Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kurcze dziewczyny!! Tylko kilka godzin nie wchodziłam na forum, a musiałam 10 stroniczek nadgonić 🙂

Asia nie prze3sadzaj z tą wagą...zlecisz po porodzie..ja też mam już 18 do przodu i staram się o tym nie myśleć 🙂
Fajne te majtochy co wstawiłaś linka...muszę zamówić, a mąż mi je we wtorek odbierze bo jeździ do Gorzowa raz w tygodniu 🙂Tak więc zaoszczędzę na przesyłce 🙂

Asnet śliczny pokoik...super te motywy na ścianie 🙂Zazdroszczę Ci, że masz już wszystko zrobione. Ja zacznę jak mąż weźmie urlopik po 15 lipca. Mam nadzieje, że upały troszkę miną, bo nie wyobrażam sobie malowania i robienia wszystkiego w taką pogodę jaka jest teraz 😮
Pokoik mam zamiar pomalować na żółto z różowym paseczkiem na górze. W grudniu planujemy synieść się z pokoju i wtedy urządzę już cały pokój tylko dla Gabrysi..włącznie z zasłonkami i jakimiś regałami na zabawki czy coś tam 🙂
Goshe widzę, że literki się spodobały 🙂 Ja te które sobie wybrałam chciałam dzisiaj zamówić, a tu niespodzianka.....koniec aukcji 😠 myślałam, że coś mnie trafi. Muszę w poniedziałek zadzwonić do nich i się zapytać czy wystawią jeszcze.

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asnet super pokoik!! ja jakoś nie moge sie nawet zdecydowac z ktorej strony łózka chce postawić łóżeczko!!tragiczna matka ze mnie bedzie np rano nie bede w stanie zdecywowac ktore spiochy ubrac,i co wtedy? ☺️ biadna corcia bedzie na golaska 😉

ja dopiero torbe przygotuje w nastepnym tygodniu,i koniecznie bede to robic pare dni bo wole jak mam sie czym zajac a nie tylko mysle o porodzie:/

• Mamusia
Kochane a ja mam 12 stron do nadrobienia 🤪 Rozpisałyście się 😉 ok to u mnie co do torby to ja mam termin na 25 więc mam jeszcze +- półtora miesiąca więc powolutku zaczynam wszystko kupywać do niej 😉 co do pokoiku to lada dzień pójdę kupywac łóżeczko i pościel. Niestety wózek kupimy dopiero na początku września bo najierw dziadkowie chcąkupić opał na zimę aby maleństwo miało cieplutko w pupkę, ale wcale tym się nie przejmuję bo mamy ładne podwórko więc z małym bede na nie wychodzić na początku bo i tak nie bede miała sił biegac po porodzie na spacerki z wózkiem 😉
Asnet piękny ten pokoik. Ja myślałam o podobnej pościeli dla małego.
Co do opuchlizny to minimalnie zeszła po nocce, ale i tak nocki mam okropne bo może spałam tylko 4-5 godzin.
Asiaczek mam takie mało dysktretne pytanie. Bo zaóważyłam że ostatnimi czasy kał mam albo bardzo mocno brazowy albo czarny 😲 i nie wiem czy powinnam się martwić. Normalnie jakbym węgla się najadła ☺️
ok mykam na śniadanie bo już 2 godziny ni śpimy i mały zaczyna się upominać 😉 buziaczki:*

• Mamusia
>paula8966 napisał:
moj tak samo sie boi....widze czasem jak mu sie chce i powiem szczerze mi tez ale on mnie powstrzymuje...
malo tego tak sie troszczy ze kaze mi siedziec w domu bo puchna noi bo upaly bo urodze wczesniej itp itp chcialam pojechac nad wode troszke w cien z nim a on mowi ze niegdzie nie jedziemy... ale czuje sie jak inkubator mu wolno wszytsko a mi normalnie "zabrania"...
jestem ciekawa jak my wytrzymamy po porodzie tyle tygodni hihi no i pomyslec trzeba nad jakims zabezpieczeniem moze tabletki... hmmm

