Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Dzien dobry 🙂 Ja juz od rana mam mega humorek,bylam po odbior wyniku na tarczyce i jest wszystko dobrze uuufff 🙂 🙂 teraz to mnie moga cmoknac wszyscy w czery litery,jestem w ciazy i gdzies te kilogramy musza wkoncu wchodzic. Pojutrze morfologia,mocz i glukoza a za tydzien do lekarza 🤪

I bardzo dobrze 🙂 🙂 🙂 Ja idę do gina w środę, już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć mojego Szkrabika i posłuchać serduszka 🤪 🤪 🤪 chociaż lekki stres już jest!!

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Dzien dobry 🙂 Ja juz od rana mam mega humorek,bylam po odbior wyniku na tarczyce i jest wszystko dobrze uuufff 🙂 🙂 teraz to mnie moga cmoknac wszyscy w czery litery,jestem w ciazy i gdzies te kilogramy musza wkoncu wchodzic. Pojutrze morfologia,mocz i glukoza a za tydzien do lekarza 🤪

I bardzo dobrze 🙂 🙂 🙂 Ja idę do gina w środę, już nie mogę się doczekać 🤪 🤪 🤪

Teraz te tygodnie jakos tak szybciej leca w moim odczuciu,niby tak dawno a jednak nie dawno bylo sie u lekarza a to juz kolejna wizyta sie zbliza 🙂 🙂 Oczywiscie bedziemy czekac na relacje 🤪

• Mamusia
cześć,
u mnie też dobry nastrój 🙂 wczoraj miałam uczucie jakby mi "ktoś" chciał rozerwać brzuch od środka i po tym na nowo zaczęłam czuć moją małą wiercipiętkę 🙂 🙂 🙂 strasznie za tym tęskniłam!!!!

W sobotę byliśmy na usg i dzięi Bogu okazało sie że wszystko jest dobrze!!!!! mała cała była ściśnięta moim łożyskiem i wtulona do pleców a nóżki miała w takim miejscu że jak nimi kopała to nie dotykałą mnie tylko sobie we wodach wierzgała - może pomyślałą że czas na wakacje czy co??? 😉 lekarz jednak powiedział że ostatnio miał pacjentkę która zgłaszała takie same odczucia jak ja i okazało się że maluszek miał zapalenie mięśnia sercowego i dlatego był tak mało aktywny- bardzo dobrze więc że przyszliśmy to sprawdzić- wiecie bez paniki- jak maluch ma słabszy dzień czy dwa to jeszcze nic nie znaczy ale u mnie taki cały tydzień był więc to uż był powód do zmartwienia....
z całych tych nerwów plus jest taki ze znowu zobaczyliśmy że z naszym małym szczęściem jest wszystko dobrze, dostaliśmy płytkę z usg i 100% pewność że mam w brzuszku mała dziewczyneczkę 🙂 tak pokazała swoją kobiecość że lekarz powiedział zę nie ma zadnych wątpliwośći 🙂
Tak więc na 100% będzie ZOSIA 🙂

• Mamusia
Zocha napisał(a):
cześć,
u mnie też dobry nastrój 🙂 wczoraj miałam uczucie jakby mi "ktoś" chciał rozerwać brzuch od środka i po tym na nowo zaczęłam czuć moją małą wiercipiętkę 🙂 🙂 🙂 strasznie za tym tęskniłam!!!!

W sobotę byliśmy na usg i dzięi Bogu okazało sie że wszystko jest dobrze!!!!! mała cała była ściśnięta moim łożyskiem i wtulona do pleców a nóżki miała w takim miejscu że jak nimi kopała to nie dotykałą mnie tylko sobie we wodach wierzgała - może pomyślałą że czas na wakacje czy co??? 😉 lekarz jednak powiedział że ostatnio miał pacjentkę która zgłaszała takie same odczucia jak ja i okazało się że maluszek miał zapalenie mięśnia sercowego i dlatego był tak mało aktywny- bardzo dobrze więc że przyszliśmy to sprawdzić- wiecie bez paniki- jak maluch ma słabszy dzień czy dwa to jeszcze nic nie znaczy ale u mnie taki cały tydzień był więc to uż był powód do zmartwienia....
z całych tych nerwów plus jest taki ze znowu zobaczyliśmy że z naszym małym szczęściem jest wszystko dobrze, dostaliśmy płytkę z usg i 100% pewność że mam w brzuszku mała dziewczyneczkę 🙂 tak pokazała swoją kobiecość że lekarz powiedział zę nie ma zadnych wątpliwośći 🙂
Tak więc na 100% będzie ZOSIA 🙂

Super ze z mala wszystko dobrze,kto by pomyslal jaikie to malenstwo moze przybierac pozycje 🙂 Czytalam gdzies ze jak sie ma lozysko przodujace to tez te ruchy dziecka sa pozniej i mniej odczuwalne. Ale najwazniejsze ze zdrowa,mala plywaczka 😎
Iza szybko zleci,przeciez wiesz 🙂 Moja mala zmienila dyscypline na boksera,czasami juz daje o sobie znac po wyzej pepka alez te szkraby szybko rosna 🤪
Ide sobie kupic rogala na sniadanie 😎

• Mamusia
Hejka 🙂

My już wstałyśmy 🙂 zapowiada sie UPALNY dzień już jest 30 stopni 😠 dzisiaj nigdzie mi wychodze,że by nie męczyć tymi upałami mojej Kruszynki...

Iza super,że u Ciebie z tarczycą ok...bo ja to 30 czerwca do endokrynologa musze isć 😞

• Mamusia
Anulcia napisał(a):
Hejka 🙂

My już wstałyśmy 🙂 zapowiada sie UPALNY dzień już jest 30 stopni 😠 dzisiaj nigdzie mi wychodze,że by nie męczyć tymi upałami mojej Kruszynki...

