Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny a z innej beczki- każda liczy na karmienie piersią a czy wiecie coś o kryzysie po miesiącu? troche podczytywałam kwietniówki i piszą, że po miesiącu czasami pokarm zanika???? moja mama przy mnie i moim bracie przestała mieć pokarm po 1,5 miesiąca i boję się czy ja tez tak będę miała. wiecie jak to było z Waszymi mamami?

• Mamusia
Anulcia napisał(a):
Ide sie troche ogarnąć...nie wiem czy przed usg jeszcze tu zajrze,dlatego już teraz pięknie prosze o trzymanie kciuków za Nas..3majcie sie Babeczki :*

na pewno będzie dobrze!!!!! 😆 ale Ci zazdroszczę, że zobaczysz swojego Bobaska 🙂

• Mamusia
dziewczyny moge cos wam powiedziec....na temat mleka,jogurtu itd.otoz jesli u kogos z was(mam na mysli partnerow) nie ma atopowego zapalenia skory to mozecie spozywac mleczne produkty spokojnie,ale jesli jest u kogos z was ta choroba to radze sie wstrzymac ze spozywaniem w nadmiarze 🤢 ! Wiem cos na ten temat poniewaz sama mam z tym problem i moja starsza corka 😞

• Mamusia
jesli chodzi o karmienie piersia(pokarmie) to jest najlepszy sposob na to.....
najmniej stresu i herbatki z kopru na jego przyrost 🙂
Mowie wam ja mialam takie bombowe piersi podczas karmienia,ze mniejsca pod bluzka nie mialam 😁

• Mamusia
agata_1982 napisał(a):
Dziewczyny a z innej beczki- każda liczy na karmienie piersią a czy wiecie coś o kryzysie po miesiącu? troche podczytywałam kwietniówki i piszą, że po miesiącu czasami pokarm zanika???? moja mama przy mnie i moim bracie przestała mieć pokarm po 1,5 miesiąca i boję się czy ja tez tak będę miała. wiecie jak to było z Waszymi mamami?

wiesz, u mni pojawiło się coś takiego, że z upływem czasu czułam jakby piersi były coraz mniejsze i mleka było coraz mniej. Ale zalezało mi żeby mały ssał cycka, więc jak najczęściej przystawiałam go do piersi i laktacja powróciła. karmiłam aż do 18 miesiąca 🙂 2 dni po tym jak dowidziałam sie o ciąży to go odstawiłam, żeby drugiemu maluchowi nie zabierac cennych rzeczy.

A co do herbatek laktacyjnych - piłam.. al to bardziej na psychikę działa. On mają w sobie m.in koper, a mój Grzesiu po koprze miał straszne wzdęcia i męczył się. Odstawiłam i piłam dużo wody mineralnej. Im więcej piłam tym więcej miałam pokarmu bo miał się z czego produkować.
Także byłabym ostrożna co do tych herbatek, gdyż nie kazdy maluch moze tolerowac ich skład.

• Mamusia
to dziś USG ma Ania i Violka ? bo Czrnulka wczoraj pobiegła nie cierpliwa 😉 grochówa się gotuję jeszcze troche hacjende ogarnąć i gitara 😁
Asiulka na problemy z kupką 😜 to spróbuj maślankę naturalną walnąć jedną dziennie i jabłuszko na noc 🙂 mi bardzo pomogło i teraz nie ma dnia żeby nie iść nawet dwa razy dziennie 🙂

• Mamusia
tak sobie myślę, że to wszystko wyjdzie w praniu. Najważniejsze, że jest kogo sie poradzić 😁 mówię o Was oczywiście Laseczki 😁
moja mama ma przyjechać po porodzie a na miejscu mam teściową ale wydaję mi się, że trochę przez te 20- 30 lat się zmieniło 😉

• Mamusia
maślanka i kefir u mnie nie przejdą 🙂 ale niedługo zaczną się truskawki to zmiksowane z jogurtem powinny też zadziałać 🙂 ja aż takiego problemu nie mam, bo raz dziennie jest, nieraz dwa. Ale to już nie to samo co wcześniej, trzeba trochę się pomęczyć i parę stron poczytać 😜