Kochana co do zabezpieczenia po porodzie to ja myślałam o tym ale chyba zostanę przy prezerwatywach na początku przynajmniej do czasu aż mały bedzie na piersi. Tabletki to jednak chemia i nie chcem małego nimi truć 😉wogóle zastanawiam się czy je stosowaćbo kuzynka mi mówiła że jej dobra znajoma stosowała tabletki a później przez 5 lat nie mogła zajść w ciążę bo takie zmiany wprowadziły w jej organiźmie. wiem że każdy przypadek jet indywidualny ale jednak daje mi to troszkę do myślenia... 🤔

• Mamusia
TAk Marta literki mi sie bardzo spodobaly 🙂 wybiore z tych dwoch rodzai
http://allegro.pl/item669777745_wyjatkowe_literki_babys_dreams.html takie jak imie ROCH

http://allegro.pl/item670384634_malowane_literki_imie_twojego_dziecka_disney.html takie jak imie MICHAŚ
teraz tylko zbieram kaske bo jednak troszke mi potrzeba 😁

Agniesia ja tez mam czarne kupki heh ale to od zelaza a u Ciebie to moze dlatego ze jesz duzo produktow zawierajacych zelazo??

• Mamusia
Hej Laski 🙂 oj, zaczynamy się rozkręcać z naszymi postami 🙂 coraz więcej stron do nadrobienia :P

Tez już myśleliśmy jakie zabezpieczenie stosować po porodzie,u nas prezerwatywy raczej odpadają bo zarówno ja jak i mąż słabo przez nie czujemy ☺️ Dostałam ulotkę na temat tabletek antykoncepcyjnych dla matek karmiących i chyba o takim czymś pomyślę, ale najpierw to zobaczę w jakim ja będę stanie i od kiedy byśmy mogli no.. ten teges 🙃 :whistle: :evil:

• Mamusia
goshe napisał:
TAk Marta literki mi sie bardzo spodobaly 🙂 wybiore z tych dwoch rodzai
http://allegro.pl/item669777745_wyjatkowe_literki_babys_dreams.html takie jak imie ROCH

http://allegro.pl/item670384634_malowane_literki_imie_twojego_dziecka_disney.html takie jak imie MICHAŚ
teraz tylko zbieram kaske bo jednak troszke mi potrzeba 😁

Agniesia ja tez mam czarne kupki heh ale to od zelaza a u Ciebie to moze dlatego ze jesz duzo produktow zawierajacych zelazo??

Kochana te literki są cudne. Jak zobaczyłam imię Olek to normalnie się rozpłynełam:P Chyba namówiem mojego na takie literki ale nie teraz tylko jak bedziemy robić oddzielny pokoik dla małego.
Co do kupek to kochana uspokoiłaś mnie:P Ja mam przepisane żelazo ze względu na to że jestem na pograniczu anemii, więc skoro to normalne to bardzo się cieszę:P

• Mamusia
Goshe te literki sa przesliczne :P zaraz najdzie mnie zeby tez je kupic :P i nie sa drogie a ladnie by rozowe do brazowego i bialego wygladalo :P
Asia co do wagi ja mialam juz nadwage zucilam palenie z 2 miesiace przed zajsciem w ciaze zaczelam sie objadac i waga skoczyla warzyłam 85 kg a teraz jest 95-96 jakos tak 😜 slon jak nic heeh ale po porodzie biore sie za siebie bo do 12 czerwca musze zrzucic do slubu :P

Co do zabezpieczania sie to tez sie zastanawialam w jaki sposob i szczerze powiem ze do dzisiaj nie wiem jakich srodkow bede używać tak aby nie zaszkodzic małej przy karmieniu.

A dziewczynki powiedzcie mi czy wasze dzidzie tez was tak kopia mocno ja wczoraj w nocy myslalam ze oszaleje juz bylam myslami zeby jechac do szpitala bo tak mnie kopala ryczal i zwijalam sie z bolu masakra.
Natomiast dzisiaj rozmawialam z kolezanka ktora juz ma dzieciatko teraz jest drugi raz w ciazy i mowila ze jej pierwsze dziecko tak ja mocno kopalo ze az czasami nawet nie zdazyla doleciec do ubikacji albo tak jak ja ryczala i zwijala sie z bolu :/..

