Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mój to ma 68cm e czasami też ubieram go w ciuszki na 80 bo co firma to inny rozmiar 😉 A nawet jedne body które dostał od chrzestnej al na krótki rękawek i na 62 jeszcze pasują na niego a do tego ma luzy 🤪 Może na wiosnę jemu założę?:P
Co do kupowania ciuszków to ja też o wiele bardziej wolę małemu kupić niż sobie ale też poluję na jakieś spodnie na siebie 🙂
A my dziś byliśmy na bardzo długim spacerku z chrzestną:P Ale się nachodziłam...
Co do wstawiania to macie uksusy kochane bo mój ostatnio upatrzył sobie wstawanie o 5:40 🥴 😞 🥴 😞 🥴 😞
co do kurteczki trafiłam na nią przez przypadek- nawet nie chciałam nic zamawiać tylko tak oglądać a że jest w idealnym stanie a za rok jej i tak nie założy to co i zależało? Teraz licytuję spacerówkę dla niego:P

• Mamusia
Ja jestem na tyle rozgarnieta, co do jazdy autem, ze dzis zrobilam sobie spacerek na zajecia,zeby sprawdzic czy sa miejsca do parkowania.. 😁D
Ale pewnie jak bede miala tam ejchac to cos wymysle, ze za duzo razy w lewo, ze szkoda paliwa, ze spacery sa zdrowe itp itd

My niedawno chcielismy pojechac do Auchan do komornik, zeby siebie zaoszczedzic.. no i dotarlismy, ale wracajac moj maz zle skrecil i wjechalismy na autostrade 😁D
Kurde nie dosc, ze beny tyle poszlo 😁 to jeszcze 11zl zaplacilismy za przejazd przez bramki... kurde ciekawe co by bylo jakbysmy juz kasy nie mieli 🙂 bo czasem jak wpadnie cos nieplaowanego, to wracamy z pustym portfelem.. 😁D

Wtedy to by byly jajca 🙂)) 🤪

Zajebiscie, bo powinnam miec caly miesiac praktyk, a wystarczy ze pojde 3 razy po 2-3h 😁D Superasnie...

W czwartek do dentysty.. 🙂 3majcie kciuki 😁

• Mamusia
no to nieźle Sandra zjechaliście 😉 ale dobrze, że były zaskórniaki w portfelu :P

idę jutro na pogrzeb cioci ( byliśmy przygotowani na najgorsze.. ) i zostawiam Grzesia z chrzestną ( siostrą męża ), która ma 5 miesięczną córcię. Mam nadzieję, że sobie razem poradzą, a Grześ nie będzie płakał za moim cyckiem.. 🤨

Buziaki

• Mamusia
Cześć dziewczyny,ja już wróciłam od mamuśki.
Moja mała przedwczoraj skończyła pół roczku,ale ten czas leci 🙂
Nie mogę sobie znaleźć dzisiaj miejsca bo moja przyjaciółka rodzi!!!!i czekam na jakąś wiadomość 🙂
Julka nosi ciuszki na rozmiar 74 i pampers 4.

ja nie mam prawka,kurs zrobiłam w pierwszym trymestrze ciąży,ale na egzamin nie poszłam bo wylądowałam w szpitalu,teraz chciałabym wykupić jazdy i zdać to wreszcie ale się boję:P

Julka kilka dni temu zaczęła mówić papa i baba 🙂

• Mamusia
no widzisz Sandra kurcze tak to jest z tymi antybiotykami 🤨 jak mala bedzie dalej robic tak czesto kupy to lepiej zmien jej antybiotyk...
Kasia przykro mi..pogrzeb.. 😞 ale Grzes tak jak mowi Sandra bedzie dzielny zobaczysz 🙂
Inka no leci leci czas 😁 widzialam zdj Julci na nk jejciu jaka ona slodka a te oczka to normalne iskierki 🙂 🙂 🙂
ja tez prawka nie mam i nie robie bo glupek ze mnie hehehehehe i boje sie a zreszta ja to przyslowoiwa baba za kierownica bym byla 😁 😁 😁
Michal wzial od kolegi jakis film na dvd lece ogladac 😁 a maly juz spi od 18.45 😁
buziaczki papapa

• Mamusia
Niech juz zacznie swiecic slonko, bo chce wyjsc na dwor... 😞 a w taka przebrzydla pogode nie bardzo 😞

Po prostu w leb sobie mozna strzelic 😞

Mloda tak jak kaszlala tak kaszle, ale w sumie dopiero 2 dnie bierze...a z tego co wiem to kaszel po zapaleniu oskrzeli moze i 2 tygodnie poziej jeszcze wystepowac 😞

• Mamusia
no u nas wlasnie zaczyna swiecic sloneczko 🙂wczoraj tez swiecilo ale byl wiatr ciekawe jak dzisiaj bedzie 🙂
ja dzisiaj o 5 polozylam Oliwieka do mnie do lozka(moj M juz w pracy byl wiec polowa lozka byla dla niego hehe)no i obudzil sie lobuziak o 6.15 i normalnie zaczal mnie za wlosy ciagnac zebym sie obudzila no i obudzil hehe no jaja :laugh: :laugh:
teraz spi ciekawe jak dlugo 🙂

• Mamusia
Gosiu no ale jak Oliwierek idzie spac przed 19 to i wstaje szybko 🙂 Moja chodzi o 20 i wstaje 7:30...więc godzinowo spią podobnie.

