Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc dziewczyny... oj z tym jedzeniem to problem tylko... Madzik nie musisz się martwic ja tez nie mogę patrzec na mięsiwo , fakt ze się zmuszam od czasu do czasu do zjedzenia , ale to 2 razy w tygodniu max, ginekolog kazał kupic witaminki , wiec je łykam,
Dziś mam straszna ochotę na arbuza i jak nazlośc nigdzie go nie ma pech ...

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
o widze nowe ciezarowki ;p oo ja w Waszym tygodniu to lezalam plackiem na lozku i tylko wedrowalam do lazienki 😮
nic nie moglam jesc, nawet sucharow. Przeszlo jakos w polowie 4 msc a teraz jest juz dobrze 🙂

ja nie wyobrażam sobie leżec plackiem w mojej sytuacji, z 1,5 rocznym dzieckiem, do tego drugie "dziecko" w postaci męża hehe 😉. Mam to szczęście, że póki co żadnego rozwarcia nie ma i mogę normalnie funkcjonować, ale wspołczuję tym, co mają w taka wczesną ciąże zagrożoną 😞

dziewczyny, chyba nudności mi przechodzą 😁

dobra, mykam dalej spać 🙂

U mnie z nudnościami jest ok, zamiast rano mam wieczorem, ale to lepiej, bo po prostu idę wtedy spać i nic mnie nie obchodzi 🙂 Choć dziś rano jak poczułam pomidora to mnie cofnęło. Mięsa też jakoś mi nie leżą, ale lekarz mi powiedział, żebym się do niczego nie zmuszała, bo dzidzia ma z tego póki co mało korzyści.

Słuchajcie, czy to normalne, że podbrzusze mam czasem takie obolałe?

• Mamusia
Magda, możliwe, że tam Ci się wszystko rozciaga i stąd czasami Cie poboli trochę.

Od pewnego czasu muszę, że dzidzia ściaga ze mnie więcej energii i składników, bo co zjem to chwila i znów czuje głód, jak rano wstaję to jest najgorzej, jakbym głodziła się wieki, a przeciez wieczorem też podjem 🤢

No właśnie, ja też tak mam, tzn. zjem coś i zaraz jestem głodna, a z głodem przychodzą mdłości. Podobno kobiety w ciąży potrzebują zaledwie 300-500 kalorii więcej, coś w to nie wierzę 🙂

Też jestem wzdęta, aż do gwałtownego oczyszczenia, bo bardziej od mdłości męczą mnie ostatnio nagłe i krótkotrwałe biegunki. Generalnie mam wrażenie, że wszystko przeze mnie przelatuje.

Bolą Was piersi? Bo mnie ostatnio nie, co prawda jestem na Duphastonie, ale i tak trochę to dziwne, bo niewiele urosły 😜 chociaż się zmieniły.

• Mamusia
Tak to prawda , ja tez mam zwiększoną przemianę , i jak zaczynam byc glodna to jest niedobrze i mdli wtedy na maxa, dlatego staram się coś zawsze zjeśc co 2-3 godz.
Jeśli chodzi o piersi to tak na poczatku ciąży 4- 6 tydz. mnie tak bolały ze masakra , teraz bolą mnie tylko sutki które sa bardzo wrażliwe , persi nie urosły mi tylko wypełniły się bardziej , bo ja mam właściwie mały biust .
Dziś znowu czuję się lepiej mam nadzięję ze mi trochę poprawia i mdłości całodniowe odejdą, ale nadal jestem senna i wiecznie zmęczona .
Ale mogę się tylko pochwalic ze jutro idę do fryzjera zmienic kolor włosów z czarnych na miedziane , i strasznie jestem ciekawa efektu bo to pierwsza taka radykalna zmiana heee.
Pozdrowionka

• Mamusia
własnie z tą przemiana materii, strasznie szybka jest!
od paru dni jak pisałam wcześniej mdłości nie mam, ale uporczywe uczucie głodu.

a co do obrzmialych piersi, ja nie mam z tym problemu. Odkąd przestałam karmić piersią 20.01.11 ) to mi tak zalały, że szok 😞 ale jak nacisnę to normalnie mleko z nich leci, ale nie napełniają się.

Karolina, ja niedawno z brązu przeszłam na miedziany, a 15 lutego idę położyć na to blond pasemka a potem juz całkowicie blond 🙂

byłam u lekarza, wszystko ok, macica ładnie się powiększa, wszystko zamknięte 🙂 mam usg wyznaczone na 3.03, a kolejna wizyta 7.03, w drugą rocznice mojego ślubu 🙂

no to chyba na tyle 🙂

• Mamusia
Mam na imię Magda, ja w sumie nie wiem od ilu zaczynam bo pod koniec roku okropnie przytyłam, a pioerwsze wazenie mam za sobą 79kg, straszne. Jeszcze do tego wszystkiego ten wielki apetyt, masakra, nie wiem za bardzo jak mam pohamować wagę, już jestem gruba a jak w domu słyszą ze nie chce czegoś zjeść bo za poźno albo coś to zaraz afera ze o dziecko nie dbam, a ja po prostu chce tez zadbac o siebie i nie dobić do 100kg

• Mamusia
zrobiłam tabelkę z dotychczasowymi wrześnióweczkami, potem będę ją uzupełniała 🙂

[URL=http://img34.imageshack.us/i/wrzeniweczki.jpg/][IMG]http://img34.imageshack.us/img34/6871/wrzeniweczki.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Kasia, kiedyś używałam tych kosmetyków, ale przestałam, bo kolory były zawsze inne niż w katalogu. Ja to sobie wole pomacać i powąchać, rozsmarować tu i ówdzie, dlatego zrezygnowałam 😉

Ja zaczynam od 64 kg i cicho wierzę w swój rozsądek, tzn. nie głodzić się, ale też nie dać się sterroryzować rodzinie 😁 Mamusie i teściowe potrafią być straszne pod względem jedzenia i nie zawsze rozumieją, że tłusto nie znaczy zdrowo (tzn. moja mama rozumie, bo miała wycinany woreczek i od roku jest na diecie).

Dziś czuje się dobrze, od kilku dni utrzymuje się stan poprawy, więc jest nadzieja, że idzie ku końcowi. Choć bez śniadania do łóżka jest ciężko 😜, to przynajmniej potem jest git, aż do wieczora.

• Mamusia
kahlanik napisał(a):
Kasia, a może by tą tabelkę uporządkować wedle daty porodu? Będziemy wiedziały które teoretycznie idą na pierwszy ogień 🙂

jest uporządkowana 🙂 idzie od najwczesniejszej to najpóźniejszej daty 🙂

a co do kolorów to rzeczywiście, czasami sie różnią, ja mam u siebie centrum obsługi konsultantek i tam sa wystawione te kosmetyki i mozna pomacac 🙂
ja już avon chyba z 8 lat używam, przyzywczaiłam się do nich i wiem po jakim kosmetyku moge się czego spodziewać. W oriflame jestem od 2006r, tam jest drożej 🤢 ale tez jest kilka produktów fajnych 🙂

ah, sniadanie do łożka.. pomarzyć tylko mogę 😞 nigdy nie dostałam tak po nos 😞