Skocz do zawartości

Mamusie z Krakowa i okolic! - reaktywacja :) | Forum o ciąży

asiula83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jestem 🙂

Zmęczona jak nie wiem bo Kacper doszedł do wniosku ze nie ma sensu mieć drugiej drzemki i od 12 do 20 wariował. Ale nie ma się co dziwić - musiał się nacieszyć babcią 🙂

Karina gratulacje dla Pawła!!!!!!!

Iwonka witam - super, że nas coraz więcej 🙂 Ale nie wiem jak Ci pomóc gdyby dzidzi było starsze to bym poleciła jabłko bo ono zawsze pomaga ale tak to żaden inny pomysł którego by nie podały już dziewczyny nie przychodzi mi do głowy.

Asia co ty tak ciągle prasujesz 😜 ja odpuściłam już dawno i nie prasuję nic - no chyba, że koszule K. ale to rzadko :P

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam sobotnio 🙂

Nocka koszmarna 😞 a myślałam, że prześpi cała 😞 Ale męczy go brzuszek - kupki wczoraj nie było, dzisiaj rano tylko 2 bobki 😞 tak się w nocy darł, piszczał - masakra 😞
Nie wiem czy to od zmiany mleka, bo wczoraj dostał pierwszy ran Nan Junior, czy to po tych pulpetach - bo owszem złaj ich troszkę ale czy mu smakowało to ciężko powiedzieć.
Dostał teraz jabłuszko i sobie je, może pomoże.
A poza tym to cholera śnieg znowu śnieg!!!!! Mam nadzieję ze później nie będzie już tak zimno i pójdziemy sobie na plac zabaw.
A no i witam nową mamusię Małgosia - witaj 😘 Napisz nam coś więcej o sobie 🙂

A gdzie się podziewają Krysia i Ela??? Ani a Ty gdzie się chowasz ????

• Mamusia
Witam wieczorkiem 🙂
Bardzo przepraszam że dopiero teraz wpadłam się przywitać ale dzisiaj od rana mieliśmy dużo pracy.
Rano pojechaliśmy po meble do Ikei bo robiliśmy małe przemeblowanie w pokoju Linki żeby było gdzie dać drugie łóżeczko i dopiero skończyliśmy, ja padam. Jeszcze troszkę zmian nas czeka, ale już jest dużo lepiej 🙂

Karinka przepraszam Cię bardzo ale dopiero przed chwilką odczytałam Twojego smska. Paulince nic się ponad to nie dzieje. Jutro do Ciebie zadzwonię bo teraz to już tylko marzę o kąpieli, kolacji, łóżeczku i jakimś dobrym filmie.

Daga jak Kacperek? Zrobił kupkę?
u nas dzisiaj były pulpeciki i kupka też była

• Mamusia
Hej!
Ja dopiero teraz jestem, i w sumie nie dużo było do nadrabiania jak na weekend przystało.
Małgorzatka ja mieszkam na oś. Kościuszkowskim to jest niedaleko DH Wanda albo cerfura czyżyny na pewno kojarzysz.
My byliśmy wczoraj na imprezie imieninowo-urodzinowej u mojej mamy, Mati był wniebowzięty 🙂
A jutro jedziemy do okulisty do szpitala św Rafała na ul bochenka, nie bardzo wiemy jak tam dojechać, więc pewnie trochę pobłądzimy. Ciekawe czy już jutro nas zapiszą na zabieg..

• Mamusia
Madzia to niedaleko 🙂 🙂
A jeśli chodzi o doświadczenie, to żadna z nas go nie miała przed porodem ale jak się urodzi dzidziuś to wszystko jakoś samo przychodzi 🙂 zresztą macie też nas żeby pytać 😉
Pamiętam jak sama się bałam że sobie nie poradzę i wogóle...

• Mamusia
Hejka 🙂

Jestem 🙂 K. wyleciał 😞 nie lubię jak wyjeżdża 😞 dobrze, że mama u mnie jest.
Kacper rozrabia z babcią - Młody prze szczęśliwy, babcia wykończona 🙂
A ja sobie dzisiaj zrobiłam mega porządki w szafach i w końcu pozbyłam się wielu nie potrzebnych rzeczy.
A właśnie bo sobie przypomniałam : Asiu - na klatce u mnie za bardzo nie ma gdzie ale możemy znieść do piwnicy ( ja tam trzymam wózek), albo przynieść do domu albo zostawić przed drzwiami, także coś się wymyśli w zależności od potrzeb 🙂
Nie wiem już sama czy Młodemu wczoraj to mleko zaszkodziło czy pulpety ale poszły wczoraj trzy kupy, dałam mu jeszcze Bobotic i jak ręką odjął. w Każdym razie w najbliższym czasie pulpetów nie dostanie.
Karina bo się pytałas o rozmiar buta - niby stopę ma na 13 cm, ale 22 już są na niego za male także rozglądam się za 23
Anetka - Jak już będziecie na Nowosądeckiej to na światłach koło kościoła ( będziecie mieć go po lewej stronie ) skręćcie w lewo i zaraz potem znowu w lewo, pojedzcie do końca ulicy i na końcu zakręćcie w prawo i tam już niedaleko będzie szpital 🙂
A dziewczyny ciężarne - z chęcią posłuchamy Waszej codzienności bo tak na prawdę same nie dawno byłyśmy w ciąży i jeszcze dużo pamiętamy 🙂
AAA i jeszcze mi się przypomniało Asiu i jak przemeblowaliście pokój Paulinki - pochwal się może jakieś fotki ??

No to chyba tyle, w każdym razie więcej nie pamiętam 😲

Kacper śpi 🙂 A ja uciekam poplotkować z mamą 🙂

Spokojnej nocki 😘

Hej laski 🙂 nie nadrabiam bo czasu mało 🙂
wpadłam się tylko pocieszyć do Was 😁 zakupy zajebiście udane! 🙂 oh oh:P:P uwielbiam takie dni:P:P 😁

buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
My też jesteśmy 🙂
Weekend minął za szybko i do tego bardzo pracowicie, więc nawet nie odpoczęłam.
Ostatnio mam straszne skurcze w łydkach, fuj jak boli 😞 😞 😞

Nocka u nas w miarę, Paulinka obudziła się przed 7 ale jeszcze przez 30 min sama bawiła się w łóżeczku.

Daga w zasadzie nie zrobiliśmy nic specjalnego, kupiliśmy dwie nowe komody żeby dziewczyny miały takie same i zrobiliśmy miejsce na drugie łóżeczku. Teraz czekamy na wywiezienie łóżka i będzie ok. Jak już wszystko zrobimy to zdjęcie zrobię i pokażę.

Gosiu super, że zakupy się udały 🙂

a i pytanie odnośnie piątku, o której się spotykamy?

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Cześć!
No i tak jak myślałam diagnoza się potwierdziła i Mati został zapisany na zabieg. Pani doktor stwierdziła że ma strasznie dużego zeza i zaznaczyła na skierowaniu że to pilne, więc może nawet w tym roku uda się go zrobić 🙂
Daga trafiliśmy bez problemu, a ty mieszkasz w tamtych okolicach?
Asia a myślałaś już jak się umówimy? Mam nadzieje że nasze wózki gdzieś upchamy.

• Mamusia
Aneta no to dobrze, że został zapisany i teraz trzeba tylko czekać. Oby jak najszybciej to było.
A gdzie byś chciała się spotkać? ja myślę że gdzieś w centrum i stamtąd pojedziemy jakimś tramwajem?

Daga jadąc do Ciebie trzeba wysiąść na pętli czy na jakimś przystanku?