Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Habibati w akim razie trzymam kciuki i zyczę szybkiego lekkiego porodu 🙂

Kokosku-figurka super. U mnie tez po brzuchu nie ma śladu tylko nadal mam tą linię pionową i tak się zastanawiam kiedy to zniknie :/

Moja też jakaś marudna. W nocy nie spała 4 godziny-grymasiła ciągle i też by na cycku wisiała non-stop aż nie wytrzymałam i chciałam jej smoczek podać ale nawet nie umiała go ssać :/
Ale jak w końcu zasnęła to 4 godziny przespała, chociaż położna kazała ja budzić co 3 godziny na karmienie bo przez tydzień przybrała 130 g a powinna 200 :/ Nie wiem dlaczego tak mało, skoro ładnie je z cyca 🤨 Może moje mleko jest za mało kaloryczne 🤨 Jak nie urok to sr....

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja pitolę Kokosku normalnie tap madl ... Ale Ci zazdroszczę , nie wyglądasz jakbyś jeszcze tak nie dawno w ciąży była. A ja to się męczę z tym flakiem zamiast brzucha ehhh...

Wczoraj się pożarłam dwa razy z Tomkiem , jakoś tak mi smutno dzisiaj... Przez to... Chciałabym , żeby było wszystko dobrze , staram się , piorę , gotuję , sprzątam , opiekuję się Igusiem i jeszcze się kłócimy do tego... Popaprane to...

• Mamusia
ja mojej daje smoczka..mam pytanie,czy dac małej glukoze albo jakas herbatke miedzy karmieniami? slyszalam, ze jak jedza z cyca to nie trzeba,ale ja jeszcze dokarmiam modyfikowanym..

Gosiu
, podziwiam Cie,ze przy Igorku mozesz wszystko robic..ja dzis mialam moze az z 1godzinke dla siebie a tak to Nadia jakas markotna...jutro ja ważę. zobaczymy czy cos przybrała..
Habibati, trzymam kciuki, by u Ciebie rozwarcie poszło ekspresowo i by po porodzie tylek nie bolał!!

• Mamusia
KOKOSANKO slicznie wyglądasz 🙂
\i ja moze pozniej zrobie fotę i wrzucę 🙂
ale ja ważę 77 kg 🙂 magiczne siódemki.. może przyniosą mi szczęscie i schudne do urodzin do 65 kg ?? 🙃
ehhh 🙂
i tak pewnie bede miala problem z wciśnięciem się w spodnie sprzed ciąży.. zobaczymy 😜

Olalenka napisał(a):

Carpioo czekam z niecierpliwością na dalszy opis porodu, bo zapowiada się bardzo ciekawie. Ty to w ogóle masz dar do pisania. Powinnaś jakąś książkę napisać. Twoje opisy tak wciągają, tyle w nich emocji…normalnie człowiek się wczuwa niemalże jakby się było na twoim miejscu hahahaha

dziekuję.. dziękuję ☺️

PS. Polecam serwis mamazone.pl tam są fajne porady o opiece nad noworodkiem J

kasiuszka26 napisał(a):
ja powoli jestem w temacie na co szczepić.. pneumo i rota szczególnie myślę czy oba 🥴

SZCZEPIENIA
dzis byla u mnie Położna, i powiedziała, ze z pneuma.. jest tak samo jak z grypą.. ze to sie tak zmienia, że nie zawsze działa.. a czasem szkodzi 🤨
ja powiedziałam, że szczepimy darmowymi to sie uśmiechnęła i powiedziała, że stara szkoła najlepsza 🙂

• Mamusia
Aguska21 napisał(a):
Hej dziewuszki. Mam pytanie czy waszym maluszkom też schodzi skorka na rączkach, nóżkach i brzuszku??

mi wchodziła troszeczkę to po prostu kąpiałam w HIPP i smarowałam oliwką, OLIWKA nie pomogla 😉 wiec zastosowałam krem bambino.. i juz jest o niebo lepiej 🙂

Meegotko rumianek lub koperek w saszetkach zaparz tak , zeby była tylko woda zabarwiona , bo nie może być za mocna. Może spróbuj ten infacol??? Jest naprawdę rewelacyjny , bez recepty , koszt ok.20 zł , preparat typowo dla maluszków. 3 razy dziennie możesz spokojnie podawaćten rumianek lub koper

• Mamusia
Habibati napisał(a):
Kokosanka, niewiarygodne ! Normalnie wygladasz jakbys nigdy nie rodzila 🙂 Rany, ale Ci zazdroszcze 🙂 superr !!
A mnie jutro rano czeka to samo co Ciebie, kroploweczki z oxy az do skutku... przeczytalam twoj opis porodu i juz sie boje...chyba dzisiaj nie zasne