Iza super,że u Ciebie z tarczycą ok...bo ja to 30 czerwca do endokrynologa musze isć 😞

Ojej a wyszła Ci nadczynośc czy niedoczynność,czasami potrzeba tylko zazywania wiekszej ilosci jodu, na pewno bedzie wszystko ok 😘
Dzisiaj czytałam na temat upałów jakie maja wpływ na ciaze,o toz dziewczyny teraz pic jak najwiecej wody aby nie dostac przedwczesnych skurczy porodowych jest to spowodowane z byt mala iloscia wody w organizmie.
Objawy podobne do bolow menstruacyjnych,czasami kzyza,po stawianie sie macicy i plamienie.

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Hejka 🙂

Ojej a wyszła Ci nadczynośc czy niedoczynność,czasami potrzeba tylko zazywania wiekszej ilosci jodu, na pewno bedzie wszystko ok 😘
Dzisiaj czytałam na temat upałów jakie maja wpływ na ciaze,o toz dziewczyny teraz pic jak najwiecej wody aby nie dostac przedwczesnych skurczy porodowych jest to spowodowane z byt mala iloscia wody w organizmie.
Objawy podobne do bolow menstruacyjnych,czasami kzyza,po stawianie sie macicy i plamienie.

dużo pić i nie przebywac zbytnio na słońcu 🙂

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Hejka 🙂

Niedoczynność.. ja tam sie nie znam ale granica jest do 4,2 a ja mam 4,4 więc chyba nie aż taka duża..

A co do wody to ja już patrzeć nie moge na nią hehe na siłe sie upajam 🤪

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Dziewczynki, pochwalę się, mąż kupoił mi sukienkę , w której planuję iść na koniec roku szkolnego 🙂
http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=1647937398 tą z niebieskim 🙂

Ale ślicznaaaaaa!!!! jakbym wiedziała jak bede wygladała pod koniec ciąży to na Wesele Siostry bym se ją zakupiła...ale pewnie sie nie zmieszcze hehehe

• Mamusia
Mi też się bardzo podoba 🙂 Chciałam taką, żeby nie była bardzo elegancka, ale żeby nadała się na koniec roku (tym bardziej, że moja klasa szkołę kończy, to i ja muszę jakoś wyglądać) poza tym mam nadzieję latem w niej pociskać, no i mam nadzieję wynosić ją też już po ciązy 🙂

• Mamusia
ja myślalam na wesele o tej różowej krótkiej...niby to ślubna...ale moja siostra i tak ma tradycyjną białą i długąąąąą 🙂 tylko ma jedną wade jest cholernie droga 😲 może krawcowa by sie podjęła szycia za mniejszą kase...

http://moda.allegro.pl/suknia-ciazowa-slubna-rozowa-biala-ecru-x-l-i1624100920.html#gallery

• Mamusia
Anulcia napisał(a):
ja myślalam na wesele o tej różowej krótkiej...niby to ślubna...ale moja siostra i tak ma tradycyjną białą i długąąąąą 🙂 tylko ma jedną wade jest cholernie droga 😲 może krawcowa by sie podjęła szycia za mniejszą kase...

http://moda.allegro.pl/suknia-ciazowa-slubna-rozowa-biala-ecru-x-l-i1624100920.html#gallery

Ale śliczna 🙂, ale cena zaporowa... Musiałabyś zapytać krawcowej. Mojej sąsiadce uszyła śliczną sukienkę ślubną chyba za 30 zł 🙂, myślę że dałoby radę 🙂

• Mamusia
Anulcia napisał(a):

Ania taka sama kupuje sobie na swoje poprawiny ale dluga za 350 zł 😲 Moim zdaniem jak najbardziej moglabys w takiej isc na slub,jakbys juz chciala szyc to tez zeby material byl odpowiedni bo nie kazdy tak sie układa,musiabys sie dowiedziec i zaufac krawcowej ze zrobilaby taka jaka ty chcesz 🙂

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
Anulcia napisał(a):

Ania taka sama kupuje sobie na swoje poprawiny ale dluga za 350 zł 😲 Moim zdaniem jak najbardziej moglabys w takiej isc na slub,jakbys juz chciala szyc to tez zeby material byl odpowiedni bo nie kazdy tak sie układa,musiabys sie dowiedziec i zaufac krawcowej ze zrobilaby taka jaka ty chcesz 🙂

W sumie to nie jest mi żal dać tej kasy,w końcu będe tam drugą atrakcją po Młodych hehe bo tak jak piszesz,że z tymi materiałami to nigdy nic nie wiadomo...a jak chciałam uszyć swoją suknie ślubną u krawcowej to powiedziała mi prawie 3 tys...a ja ze salonu prawie taką samą wypożyczyłam za 1200zł 🙂

wczoraj bylam z mezem nad jeziorem troszke sie opalilam ale nie jestem zadowolona bo na twarzy lekkie przebarwienia mam a na plecach piegi mi wyszly juz opalac sie sie zamierzam

• Mamusia
Anulcia napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Anulcia napisał(a):

W sumie to nie jest mi żal dać tej kasy,w końcu będe tam drugą atrakcją po Młodych hehe bo tak jak piszesz,że z tymi materiałami to nigdy nic nie wiadomo...a jak chciałam uszyć swoją suknie ślubną u krawcowej to powiedziała mi prawie 3 tys...a ja ze salonu prawie taką samą wypożyczyłam za 1200zł 🙂

no widzisz,to nie ma co kombinowac i lepiej sobie kupic (moim zdaniem),nawet nie wiem jak sie teraz cenia krawcowe. oj bedzie bedziesz 🙂