Skocz do zawartości

Mamusie, rocznik 87:) | Forum o ciąży

Blumonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 264
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam roczniczki 87! 😆 Ale miło, że ktoś taki wątek założył. 🙂 Też jestem ten rok... Hm i chyba widzę, że moje dziecko jest najstarsze? 🙃

Nequitia He, he, w więzieniu z brzuchem. Nieźle. Ciekawe jakby Cię tam przyjęli? 🙃
A z płcią u mnie akurat wszyscy wróżyli mi chłopca... bo tak pięknie wyglądałam w ciąży, heh, tęsknię aż za tym. 🙃

monic87 ta waga nie musi być adekwatna do rzeczywistości, uwierz. 😉 Mi na patologi, po terminie powiedzieli, że mały ma 4kg... a miał 3590g. 🙂 Pół kilo pomyłki - sporo.

• Mamusia
Witam mamusie i szkraby 🙂 🙂 Ja w koncu mam chwile, zeby do was zajrzec 🙂 No mi polozna powiedzila, ze to bedzie chlopczyk, ale ja to czulam od samego poczatku 🙂 Bedzie pierwszy chlopczyk w rodzinie 😉 Rodzyneczek, Co do omdlen, mnie tez w tamtym tyg,strasznie meczyly, ale lekarz powiedzial, ze to normalne. Aha mam pytanko, wam tez lekarze kaza sie szczepic w ciazy>>> Lekarz ostatnio na wrzeszczal na mnie, ze sie nie zaszczepilam przeciw grypie.....wariat jakis;/

Sathi napisał(a):

monic87 ta waga nie musi być adekwatna do rzeczywistości, uwierz. 😉 Mi na patologi, po terminie powiedzieli, że mały ma 4kg... a miał 3590g. 🙂 Pół kilo pomyłki - sporo.

Niestety właśnie pomyłka może być w jedną i drugą str.. Mi za każdym razem mówili, że nawet 3,5 kg nie będzie... jeden miał 3 960 a drugi 3 860 😉

Blumonka napisał(a):
Witam mamusie i szkraby 🙂 🙂 Ja w koncu mam chwile, zeby do was zajrzec 🙂 No mi polozna powiedzila, ze to bedzie chlopczyk, ale ja to czulam od samego poczatku 🙂 Bedzie pierwszy chlopczyk w rodzinie 😉 Rodzyneczek, Co do omdlen, mnie tez w tamtym tyg,strasznie meczyly, ale lekarz powiedzial, ze to normalne. Aha mam pytanko, wam tez lekarze kaza sie szczepic w ciazy>>> Lekarz ostatnio na wrzeszczal na mnie, ze sie nie zaszczepilam przeciw grypie.....wariat jakis;/

Ja dostalam opiernicz za to ze nie znam wynikow z morfologii a tu poprostu tylko mowia czy jest dobrze czy nie a wszystko maja w komputerach a gin wrecz sie na mnie wydarl

• Mamusia
Hm, mi nic lekarz nie zalecał, nie szczepiłam się w ciąży też... Ale moja ciąża raczej lokowała się poza sezonem grypowym. 🤨 Gin też mi nic nie mówił czy szczepić się czy nie.
Teraz przy małym dziecku to inna sprawa, zaszczepiłam się a i mojego faceta zaciągłam. 😉

Blumonka napisał(a):
na mnie krzyczal, ze ssie nie zaszczepilam...;/a ciort z nim, Teraz musze poprosic o bdanie na toksoplazmoze bo mam dwa koty w domu

bardzo pozno robisz te badanie mi kazal po pierwszej wizycie robic bo czym pozniej tym trudniej wyleczyc i moze byc juz za pozno
tez mam dwa koty z czego jeden to straszny wloczykij

Ja nie mialam zadnych strachow przed porodem cala ciaze sobie powtarzal jak weszlo tak samo musi teraz wyjsc i ze nie mam wyjscia to mnie juz nie ominie.
Popatrz na to z drugiej strony jestes juz przy koncowce i za niedlugo bedziesz tulila swojego smyka.

• Mamusia
Moje koty wto zadk oco zdomu wychodza, wiec mam andzieje, ze nie byly chore, a na szczepienie nie poszlam. Tez uwazam, ze lepiej po porodzie...Jak samopoczucie dzisiaj??? Ja mam wene na sprzatanie, moze dlatego, ze maly nie kopie, i mam sile, bo ostatnie dwa dni to dal mi popalic 😉

• Mamusia
Moje koty wto zadk oco zdomu wychodza, wiec mam andzieje, ze nie byly chore, a na szczepienie nie poszlam. Tez uwazam, ze lepiej po porodzie...Jak samopoczucie dzisiaj??? Ja mam wene na sprzatanie, moze dlatego, ze maly nie kopie, i mam sile, bo ostatnie dwa dni to dal mi popalic 😉

• Mamusia
A mnie dopadło strasznie bolesne zapalenie dziąsła... 😞 wszystko mnie boli i najchetniej nie wychodziłabym z łóżka, ale musiałam niestety... zaraz chyba się owine w kocyk i pójde spać... 😞 straciłam apetyt na dodatek i muszę zmuszać sie do jedzenia 😞 Mam nadzieje, że niedługo wszystko minie i bede mogła cieszyć się rosnącym brzuszkiem.

Pozdrawiam

Blumonka napisał(a):

toksoplazmoza to standardowa choroba kotow nie zaleznie czy sie wloczy czy siedzi w domu

• Mamusia
Ja robiłam test na tą toksoplazmoze... Niby kontakt z kotem miałam parę razy na początku ciąży, zresztą lepiej wszystko sprawdzić i mieć spokój w myślach, niż odpuścić jakieś badania i później się martwić, a co do szczepienia to ja się nigdy nie szczepiłam przeciwko grypie i tak w sumie to na grypę nigdy nie choruje, jakoś mnie omija i lepiej niech tak zostanie...
W poniedziałek mam wizytę u dentysty 😞 nieskonsultowaną z ginem, myślicie, że mogę spokojnie iść, czy lepiej jednak najpierw pogadać z ginekologiem??
Problem jest raczej nie cierpiący zwłoki bo zrobiło mi się zapalenie dziąsła, tak podejrzewam... taka gulka, strasznie bolało, wczoraj zagorączkowałam, ale pękło i już jest wszystko dobrze,gorączki nie mam, czuje się dobrze, oczywiście płucze dalej usta szałwią co chwila... ale raczej powinnam pójść i to pokazać dentyście, prawda?? Bo do gina też idę w poniedziałek ale dopiero na 19 i będziemy mieli USG 🙂 Już się doczekać nie mogę 😁 😁 😁

Pozdrawiam 😘

• Mamusia
Blumonka my używamy cały czas, od przejścia na butlę. Próbowaliśmy jeszcze dwie inne firmy, ale nie przypasowały małemu. Za to TT bez problemu. Mogą wydawać się z początku dziwne, mało klasyczny kształt mają... ale są naprawdę dobre. 🙂