Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiu ważne ,ze jest brzuszek 😉Ciąża to chyba jedyny czas kiedy kobieta się cieszy ,ze ma brzuch 😉)

Karolinecka to naprawdę wspaniała wiadomość!!!Nie chciałam Ci wczoraj pisać,żeby Cie nie przerazić,ale ja przy jednej ciąży miałam plamienia i okazało się ,ze miałam martwy płód!To było straszne!!!Serduszko przestało bić i porostu poroniłam,po czym musiałam iść do szpitala.Potem musiałam mieć przerwę,odczekałam pól roku i ponownie zaszłam w ciążę i Bozia dala mi wspaniałą córeczkę 😉)Ma w t ej chwili 20 miesięcy i ma na imię Emily 🙂

A teraz jestem w 10tym tygodniu(nie wiem czemu tutaj mi wyświetla ,ze to 9tc.Ale to nie istotne ,aż tak.)
I moja fasolka ma już 2 cm i serducho bije i tez mam już zdjęcie usg 😉I jestem strasznie ciekawa płci 😉Bardzo jestem szczęśliwa,ze znowu udało mi się zajść w ciążę,bo w moim wieku już nie tak łatwo 😉

Milej nocki wam życzę mamuśki 😉

• Mamusia
ja raz u mnie w miescie kupiłam spodnie w sklepie ciążowym i kosztowały 170 zł. Powiedziałam, że nigdy juz tyle kasy za takie spodnie nie dam. fakt, ze nosiłam je także po porodzie bo ładnie lezały, ale tyle kasy kosztowaly ze masakra 🤢

Oj ja też zatsanawiam się czy mojej fasolce bije serducho, czy na swój sosób się rusza... i oby do ush, jak zobaczę 6 cm szkraba to będe spokojniesza..

• Mamusia
hej mamuśki,nie było mnie kilka dni i tyle popisałyście że czytania miałam ze ho ho;-)
Witam nowe mamuśki.Ja u lekarza nie byłam już3 tyg,o zdecydowanie za długo,ale idę 10 lutego i znowu zobaczę swoją fasolinę.Narazie jest wszystko oki,mdłosci nie ustępują niestety ale zadnych niepokojących objawów też nie ma jednak i tak się martwię cz wszystko ok z fasolą i dop,oki nie zobaczę jej na USG to nie spocznę.

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
jesli masz cały czas mdłości to jest ok 🙂

no mam nadzieję,ale wiesz niektóre nie maja i też jest wszystko oki,nie ma regóły,narazie cały czas ''luteina'' chroni moją dzidzię więc mam nazieję że będzie git;-)
A dziewczyny mam pytanie o test papp-a,czy któraś z was ma zamiar robić? mi lekarz zalecił,z reszta on wszystkim swoim pacjentkom zaleca to badanie.

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Malwina, a co to jest ten test Papp-a? to to badanie genetyczne? 😮

Kaasiaak - a dziękujemy za gratulacje 🙂

tak to badanie genetyczne
Test PAPP-A jest wykonywany pomiędzy 10 a 14 tygodniem ciąży jako badanie przesiewowe głównie w kierunku zespołu Downa, zespołu Edwardsa i zespołu Patau u płodu
Iciekawi mnie czy ktoś je robił może w poprzedniej ciazy,a może teraz macie zamiar zrobić.

• Mamusia
wiesz, ja nie wiem co zlecają inni lekarze, u mnie ten od usg sam robił jakieś dziwne rzeczy, mierzył przeziernośc karku płodu,kośc nosową i inne kluczowe elementy. Jelsi są w w porządku to jest minimalne ryzyko choroby genetycznej.
A takie sticte genetyczne badania powinny robic kobiety tak po 30 roku kiedy ryzyko wystąpienia chociazby zespołu Downa wzrasta.
Lepiej się dopytac lekarza o te badania 🙂

ja mam 7 lutego wizytę, nie moge sie doczekac juz

ide popisac prace, buziaki 🙂

ps. dzis pospałam w dzien ☺️ od 13.30 do 15.30, normalnie padłam jak nie zywa. Teraz tak na prawde dczuwam dopiero sennosc i zmeczenie za dnia. Mdłosci póki co nie ma jeszcze 😉