Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandroos byłam już w plazie pare minut po 10 a zapisałam się dopiero na 14.30 więc trochę to trwało,jak doszłam i zobaczyłam ta kolejkę to się przeraziłam,dziewczyny podobno stały już tam od 7 rano,żeby się załapać na 4d.

Goshe to pozazdrościć tylko takiego aniołka,niech się zdrowo chowa 🙂

• Mamusia
goshe pepowina juz jej na malym wlosku wisi 🙂tylko ze ja jej czesciej przemywam niz kobitki w szpitalu. Polozna srodowiskowa kazala mi czesciej.
A podaje jej witamine K i co drugi dzien witamine D tak jak jej lekarz zlecil 🙂.
Agniesia z ta czkawka to ja tez tak stosuje cycek i przechodzi 🙂.
A wlasnie pytae do babeczek ktore juz urodzily czy boli was krocze i cale tam miesnie i macie takie uczucie jak by boli menstruacyjnych :/ bo sie zastaawiam czy to normalne

• Mamusia
Asiaczku...mje gratulacje - dzielna z Cebie mamusia 🙂
i kolejna ma swojego bobasa przy sobie....,sliczny chłopiec.
A powiedz kochana nacinali Ci krocze?

Agatko...nie przemeczaj sie, lepeiej zbierac siły na poród 🙂))

Asnet - te bóle po porodzie będą trwały troszkę - to po prostu obkurcza się macica.....9 kilo mniej - super szybo wracasz do swjej wagi , az pozazdroscic, Goshe też 🙂

Inka, i jak tam po badaniu ?

Ja to sie boje ze nie wyczuje kiedy te wody mi odejdą - np przy kąpieli lub podczas siusiania...Z piotrusiem to przebijali mi wody płodowe - okropność - nie bolało , ale tej długiej igły to nigdy nie zapomne 🤢

• Mamusia
agatka1989 napisał:
jejku jak czytam o tych waszych porodach to az sie boje 🥴wiem ze kazdy porod jest inny ale jednak bol jest podobny

Boli jak diabli...ale wiesz co jest najlepsze - że tego bólu sie w ogóle nie pamięta - mózg tego nie koduje.....a całe cierpienie mija jak tylko się zobaczy tą maleńką kruszynkę którą 9 miesięcy nosiło sięppod serduszkiem....

• Mamusia
ja to ostatnio całe dnie śpie a w nocy jakos nie mge zasnąc tak szybko...
u mnie wszystko spakowane i przygotowane. Od poniedziałku torba do szpitala dla mnie i maluszka czeka w pokoju synka , którego juz nie widziałam od miesiąca i tak tesknie za swoim Piotrusiem 😞

o rany - ale cos mnie kłuje ta mocno....jakby igle mi wbijano w brzuch....

przeszło

Łożeczko skręciliśmy w ubiegły weekend - dobrze bo tak starsznie smierdziało nowością .....nadal jeszzcze troche dziwnie pachnie , mam nadzieje ze przejdzie. Nawet pościel juz przygotowana....ubranka poprane i wyprasowane w komodzie czekają....

tylko dzidzi brakuje nam 🙂)))))

• Mamusia
dokladnie tak jak mowisz tylko dzidzi nam brakuje 🙂 ja tak samo popoludniu moglabym spac a wieczorem jakos nie moge. ja 3 juz torbe mialam spakowana dla siebie od 30tc tak wrazie czego i powiem ze dobrze bo jak bylam w 32tc to trafilam do szpitala z powodu slabych ruchow dzidzi.eh ja mam bardzo przesadna mame wiec tylko na co mi pozwolila to skrecenie lozeczka i dlatego wozek kupuje po porodze. a czesto cie tak kluje?

• Mamusia
Wiesz Agatko....juz ledwo co patrze na oczy....
lece chyba sie połozyc....
Ty tez nie siedź długo i zmykaj spac....

Dobrej nocki :laugh:
buziaki i do jutra 🙂

a z tymi oznakami to sie nie napalam...tak sie napaliłam po poniedziałkowej wizycie u lekarza ze wszystkie bóle ustały....
a szkoda 🤢

uciekam
pa pa

• Mamusia
Czy Wam tez leci wszystko z rak?? Masakra... wczoraj zbilam kolejna szklanke.. 😜

A dzisiaj przeszlam sama siebie, wzielam sie za okienka...a przy okazji umylam tapete i podloge, bo cholerka miska mi spadla no i sie polalo 😉))
Toz to istn masakra jest.. i jak tu maz ma mnie ciamajda nie nazywac?? Ale to chyba te hormony... 🙂))

• Mamusia
Czesć 🙂
Rodzic to byśmy juz chciały ale co jak nasze dzieciaczki nie mają zamiaru wyjść 🙂

Sandroos, z tą szklanką i miską wody to chyba przypadek....:P
ja tez miałam kilka takich wpadek....a moze to i tak jest w ciąży.

Ja zasnęłam ok 2 , ciekawe jak Agatka ....
w nocy strasznie mnie kuło w dole brzucha, teraz tez mam takie stałe ble brzucha - normalnie jakby zbierało sie nna miesiączkę i boli jak diabli. najgorzej to krocze - jakby tam w srodku chciało mnie rozerwac....

i brzuch twardnieje czesto.....
kurcze, co sie dzieje

• Mamusia
Cześć dziewczyny,mnie też od rana boli brzuszek,tak jak na okres,kurcze w piątek idę do mojgo gina to pewnie mnie zbada i powie jak tam szyjka czy jest rozwarcie i czy jest szansa ,że mała urodzi się szybciej.A z tym wypadaniem wszystkiego z rąk to wydaje mi się,że to normalne,do tego dochodzi juź pewnie lekki stresik przed porodem 🙂

• Mamusia
Mi od polowy ciazy non stop cos spada, zbija sie 🙂

Kamyk brzmi drastycznie, ale nic tylko sie cieszyc, ze zaczyna bolec...
Mnie tez wczoraj pobolewalo podbrzusze i chodzilam cala szczesliwa, ale niestety tylko 10 minut i kiszka...a najgorsze jest to klucie w srodku krocza... nieprzyjemne jak cholera..

Ja do lekarza ide w okolicach srody tudziez czwartku.. Jeszcze w sumie nie wiem..pewnie dluzej niz do srody nie wytrzymam 🙂)

Mala to na razie takie harce w brzuchu urzadza, ze chyba nie bardzo ma ochote sie gdziekolwiek ruszac... 🙂

Przynajmniej mobilizacja jakas jest i okna sobie umylam.. na razie dwa... reszta zostaje na jutro 🙂

• Mamusia
oj ja byłoby fajnie gdyby to byly juz jakies oznaki....
poza tym w tym stadium ciąży to takie bóle brzucha są chyba normalne, tylko my zniecierpliwione mamy myślimy sobie ze to juz to....ehhh
A z drugiej strony Inuś przeciez masz termin na 31 sierpnia wiec po co wywoływac

Mam pytanie co do czopa - mi zaczął wypadac od piątku zeszłego, i co drugi dzin cos tam dalej leci - niby akie przeźroczyste z dodatkiem brązowego.....wczoraj nic a dzis rano znowu...pytam sie bo moze czop powinien wyjsc raz a pożądnie....

My z mezem lecimy sobie na małą wycieczkę przed obiadkiem - pochdzimy sobie troszke to moze i cos sie zacznie....