Skocz do zawartości

Mamusie, rocznik 87:) | Forum o ciąży

Blumonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 264
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Angela1987 napisał(a):
To gratuluje córeczki, to marzenie chyab kazdej mamy miec dziewczynke 😉 super;*

ja marzylam o chlopcu i mam a drugie chcialabym dziewqczynke

sweety napisał(a):
Angela1987 napisał(a):
To gratuluje córeczki, to marzenie chyab kazdej mamy miec dziewczynke 😉 super;*

ja marzylam o chlopcu i mam a drugie chcialabym dziewqczynke

Ja chciałam chłopca a mam dziewczynkę i teraz nie wyobrażam sobie bez niej życia!!

Dziewczyny wasze dzieci też się przemieszczają w łóżku? Moja już umie się przesunąć z boku na plecy, ale nie to jest najgorsze.. od 2 dni w nocy ciągle musi się ruszać i w nocy albo nad ranem jak do niej wstaję to ona leży w połowie łóżka w poprzek 😮 🤢 za dnia tego nie robi, tylko w nocy. Nie wiem jak temu zapobiec kłaść 2 koce z lewej i prawej strony?

• Mamusia
Nequitia czyli córcia, gratulacje. 🙂
Co do usg 3D/4D... nam nie wyszło, bo dziecko było za ruchliwe. 🤪 Pani doktor nawet powiedziała, że przy tak ruchliwym malcu się właśnie przez to nie opłaca.

BlueLagoon nasz Witek też od małego taka wierci dupa. 😜 To naturalne, choć przeraża, owszem. Hm, jak masz łóżeczko ze szczebelkami to musisz poszukać miękkich, materiałowych osłonek, by się nie poobijała... 🤨
I chyba nie pocieszę, że u nas to się wręcz z wiekiem nasiliło i teraz Witek przez sen np. cały czas macha nogami jakby biegał.

O, Maiha, hi, hi, witaj i tutaj. 😜

• Mamusia
Sathi mój Mati też był strasznym wiercipiętą w brzuchu ( i do tej pory tak zostało 🙂 ) jednak lekarzowi na usg 3D/4D udało się zobaczyć jaka płeć 🙂 Nie żałuję że robiłam te badania bo naprawdę super było zobaczyć malutkiego dzidziusia bardzo wyraźnie i w kolorze 😉 Na pamiątkę zostały mi filmiki i zdjęcia.

• Mamusia
neeeetka nam zależało najwięcej na buźce by się przyjrzeć już rysom, etc. ... Nie dość, że rączkami twarzyczkę zasłaniał to jeszcze nimi ciągle jakby wymachiwał. 😁 Sama lekarka mówiła, że niesamowicie ruchliwy. Nie pamiętam też już czy nawet pod koniec czkawki nie dostał. 🙃
A płeć ładnie na zwykłym badaniu usg wyszła. 🙂

• Mamusia
Ja w 3d widziałam tylko buźkę i jest śliczna 🙂 zakochałam się w niej 🤪 myślałam żeby zrobić całe badanie w 3d ale jakoś kasy nie było... w sumie to mam jeszcze trochę czasu 🙂 kto wie może uda mi się nie wydać wszystkiego na ciuszki i odłożyć 🤔 hihi

pozdrawiam 😘

• Mamusia
hej brzuszki i mamuski - co jakis czas sobie was podczytuje i jesli mozna to mam pytanie czy ktoras z dwupaczkow nie bylaby zainteresowana zakupem ksiazki kaz cooke - ciezarowka przez 9 miesiecy. zaplacilam za nia 46 zl a wystawiam na allegro za 30...

pozdrawiam i buziaki 🙂

tak te bobasy to w goracej wodzie kapane w dwunastym tygodniu na usg bylo widac jak maly uderza glowa o dno macicy i faluje w wodach hihihi zabawne to bylo
a teraz tez mam ochraniacz w lozeczku bo maluch zaczepia nogi miedzy szczeblami i obraca sie w poprzek lozeczka i raz mnie obudzil w nocy jak uderzyl glowka o szczeble ehhhh moje male adhd

Nequitia napisał(a):
Ja w 3d widziałam tylko buźkę i jest śliczna 🙂 zakochałam się w niej 🤪 myślałam żeby zrobić całe badanie w 3d ale jakoś kasy nie było... w sumie to mam jeszcze trochę czasu 🙂 kto wie może uda mi się nie wydać wszystkiego na ciuszki i odłożyć 🤔 hihi

pozdrawiam 😘

tez robilam usg w 3D i 4D pluci nie bylo widac tylko buzie a po urodzeniu wygladal tak samo hihihi

Kochane!
Możemy prosić o głosy????
http://pl.lennylamb.com/#chusty_do_noszenia_dzieci/konkurs/2961

baaardzo nam zależy na wygraniu chusty... przyda się przy mojej dwójce 🙂

pozdrawiam i dziękuję!!!

• Mamusia
Czesc dziewczyny ! i Chlopaki 🙂
Czy mogla bym was poprosic o glosowanie ? na Ewunie ? Jest przesliczna i przeurocza ! A jej zdjecie samo cie rozweseli 😉
http://pl.lennylamb.com/#pieluszki_wielorazowe/konkurs/3022
Wystarczy jedynie kliknac pod zdjeciem 😉
Kazdy glos jest dla nas wazy!

P.S Glosowac mozna codziennie do konca Marca, Z góry dziekujemy za kazdy oddany glos 😉