• Mamusia
buziaczek a jak 🙃 trzeba korzystać z tego i tamtego puki się jest młodym bo nie wiem czy na starość bedziemy miec taka ochote jak teraz:P
Asnet jeżeli chodzi o kopniaczki to ja teraz zaczynam czuć takie mocniejsze a tak to zawsze były przyjemne 😉
A zaóważyłam że masakrycznie pępek mi zaczyna wypinać- znaczy jeszcze nie jest na ówni ale ze 2-3 dni w stecz nie miałam ażtak płytkiego jak teraz. Oj mój Skarbuś zaczyna itensywnie rosnąć 😉

• Mamusia
Asnet - co do ruchów dzidzi, to czasami zdarza się mu mocniej kopnąć, jednak nie tak bardzo jak u Ciebie 🙂 po prostu wieczorami zachciewa się mu robić fale meksykańskie, a jak przestanie, to wypina się po jednej stronie :P A co do tego prężenia, to czasami ułoży się tak, że mi jest się ciężko ruszać.

Agniesia - u mnie pępek jest wypukły od ok. 25 tc, i fajnie wpada do środka jak położę się na plecach. Potem jak wstanę, to znów "wychodzi" na wierzch hehe

Buziaczkaa - Ty pewnie taki sam świntuch jak i my :P a kto tu odlicza do dni płodnych? 😉A tak poważnie, to trzeba powoli się zastanowić nad zabezpieczeniem, bo potem chwila nieuwagi i nasze szkraby będą miały rodzeństwo.Ja jestem jak najbardziej za tym by je miały, ale nie tak szybko :P

• Mamusia
A teraz z innej bajki:

PROSZĘ O WASZĄ POMOC!!

Otwieram za niedlugo sklep z moim Pawciem,narazie remonty są lokalu. Mam taki problem że nie wiemy jak go nazwać i jak pomalować...wystrój to coś się wymyśli. A cha-to sklep odzieżowy, damska,męska i może dziecięce. Doradźcie coś!!!!

agniesia6891 napisał:
Kochane a ja mam 12 stron do nadrobienia 🤪 Rozpisałyście się 😉 ok to u mnie co do torby to ja mam termin na 25 więc mam jeszcze +- półtora miesiąca więc powolutku zaczynam wszystko kupywać do niej 😉 co do pokoiku to lada dzień pójdę kupywac łóżeczko i pościel. Niestety wózek kupimy dopiero na początku września bo najierw dziadkowie chcąkupić opał na zimę aby maleństwo miało cieplutko w pupkę, ale wcale tym się nie przejmuję bo mamy ładne podwórko więc z małym bede na nie wychodzić na początku bo i tak nie bede miała sił biegac po porodzie na spacerki z wózkiem 😉
Asnet piękny ten pokoik. Ja myślałam o podobnej pościeli dla małego.
Co do opuchlizny to minimalnie zeszła po nocce, ale i tak nocki mam okropne bo może spałam tylko 4-5 godzin.
Asiaczek mam takie mało dysktretne pytanie. Bo zaóważyłam że ostatnimi czasy kał mam albo bardzo mocno brazowy albo czarny 😲 i nie wiem czy powinnam się martwić. Normalnie jakbym węgla się najadła ☺️
ok mykam na śniadanie bo już 2 godziny ni śpimy i mały zaczyna się upominać 😉 buziaczki:*

Agniesia, Tak to od żelaza, to raz, a dwa, że jak sama zauważyłaś, to teraz zaczęłaś trochę puchnąć, woda Ci się w organizmie zbiera, i też stolec potrafi być ciemniejszy przez to i bardziej zwięzły 🙂 Nie martw się to normalne. Przejdzie przed samym porodem, wtedy znowu hormony spowodują, że będziemy biegały do ubikacji często, bo jelita będą się oczyszczać 🙂
Nie będę tutaj cytować powiedzenia... "Jak nie urok, to.....":laugh: :laugh:

