Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kurcze ale sie przestraszyłam...zresztą nadal jestem strasznie zdenerwowana. Gabrysia bardzo źle znosi szczepienie. Bardzo jęczy nawet przez sen, bo cały czas śpi i jest taka dziwna...temperatura znowu jej spadła i jest bardzo blada. Nawet nie umiem opisać tego jak się zachowuje....kurde mam nadzieję, że wszystko z nią dobrze.

• Mamusia
Kasiu my na USG musimy się dopiero umówić i pewnie będę czekała jakieś 5 tygodni....wiesz jak to jest jak się idzie na kasę chorych ;/

Dzisiaj nieprzespana noc 😞 Gabi wczoraj była bardzo marudna i popłakiwała cały czas. OK 22 dostała gorączki 38 stopni. Daliśmy Panadol dla dzieci i gorączka powoli spadła, ale dopiero ok 24...w tym czasie Gabrysia jęczała i stękała i musiałam ją cAły czas nosić 😞 Potem zasnęła na klacie męża, ale o 4 znowu miała gorączkę 😞 Ponownie 38 mierzone w uchu.
Ehhhh....po prostu koszmar dziewczyny...dzisiaj jeszcze do tego zwymiotowała dwa razy 😞(
Kasiu współczuje Ci teraz jeszcze bardziej że Grzesiu tak ciężko przechodzi ząbkowanie...

Aguś daj znać jak u Ciebie po szczepieniu...mam nadzieję, że będzie lepiej jak u Gabrysi.

• Mamusia
Marta wszystko juz dobrze?Jak sie czuje Gabrysia??Jejku strasznie mi przykro że po szczepieniu się biedna tak źle czuła,i Tobie również bo wiem z doświadczenia jak to jest być bezsilna i nie moc takiej malej kruszynce pomuc:/

Nie przejmuj sie waga,moje Pati tez teraz mniej przybiera na wadze,ale to chyba dlatego ze oststnio jakos nie chce pic mleczka z cycuszka:/ juz chciałam sie zalamac i zaczac jejdawac mleko z butelki ale dzis w nocy ładnie jadla i rani tez nie marudzila,wiec moze to tylko przejściowy kryzys byl.

Biedny grześ! Ale już niedługo najgorsze będzie za nim i będzie miał śliczny usmiech!Kasia jak będziesz miala fotke gdzie ząbki będzie widac to koniecznie wstaw!

buziaki:*

• Mamusia
Ojej biedna Gabrysia 🤨 🤨 szkoda mi jej malutka tak zle zniosla szczepienie 😞 ale jeszcze tylko dzisiaj i powinno jej przejsc wszystko po tym szczepieniu bo niby przez 48h moze sie cos dziac...
A Grzesiu jak tam?? dalej marudny??tez mi go szkoda 😞
U nas dzieku Bogu maly te dwa szczepienia zniosl tak jakby ich nie bylo ciekawe jak bedzie 16 grudnia bo mamy ostatnie szczepienie

• Mamusia
Kurcze strasznie jestem zła,wczoraj byłam szukac sukienki na wesele do brata,ktore ma być w Święta i nic nie zlanazłam 😞

Porażka gdyż jak sie kupuje sukienkę to strasznie ciężko znaleźć jakaś która by ukryła nadmiar kilogramów po ciąży tzn nadmiar brzuszka 😞 ehh... juz w desperacji szukam czegoś na necie ale tu wszystkie sukienki slicznie wygladaja na modelkach ale co innego jak sie ja w nie ubiore:P
Kupowalyscie kiedys sukienke na necie?

• Mamusia
Elasia wlasnie mialam to pisac zeby Kasia jak gdzies zlapie w obiektywie ząbka Grzesia to zeby wstawila 😁
NO a moj to teraz wlasnie jakos zaczal przybierac wiecej na wadze bo od 04.11 przybral 600g 🙂 teraz 6100 wazy 🙂 moj jak byl mniejszy to slabiej przybieral przez ta biegunke...

