Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂

Gosiu rzeczywiście szybko Oliwierek się budzi...spróbuj go położyć później to może pośpi chociaż do 7 🙂

Moja Gabi dzisiaj obudziła sie o 4 i nie spała do 5:30 🤪 Myślałam, że zwariuje...ale potem pospała do 8:15 więc nie jest najgorzej...teraz właśnie śpi.

Dzisiaj dorwała się do szuflady. Nie wiem jak to zrobiła ale ją sobie otworzyła i rękę wsadziła!! małpeczka jedna...mamy taką niską szafkę pod telewizor!Jak będzie starsza to na pewno będzie to jej ulubiona szafka 🙂 🙂

Sandra rzeczywiście kiepsko z tymi egzaminami na laptopach...no ale wyniki przynajmniej od razu 🙂

Co do praktyk to ja na studiach miałam 5 razy po 75 godzin w ciągu 3 lat...no ale mi się to podobało, że mogę prowadzić zajęcia 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no spryciula z Gabi hehe takze Marta ulubiona zabawa Gabrysi jak zacznie raczkowac to bedzie otwieranie szafek 😁
a ja od 2 tygodni uczylam mojego groszka tosi tosi lapci hehe i dzisiaj rano sam zaczal klaskac w raczki 🤪 🤪 🤪 ja chyba mialam przez to wiecej radosci niz on 😁 😁 😁

• Mamusia
Oj te nasze słodziaki...to fakt Gosiu, że z takich postępów Mamusie ciesza sie bardziej jak same dzieci 🙂 Ja tez dzisiaj cieszyłam się, że Gabi taka sprytna i otworzyła tę szufladę...no ale potem pewnie bedę się wkurzac jak mi ze dwa razy wyrzuci wszystko z szuflady :P :laugh:

• Mamusia
My dzisiaj też dwa razy na spacerku 🙂hahah...tyle, że za pierwszym razem musiałyśmy szybko wrócić do domku, bo Gabi była za ciepło ubrana. Za drugim razem wyjechałyśmy po raz pierwszy w spacerówce!! Ale Gabi się cieszyła 🙂

Teraz też coś marudna jest...dzisiaj kąpiemy dopiero po 20 po i tak idzie spać dopiero przed 21 ponieważ spała od 17:30 - 18:00.

• Mamusia
A na weekend muszę koniecznie wybrać się na zakupy dla Gabi. Czas kupić kurteczkę na wiosnę, czapkę i jakąś chustę. Dzisiaj miała kurteczkę którą kiedyś dostała od mojej koleżanki ale rękawki są już za krótkie 😞 a pierwszy raz ją dzisiaj miała...

Ostatnio byłam w centrum handlowym ale nic mi się nie rzuciło w oczy. Chciałam praktycznie w tym roku kupić kurteczkę w Wójciku, ale zostały tylko niebieskie, a ja chcę oczywiście różową 🙂 🙂 🙂

AAAAAAAAAAAAAAAAA ...............i najważniejsze!! Moj raczek chodzi do tyłu..hahaha - tak myśle ,że niedługo zacznie normalnie raczkować. Od wczoraj podnosi dupkę i tułów i staje tak jakby na głowie i się przesuwa...wygląda to komicznie. Jak uda mi się zrobić fotkę to na pewno wrzucę 🙂

• Mamusia
My też z Julką spacerowałyśmy i spacerowałyśmy dzisiaj,super,na dworze było 15 stopni,może nareszcie będzie wiosna.Coś ostatnio ciężko mi się wyrobić ze wszystkimi obowiązkami w domu i pogodzić to z opieką nad małą,ciągle tylko chce żebym z nią była i płacze jak mnie nie widzi,poza tym chyba mnie jakiś wiosenny leń dopadł 🙂
Dzisiaj byłam na rozmowie w sprawie pracy na pół etatu ale do kitu,wkurza mnie że w moim zawodzie tak beznadziejnie to wszystko wygląda,pracodawca wymaga wszystkiego,a zapłata jest gorzej niż słaba,jak można tak wykorzystywać ludzi?!
Nie dość że godziny pracy są od 10 do 20,każde święta,sylwester itd. w pracy to jeszcze nie ma żadnej stałej podstawy tylko marny procent od zabiegów,w dodatku do obowiązków pracownika należy gruntowne sprzątanie tj.mycie okien i pastowanie podłóg po godzinach pracy,normalnie to jest chore.Po co ja takie studia skończyłam,masakra.
Teraz piję sobie drinka i odreagowuje 🙂
Buziolki i miłego wieczoru kochane 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Troszkę się zaniedbałam i nie wchodziłam na Brzuszek ☺️

