Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

Anulcia napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
Anulcia napisał(a):
A tak właśnie sie zastanawiałam..jak Wy bierzecie żelazo??rano po jedzeniu czy przed?

po jedzonku, jak kiedyś wzięłam przed to mnie mdliło, ogólnie witaminy chyba bierze się po jedzonku

ja na czczo tez nie moge ,zawsze musze zjesc 🙂choc kromke..
jestem jak na haju 2h trabuienia przez tel ...mama tym razem 😮 😮 😮

A od grania na nk to nie?? 😁 przez Ciebie to i mnie wsiorbało 🤪 😁
hehhehe tez grasz w to?? ja 120650 zrobilam tak mnie wciaglo to gowno .. 😮 😮 😮

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja to powoli to jak taki misiek sie czuje heh juz coraz ciezej jest np ostatnio ledwo paznokcie od nog pomalowalam heh potem tak brzuch bolal daleko tez nie dojde bo juz bok boli a noce to mam nieprzespane kilka RAZY W NOCY WSTAJE

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
Anulcia napisał(a):
A tak właśnie sie zastanawiałam..jak Wy bierzecie żelazo??rano po jedzeniu czy przed?

po jedzonku, jak kiedyś wzięłam przed to mnie mdliło, ogólnie witaminy chyba bierze się po jedzonku

Widziałam..hehe no ja z ciekawości tak zachęcałaś to spróbowałam 🤪 😁 😁

kamiska napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
jasna281288 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
och a tu znowu o jedzonku, ja dziś miałam nauczkę rankiem - na śniadanko zjadłam musli tropikalne (nestle fitness...) z mleczkiem do tego brzoskwinkę żeby żelazo dobrze się wchłaniało i jak zmierzyłam cukier po godzinie to się przeraziłam - 174 😮 ale teraz po kolacyjce (kalafior i kawałek arbuza - normalnie szaleństwo...) było 127... a tak bardzo mam ochotę na słodkie że szok...

a caly czas musisz mierzyc sobie cukier? ja sie najadlam kluskami zemiaczanymi a teraz flipsy podjadam 🙂

po glukozie 75 miałam podwyższony cukier, więc teraz kontroluję tzn od wczoraj 🙂 najlepsze jest to że w kuchni leżą dwa rodzaje ciupasków i dupa muszę się pohamować a nigdy sobie jedzonka nie odmawiałam, uwielbiam jeść, dobrze że po ciąży przeważnie cukier wraca do normy, więc już niedługo 🙂

wspolczuje ci to okropne.. ,ja glodna strasznie fryty smaze przez Was 🤢

i co dziwnego ja np po frytach mam cukier ok
a po kromce razowca strasznie wysoki
wez tu badz mądra 🙂
SMACZNEGO
kujem 🙂:* a ja bym jadla co chciala i sprawdzala ,ja skoczy to eliminacja i tak poprobowac ,bo jak mowisz po frytach oki ,to ja niewiem 😁 😁 😁

• Mamusia
Kamisia mleczko wolno nam tylko np do obiadku jak cos , a tłuszcz z frytek placków itp spowalnia wchłanianie cukru wiec nie podnosi się , a jak chleba razowego to koniecznie z jakims miesiwkiem albo serem białym i powinno byc git , wczoraj pisał co i jak ale uciekłas spacku

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
kamiska napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
jasna281288 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
och a tu znowu o jedzonku, ja dziś miałam nauczkę rankiem - na śniadanko zjadłam musli tropikalne (nestle fitness...) z mleczkiem do tego brzoskwinkę żeby żelazo dobrze się wchłaniało i jak zmierzyłam cukier po godzinie to się przeraziłam - 174 😮 ale teraz po kolacyjce (kalafior i kawałek arbuza - normalnie szaleństwo...) było 127... a tak bardzo mam ochotę na słodkie że szok...