• Mamusia
Gabi dalej marudna niestety. Boję się, że mogła się trochę odwodnić, bo pampers był po nocy suchutki 😞 Cycka pije tak sobie, a herbatki nie chce...za to w ciągu 2 godzin zrobiła 3 kupki, a ostatnia była naprawdę duża i taka wodnista...kurcze jak jej nie przejdzie i nie będe widziała, że siusia to zadzwonię do położnej. Gorączki już nie ma tylko stan podgorączkowy.

Gosiu jakie u Oliwierka były objawy odwodnienia??

Elasia co do sukienki to nie radziłabym Ci kupować przez internet...tak jak mówisz czasami sukienka ślicznie leży na modelce a w rzeczywistości nie jest tak ładna. Spokojnie szukaj w sklepach 🙂

• Mamusia
jak uda mi się uchwycić ząbki Grzesia to wstawię fotkę 🙂

Martuś, a może zamiast herbatki to daj Gabi przegotowanej wody? Ja póki co przestałam małego poić herbatą bo jej nie lubi, natomiast wody wypije gdy mu się chce pić. Zaniepokoiłaś mnie wieściami o małej, martwię się o nią 😞

Elasia, lepiej przymierzyć sukienkę, bo tak jak Gosia pisała, nie na zdjęciu może wyglądać i leżeć zupełnie inaczej 😉

buziaki

• Mamusia
Marta zobacz u Gabi skorke na brzuszku i jak ma taka "jak u starej babci" tzn taka pomarszczona to znak ze sie odwadnia i chwyc tez w 2 palce skorke na udkach jak powoli sie prostuje to tez znak odwodnienia aha i zobacz ciemiaczko czy nie jest zapadniete...Kurcze zeby tylko Gabi nic nie bylo..Marta moze przejdz z nia lepiej do lekarza bo takie maluch bardzo szybko sie odwadniaja 🤨 a wiadomo ze lepiej zapobiegac niz leczyc..
Elasia poszukaj lepiej w sklepach sukienki jestem pewna ze cos fajnego znajdziesz 🙂

a to my 😁 [img size=314]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/PB140478.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Ślicznie Gosiu razem wyglądacie 🙂Martuś mój też jak ma czasami koleczki to nie chce nic jeść czasami nawet po 12 godzin. Napije się aby aby a później zwraca ale w końcu tak się wygłodzi że wcina ino gwizd 😉
A moj po szczepieniu był trochę marudny ale temperaturki nie miał. Przyjechała do mnie koleżanka ze studiów razem z Grzesiem a że ona teraz uczy się robić paznokcie żelowe to zrobiła mi za darmo i będę miała akurat na chrzciny:P No i oczywiście jak to ciocia Monika i wujek Grzesiu obkupili małego- ehs... ten to ma dobrze 😉

• Mamusia
Aha i dostałam ze szkoły stypendium socjalne-160 zł i na wyżywienie-100 zł- jejku jak się cieszę 😁 😁 😁
No i babcia się zaproponowała że na chrzciny kupią małemu komodę, ciocia Aneta to krzesełko do jedzenia i coś do tego (myślałam o lampce nocnej) ciocia Ania też chce cośkupić ale to ja mam po chrzcinach zadecydować co małemu jest potrzebne a czego nie dostał, a wnukowie od dziadków dostali już wcześniejszy prezent na święta dywanik z koedukacyjny dywanik z ulicami i domkami- czyli prawie cały pokoik mamy zrobiony dla małego- tylko ściany może pomalujemy, kupimy zasłony (albo ciocia Ania to zrobi???) i szafę i już gotowe 😁

Cześć myszki!