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
maślanka i kefir u mnie nie przejdą 🙂 ale niedługo zaczną się truskawki to zmiksowane z jogurtem powinny też zadziałać 🙂 ja aż takiego problemu nie mam, bo raz dziennie jest, nieraz dwa. Ale to już nie to samo co wcześniej, trzeba trochę się pomęczyć i parę stron poczytać 😜

w ostateczności polecam czopki glicerynowe 😜 może mało to przyjemne ale za to skuteczne 😁 trzeba sobie jakoś radzić 😉

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
to dziś USG ma Ania i Violka ? bo Czrnulka wczoraj pobiegła nie cierpliwa 😉 grochówa się gotuję jeszcze troche hacjende ogarnąć i gitara 😁
Asiulka na problemy z kupką 😜 to spróbuj maślankę naturalną walnąć jedną dziennie i jabłuszko na noc 🙂 mi bardzo pomogło i teraz nie ma dnia żeby nie iść nawet dwa razy dziennie 🙂

a ja mam z tym problemy i nawet po kilka dni mam przerwę 😞 kefir mnie nie rusza niestety

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

a ja mam z tym problemy i nawet po kilka dni mam przerwę 😞 kefir mnie nie rusza niestety

spróbuj na samą noc ze 2 jabłuszka zjeść może to Cię ruszy ?? ja miałam na początku mega zaparcia , teraz odpukać jest gitt ...ja piłam syrop na zaparcia LACTULOSUM 2razy po łyżce i pomogło 🙂

• Mamusia
Laski co do karmienia to ja na pokram nie narzekałam i karmiła przez 18 m-cy az do momentu kiedy dp pracy poszłam i wtedy zastosowaąm chrzan na sutki i jak reka odjal Kuba sie odzwyczail ale moje serce strasznie krwawiło ...........na laktacje to kilka razy wypilam herbatke HIPP i tak jak Kasia duzo wody

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Laski co do karmienia to ja na pokram nie narzekałam i karmiła przez 18 m-cy az do momentu kiedy dp pracy poszłam i wtedy zastosowaąm chrzan na sutki i jak reka odjal Kuba sie odzwyczail ale moje serce strasznie krwawiło ...........na laktacje to kilka razy wypilam herbatke HIPP i tak jak Kasia duzo wody

ja zamiast chrzanu posmarowąłam sutki musztardą i z dnia na dzien Grzes przetał pić. Potem jak mu pokazywałam cyca to robił ble i robi tak do tej pory. Nie miałam problemów potem z zalegagącym mlekiem, 2 dni pobolały cycki i przepaliło sie potem wszystko.

odkąd mały nie ssie cyca to przesypia całe noce. Wczesniej budził się co 2-3 godziny i tak przez 18 m-cy

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

spróbuj na samą noc ze 2 jabłuszka zjeść może to Cię ruszy ?? ja miałam na początku mega zaparcia , teraz odpukać jest gitt ...ja piłam syrop na zaparcia LACTULOSUM 2razy po łyżce i pomogło 🙂

ten syrop też mam - nic 😉
chyba mam inny sposób - kanapki z sałatą i kawa rozpuzczalna do tego - własnie prze chwilą mnie po tym ruszyło ☺️

• Mamusia
Co do wczorajszych kostiumów kąpielowych to zdecydowałam że jednak nie będę kupowała. Ja tak często na basen nie śmigam a i tak na niecałe 4 miesiące nie ma sensu wydawać tyle kasy. Najwyżej będą się bulwersować, że taki hipcio w dwuczęściowym się przemieszcza 🙂

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
Co do wczorajszych kostiumów kąpielowych to zdecydowałam że jednak nie będę kupowała. Ja tak często na basen nie śmigam a i tak na niecałe 4 miesiące nie ma sensu wydawać tyle kasy. Najwyżej będą się bulwersować, że taki hipcio w dwuczęściowym się przemieszcza 🙂

nie będą się bulwersować tylko podziwiać piękny brzusiu małego Szymka 🙂

agata_1982 napisał(a):

Agatko nie slyszalam o tym kryzysie nic...Powiem Ci ze im mniej pokarmu nalezy jak najczesciej przystawiac bobo do cyca ,im wiecej ssie,tym wiecej nasz organizm produkuje mleczka 🙂Ja tak robilam,choc nie zawsze mialam mleka fulll,ale dla Kamci starczylo i do pol roku tylko i wylacznuie na cycu sie 'pasła 🙂"karmilam 8 mcy