Sadnra jeszcze troszkę będziesz musiała poczekać na ładną pogodę. Nie dziwię się, że w domu pierdolca dostajesz :P

My dzisiaj na szczepienie idziemy na 10:10...jakoś się bardzo dzisiaj obawiam...nie wiem dlaczego.

• Mamusia
a wiecie ze ja jeszcze nie zaszczepilam malego na to wzw b ... bo kurcze z mojej przychodni wycofali ta szczepionke i czekaja na nastepna ... ciekawe kiedy go zaszczepie jak bedzie mial 9 miesiecy??? bo ma jej jeszcze jaks czas nie byc:/

Marta on wczoraj o 18.45 padl od razu po kapieli hehe no i tak dlatego ranny ptaszek z niego a ja nieprzytomna przez pol godziny jestem jeszcze sie nie przyzwyczailam 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Heh, no to nieladnie z ich strony.. Choc w sumie Gosiu nie masz sie coo stresowac, bo niby najwazniejsze zeby te pierwsze dwie dawki zostaly podane w odpowiedich terminach, a te 3 dawke mozna traktowac ruchomo...
ale ogolnie to mogliby sie pospieszyc..

Dostaje, dostaje i to istnego, ale na pocieszenie jutro wyjde od dentysty... 🙂 Po ostatnim razie bardzo zle mi sie kojarzy... Na dodatek ide do obcokrajowców 😁 wiec beda niezle jajca 😁

Mloda w nocy mi wstaje ok.24 i pozniej wrabie 210 mleka... i budzi sie za 2h. o i laduje najczesciej u nas w lozku i do cyca.Mam nadzieje, ze dalej zeby jej ida i dlatego jakos niespokojnie spi...
Tyledobrego, ze jak wstanie to zjada i idzie spac dalej i zadnych scen nie odprawia 😁

• Mamusia
My już po szczepieniu...następne dopiero za pół roku....ufffff

Gabi waży ok 7200 🙂 Po przyjściu do domku przez 40 minut strasznie płakała no ale potem zasnęła na pół godzinki. Teraz leży w łóżeczku i się bawi...jestem ciekawa jak długo 🙂

Gosiu ja też jestem nieprzytomna rano jak Gabi sie budzi pomimo tego, że śpię troche dłużej jak Ty. Przed ciąża i w ciąy lubiłam sobie od czasu do czasu pospać do 11 :laugh: :laugh:

• Mamusia
Wagowo, podobnie do Naduchy 😁 Dzielna dziewczyna z niej...

Moje dziecie wreszcie zasnelo,a ja ide szykowac obiadek...ani chwili spokoju. Jak mnie wkurza ten jej kaszel, nie umie odkaszlnac,a skubany jeszcze sie nie odrywa. 😞

Jak poloze jej reke na klatce to rzezi jak cholercia...

• Mamusia
Sandra na pewno niedługo będzie lepiej z Nadusią 🙂 Rzeczywiście Twoja Nadia podobnie waży...też taka mała jest 🙂Chociaż Gabi nie wygląda na chudą 🙂

Teraz leży i bawi się zabawkami 🙂 Jak się zainteresuje to czasami potrafi ze 40 minut leżeć tak sama na kocu 🙂

Ja już gulasz i surówkę dzisiaj zrobiłam...potem tylko zrobię jeszcze pyzy do tego i obiadek gotowy 🙂

• Mamusia
Moj smrodek tez lezy i sie bawi chwilowo 🙂
Wreszcie nauczyla sie przerwacac i nie musze co chwile do niej biegac jak chce zmienic pozycje.. 🙂

Czy wasze dzieci tez najbardziej interesuje pilot i komorka?? Kurcze nigdy jej nie dawalam do zabawy, a jak chwyce do reki juz lapska wyciaga 😁DD

Te dzieciaki coraz bardziej charakterek pokazuja. Dzisiaj jej wzielam zabawke, zeby sie wziela za jedzenie obiadu i kicha ryk na pol chalupy. No i musialam oddac i poczekac az sie abawi i dopiero pozniej dac obiad..
Bo w koncu kto ma rzadzic, jak nie Nadusia.. niech sie cieszy, ze jest chora to ma taryfe ulgowa 🙂 Staram sie zeby nie plakala za dlugo, bo zaczyna sie dusic i zygoli.

