Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
faktycznie... jak to zleciało... 😁
Wszystkiego najlepszego dla Oliweirka!!! 😘[color=red][/color]
A nie żeby Ciebie Gosiu straszyć ale moja znajoma jest bardzo szczupłą osobą tak jak Ty i dowiedziała się dopiero w 5 miesiącu że jest w ciąży 🤪Zupełnie nic nie odczuwała i okres normalnie miała

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no mowisz ze lepiej tak dla pewnosci tescik zrobic?? 🙂 kurcze nie chcialabym teraz byc w ciazy... nie mam pracy ani mieszkania swojego...
Aga co Ty mnie wkrecasz 😜 nie jestem w ciazy 😁 a Wy juz wszystkie macie okres??Kasia Ty chyba tez nie? 🙂

• Mamusia
ja juz zaczynam powoli go odstawiac, wieczorem na kolacje juz cycka nie dostaje 🙂 - kaszke mu teraz podaje
Agniesia Ty dawalas krowie mleko Alusiowi?ja mojemu wczoraj dalam platki corn flakes z mlekiem krowim i tak zajadal widac ze smakowalomu 🙂 i wysypki nie ma naszczescie 🙂

• Mamusia
Gosiu on miał tą skazę i za zgodą lekarza podawałam mu powoli produkty mleczne- nie dużo ale powolutku i obserwowałam jego reakcję. tak na początku 8 miesiąca już skazy nie miał i zaczęłam mu powoli robić budynie na mleku krowim- nie codziennie ale co jakiś czas aby się przyzwycził i na początku trochę rozcieńczałam bo bałam się że na nowo jemu wyjdzie, a teraz normalnie podaję jemu krowie mleko i jest ok 🙂
Jak wysypki nie ma to dobrze
ja mojemu czasami podaję pokruszoną bułeczkę z ciepłym mleczkiem, płatki corn flakes, budyń, sporadycznie kakao- bo jednak to słodkie i kawę inkę z mleczkiem- którą uwielbia i wypija mi z kubka 😉

• Mamusia
ja mojemu tez budyn robilam ale jakos nie wchodzi mu 🙂 jutro dam mu mleko z buleczka 😁 podsunelas pomysl 🙂 kawy inki nie próbowałam dawac ale ktoregos dnia sprobuje 🙂
u mojego zauwazylam tylko ze wysypuje go troszke jak mu jajko daje chyba na bialko jajka jest uczulony...

• Mamusia
A ty mu Gosiu podajesz całe jajko czy tylko żółtko? Ja jak na razie jeszcze nie podawałam mu całego jajka. A powiedzcie mi Kochane od kiedy można wprowadzać groch czy kapustę? Jakoś koło roczku mi się kojarzy ale mój to chyba jeszcze będzie za mały a nie chcę aby go tak wzdęło że brzuszek będzie go bolał 🤔

• Mamusia
no ja mu jajecznice robilam kilka razy 🙂za pozwoleniem pediatry 🙂 🙂
a co do grochu to wczoraj i przedwczoraj dalam malemu po 3 boby wiecie BÓB 🙂 jadl i dotad nie widze zeby go brzuszek bolal tylko pierdzi smierdząco i glosno hehe

• Mamusia
ja też nie mam okresu.. i trochę się tym martwię, czy wszystko jest ok. Ciążę wykluczam..

!00 lat dla Nadii i Oliwierka 🙂 jak to szybko zleciało 🙂

dzisiaj nocka u nas masakra, budził się co godzinę z przerażliwym płaczem 😞 jakby miał jakieś koszmary w nocy...

Ja póki co nie odstawiam go od cyca, póki jestem w domu z nim to niech sobie ciągnie, a co.. 😉 znaczy się max.chce do 1,5 roczku, bo potem taki duży koń przy cycu to trochę byłoby smiesznie 😉

• Mamusia
Dziewczyny ja okres dostałam też dopiero miesiąc temu! Naprawdę nie ma co się martwić!! Jak przestaniecie karmić to pewnie w ciągu miesiąca się pojawi. Ja póki co też nie odstawiam Gabrysi od cycka. Podobnie jak Kasia - najwyżej do ok, 1,5 roku i to pomimo tego, że od września wracam do pracy. Przecież mogę karmić ją np. tylko rano i wieczorem. Poza tym jak odstawi cyca, to Gabi niestety nie chce pić mleka z butelki 😞

Ja produktów mlecznych ni podaję w ogóle. Lekarz kazał mi się wstrzymać do 10 miesiąca i potem zobaczyć. Jednak ostatnio Gabi była wysypana ( pewnie po moim jedzieniu nabiału) i nie wiedziałabym jak zareaguje. Ja zaczynam podawanie od jogurtu dla dzieci z Bobovity - może w niedzielę jej dam jak jej zejdą suche placki z kolan.