a caly czas musisz mierzyc sobie cukier? ja sie najadlam kluskami zemiaczanymi a teraz flipsy podjadam 🙂

po glukozie 75 miałam podwyższony cukier, więc teraz kontroluję tzn od wczoraj 🙂 najlepsze jest to że w kuchni leżą dwa rodzaje ciupasków i dupa muszę się pohamować a nigdy sobie jedzonka nie odmawiałam, uwielbiam jeść, dobrze że po ciąży przeważnie cukier wraca do normy, więc już niedługo 🙂

wez tu badz mądra 🙂
SMACZNEGO
kujem 🙂:* a ja bym jadla co chciala i sprawdzala ,ja skoczy to eliminacja i tak poprobowac ,bo jak mowisz po frytach oki ,to ja niewiem 😁 😁 😁

i tak trzeba metoda prób i błędów

Asia19874 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Asia Ty sie zapytaj mudzyna o ten pesar czy jak on sie tam wabi bo zobacz Kasia go ma i przynajmniej chodzic może moja siostra tez to miała ale juz lezała na patologi wiec to inna bajka 🙂

a może już za póżno że on mi nie mówi o tym krążku ?? ja tak to tłumacze no bo jak inaczej ... 🥴

moja siostra miala zakładany jakoś późno kurcze teraz nie pamietam w którym tyg ale cos po 30 tyg tak mi sie zdaje

to ja nie wiem ... idę za 2 tyg w środę to zapytam go ...eh ja miałam mu wyzadawać 100 pytań to się zdenerwowałam i prawie dupą z fotela zjechałam i nie myślałam już o niczym jak on mi tylko paluchy wsadził i odrazu z tekstem że główka nisko 😮 i szyjka gorsza ... nawet nie wiem już na ile ją mam 😮 🥴 😞
ehhh może nie będzie źle ... Pochwa ściśnięta na amen nie wypuszczę małego do 37T 😁 😜

Asia moze faktycznie tren krazek sie zaklada do ktoregos tam tyg ale sa jeszcze tzw szwy to chyba tylko groznie brzmi ale nie jest naparwde straszne wiec mysle ze jakby naparwde było bardzo zle z twoja szyjka to dla bezpieczenstwa Tymona położył by cie w szpitalu tak ze chyba tak w sumie nie jest tragicznie 🙂

szwy to sie po 20 T zakłada także o tym to nawet nie pomyślałam . Też myślę że aż tak dużej tragedi nie ma bo by nie czekał na nie wiadomo co ... a i nastraszyć też musi ! ale wiesz Dorotko nerwy robią swoje 🥴 🥴 🥴 jeszcze w tym stanie ..

wiem wiem Asiu ale juz postaraj sie wewnetrznie wyciszyc i powiedz sobie ze wszystko bedzie ok i dacie rade 🙂a wogóle to my jestesmy wiec z nami dotrwasz napewno do 37 tyg D

z Wami wszędzie 😁 😁 😁 😘
dziś już się nie stresuje , najgorzej wczoraj było od razu po wizycie nerw jak cholera 🥴

tutaj co sie nalezymy przed laptopami to w zyciu tyle nie odpoczywalysmy chyba hahaha 🙂 bez Brzuszka to ja niewiem czy bym tyle wypoczywala

mi to 3/4 czasu zleciało na brzuszku w tej ciąży 🤪 😁 a resztę na jedzeniu 😮 😁 😁 😁

dokladnie,az wyrzuty mam niekiedy ..tyle czasu...ale to nie byl czas stracony!bron Boze 🙂 🤪 🤪

ja bym sobie teraz rady bez brzuszka nie dała 🙃 taki człowiek uzależniony 🙂 😉
smacznych frytasów 😁

kujem juz sa zlciste 🙂Bede wić!!! 🤪

• Mamusia
Maggie003 napisał(a):
ja tez moje kochane zmykam, musze jeszcze troche popracowac, nie skrobcie przez weekend za duzo , bo sie w poniedzialek nie doyczytam...
Milej nocki wam zycze, moje Panie 🙂

dziękujemy
ja życze szybkiego powrotu do domku 🙂

• Mamusia
karolinecka831 napisał(a):
Kamisia mleczko wolno nam tylko np do obiadku jak cos , a tłuszcz z frytek placków itp spowalnia wchłanianie cukru wiec nie podnosi się , a jak chleba razowego to koniecznie z jakims miesiwkiem albo serem białym i powinno byc git , wczoraj pisał co i jak ale uciekłas spacku

dzięki Karolinka podczytałam dopiero dziś bo cos mnie wczoraj zmuliło

a jesli chodzi jeszcze o dietke to pisalam wczesniej ze sprawdzial dzis slodycze dla diabetykow ina mnie nie dzialaja cukier i tak ostro podskoczyl 🤢
a taka miałam nadzieje...