Patrysia ma katarek i marudna jest strasznie,wczoraj tez miala temperature ale dziś juz jest ok,łudzę się ze to moze ząbki ida ale ani śladu ząbka czy czegokolwiek na dziasełkach 🙂

Powiem Wam że moja Patryska to niezbyt ruchliwa osóbka 🙂fajnie bo nie muszę za nią biegać ale z drugiej strony to chciałbym zeby juz co nieco sie przemieszczała 🙂

Inka moja też płacze strasznie za mna i wyciaga słodko raczki do mnie jak jest u kogoś innego a ja oczywiście lecę i ja biore 😘

Wracam do pracy od 21 kwietnia...już mi sie nie chce:P

• Mamusia
hej hej 🙂

Elasia, Grzesiu też nieruchliwy jak Pati :P potrafi się obrócić z plecków na brzuch i to wszystko, żadnego pełzania, raczkowania, nic :P

Dziś miałam wychodzić na dwór z Grzesiem.. a tu dzwoni mąż, że zatrzasnął kluczyki od samochodu w bagażniku 😲 🥴 😁 przypomniałam sobie, że mam zapasowy kluczyk, ale bardzo stępiony :P No to zamiast na dwór, zapakowałam małego do mojego starego samochodu, który akurat mam pod domem i pojechałam zawieźć kluczyk na 2 koniec miasta.. próbujemy otworzyc, a tu nic :laugh: było lekko niedomknięte okno z tyłu, no to Paweł wziął śrubokręt ( tato, dzięki, że wsadziłeś śrubokręt do bagażnika :P ) poważył szybę, potem ją obsunął trochę na dół, rękę wsadził.. JEST UDAŁO SIĘ, DRZWI OTWARTE!
śmiesznie to wyglądało, działo się to na parkingu pod sklepem,normalnie jakbyśmy się do auta włamywali... a właśnie.. zobaczyłam jak łatwo można włamać się do autka..

Lecę Dziewczyny, 3mać kciuki za mnie, jutro o 19.00 chwila prawdy z historii kultury ( bleh :p )

• Mamusia
Elasia to pewnie jak wrócisz do pracy to już w ogóle nie będziesz nas odwiedzać 😞 😞

Ja nie mogę powiedzieć, że Gabi mało ruchliwa jest...ona nawet jak siedzi w bujaczku i bajki ogląda to jedną nogą macha. Nie usiedzi dosłownie minuty w bezruchu. No ale tak to jest, że dzieci różne są 🙂

Kasiu co do autka...to nieźle 🙂 Nie wiem czy pisałam o tym...ale mój M zrobił podobnie...jak wracaliśmy od moich rodziców to Adam poszedł odpalić autka - swoje służbowe i moje żeby było ciepło...no i zatrzasnął kluczyki w moim aucie i chodziło sobie odpalone!! Wszystkie torby zapakowane, pełny bak paliwa...myślałam, że go zabiję...już chciał jechac po zapasowy kluczyk do Lubonia (to ponad 100km) ale przyjechał jakiś kolega "fachowiec" od aut 😉 i otworzył je anteną od CB....Po tym zdarzeniu Adam miał przeprogramować centralny żeby się nie zamykał sam jak się wyjdzie z auta...bo robi takie jakieś dziwne rzeczy...boję się, że kiedyś zatrzasnę gdzieś na jakimś parkingu GABRYSIĘ...no ale od razu powiedziałam mężowi że w razie czego szybe zbije :P

Kasiu powodzenia jutro 🙂 🙂Będzie dobrze 🙂

Gosiu jak Oliwierek w nocy?? Znowu się obudził tak wcześniej?? Ja zauważyłam, że obojętnie o której Gabi zasypia to o tej samej godzinie się budzi 😞 Wczoraj zasnęła przed 22 😠 i wstała o 7:20...więc nie ma reguły u nas...