Dawno nie zaglądałam do was... aż wstyd się przyznać, ale też mieliśmy z Kacprem trochę przeżyć. Miał podejrzenie zakażenia bakteriami wywołującymi biegunkę. Od chrztu 11.10 przez 3 tyg. miał biegunki, bałam się, że się odwodni bo jak robił kupkę co 2 dni tak nagle mieliśmy koło 8 kup dziennie, prawie odparzony tyłeczek. Zaczął ulewać i na kolankach pojawiła się taka sucha skórka. Zaczęłam wtedy podejrzewać uczulenie... Mały ma skazę białkową. Ja jestem już wykończona bo jestem na diecie eliminacyjnej bez jakiegokolwiek nabiału, jestem już słaba ale chcę dotrzymać do grudnia z karmieniem małego bo to dla niego najlepsze. Lekarka mnie postraszyła, że jeśli ma alergię jak karmię to jak przejdę na butlę to dopiero będzie jazda... A ja muszę go przerzucic ostatecznie na butelkę w styczniu bo końcem stycznia wracam do pracy...
Mały wieczorami miewa jeszcze sensacje, kolki jak gdzieś jeszcze w jedzeniu jest białko krowie lub z jaj, powiem Wam że nikomu nie życzę tego bo nie wiadomo co z dzieckiem się dzieje, kolki, marudny, pupa odparzona, spać nie chciał... no i to jedzenie...
Na szczęście Kacper dobrze przybiera na wadze,. Na 2-gim szczepieniu ważył 6 kg a bylo to 3 tyg. temu. Jedyne szczęście w nieszczęściu. Szczepionki zniósł dobrze, choć po drugiej trochę był słaby, ale tak to ok.
Teraz będę już Was częściej odwiedzała, trochę się stęskniłam za Wami 🙂
Ciaszę się że małe szkraby rosną, Goshe, masz tego Oliwierka pięknego, to samo Agniesia Olusia no i mój Idol Grześ od Kasi!!! Martusia widzę wypiękniała, wróciła do formy i super z córeczką wygląda! Jak tak patrzę na wszystkie dzieciaczki to nie mogę uwierzyć, że w sierpniu rodziłyśmy 🙂))))

agniesia Gratuluję stypendium! Kasa teraz na wagę złota!!!

• Mamusia
KOchana dobrz ę znowu do nas zajrzałaś 😁 Szkoda że Kacperek tak się męczy ale swoje musi przejść jak każdy- smutne ale szczere 😞 Mój też się męczył bardzo z koleczkami i zadziałało infocak-polecam. Odkąd stosujemy to lekarstw to miał może 3 koleczki a tak to miał dzien w dzień.
A mój waży 5850 i mierzy 62 cm i roziwja się barzdo dobrze- tak a propos szczepienia bo wczoraj zapomniałam napisać:P

• Mamusia
Gosia ślicznie razem z synkiem wyglądacie! Asia fajnie ze juz z Kacprem dużo lepiej,współczuje diety!:/ Ja juz wcinam praktycznie wszystko tylko unikam smażonego i kapusty oraz cytrusów.

Agniesia fajnie ze tak udało Ci się zorganizować prezenty dla Olusia ze będzie miał chłopczyk pokoik gotowy!Super

To z mojej Patrycji faktycznie grubasek bo ostatnio ważyła 6580kg i miała 61 cm 😁

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

U mnie nadal niewesoło 😞 Gabi wczoraj płakała nie wiem ile godzin 😞 Nie za bardzo chciała cycka...gorączki już nie miała tylko ten przeraźliwy płacz. Spała znowu u mojego męża na klacie:P Tylko ta pozycja powodowała, że zasypiała. W nocy też budziła się ze strasznym krzykiem. Ale to na pewno nie brzuszek - bo przecież robiła kupki i oddawała gazy. Jak dzisiaj będzie to samo to idę do pediatry.

Asiu super, że do nas zajrzałaś 🙂 Brakuje nam Cię tutaj 🙂 Biedny Kacperek tyle się nacierpiał, no i Ty przy okazji też. Co do diety to ja niestety też nic nie mogę jeść - zostało mi razowe pieczywo, pierś z indyka i kurczaka, ryż, kasza, ziemniaki, rosół i praktycznie nie wiem co jeszcze mogłabym jeść 😞 Ale u mojej nie określili, że ma skazę białkową chociaż też od 4 tyg była wysypana na twarzy, a potem kiedy to zniknęło pojawiły się suche placki na całym brzuszku, łokciach i kolankach....Ty piszesz, że u Ciebie to oznaczało skazę....dziwne, że mój pediatra tego nie stwierdził...aaaa - no i do tego zielone kupki ze śluzem 😞

Agniesia super, że masz tylu ludzi do kupowania prezentów 😉 No i stypendium na pewno się przyda 🙂