• Mamusia
kamiska napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
kamiska napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
jasna281288 napisał(a):
mariola-s napisał(a):

wez tu badz mądra 🙂
SMACZNEGO

Tak samo kochana płatki nawt fitnes nie koniecznie , bo maja weglowodany , sprawdz ile ale sporo bo ja tez je chciałam to sie przeraziłam , niestety wolno nam tylko otreby , i do tego brzoskwinka , dalas sobie ostro cukru rano dlatego taki wynik

Asia19874 napisał(a):
a ja mykam pomału bo mój chcę coś posprawdzać 🤔
Kamisko napisz koniecznie co i jak po wizycie !!!!! na pewno będzie dobrze !!! 3 mam kciuki 🙂

miłej nocy 😘 😘 😘 śpijcie dobrze !!!!

dobranoc Asku 😘

Anulcia napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
Anulcia napisał(a):

Widziałam..hehe no ja z ciekawości tak zachęcałaś to spróbowałam 🤪 😁 😁

hehe graj Mycha! 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
kamiska napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
kamiska napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mariola-s napisał(a):
jasna281288 napisał(a):
mariola-s napisał(a):

wez tu badz mądra 🙂
SMACZNEGO

Tak samo kochana płatki nawt fitnes nie koniecznie , bo maja weglowodany , sprawdz ile ale sporo bo ja tez je chciałam to sie przeraziłam , niestety wolno nam tylko otreby , i do tego brzoskwinka , dalas sobie ostro cukru rano dlatego taki wynik

nawet sobie kupiłam ryż brązowy i kaszę jęczmienną, żeby zamiast ziemniaków jeść, ale kaszy gryczanej nie ruszę jak dla mnie to śmierdzi 🤢

Maggie003 napisał(a):
ja tez moje kochane zmykam, musze jeszcze troche popracowac, nie skrobcie przez weekend za duzo , bo sie w poniedzialek nie doyczytam...
Milej nocki wam zycze, moje Panie 🙂

papapa! 🙂

Anulcia napisał(a):
Idę już sobie luli..Dobranoc Kochane 😘 😘

tak wojowala caly dzien chichrala ,az nam padla 😁 spij Slonce dobrze i o swoim Aniolku snij 😉

• Mamusia
a ja tak się nauczyłam i tak mi smakowały te płatki, codziennie rano wcinałam... rzeczywiście sporo mają węglowodanów prawie 40... muszę kuknąć za tymi lodami, bo tak całkowicie bez słodkości chyba nie dam rady. najlepsze jest to, że nigdy mnie do słodyczy nie cięgnęło, mogłam zjeść 1-2 razy w miesiącu i było ok a w czasie ciąży przemiał miałam niesamowity ☺️

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
a ja tak się nauczyłam i tak mi smakowały te płatki, codziennie rano wcinałam... rzeczywiście sporo mają węglowodanów prawie 40... muszę kuknąć za tymi lodami, bo tak całkowicie bez słodkości chyba nie dam rady. najlepsze jest to, że nigdy mnie do słodyczy nie cięgnęło, mogłam zjeść 1-2 razy w miesiącu i było ok a w czasie ciąży przemiał miałam niesamowity ☺️

No ale lody te sa naprawde spoko , ja tez kocham słodkie , dietetyczka powiedziala ze jak grzeszyc jedzeniem to najlepiej na podwieczorek tzn po obiedzie i na spacer albo cos porobic by spalic cukier , ja nawet zjem paczka bo nie moge poprostu jak ide po chleb i widze paczki umarla bym chyba ....

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
Ziemniaki sa spoko ale nierozgotowane mi tam nie podnosza cukru , ale tez jem czesto teraz ryż brazowy mniam

mnie trochę wkurza bo długo się robi...

To może nie ziemnaki cukier podnosły a cos innego, bo teraz ziemniaki jak mlode to nie powinny