......nie płacze tylko nie spi i chce żeby go hustać w leżaczku,bo wibracje mu już dawno nie wystarczaja....na szczeście noc cała przesypia i budzi sie tylko na karmienie...
2-kiedy planujecie Chrzty?....bo my na 99% chrzcimy 24 stycznia....ja chciałam to załatwic ja najszybciej nawet w listopadzie....ale musiałam liczyc sie z przyjazdem brata i siostry z Anglii....i ona właśnie wczoraj przyjechała...a brat 23stycznia i czekamy na niego
BUZIAKI PAZDZIERNIKOWE SZCZENIAKI!!!! 😘

hej

Bartuś też coraz dłużej nie śpi w dzień - lubi za to zwiedzać mieszkanie...grzecznie też siedzi na leżaczku,nie powiem czasem pomarudzi ale nie jest źle...Wiecie co ? Mój malutek zaczął się strasznie ślinić...ostatnio jak marudził to włożyłam mu palec do buzi i zaczął łapczywie gryźć dziąsełkami...jeżeli to od ząbków to strasznie szybko by było - ciekawe...Ciekawe kiedy będzie już trzymał zabawki w łapkach,miałby nowe zajęcie ale to pewnie jeszcze z dobry miesiąc...
Kupiłam dzisiaj wianek z sosny - tak ładnie pachnie,a mój syn już ubrał w swoim pokoju małą choineczkę...zaczyna się robić nastrojowo...

buziaki dziewczyny

• Mamusia
hejka laski m dzis byylismy w beilsku po lefax i w brzeszczach i wapiennicy uprababc amelki 🙂 zakupilismy rwniez swiateczne ubranka dla melki - moj sam sie na nie rzcil - sliniaczki switaeczne dresik i sukienke a wigielie kurcze mwie wam jakie to sliczne poem psle ot jak ja w to ubior juz powygiaalam ubraka od 0 do 3 meisiecy a ewborny poszly juz chodz i ak dluggo w nich chodzila ale e sa do 5 kilo a papmki nosi juz 3 bo 2 ja obcieraja trozke wiec nie hcc jej mecxyc a 3 sa ok .. malinka po tm mleku mja mala jest tak grzeczna a seri zastaow sie nad zmiana melkai robi swetne kpy- lecz tak smierdza ze to nie kupa tylko tak mwiac kupsztal :laugh: :laugh: 🤔 hahahah kurce patrzcie juz grudniowki porodzily ale to lei 😁 😁 😁 😁 mloda dstala od swojego kuzyna oliwierka zabawke z fishera taki zegar i spiewa i jak nacisnie sie na nos to sie krec.... oglem to u as nic noweg jem i rosniemy 🙂 3 di tem spalil nam sie telewizor wec kupilismy wczoraj nowy bo 20 procent tanij wiec oplacalo sie am ) w realu zwroili nam w bonach wiec na swieta ja znalazl.. malinka jak mas zkoos w niemczeh o niech ci posle ten lefax fantastyczn lek dzici go lubia bo est o smaku bananowcm ... i jest calkiem zdorwy bo wydalany z sikami i kupka 🙂
pozdrawiamy i calujemy :*

• Mamusia
Witam.....Moniczko gratulacje....duzego masz juz chłopczyka......może już dojrzał do przesypiania nocy.....Mam nadzieje,ze Olis tez sie niedługo zmieni,bo nrazie co 3 godz sie budzi.....na szczescie gdy zje idzie spac dalej....Ja mam od kilku dni nawał pokrmu...strasznie dużo go jest....Wczoraj ycisnełam mu troche do bulelki,bo newet odciagacza ne potrzebuje ....i zjadł....perwzy raz z butelki pił....troche sie dnerwował i krzywił...ale jadł.......to tak w razie W....Niunia gratulacje,ze Amelka tak rosnie szybko....My jszcze 2 pampersów uzywamy....ale jak skonczymy tą paczke to juz 3 kupimy,bo te juz małe beda.....Co do kupki...to nie wiem czy zauwazyłyscie,ze kupka dzidzia karmionego piersia prawie wogole nie smierdzi.....za to pierdy mój Pulpet takie puszcza,ze śmierdzi nawet przez pampersa....Poza tym nie mam problemó z Małym...jedyne główke ma i czółko obspane...ale to chyba potówki....cał czerwony jest....C sie dziej z Madzią.....Natalią....i Malinką.....Wieki Was tu ni był.....Szkoda,ze nasze forum tak zamiea......Kiedy CHRZCICIE DZIECIACZKI?

