Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No no no widze ze w koncu nas przybylo. Przepraszam ze sie nie odzywalam ale wyobrazcie sobie ze tak mnie mdli ze nawet jak pomysle o komputerze to mi sie niedobrze robi. No ale coz mam nadzieje ze to juz nie dlugo. Jutro zaczynam 10 tydzien a wygladam juz jak w 14. Co lepsze nie przybieram na wadze tylko w objetosci pasa. Moze blizniaki??? Dowiemy sie 13. Pozdrawiam mamusie.Pa

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej mamusie!
tez sie nie odzywałam, bo jak wracam z pracy to od razu spac mi sie chce i tez po 20 wskakuje do łózka i zasypiam. Meczy mnie tylko to, ze w nocy sie budze - cz to normalne? nigdy tak nie mialam i zaczelam odczuwac mdlosci ale nie tylko rano, bo wieczorem tez to mam, pocieszcie mnie tez tak macie?
buziaczki:P

• Mamusia
Brzuszki moje kochane
Witam w sobotni poranek 😆 😆 😆
Niewiem czy zauważyłście, ale powoli zbliża się wiosna 🤪 🤪 🤪
Uspokoje Was nudnośći i zmęczenie w tym etapie ciąży to normalka. Miałam takie ostatnie 3 tygodnie, nawet mąż sie martwił i nieco złościł, bo nic tylko spałam i marudziłam, że mi niedobrze.
Ale od jakiegoś tygodnia wszystko wraca do normy, moge jeść prawie wszystko, a jeśli chodzi o senność, to ostatnio cierpie na bezsenność, a jak już zasne, to śnią mi się wprost okropne rzeczy.

• Mamusia
a wiesz, ze mi tez sie snia głupie i straszne rzeczy, jakies morderstwa, dzis snilo mi sie kilku pojaków obszczylusów, całych pobitych fuuj!!!
ale moja kolezanka tez tak miala na poczatku, moze to normalne, zwiazane podswiadomie z obawami o dziecko?

• Mamusia
Jesli chodzi o mdlosci IGUMAMA to ja mam najgorsze wlasnie pod wieczor. To jest powod dla ktorego godzina 8 dla mnie jest juz godzina snu. Jedyny sposob zeby zapomniec a raczej nie czuc mdlosci. A co do budzenia sie w nocy to tez tak mam. Czasami bo musze do WC a czasami od tak sobie obudze sie. Zastanawiam sie czy to nie od pojscia spac bardzo wczesnie.

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂

dzisiaj zalogowałam się tutaj, mąż mnie troszkę namówił 🙂 zgłaszam się do październikowych mam 🙂

przed chwilą skończyłam czytać cały wątek i prawie w każdej wypowiedzi widzę siebie i swoje objawy 🙂

• Mamusia
ładne te Wasze suwaczki, ja ze swoim poczekam do momentu kiedy lekarz wyliczy mi dokładny termin porodu, bo jak na razie korzystałam z internetowych kalkulatorów, a każdy z nich pokazuje coś innego...

Wizytę mam 3 marca, więc już niedługo 🙂

Za pierwszym razem powiedział, że niczego na sto procent nie potwierdzi bo przyszłam bardzo wcześnie i rzadko która kobieta wie wtedy że jest już w ciąży...
Chyba mało o nas wie... 😉

• Mamusia
witaj Toja ;]

ja tez na poczatku kozystałam z tych kalkulatorow i kazdy wskazywał mi 30 wrzesnia :P a lekarz wyliczył mi po wielkości pęcherzyka i czymś tam na 3 pazdziernika 🙂 ale zobaczymy jak to bedzie 😁

co do mdłości to wszystko co mnie "dopadło" wczesniej to juz przeszło 😉 teraz tylko mam rozne zachcianki na jedzonko ;] wczoraj naszła mnie straszna ochota na truskawki! Trafiłam na takie słodkie, ze jak sie ich obiadłam to potem brzuszek mnie bolał 🤢 ale warto było.. dzis od samego rana chodza za mna pomidory!
te zachciewajki sa okropne.. ale jakie smaczne 🤪

• Mamusia
Ja na nic nie mam ochoty...
Mdli mnie cały dzień, szczególnie jak zaczynam być głodna. I wtedy problem, co zjeść? Bo od wszystkiego mnie odrzuca... Na razie sprawdzają się kanapki z miodem...

czasem jabłko albo pomarańcze...

pomidory nie wchodzą w grę 😉

• Mamusia
Według moich obliczeń ja też załapałam się na ,,Październik"
ale tak naprawdę w stu procentach potwierdzę to w poniedziałek mam umówioną wizytę.....
Troszkę jestem przeziębiona i mam nadzieje że będzie wszystko ok 🙂
ps. może macie jakieś skuteczne sprawdzone sposoby na przeziębienie? jestem w 6 tyg.

pozdrawiam

• Mamusia
Dzięki wszystkim za dobre rady 🙂
już zaczęłam kurację --- wypiłam herbatkę z miodem i cytrynką
a wieczorkiem postaram się wypić mleko z czosnkiem choć na samą myśl mnie mdli...
Mam nadzieje że będzie wszystko ok z moim maluszkiem -- już się nie mogę doczekać mojej pierwszej wizyty kiedy zobaczę swoje maleństwo 😁

• Mamusia
Doskonale Cię rozumiem Liluu.
Ja najbliższą wizyte mam w poniedziałek 2 marca. Ostatni raz byłam w 6tc, kiedy miałam robione pierwsze usg.
Ostatnio sięzastanawiam, czy aby napewno jestem w ciąży, czy może tylko sobie coś uroiłam...
Nie moge sie doczekać, bo prawdopodobnie w środe będe miała kolejne usg, no zobaczymy.

• Mamusia
czesc
nom ale sie złozyło ze teraz mamy badania, a ja dzis czuje sie fatalnie mam straszna zgage i mdlosci, wlasnie zmuszam sie i pije zielona herbatke bo pomaga,mam nadzieje ze przejdzie bo to nic fajnego tak sie czuc:angry 😞

• Mamusia
Ja zaczęłam od bułki z miodem i soczku antonówkowego bez cukru... Na razie brzuszek coś tam lekko mruczy, zobaczymy jak się śniadanie przyjmie...

za chwilę mamy jechać do teściów na niedzielny obiad, i najbardziej martwi mnie godzina jazdy samochodem. Odkąd pojawiły mi się ciążowe mdłości, wróciła choroba lokomocyjna...

Ale imbir na język i wio...

igumamo fajnie że możesz tę herbatkę wypić, u mnie żadna się nie przyjmuje... Już sam zapach przywołuje to co w żołądku do przełyku...
Życzę wytrwałości, to jeszcze parę tygodni 🙂 - tak przynajmniej pocieszam samą siebie 🙂...