Skocz do zawartości

Mamusie, rocznik 87:) | Forum o ciąży

Blumonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Byłam u dentysty i wyleczyłam ząbek jeden bez znieczulenia, kurde aż muszę się pochwalić 😉.... niestety w poniedziałek czeka mnie wyrwanie zęba co mnie już teraz paraliżuje... Ale jakoś damy sobie z Brzusiem rade 😁
Jak tam zdrówko i samopoczucie??
Pozdrawiam 😘

• Odpowiedzi 264
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Egzamin napisany i zdany 🙂 nareszcie mamy z brzusiem ferie 😜 Dzisiaj znowu sobie gadałam z moim Ukochanym o imieniu dla chłopca i zmieniliśmy wybór 🙂 z Tadeusza na Tymona... ale znając nas to zmienimy zdanie jeszcze 5 razy :P a może nie?? ten Tymon nam tak jakoś podpasował a rzuciłam tylko to imię tak w ciągu z innymi i czułe uszy mojego Misia wyłapały... 😁 jakoś tak mnie rozczula to imię 😁 hahaha

Pozdrawiam 😘

• Mamusia
No widzisz 🙂 z mojej strony w rodzinie to same dziewczynki są, tak trochę śmiesznie bo babcia ze strony mamy ma siostrę (miała też chyba brata, ale niestety- wstyd się przyznać- nie jestem pewna, bo oni w USA mieszkali i ich wszystkich nawet nie poznałam, moja babcia wróciła do PL po 30 latach dopiero), moja mama jedynaczka i ma nas trzy (córki), starsza siostra ma 2 córki a średnia ma jedną córę 🤪 ale żadna nie jest Marysia 🙂 Na moją babcię śp. tak mówiono, chociaż na imię miała Marianna 🙂 a ze strony mojego Ukochanego... sami chłopcy 🙃 a u mnie w brzuszku nie wiadomo co siedzi bo nie było wyraźnie widać czy to pępowina czy coś innego 😉 haha

A co do imienia Twojego synka- Witold- to bardzo ładne i mój Ukochany nad tym imieniem się rozpływa, więc też jest brane pod uwagę podczas rozmów 😁

Jutro czeka mnie straszny dzień bo idę wyrwać zęba... 😞 ale jak trzeba to trzeba 🙂

• Mamusia
Mi ząbki się posypały można powiedzieć 😞 jak zaszłam w ciążę to zaczęły się łamać i psuć... mam jeszcze dwa do wyrwania i 3 do leczenia... 😞 😞 😞 ale jestem dzielna jak nigdy, bo wiem, że mogą te moje zęby zaszkodzić Dzidzi jak ich nie wyleczę 🙂 a dla Dzidzi wszystko i śmigłowiec i lotnisko 😜

pozdrawiam 😘

• Mamusia
No mnie czeka wizyta dopiero w marcu... Ale ja mam bardzo dobre ogółem zęby, w ciąży nic sięnie działo... Dopiero jakoś kilka miesięcy temu zaczęło się. I to bardziej coś z podniebieniem i dziąsłami mi się dzieje. Trochę się też boję, że to wszystko też z innych powodów (np. długiej anemii 😞).
Ale zęby ważna rzecz, trzeba o nią zadbać. 🙂

• Mamusia
Nie dość, że ząbki nie takie jak trzeba, to trafiłam na pogotowie... podejrzenie wyciekania wód płodowych... pełno badań i całe szczęście wszystko okey, ale mam tydzień leżeć... wybłagałam żeby mnie wypuścili do domu i nie zatrzymywali na oddziale, oczywiście leniuchuje i leże i objadam się bananami i paluszkami rybnymi 🤔 dziwne połączenie, ale smakuje 🙃 a żeby mi się zbyt dobrze nie leżało to się jakieś przeziębienie przyplątało do mnie więc się faszerujemy z brzuszkiem jeszcze mlekiem z masłem i miodem i podobnymi specyfikami 🙂 Ale samopoczucie jest dobre, wiec nie jest tak źle do końca 🤪

Pozdrawiam 😘

Nequitia napisał(a):
Nie dość, że ząbki nie takie jak trzeba, to trafiłam na pogotowie... podejrzenie wyciekania wód płodowych... pełno badań i całe szczęście wszystko okey, ale mam tydzień leżeć... wybłagałam żeby mnie wypuścili do domu i nie zatrzymywali na oddziale, oczywiście leniuchuje i leże i objadam się bananami i paluszkami rybnymi 🤔 dziwne połączenie, ale smakuje 🙃 a żeby mi się zbyt dobrze nie leżało to się jakieś przeziębienie przyplątało do mnie więc się faszerujemy z brzuszkiem jeszcze mlekiem z masłem i miodem i podobnymi specyfikami 🙂 Ale samopoczucie jest dobre, wiec nie jest tak źle do końca 🤪

Pozdrawiam 😘

a jak to sie stalo?
dobrze zejuz jest ok duzo odpoczywaj i zdrowka zyczymy 😘 😘 😘

• Mamusia
sweety mam pojęcia jak to się dzieje... lekarz mówił, że wody płodowe wyciekają jak pęknie worek owodniowy, albo zrobi się lekkie rozwarcie, na szczęście u mnie szyjka macicy jest ładnie zamknięta a usg nie pokazało żadnych pęknięć, ilość wód płodowych też jest taka jak powinna być... jednak i tak mam leżeć... więc staram się leżeć jak najwięcej i się nie ruszać 🙂 za to Dzidza nadrabia za mnie i wariuje w brzuchu 😁 za tydzień mamy kontrole i znowu usg żeby potwierdzić czy tej wody nie ubywa... jednak nic już nie obserwuje takiego jak wcześniej, więc jestem spokojna i się nie martwię 🙂

Pozdrawiam i dziękujemy za miłe słowa 🙂

• Mamusia
Nareszcie!! będziemy mieli córeczkę 🙂 już wiem jak mówić do szanownego brzusia :P Mała jest śliczna i wie, że obie rączki się nie zmieszczą do buzi :P przynajmniej próbowała tego w praktyce co ślicznie było widać na usg 🙂