Cześć dziewczyny...

Rosną nam dzieci,rosną GRATULACJE dla dwumiesięcznych bąków 🤪 Bartuś jutro do nich dołączy...

My używamy pieluszek 3 już od trzech tygodni bo Bartuś grubiutki i 2 go cisnęły :P

Coś ostatnio wieczorami mój synuś marudzi strasznie,nie wiem co poradzić 😞 raczej to nie kolki bo płacze inaczej...sama nie wiem co mu dolega...obawiam się że to jednak dziąsełka bo ślini się niemiłosiernie 🙃

Jeśli chodzi o błogosławieństwo dzieciaczka to ja myślałam o styczniu bądź lutym...jeszcze zobaczę...

Pozdrawiamy i ślemy buziaczki - e-ciocia i Bartuś !!!

• Mamusia
Witam......No jakby Bartusiowi rzeczywiście zabki szły to ....hohohoo...chyba za wczesnie.....zresztą nie pamietam jak to jest....Kacerkowi mojemu pózno wyszły pierwsze zeby....bo ok 10miesiaca dopiero....i teraz tez pózno te stałe....jeszcze ma 2 mleczaki,a ma 11lat....ale mocne za to i ładne ma zeby.....zobaczymy jak bedzie u Pulpeta.....pozdrawiam....

witam 🙂 sory dziewczynki ze was zaniedbuje ale mam caly czas problem z gracjankiem...dalekj meczymy sie z kolkami...bierze leki,zmienilam mu mleczko i nic...a przy jedzeniu płacze tak jaby go brzuszek bolał... 😞 wiec co karmienie to przeywamy katusze,on placze i ja tez,a najgorsze to ze stracil apetyt...je tak malo ze az sie boje.Kupilam mu dzis kropelki sab simplex zobaczymy czy pomoga... 😞 bo juz doslownie jestem zalamana... 😞
pozdraiwam 🙂

• Mamusia
Czesc Malinko.....no to rzezczyiscie nie zazdrszcze.....a Gracjanek to taki Słodziak,ze nawetbym nie pomyslała,ze diabełek tak mamie w kośc daje 😲 .....ale będzie dobrze -głowa do góry....trzymaj go czesto bez pieluszki....masuj brzusiu....i nózki o brzuszka przeciskaj zby pierdki puszczał....widzisz takie Maluszki maja niedijrzałe jelitka i dlatego tak sie dzieje.....Mój starszy syn to przchodził,dlatego dziekuje Bogu,że z tym mam spokój....no a Ty bidulko musisz sama na siebie liczyc....bo Maz w pracy....a Tesoie sa jacy sa......Kidy Chrzcisz Gracjanka?no i reszta Dziwczyn?Buziaki

hej kobitki 🙂 widze ze tu dzis pustki...mój mały spi,wiec mam troche czasu dla siebie...dlatego wreszcie moglam sie pomalowac troszke...i od razu lepiej,jeszcze planuje isc do fryzjera ale narazie nie moge bo włosy mi wypadaja strasznie... 😞 biore witaminy to moze pomoga... 😉 moj nie dlugo wyjezdza do angli(7stycznia) ma juz tam zalatwiona prace,a ja niestety musze zaczekac do konca lutego az mi sie skonczy macierzynski i wtedy do niego dołącze... 😞 az mi smutno z tego powodu bo nigdy sie nie rozstawalismy... 😞 nie wiem jak ja bez niego wytrzymam i w dodatku sama z tesciowa chyba zwariuje... 😞 wiecie moze czy mozna zrezygnowac z macierzynskiego???to wtedy pjechalabym wczesniej do niego... 🤨
Mojemu maluszkow chyba pomogly te kropeli sab simplex...bo juz tak nie placze i wiecej je...ale to mały cwaniaczek bo mu nie sakuje to nowe mleczko(bebilon pepti)i lekarz kazal mi stopniowo go przyzwyczajac...mam narazie mieszac to mleko z tym wczesniejszym...i coraz mniej sypac tego pierwszego... 😉 zobaczymy... 🙃 a jak tam wasze
bobaski???
ja wczoraj bylam z moim na badaniu bioderek i jest wszystko oki narazie...:P za 6tygodni kontrola... 😲

