Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jasna281288 napisał(a):
a ile to usg trwalo?
Dobre pól godziny, bo on wszysko mierzy, długość kości, sprawdza nerki,żołądeczek,pęcherz, serduszko, mózg itp. Wszystko dokładnie ogląda i sprawdza 🙂 Ja miałam najpierw normalnym USG, a później przełączył się na 4D. I cały ten pomiar nagrywał 🙂

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sprawdzał też ustawianie stópek-czy są prawidłowo ułożone ( czy nie ma stopy końsko-szpotawej), kręgosłup, kręgi wszystkie, miednicę itp. Tak że super było, wiem że Mała jest przebadana w szerz i wzdłuż 🙂No i mi sprawdzał też przez usg ułożenie łożyska.

• Mamusia
Hej Babeczki, ale sie rozpisałyście 🙂 moja kuzynka wczoraj rodzila i dzisiaj dzwonilam do niej, to jeszcze nie moze sie pozbierac po porodzie, miala naturalnie rodzic ale szyjka macicy sie nie chciala otworzyc i miala cesarke, ale najpierw musiala sie wymeczyc prawie mdlala, w sumie tak sobie mysle ze oni dobrze wiedza ze nie jestes w stanie urodzic a jeszcze musza Cie wymeczyc

• Mamusia
mgrzedzicka napisał(a):
Hej Babeczki, ale sie rozpisałyście 🙂 moja kuzynka wczoraj rodzila i dzisiaj dzwonilam do niej, to jeszcze nie moze sie pozbierac po porodzie, miala naturalnie rodzic ale szyjka macicy sie nie chciala otworzyc i miala cesarke, ale najpierw musiala sie wymeczyc prawie mdlala, w sumie tak sobie mysle ze oni dobrze wiedza ze nie jestes w stanie urodzic a jeszcze musza Cie wymeczyc
no dokładnie. Dla mnie w ogóle porody to jest jakaś przesada, żeby w 21 wieku była taka rzeźnia na porodówkach????? Dla mnie to jest nienormalne...

Doris5969 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
jasna281288 napisał(a):
ciekawe jak to z nami bedzie

http://www.youtube.com/watch?v=fgpRTeKGl20
😎

Kocham tę piosenke 🙂

ja tez 😉ilez wspomnien.... ☺️

mgrzedzicka napisał(a):
Ja tylko ja widzac i jej brzuch podejzewalam ze nie urodzi, jak ktos jest drobniutki, malutki i chudy jak diabli to gdzie wypchnie dziecko 3,5kg? A teraz ma to z glowy ale z bolu dalej nie moze wytrzymac

sis mojego M jest obrazem szkieleta..mimo to urodzila dwojke zdrowych dorodnych dzieciaczkow,a do tego szybko,sprawnie i klasa ! 🙂Tylko pozazdroscic...A tak musialo byc ,ktos nad nami to zaplanowal predzej heh 🙂

Doris5969 napisał(a):
Właśnie przyszły mi perfumki Elizabeth Arden 5th Avenue i dla mojego siwulca kochanego Azzaro hrome i to testery za super cene mordka mi sie juz cieszy 😁

no prosze ,tos Ty kofana zonka 😉

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Właśnie przyszły mi perfumki Elizabeth Arden 5th Avenue i dla mojego siwulca kochanego Azzaro hrome i to testery za super cene mordka mi sie juz cieszy 😁

czasami sie staram he he 🙂 🤪

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

no dokładnie, nic tylko brać przykład z naszej Dorci 🙂