Oooo jacie ale super...wreszcie się doczekałaś i jutro będziesz mogła trzymać w ramionach swoją Biankę. Trzymam mocno kciukasy aby poszło szybciutko i jak najmniej boleśnie 🤪

• Mamusia
Ja dałam dzisiaj wodę z glukozą, bo już tak ryczała, że żal mi dziecka było, ale co się dziwic..ściągnęłam z cycka aż niecałe 15ml!! to czym ma się to dziecko najesc, jak z butli mi wpieprza 70ml a mi będa wciskac, że mam pokarmu od groma..że cycki urosły nie znaczy, że mleko jest..

a kolki od którego tygodnia się pojawiają? jak się to u Was kochane objawia?

• Mamusia
Kokosanko ale masz super figure po porodzie 🙂 Ja to wygladam jak chuderlaka ze sie patrzec nie moge chciałam schudnac ale bez przesady nie wiem dlaczego ale z dnia na dzien coraz chudsza
jestem waze juz 45kg;/ Mimo ze jem normalnie ale wydajemi sie ze to nerwy i karmienie piersią ale nie chce wygladac jak wieszak;/
Ja tez dokarmiam moja Nanem i podaje dwa razy dziennie herbatke z kopru włoskiego z HIPPO i nic jej nie jest wrecz bardzo lubi tą herbatke 🙂
Pokarm mam ale niestety mało wartosciowy przezantybiotyki imoja sie nie najada i drzew niebogłosy dzisajw nocy do 3 nie spała i cały czas płakała nie wiem co jej było ale
az sama sie poplakalm bo nie wiedziałamco juz robic.... Ogolnie bylismy dzisaj na pierwszym spacerku i terazspi juz czwarta godzine i wkoncu miałam czas dla siebie
i zrobiłam porządek bo miałam taki rozpiernicz ze hoho 😉 Ostatnio troche doły łapie bo jestem troche juz wykonczona fizycznie i psychicznie troche ale chyba jak kazda z nas... Staram sie myslec
pozytywnie ale czasami brak sił poprostu jestem okorpnie nerwowa denerwuje mnie wszystko dookoła...

• Mamusia
hej Kochane 😆
Olalenko zostalysmy chyba we dwie juz bo Habibati przynajmniej juz oxy dostaje 😉
wczoraj byłam u mojej gin a dzis na ktg i u mnie sie wszystko trzyma,glowka tylko co sie ladnie obniza ale poki co to rodzic nie bede.jakby sie nic nie działo to w przyszla srode mam sie zgłosic do szpitała 🤢
wolałabym zeby sie to samo rozkreciło a jak sie nie da to sie synus w listopadzie urodzi 😉

• Mamusia
tak cały czas wisi na cycku dopiero teraz dałam mu bebiko ale dalej szukał cycka nie wiem co jest grane mleko za słabe czy co 😮

a u mnie wszystko ok 😉 Bartuś właśnie śpi daje mały urwis popalić jeszcze bide kolki męczą a żółtaczkę zobaczymy co z nią jak pójdziemy w 7 tyg na pierwsze szczepienie lekarz powiedział że w tedy da nam skierowanie...

• Mamusia
Edytko ja tez mam tak ze mimo ze daje mleko to ona dalej szuka cycka az sie dziwie ile takie małe dziecko moze jesc ale widocznie takie głodomorki z tych naszych dzieci albo do cycusia chcą sie przytulic moja bynajmniej tak ma ze jak przytule do cycka nawet nie ciagnie to zasypia i jest spokojniejsza... Taki mały przytulasek chce czuc ciepło mamusi 🙂
Mam nadzieje ze wkoncu z Bartusiem bedzie dobrze i ta cholerna zółtaczka pusci.....!!!!

• Mamusia
Kokosanko, ja mam dokładnie to samo. Mała wisi na cycu, a się nie najada. Mówiłam tym babsztylom w szpitalu, że mam za mało to mówiły: no jak tak Pani twierdzi to tak będzie! Dupa kurde. Jak myślę o tym, że mam od cholery pokarmu to mam go tyle samo i Baśka się nie najada. Nic moje pozytywne myślenie nie zmienia. I po prostu dokarmiam modyfikowanym.

dzisiaj poszłyśmy na spacer pierwszy raz. Basia dostała takiego apetytu, że ściągnęła 90ml z butli za jednym zamachem i śpi jak zabita 🙂 a ja myślałam, że upadne tak mi się kręciło w głowie od powietrza 🙂 ale jak wniosłam 18 kilogramowy wózek na czwarte piętro to poczułam, że żyję 😉