Sandra, naprawdę przykre, że tak młoda Kobieta tak ciężko zachorowała 😞

• Mamusia
no Marta pomalutku wprowadzaj ten jogurcik moze bedzie jej smakowalbo mojemu nie smakuje danonkow tez juz nie chce jesc :/ ja ogolnie tez nie odstawiam od razu poprostu zmniejszam dawke cyca 😁 a zobecze jak dlugo bede karmic 😁

• Mamusia
Mój Grześ zasnął jakiś czas temu.

Jedziemy dziś po parowar 🤪 🤪 nie zapeszając, obysmy tylko znaleźli jakiś fajny 🙂 no i buty muszę sobie kupić na wyjazd. Postanowiłam, że obchodzę to lato w 2 parach japonek - mam jedne takie płaskie zawiązywane do połowy łydki, a drugie takie, zwyczajne ( ale nie klapki). Nie mam żadnych butów do auta, w japonkach nie potrafie prowadzić bo mi buty haczą o pedał. Chcę sobie kupić jakieś budziki z dziurkami, zobaczymy czy takie znajdę 😉

• Mamusia
Sandra, ale macie super 🙂 Taka piękna pogoda będzie 🙂 🙂 Wrócicie piękne i opalone 🙂
Kasiu, no życzę udanych zakupów 🙂 ja może mojego też wyciągnę jak w miarę szybko wróci. Zastanawiamy się nad kupnem lustrzanki i nie za bardzo wiemy jaki model wybrać więc może dzisiaj pojedziemy pooglądać je na żywo a nie tylko w internecie. Mamy już jeden model upatrzony ale sami nie wiemy czy to jest dobry aparat 😮 😮

Sandra właśnie napisała, że już jadą i Nadusia zasnęła 🙂

• Mamusia
Marta, polecam Wam Nikona D60 i D40. Wcześniej mieliśmy D40 i na prawdę bardzo ładne zdjęcia wychodziły, no ale mój M chciał miec lepszy sprzęt i kupił D60 - fotki jeszcze lepsze 🙂

Sandra, udanego wypoczynku dla Was 🙂
Moi rodzice od wczoraj sa w Międzyzdrojach - pogode maja super, morze cieplutkie.. ah, jak im zazdroszczę.. nawet nie mamy jak pojechac do nich bo moje auto nie ma przeglądu ( nie ma z tyłu hamulców 😮 i muszę jeździć nim tak wolniej i płynniej. NIe opłaca się nam go naprawiać, bo niedługo mam dostać Nubirę) i mojego M ma coś nie tak z zawieszeniem i silnik mu się gotuje..

• Mamusia
no dokładnie, w lustrzankach obiektyw ma bardzo duże znaczenie 🙂 niestety nie znamy tego aparatu więc nie moge Ci nic o nim powiedzieć..

Dziewczyny.. kupiłam parowar 🤪 🤪 🙃 🙃 dokładnie ten: http://www.euro.com.pl/parowary/tefal-vc4003-vitamin-.bhtml drogi 😞 tyle samo co w internecie.. no ale mam nadzieję, że się sprawdzi 🙂 jutro wypróbujemy

• Mamusia
Kasiu Nikona D60 nie produkuję od prawie dwóch lat 🙃 😁 😁 😁 Ale my już kupiliśmy dzisiaj aparacik 🤪 🤪 🤪 Olympus PEN E-PL1 - jest to mieszanka kompaktu z lustrzanka. Jutro będę ćwiczyła robienie fotek 🙃 🙃 🙃

Widzę, że pustki coś tutaj 🙂

• Mamusia
A oto link do naszego nowego sprzętu http://www.partner.olympus.pl/2010.02.10_E-PL1_LiveGuideSimulator.html

Widzę, że dzisiaj dzień zakupów 🙂

Ps. Kasiu, teraz tak czytam swojego posta i troszkę mi wstyd, bo moja wypowiedź mogła dziwnie zabrzmieć co do aparatu D60...mi chodziło o to, że ja poszłam do sklepu i się pytam czy mógłby mi Pan pokazać nikona d60 🙂 no i on mi się zaśmiał w twarz, że juz dawno tych aparatów nie ma w sprzedaży - stąd ten mój śmiech poniżej ☺️ ☺️ ☺️ Mam nadzieję, że nie odebrałas tego negatywnie 🙂 🙂