Skocz do zawartości

Do kiedy można współżyć w ciąży? | Forum o ciąży

Agusiaa

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczyny mam takie pytanie i nie wiedziałam gdzie ono zamieścić.
Chciałam się dowiedzieć do którego miesiąca można współżyć? bo nie mam pojęcia.Pytałam lekarza a on że do 20 tyg bo ja się będę źle czuła tylko że ja się dobrze czuje i mam ochotę chyba to nic złego 🙂 jak to jest w końcu ? 🙂

• Mamusia
Do 20 ??? A kolejne 20 to celibat? I to właśnie wtedy kiedy nie trzeba się już zabezpieczać? Ja nie wyobrażam sobie takiej przerwy.Jestem prawie w 30 tygodniu ciąży i jak na razie najdłużej wstrzymałam się może ze 3-4 dni 🙂 I wszystko jest ok. Na pewno są różne sytuacje i nie zawsze można sobie tak swobodnie swawolić, ale jeśli wszystko przebiega prawidłowo, to wydaje mi się że można do końca. No ewentualnie można zaprzestać ze 2 tyg. przed...
Teraz nie ma co sobie żałować, jeszcze zdążysz zatęsknić w połogu 🙂

• Mamusia
Agusiaa myslę, że gdy możesz, chcesz, masz ochotę to do... samiutkiego końca. 😉

By nie być gołosłowna - do dnia przed terminem, he, he... 😜 No a potem już tydzień czekałam w szpitalu, to wiadomo z tego nici, a szkoda, bo łasa byłam na figle cały czas. 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Amirka napisał(a):
My grzeszyliśmy prawie do samego porodu, a z libido nie było żadnego problemu, inaczej ma się sytuacja kiedy ciąża zagrożona. Wtedy trzeba słuchać lekarza, ale 20 tyg ?? to jakaś bzdura jest.

no wlasnie z tym libido to roznie bywa heheh ale wiem ze aby urodzic szybciej to sami lekarze namawiaja na igraszki z mezem 😁

Mi lekarz powiedział że można całą ciąże 😜
ale od kiedy mi powiedzieli ze dziecko jest jzu odwrócone to jakoś miałam obawy przed współżyciem, ale pod koniec ciaży jakoś cos mnie naszło porozmawiałam z lekarzem i poszaleliśmy sobie 😉

• Mamusia
hej 🙂
nie ma zadnych przeciwskazan do seksu w ciazy! chyba ze ciaza jest zagrozona lub jesli lekarz zabroni.
Po za tym seks w ostatnich tyg a szczegolnie blisko terminu to dobry, bezpieczny i przewaznie skuteczny sposob na przyspieszenie porodu 🙂

PS> my tydzien przed poszalelismy wieczorem , rano juz bylam na porodowce a w nocy mialam synka przy sobie 🙂

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...
  • Mamusia
tyminka napisał(a):
Cześć
im bliżej terminu tym częściej 🙂 mi lekarz kazał ponieważ, lepiej niż maż rozmasuje szyjkę tzw.domowymi 😉 sposobami niż u ginekologa lekarz 🙂

mi z kolei gin powiedziała, że gdy w ogóle nie ma skurczów to nalezy się wstrzymac z seksem, bo sperma może "przeżreć" pęcherz płodowy, odejdą wody a nie będzie skurczy i poród będzie "od (_|_) strony " 😜
co lekarz to inna opinia 🙂

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
  • Mamusia
jeśli nie ma przeciwwskazań i nie odeszły wody to można do porodu 😁 tak słyszałam 😁 a tak na serio to czemu nie można? można można jeśli jest wszystko ok 🙂 mi moja dzidzia nie chciała wyjść więc zafundowaliśmy sobie romantyczny wieczór a rano jechałam na porodówkę 🙂 to było lepsze niż chodzenie na grzyby po górach 😜 też w przeddzień porodu 😜

• 2 lata później...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
zuzowska napisał(a):
Gruszka, niech nie panikuje, moze sie troche powstrzymac, skoro Ty sie \'meczysz\' to i on sie pomeczy

Dokładnie, czemu to ma działać tylko w jedną stronę 😉 Ale za to później jakie przyjemnosci... hihi. Na początek po porodzie polecam kule gejszy, świetnie się u mnie sprawdziły, nawet teraz dokupiłam (spam) bo jest 10% taniej. Naprawdę warto 😉