Szkoda. ze ja nie jestem taka szczula jak moje dziecko...Lurcze tak ladie schudlam po porodzie i wrocilam iestety do swojej wagi...Dzisiaj dokonuje pomiary swoich obwodow 🙂 i kolega dietetyk ma mi rozpisac diete..
Zobaczymy....

• Mamusia
Sandra, jak piszesz o Nadusi i jej humorach to jakbym czytała o swojej Gabi. jest identyczna...też jest ryk jak nie po jej myśli...pilot, komórka i laptop to rzeczy za którymi piszczy i ryczy! Własnie teraz siedzi w bujaczku i bawi się pilotem!!! Masakra...a obiecałam sobie, że moje dziecko nie będzie tego robiło :laugh: :laugh: :laugh: hahaha....zreszta wiele rzeczy sobie obiecałam jak nie miałam dziecka...no ale cóż...łatwo mówić, gorzej zrobić :P

Dzisiaj wieczorem muszę jechać do Auchana na jakieś zakupy...kończą się pieluchy i obiadków już nie mam dla Gabuchy 🙂

Aaaaaa.....i Gabi też uwielbia hopsa hopsa 😉

• Mamusia
no moj tez uwielbia piloty i komorki hehe jak jeszcze piloty mu daje to komorek zabraniam ale czasem jak leza na lozku to jakims dziwnym sposobem i tak dorwie powygina sie i wezmie 😁 oczywiscie od razu do buzi 🙂powiem Wam ze on ostatnio tak sie zaczal przemieszczac ze szok no ani na chwile nie moge go samego zostawic 😲 :laugh:
Ostatnio zaczelam sprzedawac na allegro na aukcje niepotrzebne juz alcesoria Oliwierka, ubrania w ktorych nie chodzimy i ogolnie rozne rzeczy juz nam niepotrzebne i musze sie pochwalic ze biznesmen ze mnie niezly hehe bo jak narazie to wszystko sprzedalam i to za nawet ladne pieniazki 😁 😁

• Mamusia
hej hej 🙂

ja już po pogrzebie 😞 Grześ był u cioci grzeczny, prawie przespał 1,5 h i tak naprawę bawili się jakies 30 minut.. i mój cycuś mamusi musiał zacząć płakać, bo córcia siostry męża głośniej krzyknęła. Normalnie bojaźliwi ten Grzesio :P

teraz nieśpi mi od 14.15, wariuje na kolanach i bawi się pisakami :P chyba przetrzymam go już do 19.00, przebiorę w piżamkę i utulę do snu 🙂

lecę dziewczyny, dziś wieczór naukowy prze piątkiem ;/
Jutro nie dam rady się pouczyć bo przychodzą nam przesyką konduktorską paletki z Warszawy no i o 21.00 mamy być na dworcu

pa 😘

• Mamusia
tez bym musiala sie zaczac szykowac do egzaminu, bo mam 25 🙂 nasza uczelnia wpadla na pomysl, zeby zorganizowac pierwszy egzamin komputerowy...Siadamy przed laptopami, odpowiadamy i od razu wynik 😁 Ogolnie fajnie, ale czasoo na poradzenie sie kumpeli nie bedzie....

Ogolnie mam praktyki z dydaktyki, powinnam byc na nich cale 3 tyg od 8 -15 😞, ale babka co prowadzila stwierdzila, ze jesli ktos nie chce pracowac w przyszlosci w szkole wystarczy, ze pojdzie tylko na 3 zajecia 😁DD
Wiec ide 3 razy po 1,5h 😁DD Rewelacja...

Marta zapraszam do Pajo 25, 26 lub 27 🙂 bede znowu na degustacji tabaki 😁 fajnie, bo cos kasy wpadnie... 🙂

Pisalam Wam, ze podjelismy akcje sciagania kasy, ktora jak dla mnie ukradl Darka poprzedni pracodawca? Ciekawe co z tego wyjdzie??? 😁

ide do mlodej bo o tej godzinie juz marudna sie robi 😞

• Mamusia
matko maly znowu wstal przed 6 a dokladnie o 5.45 😲 😲 😲 musze go przetrzymywac do 20 bo masakra tak wczesnie wstaje 🙂
ide zrobic sobie kawe bo ledwo chodze 🙂
a Oliwier spi sobie teraz hehe od 7.45 😁
Dziewczyny wspolczuje tych egzaminow i ogolnie nauki przy dziecku ja bym nie potrafila 🙂
Z praktykami to udalo Ci sie hehe ja na jedne musialam chodzic i co gorsze nawet prowadzic lekcje z dzieckiekami w 2 klasie 😁