Skocz do zawartości

Mamusie z Krakowa i okolic! - reaktywacja :) | Forum o ciąży

asiula83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Melduje się wieczornie 🙂

Oj kiepski dzień dzisiaj nawet bardzo kiepski 😞 Ja się fatalnie czuję, Kacper też jakiś dziwny, marudny dziwnie dzisiaj spał - nie wiem co jest grane.
Na badaniu wszytko ok 🙂 Przecież nie mogło być inaczej 🙂 Z tym, że na takim Usg to też mało można wykryć, ale ważne że wszelkie parametry są w normie 🙂
Już druga lekarka mi mówi ze mam mega aktywne dziecko 😮 😮
Uciekam teraz do wanny bo przemarznięta jestem ale postaram się jeszcze zajrzeć 🙂 A i ja też chcę już wiosnę!!!!!!!!!!! Mróz niech już sobie spada !!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Ja już po kąpieli, leże sobie w łóżku 🙂
Też mam nadzieję, że EEG rozwieje nasze wszelkie wątpliwości 🙂
Jeszcze do tego wszystkiego od tej pieprzonej ósemki co mi rośnie zrobił mi się szczękościsk i nawet zjeść nie mam jak 😲

Elu dziękuje zdjęcia 🙂

Aneta współczuje 😞 😘

• Mamusia
Gosia nic się nie bój, poradzą sobie i będą się dobrze bawić 🙂
jak ja widzę jakie Rafał cuda z Paulinką wyprawia i jak się super bawią to myślę sobie że ja to tak nie potrafię, faceci to na prawdę mają dobre podejście do dzieci 🙂
a czemu Nikola jeszcze nie śpi?

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Dzisiaj chyba będzie lepiej bo brzuch już nie boli 🙂 co prawda szczękościsk dalej jest ale mam nadzieję, że w końcu przejdzie. Karina ty mnie nawet nie strasz jakiś przecinaniem dziąsła bo ja się dentystów masakrycznie boje 😞 Zjedzenie śniadania zajęło mi dzisiaj pół godziny, ale są dobre strony - może schudnę trochę skoro nie mogę jeść 🙂
Kacper śpi a ja uciekam robić obiadek 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
ja tak szybko bo Paulinka się obudziła i wzywa już
poranek kiepski bo dziecko obudziło się już po 6, na szczęście Rafał wstał, ale z mojego spania już i tak nie wiele było bo Paulinka przyszła, stanęła koło łóżka i zaczęła uderzać łapką jakby chciała powiedzieć - mamo nie śpij już, dzień się zaczął 🙂 więc jak tu spać 😉
ale za to już po 9 padła i spała do 11, więc ja też się zdrzemnęłam 🙂

Kasia wszystko będzie dobrze, ten ostatni miesiąc Ci zleci i będziesz miała swoje Maleństwo przy sobie 🙂 to już na prawdę nie długo. No i koniecznie wybierz się do tego szpitala i daj nam tu znać co się dowiedziałaś 🙂

Daga cieszę się że u Ciebie już lepszy dzień, chudnąć nie masz z czego więc proszę ładnie jeść 🙂

Gosia głosik oddany, zresztą codziennie oddajemy 🙂 no i brawo dla Mateuszka, duży chłopak już jest 🙂

ja idę się ogarnąć bo dobrze nie wyglądam i robić obiadek - dzisiaj naleśniki ze szpinakiem, mmmm 🙂 a dla Paulinki zupka już gotowa

aaa, druga tak kopie że masakra 🙂

• Mamusia
Hej!
I nadal ta zima 😠 😠 😠
Daga ciesze się że badanie wyszło pomyślnie 🙂
Gosia, nic się nie martw. Mąż da sobie rade. Faceci są tacy że jak jesteśmy w domu to na nas zganiają "brudną robotę" bo niby mamy wprawę ale jak już muszą coś zrobić bo są sami radzą sobie dobrze 🙂
Kasia już niedługo będzie po wszystkim. To normalne że się denerwujesz tak jak każda z nas. Wszystko wydaje się przerażające bo przeżywasz to pierwszy raz i nie wiesz co dokładnie będzie się działo. Ale będzie dobrze 🙂

• Mamusia
Kasia zrób tak jak Ci chyba Asia pisała pojedź do szpitala na Ktg i powiedz, że chciałabyś tu rodzić na pewno powiedzą Ci w tedy co i jak 🙂

Kacper jeszcze śpi 😲

Dziewczyny mam prośbę bo mi się już pomysły kończą może wy macie jakieś fajne przepisy dla naszych dzieciaków bo mam wrażenie , że w kółko to samo mu gotuje.

Asia zrobiłaś mi sama na naleśniki - może się zmobilizuje i też zrobię 🙂

• Mamusia
Daga co do przepisów to ja gotuję już chyba wszystkie zupy jakie są możliwe: dzisiaj mamy koperkową, ostatnio był krupniczek, poza tym rosołek, barszcz, pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, w zasadzie wszystko oprócz grzybowej.
Poza tym jemy rybki, ostatnio miała kopytka, risotto, od Ciebie z przepisu te pulpeciki, kurczaka w warzywach, raz nawet jadła z nami pierogi ruskie 🙂 mniam, mniam były

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Asiu, też mam większość w domu zrobione i dziś planuję głównie odpoczynek 🙂
Noc miałam koszmarną - pobudka o 1, o 2:20, o 5:30... I mogłaby się już skończyć ta zima! 😠 Kaloryfery grzeją na maxa, jst strasznie sucho w mieszkaniu i nie mam czym oddychać w nocy pomimo rozłożonych mokrych ręczników 😞