Gosiu ślicznie wyglądacie 🙂) Oliwierek to taki wesolutki chłopaczek :***

• Mamusia
Kurcze a co do tego, że Gabi nie przybiera na wadze - bo widzę, że waży najmniej ze wszystkich sierpniowych dzieciaczków( a przeciez początkowo nawet je przeganiała) to moze to własnie od tego że mam słaby pokarm 😞 Zapasy tłuszczu sprzed ciąży się przecież skończyły... 😞

• Mamusia
Hej kobietki :* matko wchodze na ten brzuszek juz z 10 min taki mam slaby transfer 😠
Asia biedny KAcperus ale dobrze ze juz koleczki mu sie skonczyly..NO i niestety jak karmimy piersia to musimy sie przemeczyc z tym jedzeniem dla dobra naszych pociech..FAjnie ze do nas zajrzałaś 😁
Agniesia No to Alus bedzie obdarowywany prezentami ze wszystkich stron 😁 a chrzcyny juz w ten weekend 🙂 nasz maly na chrzciny ma dostac same pieniazki i my mamy mu kupic to co bedziemy chcieli 🙂fajnie ze dostalas stypendium pieniazki teraz sa bardzo potrzebne 🙂 do mnie wczoraj dzwonila ksiagowa szefa i do swiat mam dostac ponad 700zl - maja wyplacic mi za urlop za ten i poprzedni rok tez sie ciesze 😁 😁
Martus moze malej cos dolega dlatego tak placze idz lepiej z nia do pediatry naprawde moze nic jej nie jest poprostu tak zle zniosla szczepienie ale bedziesz spokojniejsza...
Moj maly to dzisiaj jak zjadl o 5.30 to wogole nie chcial jesc az do 11.30!!!tez juz sie martwilam bo od rana prawie caly czas placze a jak nie plazce to strasznie marudzi..moze to zabki juz sama nie wiem ciagle ma raczki w buzce i potoki sliny:/
Moj Michal ma dzisiaj urodziny 😁 i robie mu malutka imprezke we dwoje a raczej we troje hihi
Milego dnia kochane 😘

marta1.cz napisał:
Cześć Mamusie 🙂

Ale u mojej nie określili, że ma skazę białkową chociaż też od 4 tyg była wysypana na twarzy, a potem kiedy to zniknęło pojawiły się suche placki na całym brzuszku, łokciach i kolankach....Ty piszesz, że u Ciebie to oznaczało skazę....dziwne, że mój pediatra tego nie stwierdził...aaaa - no i do tego zielone kupki ze śluzem 😞

Martuś mój Kacper ma to samo co Twoja Gabi... idento. Na pewno musia mieć jakąś alergię ponieważ te suche placuszki na ciele pochodzą u dziecka przede wszystkim z alergii. Sprawdź czy nie łuszczy się jej skórka za uszkami i pod kolanami. mój kacper tego nie ma ale lekarka też na to zwracała uwagę. Problemy z ulewaniem i marudzeniem też są od alergii, naze pociechy jeszcze sobi nie wykształciły do końca jelitek. Próbowałaś małej podawać Dicoflor 30? To dobry probiotyk i Kacper miał troszkę lepsze kupki po nim ale tylko przez kilka dni. Jeśli mała nie ma skazy to ciekawe na co tak reaguje alergicznie? Cholewcia te nasze kruszyny takie delikatne... Tak jak mówię, jak dziś przeczytałam Twój post Martuś to wypisz wymaluj mój Kacper...

• Mamusia
Asiu nie wiem na co moja Gabi jest uczulona, ale raczej skazy nie ma, bynajmniej tak twierdzi lekarz. Nie mam pojęcia na co jest uczulona. Muszę poczekać aż jej skórka dojdzie do ładu i wtedy będę powoli wprowadzać nowe produkty - póki co tak jak pisałam jem cały czas to samo. Stosowałam początkowo BioGaję ale nic nie pomagało.

Dzisiaj Gabi na szczęście już się dobrze czuje. Przespała większość dnia - chyba była już wykończona po tych 2 dniach płaczu i stękania.