Pozdrawiam 🙂 🙂 i przesylam buziaki dla waszych maluszkow 🙂 🙂

Witaj Malinko
Super że udało się załatwić pracę dla twojego m w Anglii,spełnią się twoje marzenia,szkoda tylko że musicie się na trochę rozstać.Będę trzymać kciuki żebyś jakoś przetrwała ten czas z teściową.Super że kropelki pomagają Gracjankowi,bo jak szkrab cierpi to serce się kraje...A mój Bartuś dziś skończył 2 miesiące,w nocy budzi się już tylko raz także w koncu się porządnie wysypiam.A na bioderka idę w poniedziałek no i mam nadzieję że wszystko jest ok...

Pozdrawiam serdecznie

• Mamusia
Witam Mamuski!!!Malinko gratulacje.....no pewnie,że mozesz zrezygnować z macierzyńskiego w kazdej chwili.....zgłos to w zusie ....no i z pracodawcą się dogadaj....bedzie Cie muział zwolnic....ale pewnie za porozumieniem stron.....jasne,ze jedz do Męża z Gracjankiem.....No i mam nadzieje,że dalej w kontakcie bedziemy....a do jakiego miasta lecicie?no i czy Maz przed świętami juz leci?A co do tych bioderek to powiedzcie mi czy isć z Olim,bo moja dr powiedziała ,ze wszystko ok i zeby mu profilaktycznie drugą pieluszke zakładac...ale ja tego nie robie,bo nie widze sensu....Kurcze moze rzeczywiscie powinnam z nim isc?

Maxara jak masz jakieś wątpliwości to idź na USG bioderek...jeżeli jest wszystko w porządku to nie ma sensu pieluchować szeroko bo i po co...ja z Tomkiem miałam problem bo panewki mu się później ukształtowały,ale pielucha szeroko pomogła...A Bartuś fika nóżkami że hej więc mam nadzieję że jest ok...

no moj wyjezdza 7 stycznia... 😞 chyba zrezygnuje z macierzynskiego i polece do niego wczesniej bo nie wytrzymam z tesknoty...hihi 🙂
no z tej pracy chetnie zrezygnuje bo jej nie cierpialam...to praca fizyczna w pralni po 12godzin dziennie...a po macierzynskim nnie moglabym tyle tam pracowac bo szkoda mi maluszka zostawiac na taki dlugi czas...a poza tym ciezka ta praca 😞 pewnie ze bedziemy w kontakcie... 🙂 lecimy do Luton tj. koło Londynu blisko(godzina drogi samochodem)nie lubie zbytnio tego miasteczka...ale co zrobic...moze pozniej przeprowadzimy sie gdzie indziej... 🙂 no podobno Maxaro lepiej zrobic badanie bioderek...bo to dosyc wazne jest... 🤨 Moniczko to super ze twoj szkrab spi cala noc... 🙂 moj niestety budzi sie tak co 2,5-3 godziny...czekam moze mu sie jeszcze zmieni... 😲 Wszystkiego najlepszego dla Bartusia z okazji drugiej miesiecznicy... 😉 😉 😉

