Skocz do zawartości

Mamusie, rocznik 87:) | Forum o ciąży

Blumonka

Rekomendowane odpowiedzi

Blumonka napisał(a):
sweety napisał(a):
ja tak mialam jeden albo dwa dni czulam go slabo a na nastepny dzien skopal mnie za wszystkie czasy

Wlasnie ja mma tak samo, nie wiem panikowac czy nie, ale skoro nie tlyko ja tak mam 🙂 To sie ciesze 😉

ja mowilam to lekarzowi jak bylam w polsce on sprawdzil czy wszystko jest napewno w porzadku i zalecil zwracac szczegulna uwage na ruchy zeby zaragowac w pore jak cos sie bedzie dzialo zlego.
jak czulam sie nie pewnie to lekko dziubalam malego palcem zeby poczuc jego ruchy albo laskotalam sie w miejcu gdzie lezal a on wtedy zmienial pozycje albo mnie kopal a ja bylam spokojniejsza

• Odpowiedzi 264
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja właśnie się przeprowadziłam do narzeczonego bo tutaj studia mgr były takie jak mi odpowiadały, teraz robię resocjalizacje i probacje, licencjat mam z pedagogiki opiekuńczej i resocjalizacyjnej.... no ale semestr się nie skończył a ja mam brzucholek haha tak jakoś wyszło 🙂 No i czas się tutaj zadomowić i szykować się do założenia własnej rodzinki 😁 ale myślę, że studiów nie będę przerywała jak już się Dzidzia urodzi, studiuje zaocznie, więc co 2 weekend przyszła teściowa się zaopiekuje wnuczkiem/wnuczką i jakoś damy rade 🙂 Jest tylko jedna rzecz, która mnie przeraża... że muszę z moim brzuszkiem pójść do więzienia żeby zrobić badania do magisterki.... albo się wstrzymam jak najdłużej żeby najpierw urodzić 😁 🙃 😁 a później skończę prace pisać 🤪

Pozdrawiam 😘

• Mamusia
Ja wczoraj wieczorem miałam mdłości 🤔 chociaż to była dziwna sytuacja bo mdliło mnie i byłam ciągle głodna, jak już coś zjadłam to przeszło... wyszło na to, że zjadłam dwie kolacje w przeciągu pół godziny 😁 ogólnie to bardzo często jestem głodna 🙂 haha Przytyłam już 3 kilo od początku ciąży.... może to moje podjadanie też się do tego przyczyniło 😜 ale wizualnie nigdzie mi się nie "odkłada" tylko brzucholek rośnie, więc chyba nie mam co narzekać i się martwić 😁

• Mamusia
Na razie staram się nie myśleć o tym co będzie jak już urodzę 🙃 przynajmniej nie o tym ile przytyje i jak trudno będzie mi wrócić do swojej wagi 😜 haha mój Ukochany chyba wolałby jakbym sobie trochę ciałka zostawiła po ciąży, ale zobaczymy jak to będzie 😁 na razie moje myśli krążą wokół płci Dzidzi.... Czy będzie facecik czy kobietka 😁 Znajome na uczelni zaczęły już zakłady robić 😁 w następny poniedziałek mam usg więc może coś tam podglądniemy 🤪

jak ci skarbek pokaze ja bylam w 19 tygodni to sie pozaslanial ale lekarz powiedzial ze wyglada mu na chlopczyka w 22 tygodniu pokazal sie ze jest chlopczykiem a 24 tygodniu sie obrocil w dol i wtulil sie w macice wiec nigdy wiecej nic nie pokazal nawet buzi 😁 😁 😁

• Mamusia
kochane dzis tak na szybko - jutro nadrobie zaleglosci - jestem po wizycie. maly wazy juz 3,57kg 🤢 a jest to 37tc..... nic na razie nie zapowiada porodu - tylko szyjka zrobila sie troche bardziej miekka. lozysko sie nie starzeje...tylko caly czas mam problemy z nerkami - teraz zrobily sie zastoje i mam leki ale nie jest ciekawie - gin stwierdzila - tak brzydkich wyniokow to ja nie widzialam 🙃