• Mamusia
no a Oliwierek wczoraj zasnal o 19.30 (tylko do tej godziny udalo nam sie go przetrzymac 🙂) ale wstal o 7.20 hehe takze sie wyspalam 😁 😁 😁
moj to tez taki ruchliwy ze szok nie usiedzi spokojnie ani sekundki 🙃 Marta moj maly tez tak robi jak Gabi tzn tak jakby staje na glowie z dupka do gory hehe i udoskonalil tez to pelzanie do tylu teraz to raz dwa i jest 2 metry dalej hehe
My nie mamy auta wiec zadnych takich problemow takze 🙂 narazie przynajmniej hehe bo ok czerwca bedziemy kupowac mieszkanie w TBS, bylismy w banku i Michal ma zdolnosc kredytowa 🤪 i od razu jakis samochod do 10 tys 🙂narazie na lepszy nas nie stac 🙂
Elasia powiem Ci ze ja sobie nie wyobrazam powrotu do pracy hehe tak sie rozleniwilam ze szok 😎 :laugh: 🙃

• Mamusia
U Patrysi za to nawet żadnej kreski nie ma 🥴

My sie nadal meczymy z katarkiem,paskudztwo straszne 😞 ostatnio Patrysia budzi się o 6 rano wiec nie ma mowy o wyspaniu sie 😞 do tego w nocy kreci sie strasznie przez ten katarek 😞

Gosia my tez chcemy coś kupić,ale zobaczymy jak to jeszcze będzie...ciężko coś odkładać jak tylko jedno z nas pracuje i jeszcze dzidziuś 🙂

• Mamusia
My właśnie wróciłyśmy po 2,5 godzinnym spacerze 🤪 🤪 Nawet nie wiem kiedy to zleciało...na 16 znowu umówiłam się na spacerek z koleżanką...chociaz na 40 minut...ale wczoraj byłam o tej porze i nie było jeszcze zimno.

U Gabi to do ząbków jeszcze chyba daleko, daleko...

Gosiu nie wszystko można mieć od razu...młodzi jeszcze jesteście i na pewno z czasem się wszystkiego dorobicie...

• Mamusia
My własnie wróciłyśmy...Gabi przed chwila dopiero zasnęła ;/ Kurcze znowu nie będzie chciała spać wieczorem...Po pół godzinie siedzenia w spacerówce zaczęło jej się nudzić i musiałam wziąć ją na ręce. Poszłyśmy z koleżanką na plac zabaw i Gabi tak się wyrywała, że szok...pewnie chętnie pobiegałaby już z innymi dziećmi 🙂

No i oczywiście gwiazda nie lubi być przykryta kocykiem!! Ryk taki, że szok...a jak kocyk zabrałam to spokój...nogi przez cały spacer miała do góry i trzymała na tym pałąku...

• Mamusia
My tez dzisiaj caly dzien na dworze... 🙂

Rano u lekarza bylysmy, moja Pani doktor ma urlop do poniedzialku... oskrzela nadal zajete, ale niby lepiej...Szok bo w sumie juz 5 dni antybiotyk i jutro ostatnia dawka..heh...

Ja dzisiaj Corsina 🙂 jechalam do lekarza... szok, bo sobie poradzilam.. jedyny mankament, ze tak zaparkowalam, ze jakby Pan obo chcial wsiasc do auta swojego musialby to zrobic od strony pasazera 🙂)

He he, teraz jak to przy piatku popijam sobie piwko z soczkiem.. 🙂 mmmmmm 🙂

Cos tu jeszcze chcialam napisac, ale zapomnialam 😁

• Mamusia
hej 😘

eh, wkurzyłam się bo dał na egzaminie to z czego najsłabiej się czułam.. ale coś napisałam, jutro wyniki 🙂

co do spacerku, to Grześ wytrzymuje godzinkę i zaczyna potem marudzić. Budzi się po jakiś 45 minutach spacerowania. ostatnio zrobiłam eksperyment i posadziłam go żeby sobie świat obejrzał.. to był spokojny i oglądał 🙂

Marta, Z Gabi akrobatka pełną gębą! 🙂a jak ładnie wygląda w spacerówce 🙂
robi się coraz cieplej, muszę koniecznie wiosenną kurtkę kupić Grzesiowi

Jutro szkoła od 9,30 o 19,30 😲 🤢 😮 🥴 🙃 głowa mi pęknie 🙂

buziaki, spokojnej nocki 🙂 mnie pewnie czeka wstawianie z 5 razy w nocy 😞