• Mamusia
Dziewczyny chyba rzeczywiscie sie z im przejde na to usg,bo niby nic mnie nie niepokoi,ale wole dmuchac na zimne....a u Was jakto jest....cos Was niepokoiło,że poszłyscie?Mój starszy tez nosił podwójna pieluche profilaktycznie,al Olisiowi darowałam......no pewnie prywatnie bede msiała,bo znajac nfz to termin bym miała jak mały chodzic by zaczał:P .....Dziwczyny ze mna tak było....Mama mówiła,ze jak chodzic zczynałam to sie okazało,ż kuleje i szybko do lekarza.....okazało sie ,zę noga 2cm krótsza i przy porodzie musieli mi wyrwac z biodra.....Szybko prywatni lekarz z rokocimia(taki czasy były)i kupa kasy na to poszła....do 2r.z w takich wielkich pielchach musiałam lezec....przez to dopiero na 2latka zaczełam chodzic.....Dziki rodzicom nie ma śladu po tym.....za co jestem im wdzieczna....Niby mówia,ze dziewczynki na to sa podatne....chłopcy raczej uszkodzenia barków i ramionek.....Zaraz zadzwonie do amy rzychodni żeby mi cos załatwiła....Dobrze chociarz,ze mam znajomosci w słuzbie zdrowia 😉

• Mamusia
laski dzis przezylam dramta mja mala cche siadac lezala w ezaczku patzrymy z tesciowa a na 2 razy uniosla plecki i glowke dosc wysoko !!! gaworzy ak cholera jak lezy na brzuszku pelza!!!!!!! boje sie ze za szybko sie rozwija:/ moga byc teg jakies skutki??? ja na usg bioder bylam i jest gitara b mja byla pupa w dol barzdiej sie to kontroluje 0 2 kontrole za nami

Byłam wczoraj u gina...wszystko ok.Dostałam zastrzyk antykoncepcyjny i mam spokój na trzy miesiące 🙃 Będę mogła wkońcu pobaraszkować bez strachu hihih....

U nas zrobiło się mroźno i ciutkę śnieżnie ... mam nadzieję że zima będzie łaskawa żeby od czasu do czasu na spacer z małym wyjść bo ponoć poniżej -5 stopni nie wolno...A u nas dzisiaj -8

Niunia Amelka silna co?Ostatnio czytałam że w trzecim miesiącu życia bąki już powinny się tak zachowywać także nie masz sie czym martwić.Mój Bartuś też gaworzy jak najęty ale podnosi się do siadanie dopiero jak sie go złapie za rączki...

Pozdrawiamy i ślemy buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
u nas tez dzis - 9 ale ja wystawiam ja wstedy na balkon w foteiku kombinezonie kocach i jest spoko na 1 min 2 razy w cia
gu dnia ;0 hartuje ja
dzis idziem na urodziny od kuzyna mojego m
posle wam z dzis i sprzed 2 dni moja ninie 🙂 [img size=408]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCN0771.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
jakie te futerko jest milusie i te buciki jak eskimosiki oczywscie w rozu ja mam w bezu :P
a tu moj wiowor 😁 tak z nocy przy porannej toalecie- kurcze ja mojacorcie to z 6 razy na dzies musze przebierac jak zapomne zalozyc sliniaka b ie slini strasznie i czasem uleje mlecziem strawionym a potem dzidzius tak smierdziucha bleee dlatego ja zawsze przebieram dlatego pranie puszczam co 2 dni prasuje co 10 dni bo mamy wystarczajaco ciuchow ze jak 3 prawnia sie nazbieraja to dopiero wtedy prasuje 😁

cześć dziewczyny,witam zimowo!!!U nas napadało w nocy fest i na dworze jest bielusieńko...chyba ubiorę dziś z dziećmi choinkę żeby zrobić już świateczny nastrój...

Niunia ja też "balkonuję" Bartka jak nie możemy iść na spacer,bo w domu cały dzień to zwariować można,i tak mam przykręcone grzejniki bo grzeją na maxa...Butki fajne :laugh: Bartuś ma podobne,fajnie wyglądają w takich "kozakach"hihhi...

Wszystkiego dobrego...miłego dnia 🤪