Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kamiska napisał(a):
u nas noc nie przespana borykamy sie z gazami i bolącym brzuszkiem
moze ktoraś mama ma podobny problem i wie jak temu zaradzic??
ja juz powoli trace siły 😞

jak karmisz cycem to może spróbuj się napić rumianku ? ja karmię butlą i herbatka rumiankowa pomaga ... i spróbuj okrężnymi ruchami masować delikatnie brzuch i kładź na brzuszku to może coś ruszy Jasia 🙂

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
kamiska napisał(a):

jak karmisz cycem to może spróbuj się napić rumianku ? ja karmię butlą i herbatka rumiankowa pomaga ... i spróbuj okrężnymi ruchami masować delikatnie brzuch i kładź na brzuszku to może coś ruszy Jasia 🙂

no własnie pije rumianek masuje ale malo pomaga mam nadzieje ze to nie kolka tylko od jakiegos mojego jedzenia bo karmie cycem
takze dzis obserwacja i dieta kanapki z szynka(juz mi uszami wychodza 🙂)

• Mamusia
kamiska napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
kamiska napisał(a):

no własnie pije rumianek masuje ale malo pomaga mam nadzieje ze to nie kolka tylko od jakiegos mojego jedzenia bo karmie cycem
takze dzis obserwacja i dieta kanapki z szynka(juz mi uszami wychodza 🙂)

ja karmie piersia tez i mielismy z gazami i takim prezeiem duzy problem. polozna poradzila esputicon kropelki 2x dziennie po 1, ja jem bardzo ostroznie- sniadanie kolacja kanapki z szynka 😁 tez mi juz wychodza uszami 😜 w kapieli masowalismy brzuszek (co czasem skutkowalo kupka w wodzie i kolejna kapiela 😁), nozki zginalismy rowerek robilismy 😉

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
hej 😘 my po kolejnej ciężkiej nocy 🤢 😮 drugiej z rzędu , Tymon znów dał czadu nad ranem 😮 a teraz grzecznie śpi 🙂 w tę noc spróbuję go przetrzymać i nie będę wybudzała co 3 godziny bo to sie mija z celem ... obudzę go , nakarmię a on mi ulewa i się kręci jakby go brzuszek bolał albo było mu nie dobrze bo mieli bużką do tego 🤢 także w tę noc próbujemy z metodą "na rządnie" . Ale mamy niejadka 😜 ewidentnie po tatusiu ...
Miłej niedzieli

Asia mam podobnie tylko że mała ładnie śpi w nocy,ale mało je u mnie budzenie co trzy godziny jest bezsensu dla niej horror i dla mnie, od początku w nocy jest na rządanie, tak już w szpitalu było
a w dzień ją wybudzam i też ulewa, pręży się i miele buźką.

• Mamusia
ANIA100 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
hej 😘 my po kolejnej ciężkiej nocy 🤢 😮 drugiej z rzędu , Tymon znów dał czadu nad ranem 😮 a teraz grzecznie śpi 🙂 w tę noc spróbuję go przetrzymać i nie będę wybudzała co 3 godziny bo to sie mija z celem ... obudzę go , nakarmię a on mi ulewa i się kręci jakby go brzuszek bolał albo było mu nie dobrze bo mieli bużką do tego 🤢 także w tę noc próbujemy z metodą "na rządnie" . Ale mamy niejadka 😜 ewidentnie po tatusiu ...
Miłej niedzieli

Asia mam podobnie tylko że mała ładnie śpi w nocy,ale mało je u mnie budzenie co trzy godziny jest bezsensu dla niej horror i dla mnie, od początku w nocy jest na rządanie, tak już w szpitalu było
a w dzień ją wybudzam i też ulewa, pręży się i miele buźką.

no u nas w dzień ładnie je ale noce są masakryczne 🤢 w tą próbujemy na rządanie ... zobaczymy co będzie ... mi od samego początku kazali wybudzać co 3 godz a w rezultacie w dzień je b.dużo a w nocy problem i rzygańsko 🤢

• Mamusia
hejka
my tez po ciezkiej nocy.. nadia mi ulała tak porzadnie ze wszytsko brudne a spala ze mna , wkurzylam sie na meza bo mi brata pijaka do chaty sprowadzil bez mojej wiedzy jakby to hotel byl i jeszcze wielkie pretensje o co mi chodzi wiec spal na kanapie, nadinke brzuszek bolał chyba po lodzie albo zeberkach wiec znow jem tyle o ile. spac mi nie chciala chociaz nad ranem o 7 zasnela i do 10 pospalysmy.
co do budzenia do karmienia ja juz nie budze gdyz mala byla aby rozdrazniona sama budzi sie mniej wiecej co 3 -4 godziny.
milej niedzieli 🙂