• Mamusia
KAsia powiem Ci ze super sa te tabletki 😁 na mnie zwykle hormonalne zle dzialaly ale widze ze sa inne..bo my szczerze mowiac nie zabezpieczalismy sie wczesniej oj tzn stosunek przerywany stosowalismy heh i bylo ok 😉 mysle ze i teraz zdalby egzamin..musze przemyslec sprawe 😁 😁
Asnet mnie jak czasem kopnie w zebro to az krzykne heh raz to myslalam ze mi peklo:/ ale mnie w nocy naszczescie nie kopie jak narazie daje spac heh wogole cos ostatnio dobrze sypiam mimo tych upalow 😁
A pepek to mi tez ok.26 tyg wyskoczyl a teraz to mam tak jak Kasia caly czas wypukly a jak sie poloze to sie chowa hehe

Martuś, na pewno jeszcze wystawią te literki! Muszą! Są fajne i ktoś wpadł na niezły pomysł, bo drobiazg a jak cieszy 🙂
Ja już dawno przestałam się przejmować moją wagą, już teraz to nawet potrafię się z tego śmiać i myslę, że takie podejście jest najlepsze, bo i tak nic nie zmienię. Taka moja uroda i tyle 🙂 🙂 🙂 Już się nasze dzieciaczki postarają, żebyśmy miały jak zrzucać te kilogramy! 🙂

Jeśli chodzi o kopanie, to Kacper ostatnio jest spokojniejszy ale wczoraj to na przykład wiercił się cały czas, tak aż mnie bolało. Mam też od kilku dni bóle w dolnej części brzucha oraz bóle krocza, tak jakby mały mi cisnął na kość łonową i pachwiny. Brzuch jeszcze mam wysoko, więc to chyba jeszcze miednica mi się rozchodzi...

• Mamusia
Asia dokladnie jak nie urok to ... hihi 😁
A wogole to chcialam pokupowac dzisiaj rzeczy takie z apteki wiecie sol fizjologiczna, gaziki, te podklady poporodowe itp. a tu apteka zamknieta bo do 14 dzisiaj ehh a na miasto nie chcialo mi sie zapuszczac bo taki dzisiaj skwar ze szok 🤢
Buziaczka powiem Ci ze ja to nigdy nie mialam glowy do pomyslow na jakies nazwy czy slogany reklamowe heh takze nie pomoge 😉
Ide na grila zaraz na podworko bo zrobili nam super przestrzen za blokiem 😁

• Mamusia
Pełna Szafa, Kopciuszek, Tulipanek, the Gusti moze takie nie wiem 😁 chodzi mi o nazwe sklepu 😁

Asia co do tych bolow w pachwinach czy kroczu tez tak mam ale brzuch mi chyba bedzie troche powoli do dolu szedl 🙂tak mi sie zdaje ;D

A jesli chodzi o pepek to mam go troche wypuklego ale nie tak zeby wyskoczyl calkiem, cale szczescie :P.

Z waga to racja maluchy dadza nam popalic wiec kg zleca jak tralala przy tym ruch dobra dieta czyli mniej zrec :P i bedzie dobrze :P ja to w te upaly wogole cos jesc nie moge tylko bym pila 🙂

• Mamusia
Hey, wpadlam na momencik, bo przerwa w nauce.. 🙂Zaczelo padac, ale rewelacja... 🙂)

Jesli dobrze pamietam to jedyne w obecnej chwili tabletki do stosowania podczas karmienia to Cerazette..Oczywiscie na recepte...

Moj pepek caly czas schowany sobie jest...a mala kopie wedlug checi i humoru..Raz jak lupnie to az podskocze 🙂

Bylismy u lekarza, mala rosnie rzeplywy w normie i juz na 100% bedzie dziewczynka...choc... 🙂)
Krotka szyjka ogolnie, wiec sie szprycowac Asparginem zapobiegawczo bede od poniedzialku...Do konca lipca troszke zwolnie, a potem dzialam... co by sie wczesniej malutka wyklula 🙂)

ie wiem czy uda mi sie zamiescic fotke, ale do pokoju naszego malenstwa dolaczy pewien mis o baardzo mlaym rozumku...
Maz mowi, ze ogolnie to baaardzo podobny jest do mnie 🙂)