• Mamusia
Anulcia napisał(a):
Mam info od Asiulki 😘

Asia jeszcze nie urodziła..wkurzona bidulka jest..płakać Jej sie chce,Dziewczyna z sali urodziła Synka,a miała być Córcia 🤪 Tęskni za brzuszkiem i pozdrawia Wszystkie Dziewuszki!!!!!!!!!!!! 😘 😘 😘

boshe ale ją mordują 🤢 🤢 🤢 zamiast jej pomóc jakoś to ją tak przetrzymują 🤢 😠

• Mamusia
Landusia napisał(a):
biedna asiulka...
agato gratuluje! 🙂
kamiska kup sobie cherbate koperkowa lub wspomagajaca laktacje z wielu ziół ,tam tez jest koper i inne przydatne zioła, ja pije i nadinka nie ma problemu z gazami a wrecz przeciwnie daje czadu czasami 😁

a u nas po tej herbatce bylo gorzej, wiec juz nie pijamy 😁

• Mamusia
Landusia napisał(a):
no popatrz u nas pomaga tzn tak mi sie wydaje bo nie mamy problemu narazie z tym. 🙂
a propos bedziemy sie przenosic na mamusie net czy zostajemy tutaj?

a to nie jest przypadkiem tak, ze jak wszystkie urodza to i tak przenosza nas na mamusie? bo wiem, ze sie umawialysmy, ze na brzuszku zostajemy, ale jesli tak jest, ze przenosza, to mozna zalozyc wrzesniowki tez tam juz 🙂

• Mamusia
MALEX napisał(a):
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/163/012epc.jpg/][IMG]http://img163.imageshack.us/img163/5090/012epc.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
MÓJ FABIANEK.

sliczny! 😁 jak sie chowa przed zdjeciem 🤪

• Mamusia
Cześc dziewczyny. U nas już zaczyna się wszystko normowac, mały w nocy obudził się o 2 i o 6, więc myślę, że nie jest zle, w cyckach też już lepiej chociaż muszę wspomagac się laktatorem bo opróżnia tyle ile bym chciała.
Kto urodził ostatnio?

• Mamusia
Maga napisał(a):
Landusia napisał(a):
no popatrz u nas pomaga tzn tak mi sie wydaje bo nie mamy problemu narazie z tym. 🙂

a to nie jest przypadkiem tak, ze jak wszystkie urodza to i tak przenosza nas na mamusie? bo wiem, ze sie umawialysmy, ze na brzuszku zostajemy, ale jesli tak jest, ze przenosza, to mozna zalozyc wrzesniowki tez tam juz 🙂

Dziewuszki poczekajcie na dwupaki ☺️ ☺️

• Mamusia
Anulcia napisał(a):
Maga napisał(a):
Landusia napisał(a):

Dziewuszki poczekajcie na dwupaki ☺️ ☺️

ale to musimy sie przenosic? 🤨 brzuszek jest fajny 😘
aha no i pewnie, ze poczekamy 😁

AGATKO SERDECZNE GRATULACJE!!!!!! Wierzę, że jest co opowiadać 😉

Asiulka biedna widać ma powtórkę z rozrywki, bo przy Kamisi też ją wymęczyli, z tego co pamiętam...

U nas coraz większe niewyspanie. Tadeo zrobił się marudny, nie umie usnąć sam w łóżeczku, usypia tylko u mnie albo u Marcina, co nam nieco utrudnia życie 🤢 I nie wiem, co z tym zrobić, przecież nie będę wychowywać dwutygodniowego niemowlaka! Przynajmniej sprawy z kupą puściły, przed chwilą zasadził taką, że M. wołał mnie na pomoc :P

• Mamusia
kahlanik napisał(a):
AGATKO SERDECZNE GRATULACJE!!!!!! Wierzę, że jest co opowiadać 😉

Asiulka biedna widać ma powtórkę z rozrywki, bo przy Kamisi też ją wymęczyli, z tego co pamiętam...

U nas coraz większe niewyspanie. Tadeo zrobił się marudny, nie umie usnąć sam w łóżeczku, usypia tylko u mnie albo u Marcina, co nam nieco utrudnia życie 🤢 I nie wiem, co z tym zrobić, przecież nie będę wychowywać dwutygodniowego niemowlaka! Przynajmniej sprawy z kupą puściły, przed chwilą zasadził taką, że M. wołał mnie na pomoc :P

hehe widze, ze nasi synowie maja podobne temperamenty 🤪 nasz tez ostaatio (nawet prawie nieprzytomny i bezwladny po karmieniu 😜) jak sie go odlozy to krzyk 😁 w nocy tylk sam spi 😜 ale to starczy rodzicom hi hi 😁 a na dnia to u taty albo mamy tylko 😜